Šikana v škôlke
Ahojte, mame takmer 4 ročnú a ona ma rada škôlku ma tam kamaratky. Teda okrem jednej a ta jej začala robiť zle. Diana sa sťažuje na facky, stipance, buchance... ona je zjavne staršia a silnejšia. Moja rada chodí do skolky ale keď uvidí jej bundu v šatni už sa bojí a začne plakať a prosiť že chce ísť domov. Učiteľky to vedia, vraj dohovoril matke. Dúfam že sa to zlepší. Ma niekto skúsenosti s niečím podobným? Asi áno deti radi skúšajú hranice. Ale všetky decka sú tam super milé a priateľské len toto jedno...
Moja je tam najmladšia a skúša jej dohovoriť nech jej dá pokoj ale to samozrejme nefunguje. Učiteľke sa hanbí povedať.
Ahoj , ries s ucitelkou plus uc Dieta brániť sa (mam to prebraté so psychologom ) nech nezačne ona, ale brániť by sa mala.A nech ide aj za učiteľkou .
raz som riesila sikanu - ucitelka mi pomohla... sikanatorka presne vedela o com hovorim, vtedy prave dosla aj jej mama, cize aj s nou sme hovorili
potom bol uz pokoj
urcite zainteresovat aj riaditelku a mamicku
Brániť sa a nehanbiť sa. Čím skôr pochopí, že zodpovedným treba takéto veci hlásiť, tým lepšie. Našej sme vysvetlili, že pokiaľ nie je rodič k dispozícii, tak učiteľ je jeho zástupca a je potrebné ho informovať, aby mohol zasiahnuť.
Áno, mojej malej sestre sa 5rocny sopliak vyhrážal , že jej vystrieľa rodinu .. ani to rozprávať riadne nevedelo a uz takéto rozprával . Samozrejme sa veľa mamičiek na neho sťažovalo , no neriešilo sa to ziadno .. zahundralo sa to tak , že nemá otca a preto je labilny a tak rozpráva ..
Určite sa nenechajte
Podstatné je aby vždy keď jej ublíži, povedala to učiteľke. Chápeš, že sa nedá vždy všetko vidieť v triede kde je ďalších 15-20 detí. A keď to dcéra bude len ticho trpieť a nič nepovie, ťažko sa niečo zmení. Vy rovnako, ako rodičia byť vytrvalí a konfrontovať učiteľky, zástupkynu MŠ a aj rodičov ktorých sa to týka.
za riaditelkou keď sa to nezmeni
Určite ísť za riaditeľkou a dohodnúť si aj stretnutie s matkou a povedať jej , že ak ma dieťa problém treba ho hneď riešiť a sk sa to bude opakovať navrhnúť vylúčenie zo škôlky
Ved s tym sa da pracovat. Nie dohovorit matke. Od toho tam je pedagog. Tiez sme riesili a nakoniec su z nich kamosi.
ja si pamatam ako mna v skolke sikanovala spoluziacka, volala sa Dianka, stale mi natahovala a stipala lica. jedneho pekneho dna som je dala pastou do nosa. od toho momentu som mala od nej navzdy pokoj.
Nieco podobne sme mali v skole, osobne som to s tym deckom vybavila, slusne bez kriku ale razne, bolo treba asi 5x a bol pokoj uz teraz ked ma vidi ma z dialky zdravi dobry den
Tomu dievčaťu dohovorili učiteľky v skolke. Zatiaľ to funguje. Dúfam že už bude pokoj.
@myrra81 to by moja neurobila. Moja ma tri roky a ta jej "kamoška " ma 6 alebo 7.

Zajtra za riaditeľkou skolky. Dohovoriť matke je fajn, ale učiteľky musia to dievčatko aj trochu strážiť