icon

Rodičia škôlkarov, cítite sa šikanovaní štátom?

20. mar 2025

Rodičia škôlkarov a školákov, cítite sa byť šikanovaný a zastrašovaný štátom a inštitúciami? Ako vnímate že si o deťoch a rodine robia záznamy a registre ?

gabrielkaa
20. mar 2025

@elanor prečítala, ale ty si si asi moj príspevok neprecitala…. Konkrétne sa pýtam na gramatiku, ktorú už riešili v prvom príspevku. Ty si si asi tiež kódex necitala, či?

hederamonstera
20. mar 2025

Jedine co sa citim byt sikanovana je to, ze stat si urcuje kedy deti musia do skolok a skol

ysseba
20. mar 2025

Nie, dve deti mi chodili do škôlky a necítila som sa byť šikanovaná. Ale možno keď nám autorka KONEČNE povie prečo sa máme cítiť šikanovaní, tak pri treťom dieťati budem "múdrejšia" 😀 Skôr sa mi zdá, že viac ako škôlkami nás šikanujú témami na MK 🙈 (a áááno, ááno viem, že keď sa mi téma nepáči, tak môžem čítať iné)

simca06022011
20. mar 2025

@hederamonstera tak ked to takto beries, tak mne napr prekazalo vzdy ako nas sikanovali kvoli prichodu odchodu do skolky.. akutalneopatrenia v skolach detto... predtym skola bola otvorena napr. od 7mej, deti, najma vacsie prisli do tried a vybavene, teraz maju do 7:30, niekde aj dlhsie cakat pred skolou a pustiach ich naraz :D A v skolke?? nepridete do 7:50 nepustime vas do arealu, nepridete si po dieta o 16:15 bude zle.. o 16:30 zatvarame.. bla bla.. :D islo ma roztrhnut.. ked som prisla 16:15, zase.. posledni ste tu, treba prist o 15:45.. proste uplne psycho :D v dnesnej dobe mat take sisi "otvaracie" hodiny, a este si ich prisposobovat aby mohli ist skor domov, mi pride dost.. arogantne. Ale to je taka individualna vec, nie vsade sa to deje :D v tej skolke sme sa ohriali len rok, hned som z tade dceru brala prec.

hederamonstera
20. mar 2025

@simca06022011 takto som to nemyslela, to chapem, ze skolky maju svoj program a pod. Skor som myslela tu povinnost od 5r a povinnu skolsku dochadzku

viestta
20. mar 2025

@balerina2025 neboj sa, uz sme aspon dve.

simca06022011
20. mar 2025

@hederamonstera ja som to pochopila, ako si to myslela, mne vadilo v tom pripade to casove... :D inde som take harakiri nezazila ako v tej skolke a to som po dieta nechodila ani neskoro,a ni sme neskoro nechodili, ale tam musela vzdy mat kopu reci riaditelka, cize fakt som si prisla sikanovana :D

kavasmliekom
20. mar 2025

Dobre, nechajme gramatiku gramatikou. Aký register myslíš? Vieš odpovedať k veci?

elanor
20. mar 2025

@gabrielkaa kodex je jedna vec, ale fukat nasilu praskovy cukor niekomu niekam, lebo kodex... ale prosim ta....
nebudme naivne...

kavasmliekom
20. mar 2025

@galganka poď aj ku mne, kľudne s mobilom 🤣 mne sa dnes nechce nič 🙈

balerina2025
20. mar 2025

@viestta dakujem, lebo niekedy mam pocit ze som ja ta na druhej strane.

kiki68
20. mar 2025

Ucila som na sk v skolke, vedie sa velmi bezna dokumentacia, nikto rodinu nejak extra neskuma, kym dieta nema vazne problemy. Rovnako to vnimam v AT, ved poznaju nas, my ich, musia mat nejaku dokumentaciu o dietati. Ale nic extra tam nie je. Neviem cim by ma sikanovali.

gabrielkaa
20. mar 2025

@elanor nechápem ? 🙂 autorka ani nemala čas odpovedať na otázky, ktoré jej tu boli položené, lebo sa Chudera musela obhajovať za tvrdky ktoré spravila. Toto je ten práškový cukor?

galganka
20. mar 2025

@kavasmliekom mám doma maróda, tak radšej nie. A aj toho dosť zjeme. Aj na návštevách. Kľudne si berieme aj posledný kúsok zo stola, ktorý všetci slušne "prehliadajú". 😂

elanor
20. mar 2025

@gabrielkaa ano, bohuzial stale nechapes. Nevadi. Uz to naozaj jednoduchsie napisat neviem. Tak skus nadskocit, alebo posunut stolicku, a potom si to precitat este raz.
Uz ti ozaj ine neviem poradit.

