icon

Učiteľka v škôlke zbila moje dieťa

janickacrazy
31. mar 2014

Ahojte mamičky, som z toho ešte stále v šoku, malý mi dnes po príchode zo školky povedal, že pani učitelka ho zbila v školke. Najskor som si myslela, že si vymýšla, ale ked som sa ho pýtala dalej, zdalo sa mi, že to všetko znie dost presvečivo a malé deti v takýchto veciach asi ešte nezvyknú klamat si myslím. Má 3 roky. Vobec neviem čo s tým, či mám íst len za učitelkou alebo rovno sa sťažovat riaditelke na tú učitelku, ako by ste to riešili vy? Dakujem.

luciade
19. sep 2015

@zuzanka.zuzu kazdy vnima realitu inak je,ze niektore dieta si za capnutie povie mozno "no a co" a niektore napr. "pani ucitelka ma nelubi"

luciade
19. sep 2015

@argyro preco si taka podrazdena? No vies,ze aj odpustit a dat druhu sancu je dolezite sa naucit?Ci si len dupnut,ze ja viem vsetko najlepsie a basta.Isto sa s ucitelkami porozpravam,som za asertivne riesenie,ak toto nevyjde,budeme to uz riesit inac samozrejme.

luciade
19. sep 2015

Dakujem za vsetky rady,nad kazdou som porozmyslala a pomohlo mi to,len podaktore mamicky ste ozaj neprijemne,ale beriem to,kazdy sme nejaky.Vdaka.

rough
19. sep 2015

Zeny, zbezne som si precitala prispevky a casto sa opakuje spojenie, " nedovolim cudzej osobe, aby...". Mozno pre vas je ucitelka cudzia osoba, ale vase dieta s nou travi zhruba 8 hodin 5 dni do tyzdna. ..pre ne nieje cudzia, je mozno blizsia ako stari rodicia ci ini pribuzni, v mnohych pripadoch su s ucitelkou dlhsie ako s niektorym rodicom. To vy ste sa rozhodli zverit svoje dieta tej osobe do starostlivosti, preto by ste jej mali doverovat a snazit sa budovat spolocny vztah, rozhodne by ste ju nemali brat ako cudziu zenu.

fajnzienka
19. sep 2015

@luciade sama som učiteľka na 1. stupni ZŠ, jeden čas som učila aj v materskej škole........ zažila som mnoho pekných chvíľ, ale aj problémy každodenného života v práci s deťmi a musím povedať, že práca s deťmi je naozaj krásna a veľmi obohacujúca...... a dávam do úvodzoviek "v živote by som dieťa neudrela" ani to svoje ani cudzie (snažime sa to riešiť všeliakými inými metódami a nie fyzickým trestom) takže ja to vidím, len naozaj v tej jednej osobe učiteľa/ky, ktorej sa to týka (ktorá takéto praktiky využíva) Ako už písali niektoré žienky, nie sme v stredoveku a "akýkoľvek" fyzický trest je neprípustný..... ak by sa to stalo u mojej dcéry (ktorá je tiež 3 týždeň prvý-krát v škôlke) najprv by som pátrala po pravde (či to bolo oprávnené, že bola takto potrestaná) a ak by som zistila, že nato nebol dôvod a dalo sa to riešiť inak, na druhý deň by už bola v inej škôlke. Lebo tu platí ak sa to stane raz, môže sa to stať hocikedy.

argyro
19. sep 2015

@luciade pretože nám tu dopodrobna vypisuješ aké príkorie si zažila v detstve ty, a ked sa to deje tvojej dcére, v každom príspevku obhajuješ učiteľku. tak jej teda odpusti a načo to tu riešiš?

luciade
20. sep 2015

@argyro take prikoria boli vtedy bezne,pamatam sa a nerada by som,aby to hocaje dieta zazivalo,....s tym odpustenim si to nepochopila-aj deti by sa mali ucit odpustat a davat druhe sance,ak sa bude problem opakovat,je to uz o inom,ale v opacnom pripade vychovame z decak tych egocentrikov neschopnych ozajstnych vztshov. Na to som dosla vdaka tejto diskusii.Prajem Ti vsetko dobre.

