Učiteľka v škôlke dala facku môjmu dieťaťu
Minuly tyzden syn prisiel domov zo skolky s tym,ze mal akoby poskiabanu az "uderenu" tvaricku.Ucitelka ma pri dverach upozornila ,ked som si ho prisla vyzdvihnut ,ze ci ma to zranenie od domu.Nie nemal ho od domu, tak som jej odpovedala,ze to si pravdepodobne sposobil pri hre vonku..Doma mi vsak neskor pri hre povedal,ze ho tato pani ucitelka v skolke udrela a ukazal mi, aku facku mu dala a potom mi neustale hovoril cely vecer ,ze mu slubila,ze mu kupi auto transformera... ja som si to v prvom momente nespojila dohromady, az neskor mi druha ucitelka potvrdila,ze skutocne vtedy doslo k incidentu,kedy ho ta prva ucitelka udrela...na druhy den som si nasla v skrinke balik cukrikov a cokoladku,tak som sa pytala,ze za co to dostal.Jej odpoved bola,ze mali sutaz a on ju vyhral a cokolada mala byt pre mna...... dnes rano som vsak cokoladu vzala a so slovami "preco mi ju dala"som jej ju vratila,ona sa mi nakoniec priznala,ze ho udrela a ze ju to velmi mrzi... syn ma 4 roky a pevne stojim za nim,ze mi neklame a hovori pravdu... tak som isla obratom,za riaditelom,aby situaciu riesil... mate niekto podobnu skusenost? co sa da este v tomo pripade robit? ...
@ellahop Hm, zaujímavé, ďalšia SUPER, baby, preboha, koľko Vás tu ešte je? Ale poviem ti, škoda že som v niektorých prípadoch tá nevzdelaná rómka neni. A povedz nám tu teda všetkým, ako by si to ty riešila? No, skús si to predstaviť, že tvoj syn príde s otlačeným lícom domov a začne hovoriť. Čo by si urobila? Tvoj ale ešte do škôlky asi nechodí, tak nemáš takúto skúsenosť, pravda. Keď ju budeš mať, ozvi sa potom, ale prajem ti jediné, aby si v živote s dieťaťom riešila len to pozitívne. A urážať tu romov, mi príde fakt dosť trapne...len zato že riešia veci po svojom. Ved preboha, my biely sa nemôžeme znížiť na takú úroveň!
@jarkapa ani nahodou nepatrim do ziadnej zo skupin, ktore si si kategorizovala, ani zdaleka. A ani netvrdim, ze mna by tak nikto nevytocil. Ale aj keby som to v hneve urobila, neskor by som sa za seba hanbila a urcite by som si nemyslela, ze som to urobila dobre alebo spravne. No ale ja nie som ty a opacne, takze to vidis po svojom a nemyslim, ze ma zmysel si tu nadalej vyjasnovat nazory.
@mikink_a, vobec neviem ako by som to riesila, chcela by som vysvetlenie zaco to bolo. Chapem, ze aj ucitel je len clovek, ale clovek, kt. nema trpezlivost a nedokaze sa ovladnut pred niecim takym, by ucitelom rozhodne nemal byt. Ja som dost vybusna, ale cudzie deti ma nikdy nedokaze vytocit ako to moje, ajkeby neviem co robilo.
Jasné, že je v dnešnej dobe neprípustné udrieť dieťa.. lenže aj učiteľka je človek a má v triede aj 25 detí vo veku 3-4 roky, celý deň a je na to sama a niekedy sú poniektoré nezvládnuteľné a môže sa stať, že sa neovládla, alebo sa vonku stane úraz a učiteľ za to nemusí byť hneď vinný, niekedy sa to proste nedá ustriehnúť, keď doma máme jedno, dve a tam celú kopu, ja by som to neriešila ničím viac, ako ústnym dohovorom a napomenutím, ak by sa to opakovalo, tak by som zašla s tým ďalej. No na dôvod by som bola asi aj ja zvedavá...Hlavné je, že ju to mrzí...
