Riešila hygiena pochybenia v škôlke?
Ahojte, riesil niekto hygienicku kontrolu v skolke? Riesila hygiena zavazne pochybenia v skolke alebo sa to ututlalo?
@alenka58 zial ja som taka vytocena ze kludne aj neanonymne oznamim, chcela som vsak vediet osobne skusenosti lebo sa kumne dostali take informacie ze zial asi tym nic nedosiahnem. V jednej skolke sa problem riesil v tichosti poslali riaditelku do dochodku (zo dna na den), v druhej skolke sa obtocili neake peniazky a sprava vysla ze nic sa neporusuje takze preto vaham.
Podaj a uvidíš...ťažko povedať kto má kde konexie.Tam, kde som pracovala ja majiteľ mal známeho na hygiene, takže keď sa s kolegyňou nepohodli a povedala mu, že ho nahlási tak sa zasmial.Potom si to zisťovala a bol to sused o pár domov ďalej.Ale snáď je rozdiel štátna a súkromná, ale úprimne ja už neverím všetko sa dá vybavit záleží na cene🤪
A o co ide ak mozem vedieť? Uz som počula aj také ze nesplachuju zakazdym aby šetrili vodu 😖
No raz som bola svedkom toho, ze neriesila a teda sa to uhralo peniazmi a druhy raz tam boli mini pochybenia a ziadali napravu, oboje sukromne skolky v BA, ale uz su to roky. Ten prvy pripad som pozerala, ze to rovno nedali tak, ze bud to do par dni zmaknete, alebo to zavriete. To bola taka prevadzka, kde som iba dosla zastupovat a skoro ma svihlo.
@valikasikulova a to ti nevadí, že sadajú na tie isté záchody? Bez toho aby sa predtým vydezinfikovali ? Niektoré deti dokonca obcikajú celý záchod až to tečie stredom miestnosti... toto som nepočula, že by niekomu vadil nespláchnutý záchod 🫣
Práveže, keď som hľadala info o školskej inšpekcii napr.tak tam sa nedá podať anonymná sťažnosť, väčšinou to tak funguje, že sťažovateľ musí byť známy ináč sa jeho sťažnosťou ani nezaoberajú... veľmi by ma zaujímal konkrétny dôvod sťažnosti
@kuggis ale ja neviem o co ide, co tu splietas, ja som nepísala nič o dezinfekcii a sadani na zachod...ja sa prave pýtam ..... len som spomenula co som raz citala podobný prispevok a tam písala ze nesplachuju....ty si dobre padnuta na hlavu....
Však napíš konkrétne o aké pochybenie ide.
@valikasikulova ano tie zachody su jeden z dovodov.
Moja skúsenosť. Necelý rok stará.
Prerobená skolka. Najkompletnejšia všetko nové.
V umyvarke je rad hajzlikov na jednej stene, rad umývadiel na protiľahlej stene. A medzitým dlhá polica výšky asi 70-80cm, na ktorej sú navesane uteraciky a poukladané poháriky. Na oboch stranách poličky.
Problém - poháre sú reálne tak pol metra od záchodov. Záchody nemajú dosku.
Nikomu to nevadí a keď som dala podnet, tak mi bolo riaditeľkou povedané, že je to v poriadku. Volala som primátorovi, povedal, že to vyriešia, že to tak nemôže byt. Medzitým zakázali vstup do tried/umyvarok rodičom. Niekoľko mesiacov nič, plus ďalšie veci sa tam diali nepekne, a keď raz som na obed prišla pre dieťa a dieťa bolo pokakané, a sla som ho tam umývať (lebo učiteľka sa tvárila strašne prekvapené), a poháriky boli STÁLE pol metra od tých hajzlikov, tak som dieťa zobrala preč a dala do inej skolky.
@ckatka hygienu si neskusala volat? Bola to statna ci sukromna skolka?
@ckatka hygienu si neskusala volat? Bola to statna ci sukromna skolka?
@anonym_autor bola to statna skolka. Povedali mi ze hygiena tam bola a namerali "vsetky parametre v poriadku". Bol tam aj primator ktory mi povedal - potvrdil do telefonu ze je to naozaj blbost a sam pojde kupit nejaku inu skrinku na tie pohare - ale kezde sa nic nezmenilo a nastali dalsie problemy tak syna sme dali inde a dodnes mame pokoj, skvelu skolku a dieta je spokojne. Nemam zaujem tam pokracovat s nimi ked rodicia maju v pazi...
Podnet podať môžeš ale väčšinou to ide do stratena. Také že záchody, poličky a podobne moc neriešia.
Nepíšeš o čo ide ale ak sú to "blbosti" tak moc nepochodis.

treba napísať sťažnosť, alebo podnet na príslušný reg.úrad, alebo ÚVZ riešia aj anonymy dokonca a hlavne závažné nedostatky určite