Sú tu mamičky, ktoré nedali trojročné deti do škôlky?
Chcem sa opýtať mám 3 ročné dieťa a chceme ho prihlásiť do škôlky, keď ho príjmu, chcem sa opýtať je tu taká mamička čo sa nakoniec rozhodla v septembri, že dieťatko tak nakoniec nedá?
Práveže ja ho potrebujem dať, lenže sa obávam či to vydrží a dá to tam, pretože nie je moc naučený na iné detí a ľudí a plače, a je moc hyperaktívny ... nie že špekulujem, ale rozmýšľam skôr ...
@iskierka27 do septembra daleko, dieťa sa stale mení....dovtedy ho mozes zvykať byt bez teba...aj s cudzimi.
K tomu ci to "dá"...len tolko, ze kazde to "dá"...zvykne si....hoci par dni ...alebo ako u nas tyzdnov bude rano preplakanych. Tento rok uz chodi rad
Naša revala pol roka ... ale nakoniec to "dala".
@iskierka27 pokial dieta potrebuješ do školky dat, tak to holt bude musiet vydrzat, načo si dopredu vyrabaš problémy ktore nie su? Do septembra mas mrte času dieta na kolektív pripravit - chodit s nim medzi deti, inych ludi aby si pomaly zvykal na kolektiv. Možností je vela - rozne detske kutiky, mamičkovske centra, stretnutia na ihrisku atd...raz ten kontakt s kolektívom pride, tomu sa ziadne dieta nevyhne. Je to na nas rodičoch ako na tuto zmenu deti pripravime.
Ja tiez davam septembroveho do skolky v septembri, teda ak ho prijmu☺ a tiez uz teraz myslim na to ako to da. Chodime von na ihriska, do centier ale neintereguje s detmi skoro vobec. Ked ideme na ihrisko a nie je tam nikto tak sa tam zahra, ak je tam vela deti tak ide prec. Nie je vobec priebojny, ked mu vezme niekto hracku tak si ju nevie vydobit spat, ked ho niekto bije tak sa necha a len nechapavo pozera... no uplna hriza co sa tyka spolocenskeho zivita. Pripravujem ho, chodime pozerat k skolke na deticky, vysvetlujem mu ze aj on bude musiet chodit, aj mi povie, ze mama tam nebude v skolke, ale aj tak mam pocit, ze to bude veeelmi tazke... neviem si to predstavit a uz aj ja teraz stresujem🙏
@iskierka27 jaj, do septembra daleko, naco dopredu spekulujes a robis si problemy?
aj môj je introvert a dal to lepšie ako iné deti, čo chodili po centrách a boli s cudzími deťmi nonstop. Takže kludne daj. Porevete si obaja na začiatku a potom sa budeš modliť aby v školke vydržal aspoň 2 týždne v kuse bez nejakej choroby 🙂
@vivuska666
@zuzkabreza
@hettinka
@mija22 Ďakujem vám žienky, budem teda ešte rozmýšľať, aj keď moc toh času nie je, nakoľko prihlášky sa už posielajú :/
@iskierka27 nepremyslaj....proste ju podaj. Cim dlhšie bude len s tebou o to tazsie pre oboch. Nam sa lahko hovori co to mame uz za sebou vsak ze... ale plakali sme velaraz obaja. Dcera problemy mat nebude...od 19 mesiacov je v sukromke...tak uz len prejde do statnej, kde su len ine pravidlá. Napr nas sa celkom aj tesil na skolku..ked sme ju chodili obzeravat...aj hovoril ze tam nebudem atd... no po prvom dni videl aj celu realitu škôlky...pravidla...rezim urcity a od druheho dna to zacalo..chcel ist ale rozplakal sa ze ja odchadzam a toto den co den...kym pochopil mozno v novembri... Nehovoriac o tom, ze prvy rok chory byval kym nenabral imunitu...a to som v tom case bola doma s mladšou takze kedykolvek som mu vedela sľúbiť ze "dnes tam nemusi spinkat, ze naobed pridem po neho
Aj nas to v septembri caka, ak ho vezmu... aj ked ziadost mame davno, maly nemal este ani rok... on je dost akcny, ja sa bojim hlavne ako sa prisposobi a bude tam spinkat a chpdit von za rucku...vzdy pozerame na dedicky, on na chvilu rucku mi da a uz zase zdrha...ale verim tomu ze pri ucitelkach bude viac posluchat 🙂 a snad sa dovtedy odplienkujeme...aach