argyro
20. sep 2015

@luciade učiteľka sa tvojej dcére za fyzické ublíženie ospravedlnila? lebo ako inak jej má tvoja dcéra odpustiť ak si nie je vedomá toho že to učiteľku mrzí? to čo píšeš o druhých šancách platí pre ľudí ktorí sú si vedomí že sa dopustili chyby... absolutne to nemá nič spoločné s tvojim prípadom. egocentrici neschopní ozajstných vzťahov nevznikajú tak, že dieťaťu ukážeme že nie je správne aby učiteľka konflikt riešila udretím. a rovnako ho nenaučíme odpúšťať tak, že to učiteľke prepáčime a dáme jej druhú šancu bez toho aby o tom učiteľka vedela a oľutovala to! naučíme ho akurát tak tomu, že sa nemôže spoľahnúť ani len na človeka, na ktorého je naviazané najviac - na svoju mamu. Učiteľka je na to učiteľkou, na to študovala tento odbor, aby vedela zvládať aj konflikty medzi deťmi BEZ akychkoľvek fyzických trestov - nehovoriac o tom, že to má priamo zakázané. Toto je jej práca, to nie je mama, ktorej ušla ruka. Ona je na to školená a platená za to, že VIE, ako sa správať k deťom a riešiť situácie ktoré medzi deťmi vznikajú.

luciade
20. sep 2015

@argyro si velmi neprijemna,myslim;ze by sa dalo aj taktnejsie vyjadrit nazor (mna nastastie manzel nikdy neudrel a to sme spolu 13 rokov)...a k tomu problemu len tolko ze ak to nechces vidiet aj z inej stranky,tak to tak neuvidis,ja som katolicka a snazim sa tak aj zit,nie je vsetko vecou nasej vole a nadho snazenia,ale rovna cesta Ta nikam nedovedie a ked nebudes schopny odpustat,pokoj a stastie nikdy nedosiahned...dietatu sa snazime ukazovat svet taky aky ,ale nechytaj prisim za slovicka a nedomyslaj...Samozrejme,ze ucitelku ako prve oboznamim s tym,co dieta citi,spytam sa,co sa stalo a pekne ju poprosim o citlivy pristup atd. Napokon,pokial by som sa maka drzat Tvojho nazoru,aj Ty by si sa mi mala ospravedlnit za slova ako "splietas","ked ti da tvoj muz cez usta"...ci nie ;) nehnevam sa na Teba,len ozaj,vaz svoje slova,je to urazajuce

argyro
20. sep 2015

@luciade učiteľka ti udrie dieťa a ty ju, citujem "pekne poprosíš o citlivý prístup"? OK, už viac nejdem mrhať drahocenným časom. Už len toľko - veľká preveľká škoda, že sa jeden rodič nevie zastať ani len svojho dieťaťa. Smutné. Porozmýšľaj, čo ju týmto naučíš.

pat_mat_minnie
20. sep 2015

Moj najstarsi syn ked chodil do skolky, tak bol dost problematickej povahy, ked sa mu nedarilo, tak sa rozplakal.Pani ucitelka ho za trest zatvorila do zachodu potme.Doma sa nam bal chodit na zachod, krical, ze on tam nepojde,v noci sa pocikaval.Ked sme sa ho opytali, co sa deje, povedal, ze ho pani ucitelka zatvara do zachodu do tmy, ked vystraja.Isla som za ucitelkou riadne nahnevana, no samozrejme, ze vsetko poprela, riaditelka mi neverila, lebo to bola jej dcera.Dieta ma traumu doteraz, na zachod ide az ked nemoze vydrzat a v noci sa obcas pocika.10-rocny chlapec!Neskutocne sa boji tmy, ma panicky strach.Ucitelka uz v tej skolke nerobi, mala na starosti deti v skolke len jeden rok, potom otehotnela a pracuje inde.Ona sa odbavila, no my mame nasledky na dlhu dobu.Ktovie, ako dlho s tym este budeme bojovat.Ano, moj syn ma problematicku povahu, na zaciatku skol.roka s tym bola pani ucitelka oboznamena, bolo mi povadane, ze "ziaden problem".

