icon

Som jediná, ktorá má problém obuť si špinavé návleky v škôlke?

14. apr 2021

Ahojte, v skolke od nas vyzaduju obuvanie navlekov. Ja by som s tym problem nemala, ale hnusi sa mi dat si na ciste tenisky pouzite navleky, ktore su obute predo mnou xy ludmi. Ci je zima, ci sucho, proste sa mi to protivi chytit do ruky a nie dat si to na cistu tenisku.
Zaraza ma, ze ludia nic nepovedia, obuvaju sa jedna radost, jeden po druhom. Keby boli rozdelene na ciste a pouzite, tak je vsetko v poriadku, ale je tam mozno 15 ks na 60 ludi a peru to neviem ako casto.
Ja nie som konfliktny typ, nechcem robit rozruch, kupim si svoje vlastne a budem pouzivat tie.
Len ma zaujima ako to mate v inych skolkach a ci Vam to oaobne nevadi, obuvat si na svoju obuv navleky, ktore malo pred Vami xy ludi, su hnusne, spinave.

kataina
14. apr 2021

moj syn je už na ZŠ 2 roky, takže moja skusenosť je staršia 🙂 Spočítaj si, kolko je cca deti v škôlke, u nas ich bolo 80 -100 a tolko by museli rano vyložiť čistých navlekov. Čo ja viem, tak navleky si škôlka sama nachystala, ušili svojpomocne kadejake a aj sami prali, ale nestačilo to, boli špinave, potrhane,... aj jednorazove si ludia podavali už použite. Tak tiež by som to na seba nedala. Vždy som mala v kabelke zopár párov v obale asi ako kinder vajco. Škôlka robi čo môže, mohli vam napr. zakazať vstup s dieťaťom a dieťa by prevzala učitelka a prezliekala učitelka.... hlada sa prijatelnejší variant

felicita027
14. apr 2021

U nás sú väčšinou čisté ale mám vždy so sebou 1 pár návlekov v kabelke 🙂

simca06022011
14. apr 2021

Kúp si jedny vlastne, jednorazové som mala ja osobne na XY použití a supnes si ich do vrecka (Kúpil som ich v automate niekde v takom obale ako ma vnutri kinderko)
A inak nie je to štandard dávať si do skolky návleky. Ja som bola v 4 jasliach/škôlkach s malou a v žiadnej sa to nepoužívalo.

autor
14. apr 2021

@reanda nedezinfikujem zem ani topanky ani nikde nepisem, ze moja spina je cistejsia 🙏 ale keby si videla, v akom stave su tie navleky a da si ich pred tebou minimalne 5 ludi (niektory z nich moze stupit do psieho exkrementu, ktorych mame na sidlisku pozehnane), tak preto je to pre mna nexhutne. Raz som si to obula na tenisky a tenisky boli cele spinave, doma som mohla cistit. Ved sa to nedotyka iba podrazky predsa, ale celej tenisky, preto sa cudujem, ze to inym nevadi

simca06022011
14. apr 2021

Autorka, nic si z nich nerob, závidia tie tenisky 😂 ja by som si tiež takým dacim nechcela topánky aj ruky a všetko zabrblat. Kľudne by som si dieťa dala.dosikovat ku dverám. Kúp si vlastne a máš pokoj. Inak ja nevidím dôvod takéhoto opatrenia. Koberčeky a chujoviny nemajú pri vstupe a v šatni co hľadať. Tam ma byt rohozka, ľahko udržiavatelna podlaha a upratovačka to môže 1-2x denne umyť. Vybavene. Deti tade tiež chodia v topánkach...