Maly bude mat 3rocky v maji a do skolky tiez pojde od septembra,tak prihlasku budeme vypisovat teraz v aprili.Trosicka mam aj ja obavy aky bude,ci bude posluchat tety ucitelky lebo on je taky pobehajko v kuse v pohybe 🙂 A este aj to obedne spinkanie,niekedy pospi,inokedy nie.Tak som zvedava ako to budeme zvladat.Ale zase na jednej strane uz potrebuje kolektiv a sa aj nieco nove naucit 🙂
Urcite daj prihlasku.ved nemozes vediet uz teraz,ako bude na skolku reagovat v septembri.to je este kooopec casu,aj on sa zmeni.vela mu o tom rozpravaj,pripravuj ho na to co tam bude robit.a uvidis co bude v septembri.to ze bude mozno trosku plakat sa da vydrzat,zvykne si.u nas na dedine je to tak,ze ked nechodi do skolky nejaky cas,tak sa len odhlasi jedlo a je vybavene.ked je to dlhsie ako tyzden,tak treba potvrdenie ze je dieta zdrave od lekara,ked znova nastupi.su deti,ktore aj polrok nechodia,napriklad preto,ze maju maleho surodenca a mamicka nechce,aby doniesli bacili zo skolky,tak ho necha dlhsie doma.neviem ako je to v meste.
@mija22 Ďakujem krásne, no máme mladšiu, ale ona bude mať v novembri už 3 a ja by som rada začala pracovať, preto riešime takto, lebo už minulý rok mal ísť, ale kedže som bola s malou doma, nechala som to ešte rok tak, ...
@lucienka1981 aj náš je moc akčný, príliž, preto sa obávam či to tam dá, lebo on ruku ako komu dá pri prechádzke,pobehuje a spinkať nám spinká málo kedy poobede.
@dorotka202 mi sme z dediny, práveže, len neviem ako to tu u nás funguje s týmto. musím sa niekoho opýtať, práveže stále hovoríme, že pôjde d škôlky, aj keď deti sú okolo škôlky alebo tak hovoríme, a on stále, že tam pôjde, ale že musí ísť aj mladšia sestrička, a hovoríme, že tam bude mať veľa kamarátov v jeho veku, že s nimi sa môže hrať.
presne ako pisali baby vyssie, do septembra daleko a v tomto case sa dietatko velmi vyvija vpred....dovtedy moze byt uz uplne ine 🙂 a hlavne ucitelky vidia, ci dieta sa adaptuje a ci nie...u nas tie ktore si stale pytali maminky a plackali, tak maminky museli na obed po deticky chodit a po case sa s ucitelkami dohodli, ci bud budu na cely den ich nechavat, alebo proste ich prestanu davat do skolky a od januara sa uvolnilo miesto pre ine dieta....Podla mna dat prihlasku, vsak ktovie, ci dietatko prijmu a ak ano, tak to treba aspon vyskusat a nebat sa dalsieho zivotneho kroku 🙂
Trosku vas povzbudim. Nas bude mat teraz 3. Chodievala som s nim do kolektivu, aby si zvykal na deti, ale tie ho moc nezaujimali a ked mu niekto bral hracku, tak s placom za mnou. Cca pred 2 mesiacmi nastala vyrazna zmena. Uz sa aj k niekomu pripoji hrat sa. Ked mu beru hracku, tak si ju brani. Co to porozprava cudzim ludom na ulici. A ja len pozeram, ze kedy nam vymenili dieta. 🙂 Teraz 1.3. nastupil do skolky a zatial ok. Krizu a odmietanie este ocakavam. 🙂 A ucitelky su uz vytrenovane, aby si poradili s akymkolvek dietatom a v kolektive sa dieta inac sprava ako doma. Takze do septembra este daleko a vsetko moze byt inac.
@zuzanaete Ďakujem krásne, povzbudili ste ma, a asi to teda skúsime 🙂 Zájdem sa popýtať na prihlášku a hádam ho vezmú 🙂
A žienky ešte taká jedna malá otázka, chcem sa opýtať či je nejaká mamička čo má dieťatko v škôlke a má slabý šelest_?
