icon

Učiteľka v MŠ povedala synovi, že je hlúpy

petka1982
21. sep 2021

Ahojte,učiteľka v MŠ povedala môjmu synovi,že je hlúpy,lebo sa hodil na zem počas hry.večer mi to s plačom povedal.je to aj podľa vás cez čiaru alebo to len ja vnímam tak.vdaka za názory.

Strana
z4
merlinja
22. sep 2021

@elenka.k "učka" omg a ty si kto "mater"?! tak sa nedivme ako to vyzerá, žiadna úcta, rešpekt, ... všetci sú dnes múdri a niektorí ešte múdrejší ...

denkatn
22. sep 2021

@annm81 ucitelka sa mala vyjadrit, ze tvoje spravanie sa mi nepaci a dalej to riesit podla pedagogickych postupov a nie povedat dietatu ze je hlupe.

denkatn
22. sep 2021

este keby ta ucitelka bola "pani ucitelka" sama by si ho zavolala neskor a povedala by mu, prepac, povedala som ti ze si hlupy, ale nemyslim si to naozaj, povedala som to lebo som sa hnevala a tvoje spravanie sa mi nepacilo. ako to spravime aby nabuduce si sa ty tak nehneval a ja nekricala? ked nieco nie je v poriadku, prid mi povedat a nemusis sa hnevat.

denkatn
22. sep 2021

@leskovael stale si stojim za tym, ze za ziadnych okolnosti ucitelka nema dietatu hovorit ze je hlupe, ani ked sa hadze o zem, ma si ucitelka septom povedat do p.., alebo k.... hodico co deti nepocuju, aby povolil hnev a potom to riesit pedagogicky, hadam v tej skole im hovorili, co v takomto pripade. alebo vtedy chybala pre covid🙂

annm81
22. sep 2021

@denkatn Ibaže ako som uviedla, to vyjadrenie mohlo znieť rôzne. A mohlo sa pokojne stať, že dieťa síce pochopilo, že je podľa učiteľky hlúpe, ale ona nič také nepovedala. Preto treba dieťaťu vysvetliť, že vyjadrenie "teraz sa správaš hlúpo" nevyhnutne neznamená, že je hlúpe. Je to dobrý moment vysvetliť, že aj keď je niekto múdry, môže robiť hlúposti.

Ako ale nakoniec vyplynulo z príspevku autorky, učiteľku to mrzí - v konečnom dôsledku je to znova perfektný výchovný moment, ale v opačnom poradí. "Počuj, učiteľka sa zachovala naozaj hlúpo a mrzí ju to. Aj keď nie je hlúpa a má Ťa rada, nemala dobrú náladu, spravila chybu. Nabudúce to skúsi lepšie. '

lianka123
22. sep 2021

@petka1982 to ja svojim detom hovorim pravidelne a svoje deti milujem

miadi
22. sep 2021

@lianka123 ty svojim detom pravidelne hovoris ze su hlupe? Ale je to ok Lebo ich milujes? Tebe sa to moze zdat ako male nepodstatne zrniecko. Z ktoreho ale moze vyrast nieco velke. Aj z par vlociek sa moze stat lavina. Tvoje deti mozu mat v buducnosti komplexy lebo ich vlastna mama im vravela ze su hlupe. To v cloveku ostane. Je mega rozdiel povedat - nerob hluposti! A si hlupy .. to mas to iste ako ked rodic povie dietatu ze je skarede. Vstepuje to celozivotne pochybnosti o sebe samom. Pre teba je to len zlozvyk alebo uplne ok vec no pre deti to je nieco co si hlboko v sebe ponesu cely zivot .

lianka123
22. sep 2021

@miadi 🙈🙉🙊 ukludni sa.
Vies co, mne zas prides ty uplne mimo s tvojou vychovou.
Presne maju pani ucitelku pravdu, ze to neni o detoch ale rodicoch.
Vcera sa mi stala taka vec s mamickou, ktore zobralo mojmu dietatu motorku bez opytania, neriesila som, kym ju moje dieta nechcelo naspat. A jeho matka nas..ta, ze moj si pyta naspat, co mu patri a pyra sa svojho dietata po anglicjy ci by mu nechcel motorku vratit, tak som ho z tej motorky zlozila a vravim Nie do you wanna, motorka patri mojmu dietatu a vy ste sa ani neopytali ale hlavna vec, ze na 2rocneho rozpravate po anglicky.
Ked moje dieta urobi nieco fakt sproste tak mu piviem, ze je sprosty. Ano, nech sa uvedomi.
Ani teba v robote za sprostost neplatia.

