icon

Synovi odporučili odklad a on plače

7. apr 2022

Synovi na zapise pani špeciálna pedagogička odporučila odklad... Lepšie povedane mam ho dat pre testovať na školskú zrelosť (ideme v Maji) ale je mi jasne ze ho nevezmu. Sústredí sa len na chvilu...Reč hoci logopedicka povedala ze nevidi problém tam videli (nevie poriadne L a R..), ja ako rodič si myslim ze je šikovný a múdry len ho nebaví kresliť a obsedi len chvíľu....ja viem ze nič nestrati ked pojde o rok ale ako to vysvetlit jemu? Plače či mu daju ešte šancu lebo jeho kamoši do školy idú a on nie... Bojim sa čo to s ním urobi... Dufam že sa s tým zmieri a neublíži mu to

Strana
z3
kikushaa
13. apr 2022

Ja napisem nasu skusenost febraur 2020 prisla psychoska do skolky, syn po 3m 1x v skolke a hned testovanie - vysiel mu odklad. Je narodeny vo februari. Pretestovanie v maji 2020 sa nekonalo vsetko zatvorene lebo covid 😁 viem ze bol hravejsi ale to bolo vsetko, ma brutalnu pamat, aj sa velmi zlepsil posledny rok v grafomotorike (vela kreslil) sykavky doriesene este pocas skolky. Nakoniec sme dali teda na radu psychosky ktora ho videla 1x z rychlika plus teda bol 1x v skolke po dlhej dobe tak jasne ze sa nesustredil na ulohy ale zaujimali ho kamosi. A teraz je prvak, same jednotky, vynika vo vsetkom aj v krasopise (co chalani nezvyknu)!! V skole sa nudi, vsetko zvlada s predstihom oproti spoluziakom a potom sa 10-5min nudi. A ja si stale kladiem otazku ci sme s tym odkladom urobili dobre 🤷‍♀️ Neviem vyhodnotit ci to urobil ten rok doma navyse, alebo len na nestovani nemal svoj den. My sme normalny zapis nemali, ale ak to zhodnotili tam ze treba odklad asi ho treba. U nas ucitelka velmi riesila ked dve deti potrebovali logo ze to sa ma vsetko do nastupu do skoly vyriesit (nie nemali nic zavazne) Do skoly ho mozes dat aj napriek neodporucaniu, je to na vas rodicoch. ale naco ak by sa tam mal trapit 🤷‍♀️

moniq3131
13. apr 2022

@janulik2008 nam sa cudovala, ze maly nevedel aky mesiac je pred májom, ze nevie mesiace v kalendári v praxi, este keby sa ho opytala kedy su vianoce, ale toto? Pytala sa, ci vie viazat snurky na topankach, zapis v škole bol tiez fajn, celkom mu to išlo, pekne spolupracoval, ja nedam na ziadne rady odbornika, ktory moje dieta vidi 1 hodinu za cely svoj život, dokonca pani odbornicka mala ani nie 25 rokov.

shogun
Autor odpoveď zmazal
janulik2008
13. apr 2022

@moniq3131 my sme aj odklad chceli takže sme neriešili ani ale tie testy školskej zrelosti sme len pozerali 🤦 alebo vedieť názvy ihličnatých stromov a písať písaným písmom. Dokonca keď potom prišla psychologička do škôlky ešte nejake deti otestovať tak jedno dievčatko po testovaní sedelo a nerozprávalo 🤦 asi v šoku bolo alebo neviem 🤷

beronsche
13. apr 2022

@moniq3131
@janulik2008 fuuu tu kde robia taketo testy? my sme boli v CPPPaP a ulohy mi prisli uplne primerane predskolskemu veku..

janulik2008
13. apr 2022

@beronsche KE ale záleží asi od psychologičky. Kde bola malá vraj bola mladá nejaka 🤦 a pritom na zápise sa pýtali veci normálne napr farby, meno, strany atď a aj rátanie len teda napr malá vedela zrátať čísla ale až keď videla že vie tak dala ťažšie to chápem. Aj napr písmenká mala prepísať a prečítala tak sa spýtala či vie čítať. Ale klasika ešte ako my pamätáme a nie vedieť názvy stromov a že písala tak že krivé písmenká písala či čo a pritom veď sú to deti ktoré sa v škole majú naučiť písať.
Keď učiteľka v škôlke čítala tak len krútila hlavou čo sa dristy tam sú akurát čo bola pravda že malá je tvrdohlavá 😀

moniq3131
13. apr 2022

@beronsche cpppap levice

hipuska
27. apr 2022

U nás, keď takto bolo, objednávali si deti na august. Sama psychologicka mi povedala, že od apríla do septembra môžu (a niektoré aj robia) obrovské pokroky

katriona1
27. apr 2022

Moje dcera je februarova, dnes už druhacka. Zápis mela akorat v roce 2020, kdy vlastně pořádný ani nebyl, jinak by snad ani neprošla. Neuměla abecedu, měsíce, dny v týdnu, snad pořádně ani adresu, ona to pořádně neumí ani dnes. Co umela pěkně bylo kreslení, nad tím tráví hodiny dodnes.
První půl rok ve škole byl hodně náročný, hlavně čtení, díky tomu, že neuměla abecedu a problémy dělalo i psaní, přesto, že měla opravdu hodně vykreslenou ruku. Pozitivem bylo, že se naučila učit se a pracovat na sobě, v druhé m pololetí už docela pěkně četla a v psaní patří k těm lepším ve třídě, matematika jí jde asi nejlépe. I ty diktáty už zvládá velmi dobře. Celkově má v žakovské skoro samé jednotky a to chodí do školy, která je považována za náročnou. Takže jsem ráda, že šla normálně do školy a není přezrála a nenudí se tam.
Jinak nechápu proč mají děti na zápisech psát nebo sčítat a odečítat, však to se mají učit v té škole.

Strana
z3