icon

Učiteľky v škôlke balia pokakané a pocikané veci dokopy

hatsepset
10. sep 2015

Ahojky - minuly rok v skolke sa nam stalo ( a aj inym samozrejme) ze sa deti pokakali a pocikali - normalka. Ale Ucitelky pokakane a pocikane veci z dietata zoblecu a zoblecu aj to co ma ciste - cize ak pokaka pocika len gate alebo gate a taplaky vyzlecu mu aj tricko ponozky - vsetko. Dieta prezlecu a tie spinave aj ciste zoblecene veci zbalia do jednej igelitky a strcia do SKRINKY ...AJ S HOVIENKOM!!! proste pokaka- pcika sa rano, tak to je so vsetkymi vecami do pol stvrtj v skrinke.... co som sa bavila s inymi mamickami udajne bezna prax vo vacsich skolka a mestach - JE TO NORMALNE??? sestra mi vravela - ona ma dceru v malom meste v skolke - ze tam im to preperu trochu a daju zvlast do sacka a nechaju v satni a pri prichode po dieta povedia. A ze by som mala to oznamit hygiene- nech si to skontroluju. Co je sice pekne, ale kedze som mala moznost v take sfere pracovat tak viem ze vedenie vzdy dopredu vie o navsteve hygieny cize vsetko je vzdy v poriadku ... neviem ako na nich "vyzret". lebo dohovorom to jak hrach na stenu - proste stylom ze ja mam blbe a nevychovane decko a som neschopna matka ked som ho nenaucila take veci ... a to mozem byt stastna ze moj mal len tri roky vtedy - ako sa useli citit matky tych 5 rocnych pri takom jednani :/ - neviem ako tento rok, lebo mame ine ucitelka, ale sama som zvedava

hatsepset
autor
10. sep 2015

@slivocka asi mame neprimerane naroky amali by sme deti do specialnej skolky dat a ucitelka asi priniest vavriny podla vsetkeho

lubiduch
10. sep 2015

@hatsepset nedalo sa to z toho uplne pochopit. vyznievalo to tka ze u vas v skolke zabalia s kakom a u sesternici len spinave zabalia aj to preperu. takze sa to nedalo na 100% pochopit co vlastne od uciteliek chces.

Ale ako som napisala je skor dobre vediet preco sa 3 rocny obcas pokaka alebo pocika. Pises ze ma nejake zdravotne problemy a to je ten problem zrejme, ze nepovie. Vies ucitelky nech sa tvaria akokolvek objektvne maju vzdy svojich milacik a nemilacikov a je ja mozne ze tvoj syn je nemilacik, ze keby sa pokadil milacik tak mu aj preperu....Tot realita...

Takze to mozes skusit inac na nich, neries kakanie a cikanie s nimi konketne ale ries ze ma zdravotny problem a ze by si s nimi ako s ucitelkami rada spolupracovala. Vies sama vravis ze kvoli jeho diagnoze musis na vsetko vynalozit 10x viac usilia ako bezna matka, je mozne ze ta ucitelka musi pri synovi vynalozit 10x viac usilia pri vsetko nez pri inych detoch, preto mozno skatulka a kategoria "nemilacik" lebo ho beru ako nevychovaneho (pri ADHD sa to tazko rozlisuje co je vychovou co diagnozou).

Mozno ked sa s nim otvorene porozpravas budu ho lepsie akceptovat so vsetkymi prejavmi spravania an sa mu zu ziadne nehody nemusia prihodit 🙂

elise
10. sep 2015

@hatsepset nemusis zurit, len som napisala nazor, neobvinovala som ta. Obcas sa stane nehoda jejedno kolko ma rokov. Je dobre ze to vsetko daju do sacka, ty domaskontrolujes a preperes, ja perem skoro denne veci. Ak by tam bolo hovno -bobok ulec tak ko to do gati spravi, a toto ti zabalia tak to treba riesit. Ak poziadas aby tii davali pokakane veci do jedneho sacka a pociknedo druheho tak to je na dohode. Ono ked sa obleje vodou, alebo obedom tak tiez prezliekju ale triedit by som do zvlast sackov nepozadovala. Viac komunikuj s ucitelkou, ze by vm pomohlo, ze pracujete na tom aby sa nehody nestavali a prosiliju keby vampomohla tym co od nej cakate ze by mohka urobit pre dieta.

