Škôlkari nechodia von. Mám sa ozvať?
Dobry vecer mamicky. Chcela by som sa opytat, co robit? V nasej skolke od kedy sa ochladilo...cca 5-6 tyzdnov dozadu prestali s detmi chodit von. To znamena, ze deti v skolke su cely den vo vnutri. A kym sa dostaneme domov, vonku je uz tma.
Dost ma to hneva, lebo si myslim, ze deti potrebuju otuzovanie na cerstvom vzduchu. Ja som s nimi vonku bola aj budem za kazdeho pocasia.
Co mam robit? Bojim sa, ze ked sa ozvem, budu nedajboh robit prieky mojmu dietatu.... prekladat ho do inej skolky urcite nechcem, bolo by to komplikovane.
Budem rada za vase nazory.
@weronika171717 Možno si počula o škôlke, v ktorej učiteľky často vetrali. Ten dôvod si k tomu už musel niekto vymyslieť, ja osobne tomu neverím. Možno som naivná, ale proste neverím, že učiteľka v MŠ, ktorá má k tým deťom vzťah, im bude chcieť úmyselne ublížiť.
Zima je akurát tak pani učiteľke... fu, no, neviem, ako by som to riešila. Aby potom nebolo zle na tvojho syna. Človek nevie, na koho natrafí
@weronika171717 Ja som chodila do skolky kde ucitelky zamkli deti v triede a v kabinete pili kavu a kvakali. Bolo to 40 years ago, bol socik. Mame to povedala upratovacka. Ja si to samozrejme nepamatam, mala som asi 3 roky. Individua boli su aj budu, bez ohladu na rezim.
@andrea_ff Mne to práveže syn vôbec nepovedal, povedala mi to iná mamička, pýtala sa, čo hovorím na ten zákaz, čo deti dostali v škole a ja som ani nevedela, o čo ide. Tá mamička sa to tiež bála riešiť, preto som to zobrala do svojich rúk. Áno, priznávam, že sme si s mužom robili srandu, že na druhý deň príde syn domov s päťkou, ale nič také sa nestalo. Ja som fakt jednala s učiteľkou maximálne slušne, úctivo a zdvorilo. Žiadne hr hr.
@h2 @elizabet173 neviem zienky to som len pocula.... Ale ak je to pravda, tak je to chore.
@h2 sú učiteľky ktoré nemajú vzťah k deťom, žiaľ zažila som to sama, keď nás prváčikov nechcela pustiť učiteľka na wc, zopár spolužiačok nevydržalo do konca hodiny a nedovolila im sa prezliecť, sedeli v tom do prestávky, pred rodičmi hrala chúďatko, že dieťa sa nepýtalo na wc. Ja som vďaka nej skončila v nemocnici, hneď ma rodičia preložili na inú školu. A nebolo to za socializmu.
@h2 no nakoniec zrušili školu, lebo veľa rodičov zobralo deti preč, bola to malá škola na dedine. A ona tam bola aj riaditeľka aj učila jednu triedu. Takže sťažovať sa nepomohlo. Ona sa stále oháňala tým, že deti klamú. Teraz už našťastie neučí, ale nanešťastie je naša suseda. Ale už sa jej nebojím ako vtedy.
@h2 spravodlivost?? V tomto state? Ved staci citat kazdy den spravy.... tu sa na spravodlivost iba hrame....a bohuzial, boli vazne situacie v mojom zivote, kedy som sa ozvala... a chcela spravodlivost....a kazdy si to iba vypocul a neurobil nic...kazdy cuci.... aj ked vedia, ze mas pravdu. Bohuzial, preto som skepticka a chranim aspon to, aby sa nic zle nestalo nevinnym.
@andrea_ff až sa mi to nechce veriť u nás v dedine sú denne na dvore doobeda dokonca učiteľky utieraju hojdačky, preliezky nech nie sú mokré. suseda zháňala gumenné nohavice, lebo povedali, že kto nebude mať gumáky, nohavice zateplené zostane v triede.Deti MUSIA chodiť von.U nás boli minule s igelitovymi poncami na prechádzke, lebo mrholilo.neboj sa opýtať veď slušne informačne.A verím, ze to ostatní neriešia je veľa rodičov, ktorí sa to deti ani nepýtajú co robili, či boli vonku berú to automaticky, že boli....a deti veľa x klamú a vymýšľajú si a skresluju
Prosim?😂 však ako to nieje normalne aby deti nechodili von ved to sa musí iba fakt som snimy von nechodila ked pršalo alebo keď bola neaké fotenie alebo čo ale cez leto stale len von a cez zimu treba deti zobrat na kopec sankovat sa ved milujú sneh a kludne by stacilo sa ist aspon prejst okolo skolky na 20 minut 🙂 ale ked som bola ešte na praxi v ŠKD tak tam tiež nechodila von vychovávateľka a išlo mi to dobre na nervy.
@andrea_ff ja len pridam, ze ja mam dieta v jasliach a teda kazdy den chodia von. Vynimocne sa stane, ze nejdu a vidim hned lebo vzdy ma cele topanky spinave ked su vonku, kedze jej ich rano davam ciste. A teda si myslim, ze poobliekat jaslickarov je este narocnejsie ako skolkarov 😉. Urcite by som sa spytala. Ja sa ozvem, vzdy ked sa mi nieco nezda, nie neprijemnym/rypavym stylom samozrejme.
Ja tym ucitelkam fakt nezavidim. Ty sa stazujes, ze von nechodia a u nas su 3 rodicia kt vadi, ze chodia von. Ani za milion by som to robit nechcela
U nas ked je pekne alebo mrholi idu von doobeda ak prsi nejdu. Poobede nechodia asi od zaciatku novembra
@petulda333 tak verim, ze 100 ludi, 100 chuti 🤦♀️😀

@weronika171717 no skvele ze? To je katastrofa, ale bohuzial.... hocico mozu robit detom a nemusi sa to k rodicom dostat.....