Syn v škôlke utrpel úraz: Kto je zodpovedný?
Dobrý deň, potrebujem poradiť. Syn včera spadol v školke a vraj to bola nehoda že spadol sám ale ma zuby vyrazené a rozbyte pery a museli mu to zašivať celú tvár má opunutu a nechcem to nechať len tak vraj škôlka mu dá ako úrazové nejaké peniaze ale čo má po peniazoch keď sa mu taká vec stala bola som aj na policii aby to riešili ale oni stym vraj nemajú nič pokiaľ mu to nikto nezavinil ale učiteľky boli za neho zodpovedne a na polícii mi povedali že toto majú na starostí Školská Inšpekcia. Tak preto sa pýtam či máte s týmto skúsenosti či sa vám už v živote niečo také stalo .
Neverím že si vyrazil zuby a mal ranu ktorú bolo treba šiť a nezavolali ti. Iba ak sa to stalo 5 minút pred odchodom domov
@vkatush Profesorka na gympli vždy vravievala, že každý učiteľ je jednou nohou v base... Čím viac to tu čítam, tým viac jej rozumiem...
Počítam ako diva vsetkych ziakov, ked sme niekde na vylete, vzdy, ked maju nejaky rozchod, ked vchadzame, vychadzame z nejakej atrakcie, decka frflu, ze sa musia postavit do dvojstupu, ani to uz nevedia, frflu, ci sa nemaju aj pochytat za ruky, nechapu, ze mojou povinnostou je uistit sa, ze su vsetci a ucitel strp pomaly aj nadavky, lebo ich na par minut obmedzis v pohybe.
@zuzana76 Najhoršie na tom je, že dieťa poruší všetky pravidlá, napomenieš ho, nerešpektuje, znova poruší, ale to sa neberie do úvahy. Vinný je vždy učiteľ, hoci aktívne vykonávaš dozor, rátaš ako debil vždy a všade. Ja napr.rozchod nikdy nedávam, nech sú zdutí koľko chcú. Práve kvôli dnešným rodičom (perfektná vzorka je tu na MK) a dnešným deťom, ktoré majú doma dovolené všetko a sú vychovávané bez pravidiel (hoci tu sa matky tvária úplne inak).
@bejp neviem si predstavit ako ustriehnut dieta co ide a smykne sa a tresne na lavicku... napriklad. Aj keby dva kroky od neho stala... toto sa stane aj rodicom bezne ze im dieta spadne.. len tu bola ta smola, ze padol na zlom mieste.
@silvia1823 ale ty si chora baba. Decko si vybije zuby a ty zo seba ides robit sasa na policiu? Kriste oane co za ludia to behaju po svete. A policajti ci mali povedat co ??????😀
Autorka polícia ak vieš, že dieťa spadlo samo je tak prestrelene, že viac sa asi ani inak nedá. Každopádne škôlky a školy by MALI mať poistenie.. úrazové, zodpovednosti za škodu. Spýtaj sa na to a trvaj na zápise o úraze. S takejto poistky sa vie preplatiť pourazove ošetrenie napríklad u zubára ak by dieťaťu modelovanie náhradné zúbky ci dočasný mostík. Každý registrovaný skolsky/skolkarsky úraz by mali vedieť odškodniť. Je to o komunikácii a nie výčitkach.
Môj syn v škôlke mal až 3 úrazy. Privrety prst do dverí, buchnuty palec na nohe tak že mu opuchol, zlomený zub. A teda nič extra som neriešila. On je sidlo neposedne.
Ucitelov je zalostne malo a myslim si ze ich bude kam dalej menej aj kvoli takymto rodicom.
@silvia1823 Aj nasmu synovi sa stal uraz v skolke. Dievcatko ho sotilo cez altanok. Umyselne podotykam. Zlomil si ruku. Riaditelka sa len ospravedlnovala a teda vybavila odskodnenie zo skolskej poistky na taketo ucely urcenej. Ja som to nejako nehrotila a nikomu som nic nevycitala. Ale samozrejme nastvana som bola. Synovi museli napravit ruku v narkoze a zasadrovali. Ako, nastastie vsetko sa dobre zrastlo, zahojilo. Ale teda, samozrejme, ze ucitelky su zodpovedne, ale zas, su len ludia, nevedia ustriehnut uplne uplne vsetko. Tak ako aj pri rodicovi sa moze stat uraz.
