Učiteľky v škôlke balia pokakané a pocikané veci dokopy
Ahojky - minuly rok v skolke sa nam stalo ( a aj inym samozrejme) ze sa deti pokakali a pocikali - normalka. Ale Ucitelky pokakane a pocikane veci z dietata zoblecu a zoblecu aj to co ma ciste - cize ak pokaka pocika len gate alebo gate a taplaky vyzlecu mu aj tricko ponozky - vsetko. Dieta prezlecu a tie spinave aj ciste zoblecene veci zbalia do jednej igelitky a strcia do SKRINKY ...AJ S HOVIENKOM!!! proste pokaka- pcika sa rano, tak to je so vsetkymi vecami do pol stvrtj v skrinke.... co som sa bavila s inymi mamickami udajne bezna prax vo vacsich skolka a mestach - JE TO NORMALNE??? sestra mi vravela - ona ma dceru v malom meste v skolke - ze tam im to preperu trochu a daju zvlast do sacka a nechaju v satni a pri prichode po dieta povedia. A ze by som mala to oznamit hygiene- nech si to skontroluju. Co je sice pekne, ale kedze som mala moznost v take sfere pracovat tak viem ze vedenie vzdy dopredu vie o navsteve hygieny cize vsetko je vzdy v poriadku ... neviem ako na nich "vyzret". lebo dohovorom to jak hrach na stenu - proste stylom ze ja mam blbe a nevychovane decko a som neschopna matka ked som ho nenaucila take veci ... a to mozem byt stastna ze moj mal len tri roky vtedy - ako sa useli citit matky tych 5 rocnych pri takom jednani :/ - neviem ako tento rok, lebo mame ine ucitelka, ale sama som zvedava
@hatsepset ahoj.otazku pokakavania som riesila 2t pri nastupe do MS.syn mal 3r4m.od 2r nemal plienky.chodil na wc.MS bola docasne prestahovana a tym padom nemali wc v tesnej blizkosti.dostali do triedy nocniky!!!!!mal uplne stresy a stavy z toho.takze 2t pravidelne pokakane veci.a tiez som zurila ze aspon slipky oddelit od napr.pancusiek a hovienko vyhodit.cele zle.
potom sme maleho ukecali a nejako to zacal zvladat.ale trpel tym dost.potom chytil navyk ze kakat len doma.hotova trauma.
hlavne ked od 2r nema plienky
nocnik berie ako pomocku pre babatka a male deti a zrazu je nuteny ho pouzivat.
treba ich len poziadat.nechat v skrinke viac sackov a MOZNO pochopia.
drzim prsty
@hatsepset a riešila si to s učiteľkami? prípadne s riaditeľkou? určite ti to nebude nikto prepierať, ale hovno by naozaj mohli vytriasť, pokiaľ je to v celku, ak je to sračka, tak to nie. A ak máš ten problém iba 2 x do roka, tak to nerieš. to sa dá vydržať. Ale určite im povedz, že čisté veci nech tam nedávajú, aj ked tomu moc neverím, načo by mu vyzliekali čisté veci, ved to je viac práce, ako vymeniť len gate.
@timea7 v nasej MS sa robila nadstavba.prvy polrok boli v nahradnej skole ani nie skolke.proste totalna hroza.uz si ma zastupkyna volala na kobercek ze ho vyluci.
ale ked som videla 1 zachod pre asi 25deti v triede.o poschodie vyssie ako mali triedu.a deti do radu cakali aby sa vystriedali na porazenie.maly si to dal vysvetlit a nakoniec sme to zvladli
@lenocka84 no keby si a v tomto prípade volala na koberček, tak to by si videla to točo. Od hygieny až po inšpekciu, neexistuje, aby bola jedna toaleta na 25 detí!!! A o poschodie vyššie ani náhodou. Škôlku mali prestavovať v čase letných prázdnin. Ja som tiež v škôlke, ktorá sa rozširovala o jednu triedu, 2.9. bolo všetko pripravené, čistučké. A vy rodičia ste boli ticho? Toto nie je v učiteľkách, čo mali ísť murovať? Toto je absolútne nezvládnuté zo strany zriaďovateľa a riaditeľky! Prečo sa rodičia stavajú do pozície nevoľníkov? Preto že je málo miest v škôlkach? Veď ide o ich deti!
