icon

Učiteľka v škôlke dala facku môjmu dieťaťu

mikink_a
16. apr 2013

Minuly tyzden syn prisiel domov zo skolky s tym,ze mal akoby poskiabanu az "uderenu" tvaricku.Ucitelka ma pri dverach upozornila ,ked som si ho prisla vyzdvihnut ,ze ci ma to zranenie od domu.Nie nemal ho od domu, tak som jej odpovedala,ze to si pravdepodobne sposobil pri hre vonku..Doma mi vsak neskor pri hre povedal,ze ho tato pani ucitelka v skolke udrela a ukazal mi, aku facku mu dala a potom mi neustale hovoril cely vecer ,ze mu slubila,ze mu kupi auto transformera... ja som si to v prvom momente nespojila dohromady, az neskor mi druha ucitelka potvrdila,ze skutocne vtedy doslo k incidentu,kedy ho ta prva ucitelka udrela...na druhy den som si nasla v skrinke balik cukrikov a cokoladku,tak som sa pytala,ze za co to dostal.Jej odpoved bola,ze mali sutaz a on ju vyhral a cokolada mala byt pre mna...... dnes rano som vsak cokoladu vzala a so slovami "preco mi ju dala"som jej ju vratila,ona sa mi nakoniec priznala,ze ho udrela a ze ju to velmi mrzi... syn ma 4 roky a pevne stojim za nim,ze mi neklame a hovori pravdu... tak som isla obratom,za riaditelom,aby situaciu riesil... mate niekto podobnu skusenost? co sa da este v tomo pripade robit? ...

Strana
z4
anelehka
30. apr 2013

@effkaa moze byt,ak to pomoze,len niekedy mam pocit,ze na par ludi nezabera nic,len to vratit....musim vsak povedat,ze som este nikomu jednu nedala,len ma nahnevalo,ked som si predstavila to deculo,ako sa muselo pozerat na tu ucitelku,ked ho zbila,koza jedna,ale stojim si za tym,ze by som jej ju vratila za to dieta...nic na svete neznasam viac,ako ked sa ublizuje detom 😠

demo
30. apr 2013

no ak by som si mohla v buducom zivote vybrat rodicov, tak poprosim tych neandertalcov 🙂
@effkaa
@jarkapa

mamavera
1. máj 2013

som učiteľka v škôlke a som aj mama. Učiteľka, ktorá dá dieťaťu, tak malému dieťaťu v škôlke facku, u mňa nie je učiteľka. Tým len potvrdí svoje zlyhanie a to to, že nedokáže veci riešiť iným spôsobom. Matka, ktorá dá facku učiteľke sa automaticky dostáva na jej úroveň, na úroveň dospelého človeka, ktorý ešte nedozrel natoľko, aby dokázal veci riešiť bez použitia fyzického násilia. Mimochodom, učiteľka, ktorá udrie dieťa týmto svojím konaním neguje to, k čomu má deti viesť - že fyzické násilie je neprípustné. Zbytočne to potom bude deťom vysvetľovať, keď im sama ukáže, že to ide aj násilím. Deti síce vždy nepočúvajú to, čo hovoríme, ale sledujú to, čo robíme. .Áno, aj učiteľka je len človek a má na starosti dvadsať detí a kopa rodičov si nedokáže poradiť s jedným , dvoma. Ale na rozdiel od nich je profesionál.

mery333
1. máj 2013

Každá bitka dieťaťa je zlyhanie rodičov. O učiteľkách ani nehovoriac. 😔

mikink_a
autor
2. máj 2013

vela nazorov tu odznelo...som vdacna za kazdy jeden z nich,ci uz je taky ci onaky,Ja som sa rozhodla tak,ze som ako prve riesila situaciu s nou osobne,bez svedkov (okrem mojho manzela) a kedze to priznala a aj ked sa ospravedlnila,nic mi nezabranilo upozornit na tuto udalost jej nadriadeneho aj ked to bol jej otec... prislubil,ze to bude riesit ,ale doteraz sa nic neudialo.Ucitelka mala od tej udalosti PN a az teraz nastupila... neviem co bude... mam o syna strach ,ale snazim sa to brat tak,ze nebudem dieta izolovat a nechavat ho doma,
ALE!!! ak zistim,ze sa to zopakovalo a ona opat"strati nervy"tak ta ruka asi ujde aj mne... potom sa aj ja znizim na jej uroven a uz o tom upovedomim aj zriadovatela.... dostava odomna sancu,sancu na zmenu seba samej... viem ze to nema v zivote lahke (poznam zopar suvisosti ohladom jej osoby),ale moje dieta je na prvom mieste...

munu
2. máj 2013

keby dala ucitelka facku mojmu dietatu, tak moj manzel by asi nabehol do skolky a asi by jej vylepil jednu naspat.. silna kava pre mna.. ja by som jej zavarila poriadne, pre mna, za mna by kludne mohla prist aj hned o pracu.. take ucitelky, co nemaju trpezlivost, nemaju co hladat v takejto pozicii - pracovat s detmi.. moj nazor je jednoznacne, ze aj keby bolo moje dieta v skolke neposlusne, tak nech ho posle do kuta povedzme a ked ho vyzdvihnem, tak mi povie, ze nepocuval dneska v skolke, ale V ZIADNOM PRIPADE NESMIE POLOZIT RUKU NA DIETA.. neexistuje, aj keby co robilo..
mna nezaujima vobec aka bola doba kedysi, co vsetko si mohli ucitelia v skole dovolovat.. dneska je doba ina a ja som vdacna za to, ze uz si nesmu na ziakov a deti vyskakovat!!! od vychovy je tu rodic a nie hocijaky cudzi clovek - ucitel

munu
2. máj 2013

ja sama by som nedala svojim detom facku a nie este nejaka krava v skolke, co nevie co so sebou!

