Synček sa úplne zmenil
Môj synče nastupil do škôlky ked mal 2,6 r.Tešil sa ani raz neplakal cez vikend bol smutny že do škôlky nemôže...Syn je žive hyperaktívne dieťa,no ja aj velmi šikovny a dosť samostatny,A nastal zlom,začal byť trochu bojazlivejši,par krat mi povedal že do škôlky už nechce isť,začal sa v noci pocikavať a zo sna vrieskať a plakať...
Učitelka sa ma pytala ako zaspava doma,tak som jej povedala že večer prečitame jednu-dve rozpavky,dam mu pusu,odidem a väčšinou hned zaspi...nikdy nepotreboval zasvietene svetlo a nechcel aby sme sedeli pri nom...skôr ho to rušilo a nevedel spinkať,,,tak som sa dozvedela že v škôlke všetke deti spia spolu v triede a môj synek spi vedla v miestnosti a učitelky sedia pri nom...neviem prečo je to tak...
Najprv ho chvalili že je šikovny samostatny,ale hyperaktívny,potom sa začali sťažovať že nie stale spapa všetko/čo myslim že je normalne/ a že nespi až 3 hodky ale menej/1,5/ a potom neleži poslušne na lehatku..mylsim že po dvoch mesiacoch-z toho bol asi 2 t.chory si ešte nato nezvykol,to chce čas..a neverim že je jediny,viem že su tam viacerí chlapci hyperaktívny...no...v piatok som sa dozvedela že Paťko nevedel zaspať tak na neho prišla hučať RIADITELKA a dala mi odkazať že bud si ho na mesiacdva vysadím zo škôlky alebo si ho mam chodiť uspavať sama/doma mi maly cez obed bez problemov spi aj 2-3hodky/
dieťa sa mi zmenilo o 180stupňov...hyperaktivita mu ostala 😀 no len doma...pred cudzimi je to ustrachane dieťa,čo pred tym nebyval
@vladkaz1
@akika722 Baby ako som pisala,podla nie je až taky problem vo vašich detoch , ako v tom že ste doma na materskej a nemate predškolakov,ktory by fakt mali chodit do školky.Je tu jedno forum,kde sa niektore mamičky a aj uč.so školky vyjadrovali ,že ak ma dieta 3 roky a mamu doma, tak určite nepatri do školky.Ja ten nazor nezdielam,pretože viem ,že babo nas vie uplne vycucat a potom je tažko kvalitne sa venovat tomu 3 ročnemu.Ale fakt je, že to mnohi velmi odsudzuju.Myslim si,že pani uč. v tych vašich školkach urobia všetko preto, aby sa tych vašich detureniec zbavili.Keby ste doma neboli, verte tomu,že by to "problemove"sprevanie vašich deti až taky problem nebol. ☹
@froschka aj mne sa to zda chore..tie deti myslim ešte do toho režimu aj tak nenabehli a ťažko vysvetliť ani nie troj ročnemu decku že ked sa vyspiš MUSIš tam ešte ležať..to dieťa nechape a hlavne ked ako moj spi VEDLA V MIESTNOSTI a mysli si že tam sa deti hraju a on musi ležať 😠
už mu len ideme povyberať veci zo skrinky
@kaja73 v niecom mas pravdu, avsak ja by som pridala nazor este....ja budem mat tiez mininko, zatial mam 3 rocne dvojcata doma, lebo aj ja som doma a je nam tak skvele....vidno to aj na spravani deti...ale ine som chcela
ked sa narodi babo budu mat dvojicky 4 roky, a do skolky pojdu ale iba na pol dna....
je mi trosku neludske nechavat dieta-deti v skole cely den, az do 16-17tej ked matka je doma.....za to doobdie sa da poriseit a povenovat tomu najmladsiemu, a poobede by si mala matka najst cas na starsie deti
ale zase nic nemenim na nazore ze take arogantne ucitelky do skolky nepatria...a ak sa niekto rozhodol dat tam dieta predsa na cely den tak bude znasat sam za to zodpovednost a nasledky.....
@kaja73 mam na haku aj učitelky aj riaditelku v tej školke,proste môj syn tam už v živote nevkroči...tak prečo je materska len do troch rokov? 😠 mam kamošky čo maju male detičky alebo ešte len babo čakaju a maju deti v rovnakomm veku ako je moj Paťko a v inych škôlkach ten problem nemaju...ale verim že niečo na tom bude..tam kde doteraz chodil male babo mam ja a ešte jedna mamička,take skoro ročne myslim a podla uč.su naše deti najhoršie 😕
@akika722 poviem ti skolka od skolky je velmi odlisna
mojej kamosky syncek 3 rocny bil deti...nevedela si s nim rady ziadna ucitelka, a kamoska nechapala preco to robil, doma nikdy nebol agresivny, su to kludna rodinka a venuju sa mu ako mozu, je to inteligentny chlapcek. ale proste mal nieco co ho stvalo a bil deti
nastupil do inej skolky kde tiez zacal bit deti ale tam boli ucitelky na spravnom mieste a urobili nasledovne
zbite dieta postavili pred bitkara a povedali mu, tak a teraz mu to vrat ako on teba nabil! a pred vsetkymi detmi to poskodene dieta mohlo udriet bitkara....samozrejme nenechali ich zmrzacit ale pointa bola v tom, ze ucitelka dala najavo kto je tu pan a kt bude rozkazovat a ze nik nie je viac a nik menej a odvtedy ani prstom neublizil inemu dietatu
cize mravy a vzdelanie vychovavateliek su urcujuce....
