icon

Rodičia škôlkarov, cítite sa šikanovaní štátom?

20. mar 2025

Rodičia škôlkarov a školákov, cítite sa byť šikanovaný a zastrašovaný štátom a inštitúciami? Ako vnímate že si o deťoch a rodine robia záznamy a registre ?

pribinak
20. mar 2025

@kavasmliekom toto je nejaký pacient v obehu

hopatko
20. mar 2025

Nie je este skoro?

autor
20. mar 2025

@pribinak ty na mňa zautočíš, ja ti svoju chybu vysvetlím a ty svoje červené more necháš na vrub tvojej dokonalosti, pričom mňa nazveš že som pacient.

mamina7070
20. mar 2025

a v com ta sikanuju? ze sa prepajaju registre aby sa odhalovali podvody a zneuzivania statu a davok?
to bude len a len pokracovat

autor
20. mar 2025

@galganka 🙂

mima172
20. mar 2025

Autorka, nie necítim sa šikanovaná a ani zastrašovaná. Čo škôlka potrebuje, to doložím (vrátane zdravotných náležitostí - pravidelne dokladám správy z alergológie a pod). Starajú sa mi o dieťa každý deň niekoľko hodín, prečo by som s nimi nemala korektne komunikovať a doložiť všetko potrebné?
A k chybám v úvode - si príliš netýkavka a to nemyslím v zlom, ani rýpavo. Pýtaš sa na niečo o školstve a urobíš v krátkom texte 3 gramatické chyby a nie, nejde o to ako veci myslíš ale ako sú napísané. Troška sebakritiky by nezaškodilo. Keď ma niekto upozorní na chybu, tak slušne poďakujem a idem ďalej 🙂

lucia147852
20. mar 2025

Zbytočne sa hádaš, máš tam hrubku. Ak si to myslela inak, štylizácia des. Ale ok. Šikanovana mám byt prečo? Videla si niekedy register obyvateľstva? To by si bola už mega šikanovaná, keby si videla, aké tam sú informácie o ľuďoch.

bosorkabb
20. mar 2025

Štát má údaje nielen o deťoch ale aj to kde pracuješ, koľko zarábaš, kde bývaš,kde máš účet, koľko toho vlastníš. ... a mnoho iného
Ja sa divím že si na to neprišla skôr.

pribinak
20. mar 2025

No áno 🤣

galganka
20. mar 2025

A už vieme, ako to autorku šikanujú? Teda okrem toho, že ju občas niekto upozorní na gramatiku? 🤔😂

michaela329
20. mar 2025

@galganka podľa mňa ani ona nevie 😃

akje
20. mar 2025

@autorka ake zaznamy a registre mas na mysli? Myslis informacie, ktore sa zadavaju do prihlasok?

banalu
20. mar 2025

Ja mam mam pocit, ze uz kazdy kto ma dodrziavat nejake nariadenia a pokyny (pre dobro spolocnosti, nie jednotlivca) je sikanovany 🙃
A odpoved, nie necitim sa sikanovana.

kalifka
20. mar 2025

A v čom ťa šikana od štátu obmedzuje? Pociťuješ to nejak?

mk1111111111
20. mar 2025

@banalu no veru. Ja mozem vsetko, stat staraj sa o mna, ale nic odomna nechci

simca06022011
20. mar 2025

Ved ale odpovedz, cim konkretne? lebo teda, nie necitila som sa sikanovana, tym ze som par krat vyplnila nejaky dotaznik, podpisala gdpr... ani tym, ze som hlasila upsvaru kde sa dieta nachadza atd. Prilso mi to vhodne, napr. kvoli bezpencosti, dajme tomu, ze nie kazdy rodic je poriadny ako ja/ty a deti nemusia mat to co potrebuju. A zaznamy o dietati = ake? ako prospieva, ci mu netreba pomoct? co konkretne? Lebo zase, keby nic nemali vediet, to by sme tam nosili deti bez mien a vsetkeho, iba s nejakym ciarovym kodom. Dieta nie je vec, nieco o nom vediet potrebuju.

