Synček sa úplne zmenil
Môj synče nastupil do škôlky ked mal 2,6 r.Tešil sa ani raz neplakal cez vikend bol smutny že do škôlky nemôže...Syn je žive hyperaktívne dieťa,no ja aj velmi šikovny a dosť samostatny,A nastal zlom,začal byť trochu bojazlivejši,par krat mi povedal že do škôlky už nechce isť,začal sa v noci pocikavať a zo sna vrieskať a plakať...
Učitelka sa ma pytala ako zaspava doma,tak som jej povedala že večer prečitame jednu-dve rozpavky,dam mu pusu,odidem a väčšinou hned zaspi...nikdy nepotreboval zasvietene svetlo a nechcel aby sme sedeli pri nom...skôr ho to rušilo a nevedel spinkať,,,tak som sa dozvedela že v škôlke všetke deti spia spolu v triede a môj synek spi vedla v miestnosti a učitelky sedia pri nom...neviem prečo je to tak...
Najprv ho chvalili že je šikovny samostatny,ale hyperaktívny,potom sa začali sťažovať že nie stale spapa všetko/čo myslim že je normalne/ a že nespi až 3 hodky ale menej/1,5/ a potom neleži poslušne na lehatku..mylsim že po dvoch mesiacoch-z toho bol asi 2 t.chory si ešte nato nezvykol,to chce čas..a neverim že je jediny,viem že su tam viacerí chlapci hyperaktívny...no...v piatok som sa dozvedela že Paťko nevedel zaspať tak na neho prišla hučať RIADITELKA a dala mi odkazať že bud si ho na mesiacdva vysadím zo škôlky alebo si ho mam chodiť uspavať sama/doma mi maly cez obed bez problemov spi aj 2-3hodky/
dieťa sa mi zmenilo o 180stupňov...hyperaktivita mu ostala 😀 no len doma...pred cudzimi je to ustrachane dieťa,čo pred tym nebyval
@akika722 Ja by som sa potom riaditelky priamo opytala,či s tym maju problem.Ale ked ho už raz prijali,tak asi vedeli prečo.Možno mali menej deti ,alebo kvoli krstnej,no a teraz sa situacia otočila,tak sa maleho jednoducho chcu zbavit.V každom pripade, tvoj maly je v tom nevinne a určite by som nedovolila ho dalej trapit.
@traktor tak ty rodičia boli taky sprosty ako ta riaditelka..ako to nemôže niekomu vadiť ked im niekto toto robi s dieťaťom?fakt nechapem 😠
ano mylsim že v každej škôlke sa najdu deti kt.su perfektne užasne..deti doktorov pravnikov,...čo ja som pre nich?len osoba na materskej a mm zachranar 😒
som šokovaná tým, čo tu čítam, ale bohužiaľ aj sama som zažila všeličo, aj ako dieťa, aj ako mama, aj ako učiteľka 🙄
@akika722
ja vidim problematicke tieto oblasti:
1. nie celkom "vyrovnana" pani riaditelka (to je veeelmi slusne napisane 😠 ), s osobnymi antipatiami.. (riesila by som to staznostou a preradenim dietata do inej skolky)
2. 2,5 rocne dieta do skolky, ja si myslim, ze ak si na materskej, kludne si mohla rok pockat
3. neviem ci ti povedali, alebo nepovedali, ze maly ma problemy so zaspavanim v skolke, riesenim by bolo zacat ho bravat na obed domov
no teraz je uz neskoro plakat nad rozliatym mliekom, stalo sa - co sa talo, skusila by som ho dat do skolky az o rok (podla moznosti do inej), super je ze si doma, keby ze chodis do prace, tak by to bolo horsie ☹
@dadis problem je v tom že maly ma preto problem zo zaspavanim v škôlke lebo,ako som už spomínala,davaju ho spať do vedlajšej miestnosti a učitelky si tam pri nom piju kavičku...to by tvoje dieťa takto nemalo problem spať?a predsa tam spi hodku a pol...a do školky som ho dala preto skor,boli sme sa tam pozrieť pred letnymi prazdninami a on bez prolemov sa hned zapojil do kolektívu a deti ho brali medzi seba...učitelka sa čudovala ako s tym na jeho vek nema vôbec problem...je hrozne raz z detmi...a kedže byvam v meste kde nenajdeš ani detske ihrisko ani materske centrum ani žiadne aktivity pre deti,no nie je tu fakt nič..nechcela som ho obmädzovať ,chcela som aby sa aspoň trošku zahral z detmi
a zo školky ho odhlasujem 😉
@akika722
ale z akeho dovodu ho dali spat vedla? lebo vyrusoval ostatne deti pri zaspavani? u nas v skolke, dcera mojej kamosky vyrusovala pri zaspavani, tak si ucitelka sadla k nej na postel a snazila sa ju ukludnit, aby co najskor zaspala a aby nerusila v zaspavani ostatnych...ale ked je takych deti viac, tak si neviem predstavit ,co by som robila 😅
ty si o tom vedela,ze ho davaju spat vedla? Alebo to "vyvbublalo" az teraz?
