Učiteľka v škôlke zbila moje dieťa
Ahojte mamičky, som z toho ešte stále v šoku, malý mi dnes po príchode zo školky povedal, že pani učitelka ho zbila v školke. Najskor som si myslela, že si vymýšla, ale ked som sa ho pýtala dalej, zdalo sa mi, že to všetko znie dost presvečivo a malé deti v takýchto veciach asi ešte nezvyknú klamat si myslím. Má 3 roky. Vobec neviem čo s tým, či mám íst len za učitelkou alebo rovno sa sťažovat riaditelke na tú učitelku, ako by ste to riešili vy? Dakujem.
@stellasss moj rocny mal presne taketo od bundy...od flisu, flis mu robil taketo smuhy....uplne presne taketo....ma 1 rok, cize ho asi nik neskrtil;).....ked sa mu bunda a zips osuchuju o nezakrytu cast, tak mu to po krku a brade robilo podobne flaky...dala som mu vyssie satku...uz je ok......moze to byt pokojne neico podbne...;)
@stellasss : môj syn tiež prišiel zo škôlky takto, a bolo to tak že ho kamarát ťahal za tričko, minulý týždeň zasa prišiel so škrabancom cez pol tváre, ja už to neriešim pretože môj syn to nechce riešiť, povie že kamoš sa mu ospravedlnil a že všetko je v poriadku, deti sa v škôlke bijú, škrtia, kopú, hryzu, mám škôlku na dohľad z balkona, takže to vidím skoro denne, a je jedno či sú to chlapci alebo dievčatá, aj keď dievčatá menej, a ja len si stále vydýchnem že dobre že ho nezadusli alebo dobre že mu oko nevyšrabol, ale riešiť to nemá zmysel pokiaľ dieťa škôlku neodmieta tak si myslím že nie je čo riešiť, ak by niečo bolo tak by sa malá bála isť do škôlky, aspoň ja si to myslím
Pokiaľ ja viem, tak deti v škôlke majú presne stanovený program... nehovorím, že sa nestane, že učiteľka neustrihne dieťa a to nechtiac ublíži inému dieťaťu... bohužiaľ sa to stane, lebo aj učiteľky sú len ľudia... ale preboha, čo vy píšete, že sa škrtia, hryzú, kopú, ťahajú za bundy.. a bohvie čo ešte... PREPÁČTE.. ale ja som učila v škôlke a moje deti dávam do úvodzoviek "to nerobili"... asi prečo? Že som mala šťastie na dobré deti? Nie, bolo to tým, že ešte aj keď sme boli vonku, tak som ich nevypustila ako stádo oviec, alebo zvierat z pralesa, ale mali sme presne stanovený program a cieľ pobytu vonku. Teraz učím 1.-4. ročník a tiež máme presne stanovený program na vyučovaní, cez prestávky, aj mimo neho... že sa niečo stane, tak to nehovorím, že nie, ale fakt výnimočne, možno raz za šk. rok. Predchádzanie patologických javou je bežná súčasť školského vzdelávacieho programu a je obsiahnuté vo všetkých predmetoch, či je to v MŠ alebo ZŠ. Sú na to rôzne aktivity, cvičenia aby sa tomu predchádzalo.