@jarkapa s detmi a rodicmi pracujem uz asi 10 rokov. A teraz sa na rodicov dokazem divat aj zo strany matky. Ako by som to vyriesila? Ucitelka sa priznala, divnym sposobom. Chcela si dieta kupit. Dohovorom s nou.. Povedala by som jej, ze dufsm,ze sa to uz nebude opakovat a to ani v pripade inych deti inak to budem musiet nahlasit. Riesila by som to medzi 4 ocami a hlavne ako dospela. Nemyslim, ze som sa znizila k urazaniu romov. Oni su tak vychovani, je to ich kultura. Ale od kultivovaneho cloveka cakam ine spravanie.
aj my sme mali podobný prípad, keď začala chodiť naša dcérka do škôlky (v 3 rokoch), tak ich druhá pani učiteľka odišla na materskú a na jej miesto prijali nejakú novú, ale deti sa jej veľmi báli ... a tak sme zisťovali čo sa deje ... viacerí rodičia ... upozornili sme na to riaditeľku a nakoniec sa zistilo, že milá pani učiteľka ich nútila sedieť ticho a s rukami za chrbtom a keď povedali slovko, tak im prelepovala ústa lepiacou páskou alebo... a šticovala ich a bila paličkou po nohách ... znie to ako z hororu... našťastie takto "pôsobila" len necelé dva týždne ... samozrejme, že ju prepustili a tiež sme sa neskôr dozvedeli, že mala problémy s alkoholom ...
@mikink_a podľa môjho názoru by taká učiteľka ako píšeš, nemala čo v MŠ robiť ... či už je to dcéra riaditeľa alebo koho ... keď sa nevie ovládať ... deti vedia človeka riadne vyprovokovať... ako, to bude každé diťa mlátiť, keď sa neovládne a rupnú jej nervy?... ak je riaditeľ jej otec, tak ešte raz sa s ním porozprávať, keď ju tam chce mať zamestnanú, tak nech mu robí administratívu a nie s deťmi a upozorniť ho, že to budeš riešiť so zriadovateľom a písomne ... ak chceš niečo dosiahnuť, tak vždy aj písomne ... ale... najlepšie je spojiť sa s ostatnými rodičmi a spolu podať takúto "sťažnosť"...
hovorte si co chcete - ale ucitelka nema pravo bit dieta!!!!! toto je treba riesit pisomnou staznostou u riaditela a ak s tym riaditel nic neurobi tak aj na inspekciu. taketo spravanie by mohlo mat aj trestnu dohru - vo vacsine statoch europy by bola urcite tvrdo postihnute taketo konanie 😔
Isla by som za riaditelom.aj keby mi neviem co kupila toto by som tak nenechala.podla mna na takom pracovisku nema cco robit...deti su vselijake ale ona ked to chcela robit mala sa uistit ci to zvladne..no nezvlada a ked uz neudre moje dieta udrie ine..na co tam je...
zmenila by som škôlku, pretože ak je riaditel jej otec, tak s tým nič nenarobíš, okrem toho bude zasadnutá na dieťa a dá mu to ešte pocítiť počas celej dochádzky MŠ..
Podla mna je takéto správanie neprípustné, ale stalo sa..zmen školku a máš po probléme, nebudeš chodiť do škôlky a zo škôlky s blbým pocitom a tým pádom nemáš už čo riešiť..
no teda len zbezne citam, vidim akym smerom to tu ide a musim reagovat, hoci mam strasne malo casu. Obuli ste sa tu do @jarkapa, ako keby ONA stelesnovala ten nebezpecny a skodlivy priklad. Viete, deti nie su sklenikove rastlinky a oni dobre vedia, alebo to akurat zistuju, ze nasilie existuje (pisem o tych stastnejsich, ktore do nezistia uz doma). Preco maju okrem toho zistit aj to, ze silnejsi (ucitelka) moze deti fackovat a nemaju vediet a pocitit aj to, ze existuje rodic, ktory ich ochrani? Podla napisaneho, t. j. ze ucitelka sa pri dohovarani uskierala, je tato pani isto mdleho rozumu a nejake solidne jednanie by tu nepadlo na urodnu podu. Podla mna facka ju raz a navzdy naucila, ze slabsie a bezbranne deti sa otlkat nemaju a deti-divaci z tej facky takisto urcite nemaju traumu a ani sa teraz navzajom nezacnu obtlkat. Ovela ovela horsim prikladom je agresivna ucitelka, sledovanie a zazivanie jej pedag. postupov narobi ovela viac skody v tych detoch! . Som presvedcena, ze spravodlivo nasraty rodic, ktory dal facku agresorovi, ich nerozhadze. A posled. poznamka, nasilie je v kazdom z nas, ci uz latentne alebo zjavne. Deti nie su z Marsu, cize oni o tom vedia. Tak nech vedia, ze existuje spravodlivost a oplati sa pre nu aj pobit.