macamac
4. jún 2013

@mikink_a
a všetky ostatné
dávam do pozornosti dnešnú reportáž-správu v TV markíza
dnes boli natáčať,vraj to večer dajú
jedná sa o školu,kde učím

škoda,že sa ukáže v nie dobrom svetle a zatieni poctivú prácu a dennú námahu učiteľov, úspechy žiakov, našej školy.....

mikink_a
autor
5. jún 2013

@macamac ,prepac nezachytila som tu spravu,TV pozeram teraz velmi malo a vecer ked idu spravy, tak ukladam deti spat...o co islo ak sa smiem spytat? ja som aj prave preto nevoiola pri rieseni hned media,nie som padnuta na hlavu a je mi jasne, ze v prvom rade by to uskodilo celej skole/skolke... a o to mi neslo..dik

kika1111
5. jún 2013

@mikink_a
ja by som to riešila s riaditeľom už len pre to, že najprv sa pýtala, či tú tváričku má obitú z domu! chcela odpútať pozornosť od svojho konania. a dospelá osoba by mala vedieť niesť dôsledky svojho konania. a ešte aj klamala prečo mal malý sladkosti v skrinke...
@renab

macamac
5. jún 2013

@mikink_a no nakoniec to ani včera nedávali....neviem prečo.....

adkokatka
5. jún 2013

Je to hrozne....aj ja mam strach zo.skolky do ktorej mi pojde maly od septembra je tam pani riaditelka ktoru som zqzila na vlastne oci ako na deti pri vychadzke vrieskala ako nepricetna,ked sa chcu hrat deti na dvore tak si musia doniest svoje bicykle,odrazadla,hracky na piesku nenajdete a to maju pieskovisko pod ihlicnatym stromom ako maaaam velky strach....a to nehovorim o wc zariadeni skolkary aj skolaci maju spolocne a su tam velke zachody ako pre dospelych je to vsetko hrozneeeeee v dnesnej dobe by to malo uplne inak fungovat .....

mamavera
5. jún 2013

@adkokatka to, čo opisuješ, je neuveriteľné. Čo tak dať podnet na hygienu? Riaditeľka s tým veľa nezmôže, treba tlačiť na zriaďovateľa. Stále tvrdím, že nie rodičia detí by sa mali byť o miesta v materskej škole, ale učiteľky by sa mali byť o tie miesta, mali by byť dobre zaplatené a mali by sa tam dostať len ie najlepšie.

betuska22
5. jún 2013

ja si myslím že pre nič za nič ju nedostal, každa mama si zastane svoje dieťa ale ked sa ospravedlnila ja si myslím že ku riaditeľovi to nemuselo isť, možno vam to nepovedala práve pre to že sa bála......

adkokatka
5. jún 2013

@mamavera u zriadovatela nepochodim nakolko v minulom skolskom roku tam pre skolku a skolu boli dostupne len 3 zachody,teraz je o jeden naviac...A taka zodpovednost je tam,ze susedina mala isla na zachod samozrejme,ze do neho spadla a hodinu ucitelke nechybala a ked isiel skolak na Wc jej pomohol vstat a odtedy ma 5 rocne dievca panicky strach zo zachoda.....

mamavera
5. jún 2013

@adkokatka upozorňujem, že som rebel, pokiaľ sa jedná o malé deti, ktoré nie sú schopné sa samé brániť....potom už len tá hygiena, Lampáreň na Markíze a rozvíriť to v médiách. Chápem, že ak obec, mesto dostane len určitý finančný obnos, tak ho nenafúkne, väčšinou ho zhltne zachraňovanie nejakej havarijnej situácie, ale rodičov to nemá čo zaujímať. Na ministerstvách sa prehajdákajú iné sumy.....a na malých deťoch sa má šetriť?!?!

@betuska22 prepáč, ale bavíte sa tu stále o facke v materskej škole? Nie som celkom v obraze, nečítala som celú diskusiu, ale zarazil ma tvoj príspevok - že tú facku nedostal pre nič, za nič. Neviem, o aké dieťa išlo, viem, čo dokážu 14-15 roční pubertiaci, tých sa už učiteľky boja 😖 , ale napriek tomu, k čomu ho tá facka vychováva?

penelopa
16. júl 2015

Prepáčte a ak dieťa bije učiteľa?????Ako by ste to riešili........ak dá učiteľ po zadku jemne, nie je to nič strašné......deti sú maximálne nevychované...nevedia sa pozdraviť,poďakovať atď,kde boli do predškolskej výchovy,tak asi radšej dať po zadku rodičom 🙂 🙂 🙂 🙂 .

penelopa
16. júl 2015

@mery333 a rodičia biju deti hlava.nehlava......vziať im deti????

Strana
z4