luciade
21. sep 2015

@argyro ano

lula26
22. sep 2015

@luciade a už si bola za tými učiteľkami? Prepáč, nepostrehla som.

timea7
22. sep 2015

@luciade sorry, som učiteľka v škôlke, napriek tomu, že viem, že pracovať s deťmi je nesmierne náročné, ostávam v nemom úžase z tvojho postoja k tomu, že tvoje dieťa v škôlke učiteľky bijú, že sa ich bojí. Ty máš byť pre svoje dieťa autoritou, ochrancom, niekým, kto jej vždy a vo všetkom pomôže a ty ideš dávať učiteľke druhú šancu? To nemôžeš myslieť vážne! Tvoje dieťa má strach, či ju učiteľka pustí domov a ty sa hneváš na ženy, ktoré ti radia ju zobrať zo škôlky?! Prečo? Pretože je cirkevná? Pretože nechceš byť tá matka, ktorá si dovolila byť s cirkevnou škôlkou nespokojná? Nie je to trochu pokrytecké, keď ochraňuješ učiteľku a nie svoje vlastné dieťa?

luciade
23. sep 2015

@lula26 ano, bola, s jednou sme si to uz vysvetlili, bola uprimna a bola som velmi spokojna, doverujem jej, s druhou ma to este caka... okrem ineho vysvitlo este, ze dcerku tam kazdy den viac ci menej terorizuje jedno dievcatko, tak ono je toho viac, preco to nase dietatko bolo vystrasene. Doposial, teda 4 rocky som bola stale pri nej, odrazu ostala na vsetko sama, ale uz sa vsetko lepsi. S manzelom sa s nou rozpravame o vsetkom a ona vie, ze sa na nas moze spolahnut, do nicoho ju nenutime, ak tam nechce ist, tak nemusi.

luciade
Autor odpoveď zmazal
luciade
23. sep 2015

@timea7 Timea, prajem Ti, aby si toto mohla napisat aj o 10 rokov, uprimne, vztahy su ovela zlozitejsie nez nejaky prispevok napisany z pohodlia domova. Ty si doposial neurobila nic, co by Ta vo vztahu k detom mrzelo? Ak by aj ano, vobec nie som v nemom uzase, zivot nie je ani iba cierny ani iba biely. Baby, ci uz tomu verite alebo nie, vase deti sa v zivote stretnu aj s nepochopenim, citovou ci fyzickou ujmou, podla mna je lepsie sa naucit v tych vodach plavat, nez sa stale drzat brehu. Nase deti su predsa inteligentne tvory a pokial mame dobry vzajomny vztah, je velmi pravdepodobne, ze sa vsetko dolezite dozvieme, potom to mozeme skusit spolu vyriesit a v konecnom pripade sa mozeme rozhodnut aj pre nieco ine. HLAVNE PROSIM VAS, JA TU NIKOHO NEZASTAVAM A NA NIKOHO SA NEHNEVAM, snazim sa o to, co som tu napisala, k comu som dospela zvazenim vasich prispevkov, svojich bohatych skusenosti z detstva, rozhovormi s dietatom a ucitelkou atd. Ak ma mate za nenormalnu, tak nech sa paci.

timea7
23. sep 2015

@luciade stále zostávam v nemom úžase.....chýb som vo vzťahu k deťom urobila určite veľa, tak ako každá z nás, ale vždy a za každých okolností som sa snažila byť môjmu dieťaťu bezpečným prístavom, kde sa môže vždy vrátiť a kde ho očakáva pochopenie a láska. Ja sin stará koza, ale toto pociťujem denne od môjho otca a kým žila moja mama, pociťovala som to aj od nej, bola mojou najlepšou kamarátkou. A ver mi, že somarín som v živote narobila aj ja dosť, ale oni boli pre mňa vždy ochranou a útočiskom, najmä v ťažkých životných situáciách. A len tak na okrej som dieťa, ktoré malo tiež obrovský strach z učiteľky v škôlke, no moji rodičia ma z nej zobrali, neboli im ľahostajné moje pocity.

