icon

Tvrdohlavá 3,5 ročná dcérka

binka79
18. jan 2012

Ahojte, babenky, prosim vas poradte mi, bo som uz zufala ☹ . Dcera ma 3,5 roka co chvilka, ale uz doooost dlhu chvilku sa snazi dosahovat svoje ... nepocuva vobec, aj ked jej dohovaram, ze to nesmie a jednoducho to jej nedovolim, zacne plakat a niekedy aj hysacit ked nedosiahne co chce. Place potom celu hodinu alebo celu cestu do skolky a nahodou ked jej da ocino pusu, tak zase vrieska, ze ona nechcela pusu a vrieska dlllllho dllllho dlllho a nervaci sa. S obliekanim mam problem uz od jej dvoch rokov, hento si nechce obliect, to sa jej nehodi a ked sme cez vikend doma, len by sa prezliekala. Uz sa snazim jej stale dohovarat, ale neda si povedat, nic nezabera a ja uz neviem co mam robit ... v urcitych veciach robim ustupky, ale aj ona preto musi nieco urobit - zo zaciatku to fungovalo ale teraz je to zase v haji. Mam pocit, ze si neviem rady s vlastnym dietatom. Aj ju zavriem do izby (rada od kamosky), ze ked sa ukludni nech pride, ale zase musim prist za nou ja, aby odtial vobec vysla, ked uz je ticho. Poradte mi, prosim, dakujem za kazdu radu, bo si asi najblizsie budem zajednavat izbu na psychiatrii 😖

Strana
z3
tehua
19. jan 2012

@binka79 v jednej knihe som citala, ze mas to dieta nechat nedoobliekane a ono sa potom bude citit trapne v skolke, ze da si dolu bundicku a pod nou bude mat pyzamovy vrch, druhykrat si to rozmysli (samozrejme nech jej nie je zima, len nech sa hanbi, ze vlastnou vinou nie je vhodne oblecena - ucitelky by to mali pochopit). a druha alternativa, ze pridete neskoro, ale to sa mi vobec nezda, lebo takemu decku je sumafuk, ze niekam pride neskoro, rodicovi to poskodi ovela viac. tak ja budem skusat to prve asi 🙂

linddi
19. jan 2012

@anaj_janka ahoj, ten výcuc z tej kresťanskej knihy sa mi veľmi páčil. Prosím ťa, mohla by si mi napísať o akú knihu ide? Vďaka

rolak
19. jan 2012

@anaj_janka absolútne súhlasím,ale trest nie výprask,ale niečo iné. aká je to kniha?

tehua
19. jan 2012

@anaj_janka ten uryvok z krestanskej knihy je z ktoreho roku? uviedla si ho ako vazne alebo len zo srandy?

anaj_janka
19. jan 2012

@linddi
Kresťanská rodina - Larry Christenson (sám má asi 4 deti, tak vie o čom to je , je tu popísaná úloha otca, matky, detí a dalsie.
ale táto je tiež dobrá Boží plán pre výchovu našich detí - John MacArthur tá je vo väčšej miere venovaná len deťom a rozoberá jednotlivé zásady výchovy 🙂 (tiež sám otec a už aj dedko)
@tehua vázne, ako inac 🙂

tehua
19. jan 2012

@anaj_janka lebo su v nej naozaj dobre myslienky a odporucania, okrem jedneho - tej bitky. myslim, ze nech je v Pisme napisane cokolvek, deti by sa nemali bit.
tiez mam doma poriadne zive chlapca, ale bitku este nikdy nedostalo - musela som si proste viac ponamahat mozgove zavity a zakazdym vymysliet presne taky trest, ktory sedi na dany prehresok. je to pre rodica namahavejsie ako mu jednoducho tresnut, ale ked vidim vysledky... 😎

linddi
19. jan 2012

@anaj_janka Ďakujem 🙂

Strana
z3