icon

Škôlkari nechodia von. Mám sa ozvať?

andrea_ff
26. nov 2020

Dobry vecer mamicky. Chcela by som sa opytat, co robit? V nasej skolke od kedy sa ochladilo...cca 5-6 tyzdnov dozadu prestali s detmi chodit von. To znamena, ze deti v skolke su cely den vo vnutri. A kym sa dostaneme domov, vonku je uz tma.
Dost ma to hneva, lebo si myslim, ze deti potrebuju otuzovanie na cerstvom vzduchu. Ja som s nimi vonku bola aj budem za kazdeho pocasia.
Co mam robit? Bojim sa, ze ked sa ozvem, budu nedajboh robit prieky mojmu dietatu.... prekladat ho do inej skolky urcite nechcem, bolo by to komplikovane.
Budem rada za vase nazory.

andrea_ff
autor
26. nov 2020

@weronika171717 no skvele ze? To je katastrofa, ale bohuzial.... hocico mozu robit detom a nemusi sa to k rodicom dostat.....

h2
26. nov 2020

@weronika171717 Možno si počula o škôlke, v ktorej učiteľky často vetrali. Ten dôvod si k tomu už musel niekto vymyslieť, ja osobne tomu neverím. Možno som naivná, ale proste neverím, že učiteľka v MŠ, ktorá má k tým deťom vzťah, im bude chcieť úmyselne ublížiť.

basska_b
26. nov 2020

Zima je akurát tak pani učiteľke... fu, no, neviem, ako by som to riešila. Aby potom nebolo zle na tvojho syna. Človek nevie, na koho natrafí

tatisna
26. nov 2020

@weronika171717 Ja som chodila do skolky kde ucitelky zamkli deti v triede a v kabinete pili kavu a kvakali. Bolo to 40 years ago, bol socik. Mame to povedala upratovacka. Ja si to samozrejme nepamatam, mala som asi 3 roky. Individua boli su aj budu, bez ohladu na rezim.

andrea_ff
autor
26. nov 2020

@h2 to je super. Len vies, 9 rocne dieta ti uz povie, ked sa nieco v skole udeje zle....mne moje 3 rocne dieta nie.... preto si myslim, ze ozvat sa treba, ale urcite nebudem hr hr na ucitelky.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
h2
26. nov 2020

@andrea_ff Mne to práveže syn vôbec nepovedal, povedala mi to iná mamička, pýtala sa, čo hovorím na ten zákaz, čo deti dostali v škole a ja som ani nevedela, o čo ide. Tá mamička sa to tiež bála riešiť, preto som to zobrala do svojich rúk. Áno, priznávam, že sme si s mužom robili srandu, že na druhý deň príde syn domov s päťkou, ale nič také sa nestalo. Ja som fakt jednala s učiteľkou maximálne slušne, úctivo a zdvorilo. Žiadne hr hr.

weronika171717
26. nov 2020

@h2 @elizabet173 neviem zienky to som len pocula.... Ale ak je to pravda, tak je to chore.

angel993
26. nov 2020

@h2 sú učiteľky ktoré nemajú vzťah k deťom, žiaľ zažila som to sama, keď nás prváčikov nechcela pustiť učiteľka na wc, zopár spolužiačok nevydržalo do konca hodiny a nedovolila im sa prezliecť, sedeli v tom do prestávky, pred rodičmi hrala chúďatko, že dieťa sa nepýtalo na wc. Ja som vďaka nej skončila v nemocnici, hneď ma rodičia preložili na inú školu. A nebolo to za socializmu.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
h2
26. nov 2020

@angel993 Sťažovala by som sa na takú kravu na tých najvyšších miestach! Bohužiaľ, rodičia radšej komplikujú život sebe, aj dieťaťu tým, že ho preložia inam, lebo dosiahnuť v takomto prípade spravodlivosť je veľmi ťažké.

angel993
26. nov 2020

@h2 no nakoniec zrušili školu, lebo veľa rodičov zobralo deti preč, bola to malá škola na dedine. A ona tam bola aj riaditeľka aj učila jednu triedu. Takže sťažovať sa nepomohlo. Ona sa stále oháňala tým, že deti klamú. Teraz už našťastie neučí, ale nanešťastie je naša suseda. Ale už sa jej nebojím ako vtedy.

