Rúška v škôlke

danusiatko
6. okt 2020

Ahojte dievcata, len sa chcem opytat, ci mi niektora vie vysvetlit logiku.
MS- interier bez ruska
MS- exterier rusko( skolsky dvor)
Nechapem, jedina moznost davky kyslika v MS.

veronikaszabova
6. okt 2020

@danusiatko u nas decka nenosia rusko ani dnu, ani vonku na dvore, ani na prechadzke

mogaa
6. okt 2020

@danusiatko ono záleží čo sa myslí exteriérom - u nás na dvore deti rúška mať nemusia ale triedy sú pooddeľované páskami, mimo škôlky - prechádzky v meste rúška nosia

janka54321
6. okt 2020

U nás deti nemajú rusko na dvore MS a ani vo vnutri

lenzas
6. okt 2020

@danusiatko Ked si pozries manual pre materske skolky platny od 30.09.2020, tak tam je uvedene, ze rusko nie je povinne v exterieri materskej skoly:
"Pri pobyte v interiéri a v exteriéri materskej školy deti nemusia nosiť rúška"
https://www.minedu.sk/data/att/17468.pdf
Ja som este nevidela deti v skolke na dvore v ruskach.

danusiatko
autor
6. okt 2020

Hm, u nas ich na skolskom dvore maju

lenzas
6. okt 2020

@danusiatko Tak to asi skolka sama rozhodla, ze chcu aby mali deti rusko, ministerstvo skolstva im to asi nenariadilo.

bubinko1506
6. okt 2020

@danusiatko v nasej ms deti nemaju rusko ani v exterieri, ani v interieri. Rusko je povinne len pre rodicov

danusiatko
autor
6. okt 2020
danusiatko
autor
6. okt 2020

Nasa MS

anjelok
6. okt 2020

@danusiatko logika spociva v tom, ze vo vnutri je v triede so svojimi spoluziakmi. Akonahle opusti triedu a premiesava sa s detmi z inej triedy, tak by sa malo nasadit rusko. Tak to chapem ja. Napr. u nas v praci, ak som len s kolegami v kancelarii, rusko nemusim mat, ale akonahle idem do spolocnych priestorov, wc, vytah...musim nasadit.

danusiatko
autor
6. okt 2020

Mne ide o skolsky dvor, pobyt deti na cerstvom vzduchu.

sisska
6. okt 2020

ja pracujem v skolke. Ruska pre deti su len odporucane, nie povinne. Nase deti ich nenosia, ani v interieri, ani v exterieri - maju ich len v skrinkach pre pripad potreby (vyskyt priznakov ochorenia v priebehu dna, kedy dietatko ide do "izolacnej miestnosti").

suzie26
6. okt 2020

Ja už logiku nehľadám nikde radšej .. lebo nie je

jana_eyre_2
6. okt 2020

Tiež si myslím, že logika sa v polovici opatrení hľadať ani nemá človek sa len zbytočne rozčúli .. (napr. Telesná na základných má byť zväčša teoreticka, necvicit? Akože wtf?!!!)

U nás rusko mať nemusia ani v interiéri ani v exteriéri, majú ale.len dve triedy.. ale viem že keď ešte v júli bola predskolacka v škôlke tak na prechádzke ich nútili mať rúško, pritom boli len so svojou triedou a už nebolo povinné.. na hlavu padnuté celé, imunita deti odíde úplne doprdele lebo všetko čo ju buduje sa zakazuje.. snáď nezakazu aj ovocie a zeleninu..

Sorry, dnes som na toto strašne naštvaná.. a pre korona podráždené pre istotu ako vždy - koronu nespochybňujem, Rusko nosim, ruky si umývam, odstup dodrzujem - ALE(!) nie všetko čo je nariadené má logiku..

sara07
6. okt 2020

@jana_eyre_2 a vieš čo je zaujímavé že práve malé deti maju velmi nizky koeficient na prenos, nevedia prečo ale nie su prenašači, prenašači začina od 11 rokov cca pubertaci tam ide koeficient rapidne hore

maris5
6. okt 2020

U nas maju ruska v zbernej triede, cize rano a popoludni. V jedelni na striedaju vzdy po 2. triedy a na skolskom dvore su hlava nehlava, kazdy s kazdym. Pride mi to nelogicke.