@fajnzienka nemám pocit, že to maminy mysleli zle, dieťa môže prísť zo škôlky aj so škrabancom od hračky, ktorý mu iné dieťa spôsobilo nechtiac, deti v škôlke síce majú presne stanovený program, aj cieľ pobytu vonku, ale deti musia mať priestor na voľné hry - napr. s loptami, v piesku, na preliezkach.....a nemyslím si, že je to vypustenie stáda oviec, ale priestor pre voľný pohyb, hry, ktoré si vyberú deti. Nemôžu mať v predškolskom veku všetky činnosti a hry navodené učiteľkou, samozrejme že to neznamená, že prídu do záhrady a sú ponechané svojmu osudu. Mne sa tiež deti v triede neškrtia, nekopú, nebijú, ale nebudem tvrdiť, že to nikdy neskúšali, lebo by som písala hlúposti. Deti prichádzajú z rôzneho prostredia, MŠ je väčšinou prvým miestom, kde sa učia žiť v kolektíve, kde sa musia podeliť o hračku, počkať, deliť sa o pozornosť dospelého s inými, preto považujem za prirodzené, že sa občas, najmä na začiatku dochádzky dieťaťa do MŠ stane, že sa dieťa prejaví takýmto spôsobom. Môže tak ventilovať stres, nedostatok pozornosti, môže v tom byť boj o hračku, o miesto v kolektíve, čokolvek. Je na učiteľke, čo s tým urobí, aké pravidlá, aká atmosféra v triede panuje. Ale nebudem tvrdiť, že sa mi nikdy deti nepobili, alebo som nemala v triede nejaké, ktoré hrýzlo.
@fajnzienka a nikdy nemali priestor na volnu hru? Na dvore si kazde jedno drzala za ruky?
@stellasss ahoj, necitala som co ti baby poradili, ale ja mam dve dcery 3 a 4 roky a presne taketo maju krky ked sa spolu "hraju" na zemi, stylom ze sa valaju po sebe a ako keby skrtia. Vacsinou ich rozdelim az ked je skoro koniec bitky, ale ked niekedy vidim ako zacnu, vzdy sa drzia pod krk. Neviem ci to robia aj v skolke ale doma casto a vzdy su z toho flaky na krku.
@svetllana
Asi ste nevideli fotky chlapceka,inak by ste toto nepisali
@molka Perfektný názor rozumnej, vyspelej osoby. Absolútne súhlasím. Bitku použije len slaboch, ktorý si nevie rady sám so sebou.....
@plesnikova myslite to co sa stalo vcera v TT co je teraz v spravach? Tato tema je z roku 2014 a posledny prispevok pred vasim je z minuleho novembra
Baby precitajte si aspon kedy je tema zalozena 🙂 ...2014..
ahoj ...moje dieta chodi do 1 rocnika a minule mi povedala, že ich triedna učiteľka bije deti po zadku...pýtala som sa jej, či už aj ona dostala, ale že nie, že len neposlušných chlapcov chytí ide do kúta a vypliaska po riti....nevedela som ako reagovat....kedže sa to mojho netýka asi to mám nechať tak a nestarať sa...stále na to myslím
Ahoj,myslim, ze ak sa taka vec stala inym detom, moze sa stat neskor aj tvojemu a tiez som nazoru, ze taka ucitelka v skolke NEMA CO ROBIT, pretoze stresuje deti, ci uz bite, ci tie okolo, ktore budu mat tiez strach z nej...urcite o tom hovor v prvom rade s rodicmi a spolu chodte za riaditelkou, rieste to...v nasej skolke mali ucitelku co vystrajala podobne veci a uz je vyhodena...ani neviete, ako nam rodicom odlahlo...je to vdaka tomu, ze rodicia boli za riaditelkou...to, ze mame my rodicia byt stastni, ze nam prijali dieta do MS a byt potichu, to nie je pravda. Ide predsa o to najcennejsie, co mame a nenechajme si deti traumatizovat v malom citlivom veku predsa...potom z nich vyrastaju ustrachanci a pod...
@juliakocka no zalezi aj od toho co je to za "bitka" ak naozaj riadne zbije tak ano ries to...ak capne po zadku akoze napomenutie ze to deckl ani neciti tak nie je co riesit. moja sama tak uz dostala a mala z toho akurat tak srandu a presne vedela za co to bolo...
dnesne deti maju zo vsetkwho stres..no a ja mam stres z dnesnych ofukovanych deti..najhorsia cast dna pre mna ihrisko...kde tlupa matiek sedi a usmiava sa na deti ktore hadzu inym detom do oci piesok a nezasiahli by ani bohovi..ale ked niekto skaredo pozre na ich decko tak to dieta ma hned traumu
až teraz som si všimla že diskusia je stará, tak som to zmazala