@silvia1823 ako problem vidim to, ze ti nevolali, medali info. Toto by som urcite riesila. To, ze dieta neustriehli a spadlo, to nemozes davat za vinu ucitelkam. Vies, potom sa cudujeme, ze ucitelky v skolke a skole detom nic nedovolia. A najradsej su, ked deti sedia na zadku. Tiez v nasej skolke pani ucitelka zakazovala detom liezt na preliezku, nahanat sa a pod - a to preto, lebo pred x rokmi dieta spadlo a zlomilo si ruku...
Uau ty si inak dobre padnuta na hlavu🤦🏼♀️toto je iny extrem fakt
To by si aj svokru udala alebo svagrinu alebo kamosku?
Moja mala necelych 3,5 roka ked mi volali zo skolky ze si usta rozbila,pol dna na Klinike, chirurgia, celustna ortopedia ci su zuby ok inkl 3 stehy na pere
Ale ani len vo sne ma nenapadlo obvinovat skolku ! Fakt si na hlavu.
@veronikaszabova klasika, keď človek čaká iné reakcie
🤷🏻♀️
tak jedna vec je ze v skole/skolke su za deti zodpovední ucitelia. Druha vec je, ze stat sa moze a na to su urazove poistenia - treba spisat zapisnicu o kazdom uraze.
Syn si zlomil v skole ruku. Ucitel tvrdil ze po vyucovani. Riaditel ze tym padom nemame narok na odskodnenie. Tak moj zlaty, to bolo cez hodinu - ucitel ich pustil 5min skor. Kamery to potvrdili. Tak nam vyplatili asi 60€.
Nehlásila som to samozrejme na políciu ale - ak by si mala pocit ze bola zanedbana bezpecnost, alebbo spravny postup, možes podať sťažnosť na inšpekciu. Koniec koncov, stať sa môže - aj smrteľný úraz a vtedy by už boli učiteľky inak brané na zodpovednosť.
@michellemary táto veta u nás v kabinete padne minimálne raz za deň 🙃🥲
@bejp no ked sa Ti nepaci ich spravanie, kludne si to mozes vyskusat...je nedostatok uciteliek...a ked pises, ze mudrlantky, co by robili na jej mieste, tak tiez sa mojmu syncekovi stal dost skaredy uraz v jaslickach a urcite som neutekala na policiu....vychovavatel mi vysvetlil co a ako sa stalo a ako mu to osetrili....ja sa ani necudujem ucitelkam, ze nechcu robit taku pracu, lebo ked pridu take mamicky ako ty a autorka, tak lutujem tie ucitelky
@klip0 Ono, to dievcatko umyselne podkoplo a zhodilo z altanku dvoch chlapcov, ale ako, tomu druhemu nebolo nic, spadol viac do travy a moj tak nestastne dopadol na obrubnik a zlomil ruku.Tak mne vtedy riaditelka len vravela, ze tej mamke je to velmi velmi luto, ze ju to velmi mrzi. Potom ked uz chodil do skolky a stretli sme sa, tak tiez sa mi velmi ospravedlnovala. Tak len takto. Ako, urcite to dievcatko zlomit ruku nechcelo, len teda nedomyslelo, ze co sa moze stat, ked si takto "zaspasuje" a pozhadzuje ich.
Škoda, že si autorka vymazala profil. Chcela som vedieť, či na polícii nahlásila dieťa ako dievča alebo chlapca, lebo v diskusii v tom nemá akosi jasno.
@basullinka aj tak by jej to polícia zamietla, že má dávať pozor a pozerať pod nohy keď kráča
Učiteľke 3roky nepodmienečne, riaditeľke finančný trest, škôlke odobrať licenciu a ešte napľuj na školský dvor. Môžem vedieť, akú prácu vykonávaš ty?

Odhliadnuc od toho, že polovica komentov je od učiteliek 😉 chcela by som vidieť tie trápne mudrlantky, keby sa to stane ich deťom. Nie nejaká jazva na hlavičke ale vyrazené trvalé zuby!? Mohlo to byť aj horšie, a ako bonus ani nezavolali??? Inak zuby boli celé, alebo úplne vyrazené? Vraj by sa mohli prijať späť, známa mala skoro vyrazené úplne nakrivo a v pohode časom...
Je rozdiel dávať pozor a "dávať pozor" viac krát som mala možnosť vidieť ako sa učiteľky venovali debatnému krúžku, len nie deťom a predškolákom tým duplom. Myslím, že keby deti troška sledovali, predvídali a korigovali, vyzeralo by to inak, hold ale stane sa aj tak. Horšie je im niečo dokazovať teraz, keby sú kamery bolo by všetko oveľa oveľa inak. Pani učiteľky je kapitola sama o sebe...