ivik4
20. mar 2025

Nie 😆
A to sme mali deti v skolke este pocas korony. Furt cosi bolo
Nebud citlivka

simona20201309
20. mar 2025

Autorka GDRP... prosím, precitah sú niečo o tom
Učitelia z toho majú prednášky a výstupný test.
Takže sa upokoj

gabrielkaa
20. mar 2025

Tie čo kritizujú gramatiku, tie konkrétne si neboli schopné prečítať ani kódex Modrého koňa? Ako to súvisí s otázkou autorky?

milanemila
20. mar 2025

Nie nemam taketo pocity 🤦🏼‍♀️ ano robia si zaznam o kazdom dietati, dokonca odkladaju grafomotoricke cvicenia, pretoze sleduju vyvoj dietata, ci je ok ci napreduje atd…nie tvoja gramatika je problem ale tvoja paranoja a predstavy, ze ta sikanuje skolka, lebo si odkladaju prace dietata a maju o nom nejaky zaznam 🙈 a v neposlednom rade vedia odchytit aj to ak ma dieta doma nevyhovujuce prostredie, chodi spinave alebo ho rodicia tyraju…
U nas do skolky v pravidelnych intervaloch chodi psycholog, logoped, maju ocne vysetrenie, bravaju ich k zubarovi a organizuju stretnutia so psychologom na rozne temy aj pre rodicov, to by si sa estelen citila sikanovana :D

guudy
20. mar 2025

Autorka, absolutne nerozumiem tvojej otazke, na co konkretne sa pytas🤷🏼‍♀️. Odpovedat ti budem vediet len, ak to rozumne vysvetlis.

danica2711
20. mar 2025

autorka, teba asi šikanovali už v škole, zjavne si tam veľmi nechodila, hlavne na hodiny slovenčiny. O logickom myslení ani nehovorím. Keďže si k tvojmu hlavnému "problému" nič ďalšie nevysvetlila, môže to zvádzať k domnienke, že máš bohatý trestný register a nechceš, aby to vedeli v škôlke... alebo že u vás doma nie je všetko v poriadku... A zastrašuje ťa kto?

elanor
20. mar 2025

@gabrielkaa s otazkou to suvisi asi tolko, ze 1. zmatocna otazka, bez dalsieho vysvetlenia a kontextu,
2. plus gramaticke chyby (otazne ci nevedomosou, chybou, alebo narocky)
3. ziadne reakcie k teme a otazkam k veci, ktore jej polozili diskutujuce, iba utocne odpovede na upozornenie ohladne gramatiky
4. = velmi vela jasnych znakov, ze sa za autorom neschovava realny clovek s realnym problemom, ale iba cisty troll, ktory je tu len nato, aby rozduchaval vasne.
Alebo nejaky uboziak, ktory sa len nudi a nema nic ine na praci, iba sa zabavat tym, ako sa cudzie zeny na nete zavzdusnuju nad vymyslenou temou.

galganka
20. mar 2025

Druhá pračka naložená, dva balíky zabalené, umývačka vyložená a furt nevieme dôvod šikany? Som chcela oddychovať, a furt pri čakaní upratujem. 😂

gabrielkaa
20. mar 2025

@elanor pýtam sa konkrétne na tú gramatiku, na ten plurál? Načo to riešia? To že autorka neodpovedala ďalej na otázky to už neriešim. Asi ju prešla chuť

sense
20. mar 2025

A v čom konkrétne sa cítiš šikanovana?

elanor
20. mar 2025

@gabrielkaa precitaj si bod 2 a 4 este raz.
Je to odpoved na tvoju otazku

jesenzima
20. mar 2025

Aké záznamy, aké registre? Necítim sa byť šikanovania. Som rada, že moje dieťa môže chodiť do super škôlky, kde je o neho postarané, vzdeláva sa a má rôzne aktivity. To,že vyplnim nejaký dotazník, že si jeho údaje niekde zaregistrujú,alebo si ho odfotia mi vôbec nevadí.. nikdy som nemala žiadne stavy a paranoje zo zadávania základných informácií o sebe a svojej rodine. ...

balerina2025
20. mar 2025

asi som jedina co nechape , o co autorke ide?

sticker
hopatko
20. mar 2025

Autorka, a ti co ta sikanuju, su aj teraz s tebou v miestnosti?