jana_eyre_2
6. okt 2020

@sara07 áno tiež som to čítala 👍 fakt je to zaujímavé..

danusiatko
autor
6. okt 2020

Mne to pride velmi necitlive voci detom.
V triede sa mozu hrat bez obmedzeni a na skolskom dvore(nehovorim o nakupnych centrach kde je mnozstvo ludi, ale o skolskom dvore) lietaju s ruskami, nie aby sa poriadne nadychali.

hradnapani
6. okt 2020

u nas maju na dvore, ale az po 15.00 hod, kedy je tam viacero tried. Doobeda su tam na striedacku, bud na dvore, na vedlajsom ihrisku (byva prazdne, chodia tam len skolkari) alebo na prechadzke. vtedy ich nemaju.

danusiatko
autor
6. okt 2020

Tak je nasa riaditelka asi velmi iniciativna a poskytuje nadstandard

gelifil
6. okt 2020

pokial sa miesaju viacere triedy, maju mat ruska...je to totalna blbost, ale slovac si necha aj na hlavu....VED SA BURTE, RODICIA!!!

gabulienka623
6. okt 2020

@danusiatko aj u nás to zaviedli, že v exteriéri škôlky musia mať rúška. Za celý deň sa nenadychnu cerstveho vzduchu...

eliska13
6. okt 2020

@gelifil a všetky tie triedy jedia v tej istej jedálni a chodia na tie isté wc, aj keď možno s pár minutovym odstupom, každý druhý škôlkar ma sopel a tu sa ideme hrat s ruskami

danusiatko
autor
6. okt 2020

Mna to trapi, lebo si neviem zvyknut na tie male deti s ruskami pobehujucimi po ulici, a teraz aj v skolke.

Dnes som bola s malou na prechadzke v lese a stretla tam rodinku s podobne starym dietatom s ruskom na tvari. ( v lese kde nikto nebol)

V skolke su zavrete cely den a ked idu na pol hodinky von, tak znova ziaden vzduch.

Ach jaj, asi len predychat to

bluka2
6. okt 2020

Tak ja by som to nepredychala... Zisti, či to aj ostatným rodičom vadí a možno nájdeš niekoho s kým sa spojiť a urobiť nejakú stratégiu. Však je to nonsens

dussi
6. okt 2020

@danusiatko to je zle pochopené, deti majú rúška len v čase presunu po chodbe na dvor MŠ a tam si rúška odkladáme. Viac by ste sa mali znepokojovať, že nemôžeme s deťmi spievať a cvičiť, len vonku. Teraz sa to ešte dá odkiaľ je teplo, ale v zime ako posilníme imunitu vašich detí ak nebudeme kvalitne denne cvičiť ( ja teda cvičím veľmi poctivo so zapájaním všetkých svalov ). Podľa mňa toto je oveľa väčší problém

poopsie
7. okt 2020

@dussi toto počujem prvý krát.. Takéto nariadenie som nečítala

poopsie
7. okt 2020

Naši nemajú rúška a aj tak by to nemalo zmysel, je to všetko divadlo iba.. A pri tom divadle trpia najviac obyčajní ľudia.. Aj samotná WHO vyhlásila, že pozitivnych je 20 násobne viac.. Na aké dohľadávanie sa tu hráme.. Postarkam otvárajú pozitívny v karanténe.. Aj mne aj kolegyni.. A ešte sme teda neskončili choré ani na kovid testoch.. V našej škôlke vraveli, že nebudú deti dávať do jednej triedy... Ale majú spoločné wc, idú spolu na obed.. Do jedálne, kde chodí celá ZŠ... Aspoň v tomto sú učiteľky inteligentné... Divadlo pre tých čo si mastia na štatistikách, ktoré sú mimo reality nie z 5000 pozitivnych ale z 50 000 umrelo 55 ľudí... To je odhad skutočného premorenia.. Poobede sa aj tak tie decká stretnú na ihrisku, u nás na ulici.. Behajú z domu do domu.. Neizolujeme sa.. Posilnujeme imunitu vitamínom D a C..

panelacikova
7. okt 2020

@danusiatko skôr mám pocit, že tá vaša riaditeľka nevie čítať s porozumením..

lenadka
7. okt 2020

@danusiatko nemá to logiku, iba ak sa teda miešajú triedy na tom dvore. Miešajú?