@akika722 no a mame to, a na vlasy nbepouziva nic iba lak a vyzera jak chemlon a este keby si si k nej cuchla tak asi omdlies.....
tatkuto sme mali riaditelku al ena zakladnej za mojich cias a veru taketo zeny este nie su prezitok....take nemaju paru o vychove!!! vychodili si vysku, su Mgr ale to co sa ucilo pred 30-40 rokmi je uz passe
@akika722 mne sa tiez nezda, ze spia 3 hodiny 😒 ...
a inak ja mam dost kludne a vacsinou poslusne dieta (aj ked nastupom do skolky sa dost osmelil a rozjasil, comu sa tesim 😉 ) a nemyslim, ze takymto detom treba nejakym sposobom znizovat ich hodnotu (ze je tutko, ktory sedi v kute), to je asi pohlad z druhej strany... je pravda, ze taketo deti su u uciteliek tie oblubenejsie, a nie je to tym, ake zamestnanie,alebo postavenie maju rodicia (lekar, pravnik - tak ako si to niekde predtym uviedla)...ale samozrejme tato oblubenost by nemala ovplyvnovat ich pracu, aj ked je to len teoreticke skonstatovanie...
MC SEDMOKRÁSKA, Trebišov uz nefunguje ?
@dadis s tym ťuťkom som to tak nemyslela neber to osobne 😅
ale čo sa tíka toho prac.postavenia tak to je pravda...aj tam je to tak,aj v škole je to tak,ešte aj ja zo zakladky na 1-4 si pamätam že boli deti ktore boli naj...rodičia tych deti pracovali v bankach na uradoch lekari a tak...vela vela robi človek ktory je s tymi detmi...učitelia.nie všetci su taky ale predsa su
@dadis fungovala...chodila som tam s paťkom v zime najprv to bolo super..matky deti aj prednašky z času na čas,no potom sme tam chodili ako bolo určene,každy druhy deň chodili sme na dve hodky,deti sa pohrali upratali sme za nimi a šli sme domov...potom tam boli mravce a ked sme sa ich chceli zbaviť museli sme sa o to postarať my
bol tam obrovsky dvor,je to byvala škôlka,ked sme nan chceli isť z detmi že už bolo teplejšie tak nam povedali že si mame pokosiť a urobiť pieskovisko na vlastne naklady...a potom...zavreli to
U nas v skolke spia od 12 tej po obede do 14.15 🙂
No len nam to nebolo umoznene 🙂 ,ale stava sa aj horsie len ma to stve
@vladkaz1 tvoja dcerka nemusi byt ADHD, psycholog by ti vedel povedat lepsie. My sme boli s nasou malou u psychologa, ked mala 5 rokov, objednali sme sa sami v pedagogicko-psychologickej poradni , jej sa tam velmi pacilo, ako sa jej venovali 🙂 myslim, ze psychologom nic nepokazis
@sirell ja sa este pamätam sama na seba, ako som v skolke vobec nespavala a strasne som sa nudila 😝 😀 😀 ale vazne, naozaj nie kazde dieta potrebuje poobedajsi spanok do siestich rokov, je to vedecky zdovodnitelny fakt
Ahojte nemala som cas reagovat ,som sa venovala detom a bola som na nakupe .
Asi mate pravdu s tym psychologom ,poradim sa s muzom ,rozdebatujeme a uvidime ,nemyslim si ze je to na skodu ,tak som to pred tym nemyslela ,skusim sa este poradit s pediatrickou ,ze to chcem vo vlastnom zaujme a uvidim co povie psycholog ,podla toho sa mozu aj dalsie veci posuvat dalej aj vyber na rok skolky napriklad.

@vladkaz1 je to všetko na hlavu...platime si škôlky,ja som v podstate rada že moj maly nie je tichy a utiahnuty/sice teraz to z neho tak trochu urobili/no proste ked ma niekto živšie decko jasne mu to daju pocitiť...ako dali mojmu...no nechapu ako tym dieťaťu ubližia...a ako vysvetliť takemu decku?čo povieš:no,nechcu ťa do školky lebo za tebou nestihaju....