@mikink_a podla mna taky clovek nema co robit medzi malickimi detmi!ja chapem E je "Len" clovek ale pokial to mezvlada nech IDE robit do potravin!!!neviem ako by som to rieaila asi presunom na inu skolku :( ale toto by si podla mna pedagog nemal dovolovat.jednak nezijeme v minulom stiroci a to si moji rodicia nenechali deti otlkat ani vtedy a Ja mevidin dovod Aby moje deti otlkala v tomato storoci nejaka koza.cokolady by som jej otrepala este za to klamatvo a utitlavanie o gebulu a riaditelovi povedala sboje.nemechala by som tam svoje dieta .dakujem pekne!
@mikink_a Cely prispevok som prepisala ked som sa docitala ze z nej citis obcas alkohol !!! Nemam co k tomu dodat... a ucitelka v skolke???? Kde ma v rukach zodpovednost za zivoty deti??? Pozri, ked tak rozmyslam, ked ti jej kolegyna potvrdila ten incident, urcite ma spolupracu s nou plne zuby... Ak si ista tym alkoholom okamzite to ries... Alkoholicky su nevyspytaelne a citovo labilne.... nabuduce to moze skoncit ovela horsie... pretoze skrat mohol nastat u kazdeho a da sa odpustit... ale alkoholizmus je vazna vec a bude sa to opakovat!
Takýto prípad by som riešila najprv s učiteľkov a potom s riaditeľom podľa toho čo čítam učiteľka mala snahu ospravedlniť sa ze cítiť z nej alkohol to je silná káva ale mi to nejak nejde do hlavy pretože k tomu by mali čo povedať aj jej kolegyne... nemyslím ze by riskovali v práci problémy kvôli pripitej učiteľke a dokonca by som povedala ze majú povinnosť ohlásiť to. Vyfackovat učiteľku pred deťmi a inými dospelými je vulgárne nie je to žiaden hrdinsky čin sú iné metódy dosiahnuť " spravodlivosť" Viem si živo predstaviť ako si teraz klopkaju na čelo ked sa za matkou levicou závru dvere a podľa veľkosti mesta vie o tom patricny počet ľudí Keby som bola svedok takejto situácie spravila by som si negatívnu mienku o matke niečo podobne ako ze majú vo zvyku riešiť problémy bitkov a toto správanie sa nesnažia zakryvat ani na verejnosti... a mohlo by sa mi dat tisíc dôvodov prečo sa to stalo môj názor by som nezmenila...
hm, tak si tiez myslim,ze to musela byt RIADNA facka! Ked ju dostal, ked isli spat a mal to na tvari este v case,ked si si ho vyzdvihla zo skolky,tak si neviem predstavit akou silou ho musela udriet!!! Tiez by som to ISTO riesila...
otazka pre mna by vsak bola,co syncek? ako to berie? moj ma svoju ucitelku velmi rad a ked do neho nakricala,lebo nepodluchal, tak ho to riadne zobralo a dva krat sa v ten tyzdenn pocikal :( ucitelku poznam, je prisna aledeti ju maju radi 🙂 jasom tiez spokojna... moj syn je velmi zivy, potvrdili mi to aj ucitelky v skolke 🙂 neuznava autority a je prespekulovany :D ale keby mi ho daka udrela po tvari, tak dovi dopo!!!!!!!!! 😠
@mikink_a ahoj tak ako ste doriesili tuto zalezitost?som velmi zvedava 😉
nečítala som celú diskusiu ale moja prvá reakcie bola, že by som učiteľke tú facku vrátila ako @jarkapa Ja svoje deti nebijem tak nech ich nemláti nikto cudzí. Zato, že sú to deti a učiteľku vytočia nemá právo ich fackať. Ako by to vyzeralo napr. ak niekto vytočí nejakého úradníka a ten mu vylepí? a vôbec taká žena by vôbec nemala robiť s ľudmi a nieto s deťmi
tiež sa mi nepáči, ako ste sa všetci obuli do @jarkapa , občas mám pocit, že tento MK navštevujú samé Supermamy, ako to už naznačila jarka... Ja osobne by som síce facku učiteľke asi nedala, ale za to nebudem odcudzovať druhých.. Každý má nachystaných milión poučiek a pravidiel správania, ale hlavne, že deti po večeroch sledujú panelák a podobné "sra-ky" a mamičky im kupujú gormitov, nechajú ich sledovať rozprávky podobného charakteru, či už ide o minimax, alebo tie novodobé capiny typu monsteriek... a keď im to maminy aj nedovolia, tak im o tom budú bláboliť deti v škôlky.. nepoznám chlapca, čo by sa nehral na vojakov a strieľačky, hoci mu to doma nikto neukazuje... jednou fackou učiteľke tým deťom isto nespôsobila žiadnu traumu a ani sa z nich nestanú za to tyrani...
