icon

Šikana v škôlke

14. apr 2025

Ahojte, mame takmer 4 ročnú a ona ma rada škôlku ma tam kamaratky. Teda okrem jednej a ta jej začala robiť zle. Diana sa sťažuje na facky, stipance, buchance... ona je zjavne staršia a silnejšia. Moja rada chodí do skolky ale keď uvidí jej bundu v šatni už sa bojí a začne plakať a prosiť že chce ísť domov. Učiteľky to vedia, vraj dohovoril matke. Dúfam že sa to zlepší. Ma niekto skúsenosti s niečím podobným? Asi áno deti radi skúšajú hranice. Ale všetky decka sú tam super milé a priateľské len toto jedno...

Moja je tam najmladšia a skúša jej dohovoriť nech jej dá pokoj ale to samozrejme nefunguje. Učiteľke sa hanbí povedať.

pribinak
14. apr 2025

Zajtra za riaditeľkou skolky. Dohovoriť matke je fajn, ale učiteľky musia to dievčatko aj trochu strážiť

biglovemom
14. apr 2025

Ahoj , ries s ucitelkou plus uc Dieta brániť sa (mam to prebraté so psychologom ) nech nezačne ona, ale brániť by sa mala.A nech ide aj za učiteľkou .

katkaseiner
14. apr 2025

raz som riesila sikanu - ucitelka mi pomohla... sikanatorka presne vedela o com hovorim, vtedy prave dosla aj jej mama, cize aj s nou sme hovorili
potom bol uz pokoj
urcite zainteresovat aj riaditelku a mamicku

tanyan
14. apr 2025

Brániť sa a nehanbiť sa. Čím skôr pochopí, že zodpovedným treba takéto veci hlásiť, tým lepšie. Našej sme vysvetlili, že pokiaľ nie je rodič k dispozícii, tak učiteľ je jeho zástupca a je potrebné ho informovať, aby mohol zasiahnuť.

simona1998
14. apr 2025

Áno, mojej malej sestre sa 5rocny sopliak vyhrážal , že jej vystrieľa rodinu .. ani to rozprávať riadne nevedelo a uz takéto rozprával . Samozrejme sa veľa mamičiek na neho sťažovalo , no neriešilo sa to ziadno .. zahundralo sa to tak , že nemá otca a preto je labilny a tak rozpráva ..

Určite sa nenechajte

nikpa
14. apr 2025

Podstatné je aby vždy keď jej ublíži, povedala to učiteľke. Chápeš, že sa nedá vždy všetko vidieť v triede kde je ďalších 15-20 detí. A keď to dcéra bude len ticho trpieť a nič nepovie, ťažko sa niečo zmení. Vy rovnako, ako rodičia byť vytrvalí a konfrontovať učiteľky, zástupkynu MŠ a aj rodičov ktorých sa to týka.

ivanka349
14. apr 2025

za riaditelkou keď sa to nezmeni

andrejka1974
14. apr 2025

Určite ísť za riaditeľkou a dohodnúť si aj stretnutie s matkou a povedať jej , že ak ma dieťa problém treba ho hneď riešiť a sk sa to bude opakovať navrhnúť vylúčenie zo škôlky

kiki68
14. apr 2025

Ved s tym sa da pracovat. Nie dohovorit matke. Od toho tam je pedagog. Tiez sme riesili a nakoniec su z nich kamosi.

myrra81
14. apr 2025

ja si pamatam ako mna v skolke sikanovala spoluziacka, volala sa Dianka, stale mi natahovala a stipala lica. jedneho pekneho dna som je dala pastou do nosa. od toho momentu som mala od nej navzdy pokoj.

zabka79
14. apr 2025

Nieco podobne sme mali v skole, osobne som to s tym deckom vybavila, slusne bez kriku ale razne, bolo treba asi 5x a bol pokoj uz teraz ked ma vidi ma z dialky zdravi dobry den

autor
17. apr 2025

Tomu dievčaťu dohovorili učiteľky v skolke. Zatiaľ to funguje. Dúfam že už bude pokoj.

autor
17. apr 2025

@myrra81 to by moja neurobila. Moja ma tri roky a ta jej "kamoška " ma 6 alebo 7.