Učiteľka v škôlke zbila moje dieťa
Ahojte mamičky, som z toho ešte stále v šoku, malý mi dnes po príchode zo školky povedal, že pani učitelka ho zbila v školke. Najskor som si myslela, že si vymýšla, ale ked som sa ho pýtala dalej, zdalo sa mi, že to všetko znie dost presvečivo a malé deti v takýchto veciach asi ešte nezvyknú klamat si myslím. Má 3 roky. Vobec neviem čo s tým, či mám íst len za učitelkou alebo rovno sa sťažovat riaditelke na tú učitelku, ako by ste to riešili vy? Dakujem.
@elanor prepáč ale tvoja odpoveď ma úplne vytočila! možno preto, lebo som mála z tých, ktoré nenávidia keď sú deti telesne trestané ani od rodičov! odmietam aj facky aj údery po zadku! Nestačí že dostane od cudzej osoby? ešte by si aj doma naložila? neber to osobne, ale moja reakcia je rozzúrená len z dôvodu že máme asi úplne iné názory . Určite by som to išla riešiť a keby to bola pravda tak by som sa sťažovala! keď niečo vyviedol, tak mali oznámiť rodičovi a mal to riešiť rodič a nie cudzia osoba!
@angelika4 ten maly si to cele vymyslel, tak neviem naco a kto zase riesi, ze ucitelka bije deti???? ked sa ho ani nechytila...
AK by sa take nieco naozja stalo, tvojim detom, ries si ako chces, ak sa take nieco stane v dalej buducnosti mojim, ja si to tiez budem riesit tak ako v tej danej chvili uznam za vhodne... Hawk
@111alenka
@elanor píše sem ďalšia mamina@luciade , ktorej dieťa tvrdí, že dostalo od učiteliek. Je to dnešný príspevok. A aj keby sa nakoniec ukázalo, že to dietko fantazírovalo, tak sa to snáď nemá nechať bez preverania? Čo ak je to pravda? To je ti @elanor naozaj ľahostajné, či niekto udrie tvoje dieťa? Mne teda nie a nemusí ísť len o moje deti, nebolo by mi to ľahostajné, ani keby išlo napríklad o tie tvoje.
@elanor ahoj! nemusíš hneď hawk-ovať 🙂 reagovala som na tvoj príspevok, čo som tam čítala, (že aj ty by si capla atď atď...-) - a tam som aj napísala že prečo reagujem tak....nebola to urážka, len stále sa vytočím keď také niečo vidím či počujem. Ten zvyšok už patril mamičke ktorá otvorila fórum len som sa zabudla, a všetko písala v jednej správe .
A či to malý všetko len vymyslel? neviem či sa to len nesnažili ututlať...ale to je už jedno, pekný deň prajem 🙂
@angelika4 ok, beriem. Ale aj tak je tazko po roku reagovat na nieco. Vtedy som napisala to co som napisala, pretoze som to vtedy tak vnimala a mala som nato taky nazor.
Teraz si mozno myslim nieco ine. Tak naco okolo este mutit vodu?
Za dalsie ked moje pojdu do skolky ci skoly si budem mysliet nieco ine, alebo budem reagovat uplne inak.
Takze ja by som sa k tomu viac uz nevyjadrovala 😉 peace
@zuzkat1 ak to ty schvaľuješ a dokonca oprávniš učiteľa, že môže udrieť tvoje dieťa, tak je to tvoje právo a tvoj spôsob výchovy, nikto ti to neberie. Ale neplatí to všeobecne. Ja by som také právo nikomu nedala a to sa priznám, že sama som dala po zadku, aj keď veľmi výnimočne, práve dnes som to spomínala v inej téme - nepokladám to za správne, vždy som to vysvetlila a ospravedlnila sa a moje deti sú v kolektíve úplne bezproblémové, nepotrebujú bitku, aby vedeli, ako sa majú chovať.
@angelika4 ak ma pamat neklame tak to boli tusim prispevky tusim z aprila? roku 2014. Cize to bude pomaly uz aj rok a pol... Takze preto sa cudujem...
Za svojim nazorom z toho obdobia si stojim, vtedy som to "citila" a vnimala tak.
Dnes viem, ze sa v provom rade snazim detom vsetko povedat a vysvetlit. Niekedy si pripadam uz jak papagaj 🙂 Po plienke dostanu len vo velmi vynimocnej situacii ked uz to ozaj inak nejde a aj to sa citim mizerne, a povazujem to sa max. zlihanie, preto sa vsemozne snazim takymto situaciam predchadzat a hlavne sa z toho poucit do buducna, a najst ine rozumne riesenie, aby som nabuduce vedela reagovat inak...
Takze naozaj by som stare prispevky neriesila... Je to minulost, doslova a do pismena 😉
Ucitelka .ktora co i len naznakom zdvihne na dieta ruku .nieto buchne .tam nema co robit a ze je mladucka .....tak to nie je bohvie co .ak sa uci takemuto pristupu od svojich zaciatkov....urcite to treba riesit a pytat sa pred nadriadenym ako sa veci maju...