ghostsgirl
14. apr 2021

Skuste sa postazovat v skolke. Mozno zavedu automat na jednorazovky, ktore si bude musiet rodic uhradit a este na tom nieco zarobia. Ostatni rodicia budu urcite nadseni :D hlavne ti co sa stazovali na zvysovanie poplatkov. Vsetko doslova vsetko ludom dnes vadi. Akoze ano, je to neprijemne aj mne, ale presne preto nosim jednorazovky vlastne. Nie je lahsie riesitelny problem ako toto. A ci sa to hnusi ostatnymi je mi ukradnute, ja sa riadim podla seba. Netreba so vsetkym zatazovat ostatnych

luxus10
14. apr 2021

@reanda vsak sa bavime vystizne-renda s luxusom, tu niet co dodat, niektori ludia maju oci a nevidia, hygienu tam treba poslat...

elizabet173
14. apr 2021

je to maximálne nehygienické, obúvať si jeden po druhom špinavé návleky, určite navrhni jednorazové, aj keď to ide do peňazí a škôlka ich na rozhadzovanie nemá. Inak neviem, ako je to v tej MŠ zariadené, ale väčšinou v súčasnej dobe chodia do šatne iba rodičia najmenších detí, ostatní ostávajú na chodbe, kým sa dieťa vyzlečie a prezuje. od štyroch, piatich rokov to zvládne v pohode samé, keď mu dospelý rozopne bundu. A chodby a šatne by sa mali umývať tri krát denne a dezinfikovať. Keď príde posledné dieťa do škôlky, keď deti prídu z vonku a keď posledné odíde. Ja by som si na tvojom mieste nosila svoje jednorazové.

autor
14. apr 2021

@zuzanockamt neni som ziadna pipina, nechapem, naco urazky. Som obycajna matka a normalne sa pytam ako to funguje v inych mestach
@maciatkolulu nestazujem sa, iba zistujem a napisala som, ze navleky si kupim 🙏 tak poprosim bez urazok a posmievania

ktochytavzite
14. apr 2021

ved si kup vlastne ked sa ti to bridi

autor
14. apr 2021

@elizabet173 dakujem za pochopenie 🤗 aspon niekto mi rozumie. Navleky mam uz kupene a nebudem riesit nic, nexh si kazdy robi ako chce 🙏

elizabet173
14. apr 2021

mne to totiž rozum neberie, v materských školách nesmú byť látkové uteráky, ale musia byť jednorazové a návleky sú v pohode? Kontrola z hygieny by asi nejasala, keby to videla.

alenamihal
14. apr 2021

Ja si nosim svoje navleky vsade..

ovaaa
14. apr 2021

Zaobstaraj si svoje.

saja1
14. apr 2021

Doteraz mi to nevadilo, ale bojim sa ze teraz si to zacnem vsimat 😂 nikdy som si nevsimla ze by boli zablatene, ale je pravda ze teraz mame zakaz vstupu, a kym nebola zima asi to nebolo take zle 🤔

danieli
14. apr 2021

Mame 2 krabice, ciste a pouzite, tie ciste su vzdy ciste, vacsinou sa vsak vyzujem mam to rychlejsie

ktochytavzite
15. apr 2021

@elizabet173 jednorazove uteraky v ms?Fiha a n to maju oenize?

klip0
15. apr 2021

Ucim v skolke a mame to rovnako ako autorka v skolke. Rodicia si bud daju navleky, ktore ano su tam a neperu sa kazdy den, alebo sa mozu vyzut. Neviem, co ti brani vyzut sa, ved nikto nestoji s bicom nad tebou ze a musis mat navleky. Tie su skor pre tých co sa im nechce vyzuvat

majulino
15. apr 2021

@zuzanockamt no niesom ziadna pipina v luxusnych bielych znackovych teniskach, (nosim iba cierne cinaky) ale tiez sa mi hnusilo chytit špinavé zablatene a mokre latkove navleky, ktore predomnou pouzilo xy ľudí. A to sme teda chodili len po chodbe, po ktorej prechadzali vsetky deti ked isli z domu alebo z vychadzky. Ziadna trieda ani koberce.

