icon

Ťažkosti s rečou u štvorročného syna

31. aug 2025

Neviem ako sa správne vyjadriť ide o to že syn začal neskoro hovoriť a teraz budem mať 4 roky rozpráva celkom dobre len mám pocit že ťažko mu je začať vetu
Prvé slovo vete ktoré hovorí opakuje vždy prvú slabiku aspoň trikrát kým povie celé slovo
Neviem či ešte počkať tým že neskôr začal hovoriť alebo je potrebné vyhľadať nejakú pomoc
Som zvedavá ako budú reagovať učiteľky škôlke ale chcela som vedieť aj váš názor či nemáte niekto podobnú skúsenosť

kacena4
31. aug 2025

je to normalne v tomto veku maju deti zajakavost treba pokoj pohodu aby to nepreslo do neurózy ak sa nezlepsi po min. 6 mes. smer psycholog drzte sa

adri266
31. aug 2025

@anonym_autor A co hovori pediater? Nam hned odporucala ist k logopedovi , ked sme sa vratili z UK a dcera prehltala koncove hlasky.

summer138
31. aug 2025

@anonym_autor zajakavosť. Ja by som to pomaly riešila. Deti už bývajú v 4 rokoch nepríjemné a môžu sa mu posmievať, aby nemal ešte väčší blok potom hovoriť

xena0
31. aug 2025

Pre istotu by som to riešila s logopedom

sasalu1
31. aug 2025

@anonym_autor https://detskarec.sk/uploads/documents/7/ppr-my...

Ak ide o zajakavost, nie každý logoped tomu rozumie a vie co robit, a moze to mat viac skody ako uzitku. Za mna odporucam Institut detskej reci, aspon si precitat o tom nieco od nich, ak nie ste z Bratislavy.