keby dala učiteľka facku môjmu decku, tak by som to tiež určite riešila.. a nedovolím si presne tvrdiť akým spôsobom, keďže teoretická rovina je niečo iné ako keď sa to stane skutočne...
@andrik78 @kakajka @anelehka @demo ďakujem kočky za podporu. Už som normálne začala pochybovať, či som "kompletná" alebo nie. Vážne niektoré tie diskusie ma vytáčajú a žasnem nad niektorými názormi. Teória a prax sú dve rozdielne veci a keď tu niekto píše len v teoretickej rovine, tak to ani písať nemusí. Fakt by ma zaujímalo, ako si tie, ktoré to tu tak odsudzovali zastali svoje dieťa. 😒
@wena NO, ďalšia premúdrelá osoba tu napísala - SUPER MATKA. Keď si taká skvelá, úžasná, nenapísala si, ako by si TY reagovala! A môžem ti len jedno povedať, lebo už ma vážne začína pekne "nasierať" táto diskusia, že keby si TY dala môjmu dieťaťu facku, alebo sa ho nejako inak dotkla - tiež by ti taká pristála...ja si na rozdiel od TEBA viem zastať svoje dieťa! Mimochodom, máš vôbec deti??? Keď nie, choď diskutovať do sekcie - NEMATKY. Ďakujem. Lebo takéto "teoretičky" ma len vytáčajú a keby som ťa asi teraz stretla kdesi na tom chodníku, po ktorom by sme obidve kráčali, tak...Ten tvoj názor sa mi hnusí. Nepoznáš okolnosti, tak sa zdrž svojich teoretických poznatkov!!! 😠
ty kokos... ked nenapadnes ucitelku a nedas jej facku, si supermatka.
@wena prepac,ale ucitelka ktora udrie dieta,nieze mu da po zadku,ale vylepi mu silnu facku,to je podla teba kto???Ved to je obycajna chudera,nech ide robit ku kravam,no aj tie by ju kopli,ak by sa k nim nepekne spravala....matky su nato,aby branili svoje dieta,ja mam uz plne zuby ludi,ktori len mlatia tlamou,dohovaraju,vysvetluju,argumentuju,ale to,ze decko moze mat dlho traumu z takej chudery vas netrapi?
@anelehka neverim, ze keby sa rodicia dali dohromady a sli taki desiati si vydiskutovat vec s dotycnou, ze by si to nezapamatala. Ja som pomerne prchka osoba, nastve ma obcas predavacka, obcas aj lekarka, obcas aj sofer autobusu, obcas svokra. Niekedy sa to tyka mojho dietata, obcas mna, ale proste nemlatim tych ludi. Mozno im vynadam, mozno si zahundrem, ale nemlatim ich. Asi budem supermatka
@mikink_a ja sa velmi nechcem zapajat do tejto diskusie,precitala som si par urivkov a vyzera to tu dost huste 😅 len ma napadlo, ze kedze zriadovatelom skolky je mesto alebo obec,tak by som asi poslala nejaku staznost aj tam.Aj odvolanie ked nezoberu dieta do skolky sa posiela na mesto,tak by som to skusila.Urcite by som nad tym len nemavla rukou,ja mam dvoch synov a neviem si predstavit ze by ich mal niekto fackovat 🙄 🙄

@jarkapa nikto nehovorí, že sme super matky. len sa mi to jednoducho nezdá. dnes ťa udrela učiteľka - tak to je neprípustné, to si s ňou vybavím. a zajtra udriem učiteľku ja. takže dnes bitka nebola dovolená a zajtra je?
keby cudzie dieťa udrelo tvoje dieťa tiež ideš a zbiješ ho? lebo je to o tom istom.