Pozerám, že téma ,, o hovne,, a už 10 strán. 🙂 🙂 🙂
@sardinka333 ááále chceme tromfnúť tému, či manželstvo alebo nie 😀 😀 😀 😀 pri tom sa to dalo zhrnúť do troch viet - pokakané nohavičky, či slipy nemajú z hygienických dôvodov v skrinke čo v šatni robiť, takže sa vyhodia. Bežne by sa to dieťaťu nemalo stávať, jeden dva krát do roka vyhodiť spodné prádlo rodinu nezruinuje.
@timea7 ved srandujem... 😀 😀 človek by povedal ze riešenie je jasné...
Zase ja to aj chapem ako jasne ze hovno mohli vytriast, ale ako ja ako učitelka by som určite tam nešla robiť psie kusy, že prepierat alebo tak. Do sačku a doma nech si to riešia. Mne je to osobne nepríjmené - vykaly. Jasne ze utrela by som zadok a tak podobne. Mne syn chodil snad ešte pred rokov furt ,,zasratý,, v slipoch a to bol už prvak....Tiež ak to bolo už moc tak som to šupla do koša. Samozrejme nehoda sa može stať, v školke sa s tým aj rata predpokladám, ale malo by to byt skor vzacna vynimka ako nejaka bezna prax.
@sardinka333 už aj to vytriasanie tu bolo prebrané dopodrobna 😀 😀 😀 😀 😀 😀 treba pozorne čítať 😀 😀 😀 😀 😀 ale keď sa tu môže rozoberať krvácanie, hlien.....prečo nie toto? Inak ešte aj téma, či chodíme nahé pred mužmi ma bavila 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Zeny, sorry, ze to davam sem, ale aktivne sa tu diskutuje...to akoze uz je schvalene toto??
http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/na-kazde-d...
dúfam že je to len blud.. to čo tým chcú dokázať? :D aby mamičky nechávali deti babkám ktoré si založia živnosť? nechápem....
AJ nam ucitelky zabalili aj hovienko s plachtami a bol to riadny smrad, pripravovala som sa na najhorsie pri rozbalovani toho balicka a nakoniec plachty boli vcelku ok a jedine co smrdelo bolo to hovn. Tiez som sa cudovala.......
@hatsepset . nechce a mi čítať 10 strán, viem, že nechceš, aby to prali, ale stále opakuješ, e chceš, aby neprezliekali celé dieťa a dali do sáčku len špinavé veci. Ja ale nechápem, prečo by prezliekali aj to, čo špinavé nie je. Veď to by samy sebe navyše robotu robili.
Skôr si myslím, že keď sa už pokakal, asi už sa aj pocikal zároveň (môže to by reflex) a ocikal si aj ponožky a možno aj zakasané tielko s tričkom, alebo to tielko s tričkom sa od toho zašpinilo, keď to mal zakasané alebo čo. Ony to ráno videli, že má špinavé aj tričko s tielkom a ponožky, a tak ho celého prezliekli. Ale keď si Ty prišla poobede, videla si len okakané veci v skrinke spolu s "čistými". Proste nie všetko je vždy tak, ako to na prvý pohľad vyzerá. Neviem si totiž ozaj vysvetli, prečo by prezliekali zbytočne dieťaťu všetko oblečenie.
@hatsepset pokakané som síce nezažila ale pocurane ano každe dieťa musí mať v skrinke igelitku na take veci,skus tam dať aj sačky a poprosi učitelku či by tie okakane nemohli dať samostatne do sačku ak nepomože na rodičku by som to vytiahla tiež isto sa tam chytia aj ostatný rodičia!
@hatsepset Zial aj my sme si tymto minuly rok presli a nestalo sa to raz. Najviac ma dorazila odpoved riaditelky ze ked tam nemaju upratovacku ucitelky toto neriesia ...... kokos skoro ma od jedu roztrhalo,a koze uroven tej skolky nula bodov proste katastrofa. A tiez sa presne stavalo ze ked sa napriklad len pocikal v spanku tak automatika dali cele postelne bez ohladu na to ci mokre bolo alebo nie a nie raz sa stalo ze sme doma prali aj suche a ciste obliecky alebo plachty.