medulienka81
22. sep 2021

@petka1982 normálne choď za ňou a povedz jej co ti syn povedal, že kvôli tomu plakal a uvidíš ako zareaguje ona. Nic nieje cez čiaru, keď sa moje deti trápia.

petka1982
autor
22. sep 2021

@taga že vraj preto,lebo malé deti po ňom opakujú 🤷

petka1982
autor
22. sep 2021

@lianka123 ja nie,pamätám si z detstva na to doteraz

jankapepe
22. sep 2021

@petka1982 a učiteľkou si sa o tom rozprávala??

jana_eyre_2
22. sep 2021

Je veľmi veľa veci čo sa deje v školstve cez čiaru.. snažím sa učiť deti aby boli dobrí ľudia, aby nikdy nikomu nerobili zle, aby poslúchali a rešpektovali.. a oni to aj tak robia, nikdy sa na nich nikto nesťažoval.. a za školské roky som zažila viac NEPEDAGOGICKÝCH záležitosti zo strany učiteľov že mi je smutno..

smutno najmä z toho, že stále sa vinia len deti a rodičia, nech už ide o čokolvek.. povedať kritiku na učiteľa, aj keď opravnenu sa na modrom koniku považuje za hriech.. tu vždy, vždy bude na vine decko a rodič nikto iný..

Nepíšem k žiadnemu príspevku, nepíšem nič konkrétne.. píšem len preto lebo sa stalo pár udalosti čo má mierne zaskočili a ako rodič neviem s nimi nič urobiť.. akákoľvek sťažnosť, alebo ozvanie sa spoločnosť považuje za rozmaznanost rodiča.. a ja premýšľam načo sa ja vlastne snažím deti vychovávať tak aby boli slušne a rešpektujúce, keď toľko dospelých sa chovať nevie? Načo...

elenka.k
23. sep 2021

@merlinja predstav si, nie, nie som "mater" ak ty si!! Som mamina, slovo učka - je od učiteľky - použila som ho tuna, v rámci - medzi dospelými normálnymi ženami - teba sa to však /skôr/ netýka!!! Čo som tu snáď oslovovala, nejakú? konkrétne?
Vieš taký PRD čo, ako, prečo, akoto to ide a tak ..... tak sa skroť! Ak tebe by sa páčilo, že by ti na deti vraveli UČITEĽKY že sú hlúpe, tak mne nie a 100 % väčšine tiež nie.
Bol to môj názor a tak som to napísala ako som to vtedy cítila.
Viem aké to je, ak si PANI UČITEĽKA začne dovoľovať stále viac a viac / chybná učiteľka / , napokom ti dieťa bude odmietať chodiť do škôlky pre nejaké komplexy učkine Ó prepáč učiteľkine. Proste to treba zastaviť ešte nazačiatku, dať jej vedieť , proste ju upozorniť, zistiť okolnosti a tak....

klaudiaden
23. sep 2021

Zaujímalo by ma či si sa o tom s učiteľkou rozprávala. Tiež by sa mi to nepáčilo no zas aj chápem to, že to majú aj učiteľky s niektorými deťmi trocha ťažšie a musia sa dosť ovládať, aby to zvládli. Nie je to ako doma, ty navrieskaš na svoje dieťa, jej dieťa to nie je a je to o to ťažšie

elenka.k
23. sep 2021

@petka1982 dobre si urobila, že si sa s ňou porozprávala,
potom niekedy medzi rečou mamičiek sa spýtaj, čo vravia ich detí a tak , na pani učiteľku
/- musím tak písať, lebo niekomu tu vadí, že som v skratke napísala učka /, samo. bez prítomností detí.