autor
15. apr 2021

@klip0 tak ako u nas som nevidela nikoho vyzuteho, prepac. Ak by sa vyzuvalo, tak sa radsej vyzujem 💪 nez si tie mokre krasky davat na nohy a chytat do ruk. A to nosim este male babo na rukach, takze ozaj sa mi nechxe chytat tu spinu po ludoch.

klip0
15. apr 2021

Tak sa vyzuj ty, urcite to tak robi vela rodicov okrem teba. Aj u nas vlastne ti co sa vyzuvaju vacsinou nevideli nikoho ineho vyzuteho lebo rodicov pustame po jednom max po dvoch do satne. Na 100% nebudes jedina kto sa vyzuje

atikab
Autor odpoveď zmazal
atikab
17. apr 2021

Chapem ta. Toto je kos, v ktorom sa detom u nas v skolke prenasaju topanky a papuce z rannej a poobednej "zbernej" triedy. A preco do tych kosov k papuciam/topankam neprihodit detom aj oblecko? Co tam po tom, ze si dieta da na hlavu ciapku, ktora bola predtym v kosi s topankami, v ktorych s velkou pravdepodobnostou dieta postupalo po vselijakych zahlienenych pluvancoch ci exkrementoch... Zial, aj takto to funguje. A ano, vadi mi to. Rovnako ako rukami chytat spinave navleky (tiez so zbytkami uz vyssie spomenuteho vselicoho), a potom tymi rukami napr. dietatu podat jablko, zhrnut si padajuce vlasy z tvare a pod. ...

luccija
17. apr 2021

@atikab prečo sa prenášajú topánky, papuče?nepochopila som to

luccija
17. apr 2021

@maciatkolulu tiež niekedy rozmýšľam či som tak nekonfliktna, alebo tvárna, alebo v čom je chyba, že mňa 90% ponôs a mega problémov, ktoré baby píšu ani nenapadne😊

maciatkolulu
17. apr 2021

@luccija 😂😂😂👍

atikab
17. apr 2021

@luccija v skolke su tri triedy. Rano od 6,30 do 7,00 je otvorena ale len jedna, tzv. zberna trieda, a v tej k dispozicii jedna ucitelka. Ostatne ucitelky prichadzaju na 7,00 a vtedy sa otvoria aj ostatne triedy.
Takze deti, ktore chodia pred siedmou, idu do cudzej triedy, cudzej satne (kazda trieda ma samostatny vchod a satnu) a kedze tam nemaju svoju skrinku, tak ich v kosi na jednej kope cakaju papuce (ktorymi sa treba prehrabat a najst tie svoje ‐ co tiez nie je hygienicke), topanky v ktorych prisli daju zase do kosa. Zo zbernej triedy do tej svojej potom o 7,00 prechadzaju cez budovu, spolocnu jedalen a spletou chodieb, takze to idu v papuciach, a topanky nahadzane v kosi a oblecko im prenesu do ich satne a skriniek. Poobede od 16.00 do 16.30 sa tento scenar opakuje opat, ale v opacnom poradi.

atikab
17. apr 2021

@luccija ani ja nemam s 90% problemov svoj vlastny problem, ale u kazdeho sa najde jeden - dva... a u niekoho je to zrovna tento. Ja napriklad nechapem, preco niektori rodicia denno-denne atakuju ucitelky otazkami, ci dieta spalo, alebo kolko zjedlo...

maciatkolulu
17. apr 2021

@atikab tak ono, ta jedna učiteľka, ani dve neidnesu naraz XY topánok, Bund čiapok, takže bud treba kúpiť druhý kos, alebo vymeniť skolku

felicita027
18. apr 2021

@atikab moje deti chodia tiež do zbernej ale u nás v MŠ to funguje tak, že ráno sa dieťa prezuje a prezlečie v šatni pri svojej triede až potom ide do zbernej a poobede zo zbernej ide po veci do svojej šatne. Skús sa opýtať, či by sa aj u vás tak nedalo 😌