slivocka
10. sep 2015

@hatsepset toto aj mne hovorili .... ze same deti ostavaju potom ! to je taky vymysel hlupost. klamu ako im pride. stale prezlieka aj obriaduje dieta upratovacka. kedze ju osobne poznamem a to nevedeli nam tvrdili ze to ucitelka ze tam nechava deti a naseho prezlieka. ha haaa potom som sa pytala jasne vymysel robi to upratovacka.

hatsepset
autor
10. sep 2015

@lubiduch sak uz tento rok som naisala do "dotaznika" co nam dali ze ma poruchu pozornosti a ze ho treba oslovovat menom aby lepsie spolupracoval..ale tak uz je vacsi a uz vie povedat ze cika a kaka a vie ist akj sa aj utret sa aj splachnut taze zatial pohoda, ale tak nevylucujem ze sa mu to nestane - ono teraz je medzi vrstovnikmi (minuly rok bol pre malo miesta medzi o rok az rok a pol starsimi) takze povedzme ze ucitelky ho zatial beru ako poslusneho a sikovneho (az na rozpravanie) lebo dalsich 6 nerozprava velmi, a niektore sa uz aj pocikali a zo 5 ich dost place rano a podobne ... aj ucitelky sa mi zatial zdaju milsie ... ale tak neviem ci ma chapete ...najst si taky balicek raz uplne staci :/

dai
10. sep 2015

tak u nas v pohode plienkovali dietatko az pokial sa v spolupraci s mamou neodplienkovalo - cerstvo odplienkovane malo svoj vlastny nocnik na nato vyhradenom mieste v kutiku triedy - aby sa nemuselo zbytocne pytat a stihlo dobehnut ( nase deti nastupovali ako 2rocne do triedy ) - moj sa pocas skolky v pohode odplienkoval - nejake nehody mal ale myslim ze sa ani raz nepokakal - v kazdom pripade som si hovnicko v taske nenasla ani mi nic take nebolo povedane🙂 u nas tiez neprepierali len zbalili vecicky do sacku . Vsetky deti maju najmenej jedno komplet oblecenie na kazde pocasie pripravene v skrinkach - uprimne mi je jedno co do toho sacku zbalili - pozrela som len co mu chyba v skrinke aby som vedela co treba doplnit pre buducnost. Nikto z toho nerobil tragediu, vsetko islo prirodzene, rodicia nehystercili...

@hatsepset mozno treba len viac komunikovat s ucitelkou - urcite hovnicko vysypat do zachoda je to najmenej co mohla spravit - ved aj maleho musela nejak umyt, urcite bol tiez od toho - tak jednym supom to mohla spravit... inak toto co popisujete ze 1 ucitelka na 20 3rocnych deti dufam ze nie je pravda - lebo to mi potom fakt pride skolka len ako odkladaren deti☹ neviem si predstavit ako realne a hlavne kedy moze ucitelka s detmi pracovat☹

hatsepset
autor
10. sep 2015

@elise prezliekaju ked sa obabru jedlom? :-O? no u nas nie - lebo ked maju napr puding tak to skoro vsetci rodicia vedeli :D, ale celkovo ked sa obabru tak to uz asi musia poriadne aby ich prezliekli...napr na dvor sa tiez neprezliekaju, len prezuju a daju bundu, cize dakedy 4 teplaky za tyzden vymenim 🙂 len ked idu na prechadzku von tak sa prezliekaju komplet

elise
10. sep 2015

@hatsepset skute este vypytat poudok od psychologicky odporucaniami ako so ynom maju pracovat, integraciu. Drzim palce

elise
10. sep 2015

@hatsepset u nas prezlecu ak sa obrblu jedlom, lebo obleju vodou, polievkou, stvou, ono vsetko je o ludoch, bohuzial.