merlinja
23. sep 2021

@elenka.k prečítaj si začiatok, ktorý si napísala a zrátaj, koľkokrát si ma urazila. TY "môžeš" písať ako to cítiš, iní nie.... Neviem, kde si v mojom komentári našla, že je v poriadku, ak použila slovo hlúpy! Ako píšeš ďalej, to skôr ty reaguješ nevhodne na základe nejakej svojej skúsenosti!
Apropo, slovo "mater" je istým spôsobom aj archaizmus, nájdeš ho aj v slovníku slj, slovo "učka" je používané ako slangové, hanlivé oslovenie. Ďalej sa k tebe ani nevyjadrujem, ty normálna dospelá žena (dúfam, že takou fakt nie som)

scorpionflower1
18. okt 2021

@janinah akoze ja som ucitelka a tvoju poklonu nepotrebujem, vďaka. Dnesne deti nie su ine ako kedysi, to je len spomienkovy optimizmus. Asi svojim detom bezne hovoris, ze su hlupe, ked sa ti to zda normalne. Ucitel ako profesional by sa mal ovladat a volit slova. U trojrocnych je normalne, ze este nevedia apracovat negativne emocie.

janinah
18. okt 2021

@scorpionflower1 za1.dobrých učiteľov si vážim a kludne sa im pokloním,ak si to zaslúžia,ty nerozumieš nadsázke,nevadí..za2. neverím,že učiteľka priamo povedala dieťaťu,že je hlúpy,sama vieš,že to mohlo byť všelijak...za3. poznám mnoho učiteľov a ozaj dobrých,dnešné deti sú iné,nemajú rohy ani chvosty,ale sú iné či sa ti to páči a či nie..deti spred 30 rokov si asi neučila,či?..a dnešní rodičia sú už ozaj iní,svedčí o tom aj autorkin príspevok...párkrát som bola ako zdravotník v škole v prírode ,spolupracovala som s učiteľmi aj rodičmi a teda niečo som zažila aj ja...viac nemám čo dodať,čítajúci si urobí názor sám

denkatn
18. okt 2021

@janinah preco neveris ze su aj take ucitelky, ze nezvladnu hnev a povedia dietatu? ja som vselico pocula, ked som na obed isla pre malu a nevedeli ze som uz na chodbe. zase neidealizujme si ludi, aj ucitelky su ludia a su vseliake.

scorpionflower1
18. okt 2021

@janinah sorry, ale nezazila si ani omrvinku z toho, co ja za 7 rokov praxe na statnych skolach. Ucila som vseliakych grazlov ani ja nie som dokonala, niekedy bolo treba poriadne zvysit hlas. Ale ani jedenkrat sa mi nestalo, to som ucila fakt vselico (Romov, deti z decaku, siroty...) ze by som niekomu povedala, ze je hlupy a to boli 15-18-rocni chalani a dievcata, nie 3-rocne deti, ktore sa ledva rozkukali na svete. Ja jednoducho nemam vo zvyku nikoho takto častovať. A to ani v sukromnom zivote.
Ale ano, su aj ucitelky, ktore vyhovuju rodicom, co zdielaju tvoj nazor, ze hovorit 3-rocnym, ze su hlupi je vlastne v pohode. Strasne vyzaduju respekt od deti, ale na druhej strane ich oni vobec nerespektuju.
Mas pravdu, mozno to bolo inak, ale ja tu hadat ani fabulovat nebudem ci to je pravda alebo nie, pretoze je to uplne jedno, problem za tuto mamku aj tak nevyriesim, reagujem len na to, co je tu napisane a teda ma dost zarazilo, ze si taka superzhovievava k ucitelke, ktora si nevie udrzat nervy a slovnik na uzde. Keby mojej 3-rocnej dcere ucitelka povie, ze je hlupa, lebo sa hodi na zem kvoli hnevu.isla by som si to do skolky vydiskutovat. Ja sa totizto takto so svojim deckom nerozpravam a neprajem si to ani od ludi, ktori by mali byt odbornici na vychovu. Deti su rovnake, len sa menej boja ako pred 30 rokmi. A ucitelky z byvaleho rezimu si na to nevedia zvyknut. Ucitelky maju v skolkach zle podmienky na pracu, je tam vela deti, naroky na ne sa zvysuju, platy su male, doba vyzaduje iny pristup, rodicia su narocnejsi...ano...ale aj tak nemaju pravo osočovať deti, lebo tie za to nemozu a su len produkt svojich rodicov. A vobec nevidim dôvod, preco by nemala matka ist do skolky si slusne nieco vyrozpravat.V civilizovanom a vyspelom svete to tak chodi, ked s niecim nesuhlasim, idem to povedat a hladam kompromis.

taga
19. okt 2021

@scorpionflower1 👏👏👏👏 skvelo napisane, suhlasim s kazdym jednym slovom

elenka.k
19. okt 2021

@scorpionflower1 presne 👍

Strana
z4