dobre ze ho odhlasujes, si doma, nieco vymyslis, aby ste sa mali fajn, ved aj tak v zime tie ihriska by si velmi nevyuzila a mozno casom sa bude sam pytat do skolky, mozes sa s nim potom dohodnut, ze tam nemusi spat, ze budes pre neho chodit...
a tej riaditelke vo stvrtok pekne s mm vycistite zaludok
@dadis to že ho davali spať vedla som sa dozvedela nedavno...neviem že či vyrušoval,no viem že viac deti tam ma problem spať...ved kolko x mi povedali:Paťko dnes nespinkal lebo tade behal ten a ten...tak neviem v čom maju problem...dnes som bola v škôlke čo mam hed tu blizko,je plna ☹ ostavaju mi ešte dve ktore su dalekoooooo...no...ak je plna mam do septembra smolu...on sa každy deň pyta k deťom 😒
chuda dieta...ak je to len trochu mozne, nedavajte ho uz do tej skolky . Uz dvadsat rokov sa hovori, ze by sa mala respektovat jedinecnost kazdeho a nie zrovnat vsetkych narovnako ale prax je celkom ina. Mozno sci fi predstava, ale bolo by az take nerealne nechat deti, ktore nespavaju v herni , kym ostatne spia? Tento problem nas tiez velmi trapil, dcera nespavala poobede od osmich mesiacov v o b e c , nedokazala v troch rokoch na rozkaz zacat spavat len preto, ze nastupila do skolky a tam bol takyto rezim.
Ahojte ,aspon vidim ,ze niesom sama v takomto probleme ☹ ,zial na dnesnu dobu uplne neprofesionalne a smutne 😝
Ja som na materskej ,mam 5 mesacneho syna a 3 rocnu dcerku ,do skolky sme nastupili v sept .
Od zaciatku mi dali pocitit ,ze Lucka je v podstate neziaduca .
Chodili sme len do 12 tej ,kedze podla ucitelky je moc ziva a bude budit deti ,malemu som tym kazila rezim ,kedze som ho budila a prezliekala a isla do skolky pre malu .
Kazdy den ,som mala staznosti tipu ,aka je moja dcera ziva a co vsetko spravila ,ze potrebuje samostatnu osobu pri sebe ,aby sa jej venovala ,aby som zvazila navstevu psychologa ... no kazdy den mi nieco da sa povedat vycitala ucitelka ,skor upozornovala na Dcerkine spravanie ,ako jedla ,ako sa sprava ,utiekla im na ihrisku .
Odstupom casu som sa ani nepytala na nu ,bo uz som si aj par krat poplakala doma .
Ucitelka mi tvrdi ,ze sa nezapajala do hier ,riaditelka povedala ,ze ako trieda nenapreduju koly mojej dcerke ,ked uz som ju odhlasovala sama od seba zo skolky ,ze to nema vyznam .
Je toho strasne vela ,viem ze mam zive dieta ,ale viem ze ked sa motivuje ,je krasne tvoriva a hrava ,deti miluje kamaradky moje vzdy ... som znechutena takymto pristupom a obmedzeniam ..
Z jednej strany mozno je moja dcera hrava .. ale nemyslim si ze je nevychovana ... mala som s riaditelkou debatu a ta mi povedala : no Lucka este nieje tak mozgovo na tom ,aby ustiehla nozicky ,rucicky stale jej hraju .. nieje zrela na skolu 😅 ... z jednej strany zrela nemusi byt ,ano ,ale co by chceli od 3 rocneho dietata ??????