hatsepset
autor
10. sep 2015

@dai no pocikane by ma nenastvalo ale tak pokakane a bobok :/ to je take no...rozhodi ta to aj ked sa to len raz stane :D a ked je pokakane tak nemusis do sacku pozerat ...citis co tam je ;)

ikke
10. sep 2015

U 3-rocneho dietata je uplne normalne, ze sa obcas pocika alebo pokaka. Prepieranie veci by som po ucitelkach neziadala, ale hovienko by vyhodit rozhodne mali, aspon co sa da.

hatsepset
autor
10. sep 2015

@dai no seriozne teraz je ich 23 a rano bola len jedna

hatsepset
autor
10. sep 2015

@elise to som uz davala od logo aj psycho, ale to je zase o tom ze ich tam ma jedna 23 a nemoze sa nejak specialne venovat jednemu (alebo viacerym neviem kolki maju problem) - to aso s tym kakanim a umyvanim 🙂 ale dufam ze par veci si z toho vezmu...bude pre nich lahsie s nim pracovat

dai
10. sep 2015

@hatsepset asi hej - ale teda prepieranie som nikdy od uciteliek necakala - ono mna uz tiez napinalo ked sa nahodou pokakal a mala som to preprat - ucitelky v skolke urcite za toto platene nie su🙂 ono to ale smrdi aj ked to hovnicko vyhodis, tak je to asi v konecnom dosledku co sa smradu tyka jedno... akurat je to totalne humusne si najst v sacku 8 hodinove ho.no 😎

sissy27
10. sep 2015

@hatsepset nehovorím, že sa to nemôže stať, tak neprskaj... už vyššie som spomenula, že z tvojho úvodného príspevku to vyznieva, ako keby sa to stávalo denne (či už tvojmu alebo iným deťom) a to potom aby učiteľka iné nerobila, len toto...
no a ak sa to stane 2-3x do roka, tak to snáď ani pre teba potom nie je taká tragédia, aby si to doma nezvládla vyčistiť a oprať...

elise
10. sep 2015

@hatsepset este skus zvolat stretnutie riaditelka, uciteljy ty a psychologicka a tam sa dohodnut, toto zavazi, musia akceptovat odporucania a integrovat hoked ho stym prijmali. Akneuspejes tak skolsku inspekciu alebo zriadovatela oslov s prosbou o pomoc

dai
10. sep 2015

@hatsepset fuh... a tebe taka skolka vyhovuje? hlavne ked vies ze tvoj syn potrebuje specialny pristup?☹ ved to nema sancu - si predstav ze mas na starosti 23 deti 3rocnych - ved to je samovrazda uplna - chuda ucitelka a chudence deti☹ nie su tam u vas nejake mamky na materskej co by vedeli vypomoct trochu ak teda nie je financna moznost mat viac uciteliek?

slivocka
10. sep 2015

@elise u nas to neuspelo bohuzial 🙂 bola aj psychologicka aj odporucanie mal maly na asistentku zial pani riaditelka odmietla aku kolvek asistentku ci odporucania. jednoduchsie bolo dat papier ze u nich koncom roka konci 😀 😝

hatsepset
autor
10. sep 2015

@sissy27 to nie ale ..no to treba ozaj zazit :( nie je to prijemne

bonaqa2013
10. sep 2015

moje deti v MŠ také nehody nemali ani raz, ale keby sa stalo - no tak zoberiem tak ako to je a doma si spravím s tým poriadok. Asi nato predpis neexistuje. Lepšie ako by nechali decko posraté pol dňa....

elise
10. sep 2015

@slivocka my smesyna tak presunuli z dedinskej skolky inde lebo tam ......koda reci este aj skolsky poriadok nastavili proti nam, v druhej skolke bolo suoer, pokroky uzasne. Syn je autista, momentalne robime osvetuv skooe.