gabrielkaa
20. mar 2025

Jednoducho mám pocit že sa tu niektoré snažia a majú potrebu niekoho neustále zahadzovať. A dôvod sa nájde vždy. Myslím si že o tomto nie je to diskusné fórum alebo? Tu ani nejde o to, či je to niekde v kódexe písané, alebo nie. Ja som nikdy nemala potrebu niekoho dať dole, len za to, že som niečo vedela lepšie ako on.

gabrielkaa
20. mar 2025

@elanor nejak sa s tým vysporiadam, že ti nerozumiem Elanor 😊

kavasmliekom
20. mar 2025

@gabrielkaa a ja napríklad tiež málokedy opravím chybu o niekom, lebo aj mne sa nechce stále sledovať, či mi "klávesnica napíše" diakritiku, alebo nie... Ale ak ma niekto opraví a ja budem tvrdiť, že nie, nemám tam chybu, lebo som to myslela ináč... Trošku na zamyslenie.
Mohla radšej ignorovať, alebo napísať, áno, mate pravdu a zvaliť to na klávesnicu 😄
A aj tak neodpovedá na podstatu veci, zamerala sa práve na tú svoju chybu. Podľa mňa aj zabudla, čo tým myslela, ten register 😉

aliziana
20. mar 2025

Ani ja sa necítim šikanovaná, neviem, ako to myslíš...
Viem asi, ako to myslíš s tým, že nemáš v 1. vete chybu, ale to by si musela napísať napr.: Rodičia, cítite sa niekto šikanovaný... Tak, ako si to dala Ty, má byť mäkké i

januska12323
20. mar 2025

Stále sme sa nič nedozvedeli. Idem ja teda variť obed. Hádam sa dovtedy autorka vyjadrí.

gabrielkaa
20. mar 2025

@kavasmliekom suhlasim, ze tym neustalym dotahovanim ohladom jej chyb, jej unikla podstata. Ale možno je len jesitnejsia ako ty, a neuzná si chybu....ale to je uz druha vec. Ja tiez robim vela chyb, klavesnicu nemam slovensku a opravuje mi to na nezmysly, a tiez by som sa necitila komfortne uplne, keby ma miesto odpovede na moju otazku hned niekto začal upozornovat na moju gramatiku.

viestta
20. mar 2025

@gabrielkaa a mozno ked je taka nedotkliva ako sa ukazala v debate o gramatiku, tak aj ten pocit sikanovania statom z toho vyplyva

balerina2025
20. mar 2025

autorka, nech si pekne robia zaznamy a registre, tie si robi o nas kazda institucia aj lekar..Tebe to vadi?
pockaj, zabudla som, este nase hovory nahravaju a aj to co pises na nete, aj to zanechava dakde stopu.
a nehovorim o mimozemstanoch, co nas zdialky sleduju...

doriiis
20. mar 2025

Počkaj až pôjde dieťa do školy.😀Zamestnanie,adresu zamestnávateľa,všetko potrebujes

balerina2025
20. mar 2025

@viestta inac tema gramatika, ja ju neriesim, kedze sa mi nechce, ale ovladam ju.
ja vlastne ani diakritiku nepouzivam, kedze mam AJ klavesnicu 😅

balerina2025
20. mar 2025

@doriiis mozno jedna z mamiciek, ktorej nepredlzili rodicak lebo sa dohodla s riaditelkou...aby jej nezobrali dieta do skolky..

alebo jej dosli na nepovolenu OCR. 😂 lebo tento MK nam uz ukazal take vychytralky, ze az.
moja fantazia maximalne prekrocila svoje povodne rozmery..dimenzie.

dakujem za to MK

viestta
20. mar 2025

Ozaj, tak mi napadlo, pre chyby v tych zaznamoch a registroch, pre nefungujuci system odovzdavania informacii o ziakovi medzi skolami doslo k tomu, ze vedenie skoly v Spiskej Starej Vsi nemalo informacie o tom, ze ich ziak je problemovy a potrebuje iny pristup.

balerina2025
20. mar 2025

@viestta v tomto state mam pocit ze tych systemov nefunguje viacej. 🙈

gabrielkaa
20. mar 2025

@viestta možno 🙂. Nedostali sme sa k pointe, čím sa vlastne cíti sikanovana… 🙂 asi ju prešla chuť prispievať .

viestta
20. mar 2025

@balerina2025 o tom potom, toto je uplne ina kapitola. Radsej nebudem rozvijat, pretoze zas prehodime vyhybku od podstaty otazky