Aby bolo ako robot ?
S muzom sme boli svedkom ,za plotom sme videli ,ako velkacky Lucku sacali vonku ,Lucka sa mi stazovala ze jej davali do pusy list zo zeme ☹ ,no a ucitelky kvakali za rohom 😝
V tom momente som nabehla do skolky ,zobrala Luciu ,dohovor s ucitelkou a okamzite som ju odhlasila .
Kazdy den ,sa ma moja malinka pyta kedy pojde do skolky za kamaradami .. tak dohovaram ,ze ked trosicka dorastie je mi z toho smutno ,aj ked som rozhodnutie urobila sama a vzala ju od tial ,bolo mi povedane od riaditelky ,ze ju prejednavali na komisii a casom by to ajstak riesili ,asi ze by nas vylucili ,bo trieda nenapredovala do predu koly Lucke 😅 😝
Ucitelka mi povedala ze hlupa nieje ,ze v ziadnom pripade ,len si stale robi po svojom ,ze ma skvelu graficku pamat ,ale nevie obsediet ,je v sade doslovne .
A zabudla som povedat ,ze sme boli na prehliadke u dokiny a ta mi povedala po tom celom vysetreni ,ze Lucka je nadmerne inteligentna .
Podla mna ,ju nevedeli zaujat ,nechali ju tak robit si co chcela a samozrejme ,ze ona ani nenabudla ten respekt ,ktory si mala ucitelka u nej vybudovat.
Co si o tom myslite uprimne .
Nechcem mat ruzove okuliare ,ale je to moje dieta a viem ,ze aj keby nieco vyviedla budem si za nou stat a pomahat jej.
Moc ma to trapi .
@laurelle to mi je luto ☹ ja som dnes tiež z detmi zabila pol dňa v nemocke chory obaja 😖
@inkinka maju dve spojene triedy kt,su rozdelene dvermi..no nevidim problem prečo by sa deti vedla nemohli pohrať ked necgcu spinkať,aspoň kym si zvyknu
@vladkaz1 dnešna doba je kruta,moj je taktiež moc ýivy ale zato je rozumny ako hovoriš aj ty o malej...akože nenapreduju?ved to je TROJ ROčNE dieťa tak čo od neho chcu?aby sedelo v kute a posluchalo na slovo?ved to je chore 😠
dobre si urobila že si ju odhlasila,no chapem na druhej strane že jej chybaju deti...moj plače že prečo nemože byť s detičkami 😒
živych deti je veeeeeela,akože stale som vravela že nech je radšej ťivši,priebojnejši ako ťuťko v rohu čo mu každy bude hovoriť čo ma robiť 😉
ahojte... ja teda este nemam dieta v skolke... ale co to citam??? ucitelky chcu po 2.5ci 3rocnom dietati aby sa rovnalo ostatnym detom ? 5-6rocnym? Je to chore... A ucitelka, ci riaditelka, co nepochopi ze take male dieta potrebuje trocha inu starostlivost, ako tie starsie deti, asi matkou ani nebola... alebo je to este ta "stara komunisticka era" 😒 ktora nechape preco v skolkach maju tak male deti, kedze kedysi to bol luxus byt v skolke, ak dieta nebolo predskolak 😢 😀 ja dufam, ze sa takejto skusenosti nedockam... 😒
@akika722 u nas sa to nedalo, lebo deti spavali v herni 😒 ale ked su na to priestory, tak by stacilo, aby si ucitelky rozdelili sluzby, ktora bude v ten den davat pozor na deti.
@vladkaz1 boli ste s malou u psychologa? Dnes uz sa da pekne pracovat aj so zivymi detmi, ADHD a pod. A ze sa dieta nezapaja do hier? Ucitelky by mali poznat techniky, ako dieta zapojit.