andrea_ff
autor
26. nov 2020

@h2 spravodlivost?? V tomto state? Ved staci citat kazdy den spravy.... tu sa na spravodlivost iba hrame....a bohuzial, boli vazne situacie v mojom zivote, kedy som sa ozvala... a chcela spravodlivost....a kazdy si to iba vypocul a neurobil nic...kazdy cuci.... aj ked vedia, ze mas pravdu. Bohuzial, preto som skepticka a chranim aspon to, aby sa nic zle nestalo nevinnym.

eliska13
26. nov 2020

@andrea_ff až sa mi to nechce veriť u nás v dedine sú denne na dvore doobeda dokonca učiteľky utieraju hojdačky, preliezky nech nie sú mokré. suseda zháňala gumenné nohavice, lebo povedali, že kto nebude mať gumáky, nohavice zateplené zostane v triede.Deti MUSIA chodiť von.U nás boli minule s igelitovymi poncami na prechádzke, lebo mrholilo.neboj sa opýtať veď slušne informačne.A verím, ze to ostatní neriešia je veľa rodičov, ktorí sa to deti ani nepýtajú co robili, či boli vonku berú to automaticky, že boli....a deti veľa x klamú a vymýšľajú si a skresluju

h2
26. nov 2020

@andrea_ff Veď to, že nie je isté, či dosiahneš, že deti začnú chodiť von. Ale určite by som sa o to aspoň pokúsila. Neboj sa, nikto sa na dieťati za to vŕšiť nebude, veď nechceš nič hrozné. Choď do toho, držím Ti palce!

andrea_ff
autor
26. nov 2020

@h2 dakujem 👍😀

ninusa221
26. nov 2020

Prosim?😂 však ako to nieje normalne aby deti nechodili von ved to sa musí iba fakt som snimy von nechodila ked pršalo alebo keď bola neaké fotenie alebo čo ale cez leto stale len von a cez zimu treba deti zobrat na kopec sankovat sa ved milujú sneh a kludne by stacilo sa ist aspon prejst okolo skolky na 20 minut 🙂 ale ked som bola ešte na praxi v ŠKD tak tam tiež nechodila von vychovávateľka a išlo mi to dobre na nervy.

blumie
27. nov 2020

@andrea_ff ja len pridam, ze ja mam dieta v jasliach a teda kazdy den chodia von. Vynimocne sa stane, ze nejdu a vidim hned lebo vzdy ma cele topanky spinave ked su vonku, kedze jej ich rano davam ciste. A teda si myslim, ze poobliekat jaslickarov je este narocnejsie ako skolkarov 😉. Urcite by som sa spytala. Ja sa ozvem, vzdy ked sa mi nieco nezda, nie neprijemnym/rypavym stylom samozrejme.

jankapepe
27. nov 2020

@andrea_ff kto ti povedal že nechodia von? Dieťa?

andrea_ff
autor
27. nov 2020

@jankapepe moj syn a este dve mamicky, ktorym som to spomenula

jankapepe
27. nov 2020

@andrea_ff hmmm v pravom rade si teda zisti od učiteľky jej verziu. Dávam tomu tak 50% že von predsa chodia.

andrea_ff
autor
27. nov 2020

@jankapepe tento tyzden boli iba dnes....takze 1x za tyzden!!

jankapepe
27. nov 2020

@andrea_ff info máš od učiteľky? Ak áno neváhaj a ozvi sa. Ak nie spýtaj sa jej.

andrea_ff
autor
27. nov 2020

@jankapepe ano, info od ucitelky.... ze tento tyzden boli IBA 1x vonku

jankapepe
27. nov 2020

@andrea_ff a jej odpoveď na otázku ,, prečo?,,

petulda333
27. nov 2020

Ja tym ucitelkam fakt nezavidim. Ty sa stazujes, ze von nechodia a u nas su 3 rodicia kt vadi, ze chodia von. Ani za milion by som to robit nechcela

mon895
27. nov 2020

U nas ked je pekne alebo mrholi idu von doobeda ak prsi nejdu. Poobede nechodia asi od zaciatku novembra

andrea_ff
autor
27. nov 2020

@jankapepe vraj cely tyzden nacvicuju program na mikulasa... ale preco neboli vonku 2-3 tyzdne spatne som sa uz ani nepytala. Za mna 1x za tyzden je veeelmi malo. Aspon 3x by mali

andrea_ff
autor
27. nov 2020

@petulda333 tak verim, ze 100 ludi, 100 chuti 🤦‍♀️😀

jankapepe
27. nov 2020

@andrea_ff na Mikuláša....a potom bude program jarný, veľkonočný, letný, výročný.....
Toto nie je dôvod.