@iskierka27 ved toto aj ten nas nam malokedy da ruku na prechadzke,potom stale len ponom kricime aby neutekal a aby cakal.A ked sa tak divam tak chodievaju dost casto s detmi na prechadzky.Ale troska dufam,ze tie tetusky bude pocuvat.Uvidime 🙂
@iskierka27 aj dcera mala od narodenia slaby selest na srdiecku a do skolky chodila ako ine deticky.Pravidelne sme chodievali na kontroly kazdy rok a potom neskor sa to zmenilo na kazde 2 roky.A minuly rok bola naposledy a uz ma vsetko v poriadku 🙂 Ja si myslim,ze by to nemal byt problem,ale pre istotu sa opytajte kardiologicky ci drobec moze navstevovat skolku 🙂
@lucienka1981 Ďakujem krásne, no len tam ideme až v júli a zápis bude asi niekedy teraz no uvidím, spýtam sa aj doktorky, lebo aj k nej treba s papierom 🙂
@iskierka27 Ved prihlasku daj a uvidis v septembri. Ja som sa pred nastupom zamyslala, ze ak to nepojde dobre, ze kolko casu mu dam na zvyknutie. Som doma s mladsim, tak by mohol byt doma. A nic take sa nedeje. V skolke je ok. Vzdy sa da zmenit rozhodnutie, ak by to neislo dobre.
@iskierka27 moj nariekal vytrvalo 3 tyzdne a potom to bolo lepsie a lepsie...a ked som po neho doobeda chodila v prvy tyzden nariekali takmer vsetky deti...neboj to zvladne a aj ty🙂
a je tam aj adaptacna doba, tak mozes vyuzit aj to, ak by sa ti to nepozdavalo a maly by si nezvykol. len aby nemal potom taumu v buduci rok, ked sa to zopakuje a nebude sa dat odist🙂
Nás tiež čaká prihlasovanie...Budeme mať 3 a dosť váham...Deti má aj celkom rád ale všetko si nechá nevie sa brániť je moc citlivý...Niekedy až moc...Preto zvažujem doobedie keď ostávam ďalej na materskej...Zatiaľ chceme skúsiť dať do súkromnej na pár dní alebo raz dva krát týždenne na skúšku a uvidím čo mi o ňom povedia aj učiteľky či je tam ok...Ak by bol už tam problém prihlášku nebudem riesit
@iskierka27 moja musela ist ako 3r. Nic sa nedalo robit. Tiez nema rada velmi spolocnost,najradsej bola sama,maximalne s nami a bracekom. Adaptacia jej v podstate trvala cca 1,5r.
Ja som dala malú v septembri do škôlky a to mala len v decembri 3 roky,v čase podávania prihlášky nebola ešte odplienkovana,ale verila som,že do septembra stihame🙂.Ešte máš kopu času,určite s nim chodieva často do kolektívu,možno sa tam spozná s niekým, kto tiež nastúpi do tej istej škôlky, tak aj toto mu pomôže, nebude tam taky sám. Moja mala je spoločenská, to som sa nebála, ale bolo jej určite lepšie pri nástupe, keď tam mala kamoša z ihriska 🙂....
@sardinka336
Nasa bola od babatka medzi detmi - rada pozorovala, no odkedy je chodec,tak sa to nezmenilo- maximalne pozorovala a ak sa hrala, tak maximalne s bratom,inak len s nami dospelymi... A to chodila aj na plavanie a cvicenie s detmi..
Moja mama chodila aj do jasli, no sama mi povedala, ze nema na taketo skolske zariadenia dobre spomienky, lebo je tiez skor samotarsky typ.
@iskierka27 a mozno ta dieta prekvapi.. Nas starsi siel ako 4,5r.,lebo skor sa nedostal a hoci som si myslelaze ro bude super,lebo on od mala vyhladaval spolocnost deti a v tej triede mal aj kamosov,nebolo to tak..3mesiace strasne nariekal..ale zlomilo sa to a skolku si oblubil.

Nemam skusenost, lebo som prihlasovala dieta aby tam chodilo, ale dobre si to zvaz, ak spekulujes, ze dieta nedas, prihlasku nedavaj, aspon sa tam dostane dieta, ktoreho rodicia to viac potrebuju