@inkinka s poobednajsim spankom mame problem aj my. dcera uz dlhsi cas poobede nespava, ale v skolke jednoducho musi aspon lezat. ja neprotestujem, pretoze deti v tomto veku este potrebuju poobednajsi odpocinok. vidim to na dcere, ze ked uz doma poobede nespi, cca okolo 4-5 poobede je unavena, ale to uz ju spat nedam, pretoze vecer by bol problem so zaspavanim. no a v skolke niekedy aj zaspi. mali sme v skolke rodicko, kde niektore matky predskolakov navrhovali, aby ich deti uz nemuseli spat, kedze to nepotrebuju. no a ucitelka im na to vravi, ze poobede zaspia vsetky deti. citaju im rozpravky, pustaju relaxacnu hudbu, takze deti oddychuju na lozku a nakoniec aj zaspia.
@laurelle ☹ ☹ ☹ držte sa ☹
@missy97231 v tej škole je stara riaditelka,nechapem jej spravanie...ale ona pochopi moje vo štvrtok 😀
@laurelle
@sirell
@vladkaz1 priznavam že moj je tiež dosť živy ale aj tak netreba odsudzovať take deti,nie su o nič horšie ked v sebe maju viac energie ako tie ostatne...mojho nezabavi nič na dlhu chvilu,do 2 rokoch to bol horor,fakt...no teraz sa aj pohra sam aj rozpravky ho už bavia či čitať alebo pozerať,ale neobsedi,to je fakt...
no od tej školky je bojazlivy,predtym sa nebal vobec ničoho...
no my ideme za detskou psychologičkou ked sa podarí tak už teraz vo štvrtok...poškodiť mu to nepoškodi ale pomôcť určite pomôže 😉
Ahojte ,radila som sa s dokinou ,vsetko som jej vyrozpravala ,aky problem mame a tak a povedala mi ze z kazdeho dietata robia teraz hyperaktivne a posielaju psychologovi ,ze sa nemam nechat namotat na to ,ze ju pozoruje od malicka a ze je doslovne ,zdrave zive diata .
Ja neviem psychologovi nas musi niekto odporucit?
Hyperaktivita myslim ze sa urcuje po vysetreni na neurologii ,ci sa mylim?
ucitelka mi povedala ,ze ako nahle sedi pri nej ze sa jej venuje ma ju pri sebe tam pekne spolupracuje ,jedina nejakeho robota poskladala to ju pochvalila ,ale proste to ze vsetko ju zaujima chvilku a nechce respektovat ten ich rezim .
Tak isto ze kreslenie super ,graficka pamat ,nemusi jej ukazovat kde sa dava usko ocko a take veci ,vyfarbovanie .. automatika sama spravi od seba,podla vlasnej fantazie .
Skonstatovala ,ze niektore veci idu super ,ale ine zas vobec ,uz som aj zabudla ktore nejdu .. alebo nejako som to nepostrehla ,kedze kolko krat nemala somnou ani cas debatovat .
@vladkaz1 ale ved od toho je škôlka nie?aby sa tam dieťa "rozvyjalo" a nie aby hučali že ich nezvladaju a su živy a keci keci...oni su vyštudovane a mali by vedieť zaujať všetke deti...a nie poslať ich domov ako tvoju a mojho že na mesiac dva ho mam vybrať a dať si ho "do kopy" ved nie je chory ani nema žiadnu poruchu... 😠 😠 😠
A s tym zapajanim ,som povedala ze ju nevedia zaujat ,ze sa mam zamysliet nad tym ,ze 15 deti zaujmu a moju Luciu nie .
No ,ale to mi nepovedala ucitelka ,ale kamoska .
Ved to ,ja som povedala ze to nieje choroba byt zivy ,ze ci niesu take deti akceptovane .
ucitelka len namna pozrela ,ze v praxi je to ine ,ked sa striedaju 2 ucitelky do obeda a po obede a tak .
@akika722 ja nechapem ako moze skolka vyzadovat aby deti spali 3 hodiny!!!! neexistuje, ved hodinka by mala uplne stacit a potom sa im maju venovat vychovavatelky a nie ich nutit aby este lezali ticho na lehatku.....
napriklad v rakusku vobec sa v skolke nespava....ibe tie 3 rocne deti ale len tie ktore este doma spavaju!!! cize je to indi vindi a nemoze chcet jedna ucitelka aby decko spalo 3 hodiny a kazde...
mne by toto uplne stacilo na to aby tam moje dieta uz nikdy viac neslo.... 😔

@akika722 u nas to vzdy tak je ze jedno chyti od druheho a behat okolo 3 chorych deti a este chodit do prace je proste uuuf ☹