hatsepset
autor
10. sep 2015

@elise no dufam ze tento rok bude iny minuly rok fakt o dost starsie deti cize oni nieco robili a moj si robil co chcel :/ tento rok tam ma same 2012tky cize si myslim ze to bude lepsie ..a aj on je uz uplne inde ako pred rokom 🙂 a min rok sme este len absolvovali vsetky sedenia vysetrenia a z tento rok som dostala posudky ... akoze nie je to nic hrozne - osobne si myslim podla toho co vidim ze je ich tam viac takych ale tak niekto to pripisuje temperamentu dietata , alebo jeho povahe 🙂 ja som pobehala doktoorv hlavne kvoli tomu ze nerozpraval a mal niektore crty zhodne s autizmom alebo dysfaziou - nastatsie nic sa nepotvrdilo - vyslo ze ma nedozretu centralnu nervovu sustavu (ze to do nastupu do skoly sa samo skoriguje) a ze nerozprava z velkej castoi preto lebo ma problem so sustredenim a vsetko ho rozptyluje- napr. je schopny sa prezliect az ked je sam v satni, lebo kym su tam deti tak ma snahu sa salit, predvadzat, pozorovat ich - proste vsetko ho rozptyluje.... ale nevyhodnotili to ako nieco, pre co by mal byt zaradeny do specialnej skolky - mpzno ak sa vyvin do ADHD potvrdi a uzavrie tak potom skolu pre ADHD deti ale teraz ze len to chce "spolupracu skolky" 🙂

slunce3
10. sep 2015

@hatsepset ved ked ti to vadi tak to ucitelke.povedz, a popros.ju teda, co sa z toho robi veda na konovi?
U nas vskolke tiez balili vsetky veci preto ze ak sa niekto posral isiel.rovno do.sprchy. A mozno to tak aj u vas robia, ale u sa to nedizvies, jedine v skolke...

hatsepset
autor
10. sep 2015

@bonaqa2013 :D to hej :D aj ked z tych 2ci razov co sa to stalo tak ked som prisla raz sa ho pytam si sa pokakal (lebo divny zavan neho siel) a on zakyval hlavou ze ano a kukame s ucitelkou do gati a ozaj :D ...ale tak snad nebol dlho pokakany :/

slivocka
10. sep 2015

@elise to iste u nas , sice nema diagnozu autizmus, nevie rozpravat velmi dobre , dali sme ho do specialnej skolky a tam ma pokoj a hlavne my mame pokoj konecne.

slunce3
10. sep 2015

@hatsepset 😄😂 a co este ma anrok sa posrerkat, u nas by to bolo horsie 😂

sissik
10. sep 2015

vsak skus povedat ucitelkam, ze ked sa da, nech bobek vysypu a zabalia to osobitne. U nas prezliekaju len mokre a spinave, nie vsetko. Jasne, ze im je jednoduchsie zbalit vsetko do 1 sacku, nie pozerat kde je a kde nie je skvrna od hovienka. Uplne chapem, ze ked sa pokaka, tak zbalia gate, puncochy aj teplaky naraz. to je v sukromnej skolke, nie statnej😉
Zase tricko by fakt nemuseli u vas hadzat do toho isteho sacku. Treba sa len s nimi skusit dohodnut.

hatsepset
autor
10. sep 2015

@dai to netusim ale su triedy kde ich je aj 25 - oni boli 1 tyzden obidve ale teraz myslim ze doobedu jedna - na obed dajake dve hodiny obe a poobede druha - v PO je to skoro vsade tak - to mozno na dedinach ..co mam kamosku vravela ze ich je 9 3 rocnych v triede .... vacsinou je problem zeby vobec dakde dieta vzali :D - skusala som speci skolku aj mensiu skolku ale nevzali nas..tak uz som potom neskusala dalej - uvidim ako tento rok. Minuly rok ich bolo 12 ci kolko taka mala trieda - jedina inak same velke triedy su

tiwyna
10. sep 2015

Dorazne by som poziadala ucitelku, nech mu ciste veci necha oblecene a len spinave nech mu zabali do sacika, ak by nepochopila, tak by som jej to povedala este doraznejsie...

hatsepset
autor
10. sep 2015

@slivocka cosi .-O a maly ma aky problem? alebo mal... mne tiez asistenta navrhli - som povedala ze nie, lebo jeho spravanie vyzaduje ich inaksi pristup a nie asistenta a ze 12 deti hadam neni tolko vela a ze tiez nemozem zato ze ho supli medzi deti ktore boli v skolke druhy rok, poznali sa a tym padom rezim vsetko ovladali 🙂 a moj bol jeden z dvoch o rok mladsich a jediny a novy