@luciade nuz ale tvoje dieta sa musi naucit ustupovat. To sa mala naucit pretym, nez isla do skolky, lebo teraz sa to bude musiet naucit tvrdym sposobm. Ked si bude prilis presadzovat svoje a nedokaze ustupit, tak ju nie ze neprijme ucitelka, ale ani spoluziaci.
Povedala by som, ze do skolky neodmieta ist kvoli jednemu capnutiu po zadku, ale kvoli tomu, lebo vie, ze tam bude musiet "sekat dobrotu" - na rozdiel od podmienok doma, kde sa jej zrejme vela veci prepecie.
Jednym z dolezitych aspektov "mentalneho rastu" je aj uvedomenie si a akceptovanie faktu, ze nie vsade jej bude vyhovene, ze bude musiet ustupovat a ze nie vsetci ju budu mat radi. Toto ju nauc, potom zvladne aj kolektiv deti a uciteliek.
@maslenka47 vau,to su silne a tvrde slova na to,ze nas vobec nepoznas.Vies,cely zivot sa nieco ucime,zaciname doma,nieco sa mysine naucit v skolke atd.,nieco nam ide lepsie a nieco trochu dlhsie trva,znie smutne toi tvoje "tvrdym spisobom".A Ty si sa uz vsrtkemu naucila? 🙂
@maslenka47 prave tomu co pises ju nauci kolektiv .ved s tymto v skolke bojuje kazde dieta ....je tam kvantum noveho a kazde to chce a je len na kreativite ucky ako situaciu zvladne ....tym ze by malo dieta dostat na zadok .ho nicomu nenaucila ...ci ano ..nechaj si dupat po hlave lebo ak nie dostanes od ucky.....deti su rozne .kazde ma svoje muchy a musi sa naucit pracovat s kolektivom .ale urcite nie formou vychovnej .aj keby sa o zem plieskalo....
@maslenka47 maslenka,ja som clovek,ktory ma ludi rad a ani zs chyby nezvyknem cloveka odsudit,mas pravdu v tom,ze laska sa u nas doma nosi a doma nepecieme,ale pravdu si hovorimr,aj ked je neprijemna,len malu nebijeme,to je vsetko
@maslenka47 ty nemas deticky,vsak? 🙂
@luciade v prvom rade má byť ok dieťa a nie "všetci". Učiteľka je dospelá a aj keby si ju prípadne konfrontovala, tak sa s tým musí vedieť vyrovnať a ak to nevie, tak je to jej problém. Nenechávala by som dieťa s niekým, z koho má strach. Také malé dieťa sa s tým ešte nevie vysporiadať. Ak ťa prosí, aby si šla za ňou, či môže ísť domov, tak to je niečo nenormálne. Keď prídem pre drobca do škôlky, tak sa rozbehne ku mne, rozlúči sa a odchádza, aké povolenia??? Prišla mama. Je to snáď jasné, že ma môže vziať domov. Väčšia autorita ako rodič, v takom veku pre dieťa za normálnych okolností nie je. Nie je možnosť zmeniť škôlku?
@libka1 nepripadá mi normálne, že dieťa v predškolskom veku pokladá učiteľku za väčšiu autoritu, než vlastnú mamu. Obvykle deti prosia rodičov, aby mohli ísť domov. Nehovoria rodičom, aby prosili učiteľku. Musí z nej mať strach. Zrejme sa učiteľke podarilo vzbudiť v dieťati dojem, že je všemocná. To musí byť riadne číslo...
@luciade ale tu ani tak nejde o útek z boja. jasne, aj v práci si kolegov nevyberáš a ak robota stojí za to, tak zatneš zuby. ale toto je dieťa, ono sa môže spoľahnúť výlučne na svoju mamu, ktorá chráni jeho záujmy... ono nemá možnosť si povedať, že dám výpoveď alebo nie? dieťa nemá na výber. samozrejme, rob ako uznáš za vhodné a verím, že sa rozhodneš správne a nikdy ti to nebude dcéra vyčítať, ani ty si to nebudeš v budúcnosti vyčítať.
p.s. to že môže dieťa klamať resp. inak vnímať svoju realitu som si myslela, že už máš dávno zistené, či je to pravda alebo nie. podľa toho som vychádzala, že áno.
@luciade určite by som odtiaľ vzala dieťa preč, tak ako ti tu radia viaceré. či ako to chceš vlastne riešiť? myslíš si snáď, že učiteľka, ktorá je schopná dieťa v adaptačnom období udrieť sa v budúcnosti bude správať lepšie? sama presne vidíš a popisuješ čo sa s tvojou dcérou v škôlke deje - a ty to dopustíš len preto, aby si náhodou nebola tá zlá, ktorá vymení škôlku? na čom ti viac záleží, na vlastnom dieťati alebo na tom čo o tebe povie cirkevná škôlka ak odtiaľ vezmeš dieťa preč?
nechapem načo si tu niektoré žiadate rady, ked jediné, čo chcete počuť je, aby ste s tým nerobili nič. 😒
ani pol minuty by som nenechala dieťa v škôlke, v ktorej mu je ubližované. a učiteľka by sa môjho dieťaťa dotkla len raz.

@elanor Pardón dátum som si nevšila,ale aj tak nesúhlasím s tým ,aby učiteľky bili deti v škôlke!!!!