tak moja mila mamička hatsepset..som učiteľka v MŠ a poviem ti ze vklude si mozes prijst za mna obrobit jeden tyzden...ver mi moja krasna ze viac by si učiteľku v MŠ robit nechcela!!!!!!!! Povedz mi prečo by som mala pokakanemu decku prepravat taketo veci? mojou naplnou prace je vychovno-vzdelavacia činnost a nie prat poondene veci..za sociku nikdy ucitelka pokakane decko neumyvala ani nevyzliekala..robili to upratovačky lenze dnes je to inak..priklad: mam v triede 20 deti a z toho sa ti jedno pokaka..musis ho zovliect co je ucitelke neprijemne lebo to nie je parfem chanel 5, dostavas sa do styku so stolicou, co takisto nie je prijemne, musis ho poumyvat, musis mu zbalit pokakane veci a to mas zabitych min. 5 min. a teraz si predstav ze tych 19 deti ti lieta na vsetky strany, krici a ty mas este za nich zodpovednost aby neprislo k urazu..co bezne prijde ked deti behaju..ty mas jedno decko a myslis si ze si najmudrejsia ale si uplne vedla..zvladni mat na starosti 20 deti a potom sa budeme rozpravat a ver tomu ze uz nie o tom preco ucitelky neprepieraju pokakane oblecenie..
a z vlastnej skusenosti viem a robim to aj ja, ze ucitelky davaju do tasiek len pokakane alebo pocikane veci..nikdy nie suche a tak isto je to aj s navliečkami..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@majusik11 prečo to robíš ty a nie upratovačka, tomu nerozumiem? Ty si zodpovedná za všetky deti, nie len to jedno! To máte problém vo fungovaní škôlky, aj keď súhlasím s tým, aj som to písala vyššie, že by som nikdy žiadne veci neprala. Z hygienických dôvodov nemáš čo také veci chytať do rúk.
osobne si myslim, ze posledne na co ucitelka v tom okamihu mysli je aby tam nezostal ani kusocek hovna... sa vzite do tej situacie aspon na chvilu co by ste robili. co najskor nahadzali vsetko do tasky aby ste sa mohli dalej venovat standardnej cinnosti a naozaj neriskovali nejaky uraz...
inac my mame tak starostlive ucitelky, ze nam este aj rukavicky preprala, lebo ze sa maly uspinil pri hre. keby ho videla aky chodieva niekedy domov spoza cinzaku nemala by vycitky svedomia 🙂
neda sa mi nereagovat, ked to citam, no booooze, tak bolo spinave pradlo s cistym, urcite by to kazda aj tak vsetko oprala, a ci je v pracke o jedno tricko a teplaciky viac, nespadne svet... ak sa to stalo 2-3 krat, asi tak stalo sa, operiem a je, ak sa to stava castejsie, tak to asi nebude problem ucitelky....
nevies, ci sa to stalo v ten den viacerym, alebo kedy, ci isli von, alebo papali, a ucitelka bude posledne riesit prat spinave pradlo, ak by sa vtedy nieco stalo detom, asi by tazko vysvetlovala, ze prala pokakane veci, a to sa nezastavam uciteliek, sama som bola svedkom, ked som prisla po malu skor, lebo sme isli na ockovanie, kym mi ju odovzdala, prehodili sme fakt par slov, a to akurat isli malovat vodovymi farbami a uz sa jeden chlapcek tak okydal, ze ho musela ist preobliect....
takze klidek.....
@maminkasisa konečne normálna reakcia, som rada, že sú aj mamičky, ktoré sa nezbláznia z toho, ak musia hodiť do práčky o jedny tepláky, alebo návlečku naviac a nerobia z toho medzinárodný problém.
@majusik11 neexistuje, aby to robili učiteľky! Ak by sa niekomu z ostatných detí niečo stalo, kým ty jedno sprchuješ?! Vytlač si túto diskusiu, aspoň poslednú stranu a šup za riaditeľkou. Upratovačky budú robiť to, čo budú mať v pracovnej náplni a nebudú si určovať čo budú robiť a čo nie. Ty si tam v prvom rade na to, aby sa deťom nič nestalo, až potom sú všetky edukačné aktivity. Môžeš tri krát hádať, kto by bol zodpovedný za to, ak by sa niektorému dieťaťu počas tých pár minút niečo stalo a čo dokážu nie za pár minút, ale za pár sekúnd, to už si určite zistila. Takže chyba je vo vašej škôlke, nie v tom, že za socíku to robili upratovačky, robia to aj teraz, len nie bohužiaľ vo vašej škôlke. O hygiene sa radšej rozpisovať nebudem. A žiadne bohužiaľ, ty si za deti zodpovedná. Za všetky. Aj za tie, ktoré ti lietajú po triede, kým si ty s jedným v kúpelni.

@tinushka13 ja už tu končím, dnes sa mi jeden chrústik pokakal 😎 😎 😎 😎 😎 😎