timea7
23. sep 2015

@luciade a ešte niečo, ak učiteľky, osoby, ktoré si majú získať dôveru tvojho dieťaťa, ktoré by mali byť pre deti vzorom, udrú tvoje dieťa, tak nechápem, o akých vzťahoch tu píšeš. Inak by ma zaujímalo, akým spôsobom učiteľka vysvetľuje dieťaťu, ktoré udrie, že ubližovať inému sa nesmie, že ho to bolí 😖 😖 😖 😖

abbey1
23. sep 2015

@luciade Ako ti učiteľka vysvetlila svoje konanie? Teda podľa mňa sa vysvetliť nedá, len by ma zaujímalo, čím sa obhajovala dospelá osoba.

luciade
23. sep 2015
abbey1
23. sep 2015

@timea7 Krásne príspevky v tejto téme. Veľmi si vážim učiteľky so srdcom. Pre mňa je učiteľka vždy druhá mama pre moje malé dieťa. Aspoň podľa toho som vždy vyberala škôlku a základnú školu. V tak nízkom veku deti potrebujú láskavú ruku a pochopenie, človeka, ktorý im svojim prístupom ukáže správne správanie.

luciade
23. sep 2015

@timea7 Som realista, nie terorista

timea7
23. sep 2015

@abbey1 presne tak to cítim, veď dieťaťu nahrádza mamu, má byť preň oporou, pomocou, či už potrebuje pofúkať koleno, poskladať loď z papiera, niečo sa spýtať, alebo len tak pomojkať. To dieťa nemôže len tak zo škôlky odísť, keď mu je ubližované, musí tam jednoducho byť a čakať na maminu a ak mu je tam ubližované, tak na ňu čaká ako na vyslobodenie. Ja mám doteraz hnusné spomienky. ☹ Robíš veľmi dobre, že vyberáš podľa učiteliek, nie podľa množstva krúžkov, čo je teraz "in" 😝 😝 😝 😝

timea7
23. sep 2015

@luciade máš pocti, že moji rodičia boli teroristi, keď ma z tej škôlky zobrali? Nie, iba jednoducho chceli, aby som bola šťastná, nie len vtedy, celý život. Čo si urobila preto, aby sa to nezopakovalo? Bola si aspoň za učiteľkou, riaditeľkou, zriaďovateľom? A prečo terorista, veď ti tu nikto nepísal, aby si tej učiteľke jednu strúhla, hádam nebudeš robiť to, čo u nej odsudzuješ, vlastne ty možno ani nie.

luciade
23. sep 2015

Zensky zakon 😉

timea7
23. sep 2015

@luciade ešte že sa bavíš, tvoje dieťa zrejme menej...

luciade
23. sep 2015

@timea7 Timka, ja som pisala o sebe nie o Tebe, SOM ..., t.j. som len realisticka, ale ublizovat dcerke ani ja nedovolim, ak by to dalej hrozilo. Ano, urobila, uz som to pisala, aj to, ze dcerka do skolky chodit nemusi, ak nechce, zopar dni tam napokon ani nebola a ako sme to riesili, veci sa pohli k lepsiemu.

luciade
23. sep 2015

@timea7 Ako to myslis? Ty ma ozaj takto vnimas?

luciade
23. sep 2015

@timea7 Teraz sa sama spravas ako dieta, osocujes a vyplazujes jazyk. Nepacia sa mi tieto dotahovacky, poniektore ste o asertivite este zrejme nepoculi a chodite sa sem len hadat, domyslate, osocujete, posudzujete, panbozkujete, zasnete... ja som si prosila radu, nemusi mi byt pochuti, ale nikoho neurazam, tak nech nikto neuraza ani druheho nezhadzuje svojim prejavom. Pozri, tomu ja chcem to dieta naucit, najprv popremyslat a potom konat a nie hned skakat zo stolicky, tie deti na to maju. Pekny den Ti prajem a vsetkym tiez.