Úraz v škôlke. Ako postupovať?
Dobrý deň, rada by som Vás poprosila o pomoc ako postupovať prípade, keď sa synovi stal úraz v škôlke, pani učiteľka nič nevidela, ževraj padol na pieskovisku( pieskovisko pozakryvane tehlami), mal dieru na čele, bolo potrebné šitie. Zvažujem aj sťažnosť na pani ucitelku,nakoľko nie je to prvý úraz v jej prítomnosti.Ale teda tento je najvážnejší...ďakujem za každú jednu radu
Ked to tu tak citam, este ze nie som ucitelka v MŠ...musela by som mat hlavu, ktorá by sa mi mala otacat ako babike Chucky a ruky ako Saxana. Ucitelka je permanentne jednou nohou v base, chudera. Nevdacne povolnie v dnesnej dobe, niektori rodicia maju na ne az prilis prehnane poziadavky.
ja som tiez necitala cele, tak to je ine ked oznamili jasneee.berem svoju krutost spat 😄 ale zial vela pripadov je takych ze nepovedia.a netreba byt ticho!
Chcem vás všetky konšpirátorky upozorniť na to, že som nikde nepísala o vyhodení ucitelky, bola som v zvažovaní sťažnosti na ňu.to je všetko.ale veci sa už poriesili.
@larati urcite to nenehaj tak. odfot zapis, radsej pre svoj pokoj napis aj ty staznost,len proforma. keby sa na tych tehlach syncek zabil? nech to okamzitie riesia,bezpecnost je prvorada! aj ked teda ucka vam zavolala, netreba ju hned vyhodit. ale treba davat bacha,zrejme je lajdacka v dozorovani. deti treba zabavit,vziat na prechadzku, alebo futbalcek hrat, do kruhu vybijanu,alebo neviem nieco vymyslet na pozornost.nie nehat bezcielne behat ako telce
boze uplne som nasrata aj za teba! odkedy sme s dcerkou nasli tie dve dievcence sotva 2rocne babulky co usli zo skolky, pre lajdacku ucku co veselo stebotala... tak davam kurva bacha na skolky! a dodnes ma mrzi,ze som tie babulky lemw tak z dobrej vole odsikovala naspat. mala som ich rovno vziat na policiu! to by videli ucky,ci by si este trkotali na slniecku niekedy
Jasne že netreba byť ticho, treba učiteľke povedať svoj názor, ale netreba veci vyostrovať a nafukovať. Dieťa spadlo a rozbilo si hlavičku - to sa proste stáva. Mohlo sa mu to stať vnútri, vonku, doma, pri hre a aj v prítomnosti mamičky. Nehovorím ak by dieťa skákalo z preliezačky a zlomí si nohu, ale dieťa sa potklo a spadlo...Treba rozlišovať kedy ide o zanedbanie starostlivosti a kedy o nehodu.
Chcem sa poďakovať za názory,ktoré boli pre mňa prínosom, za tie názory, z ktorých nesla zloba, skatulkovanie hysterickych matiek a podobne.Verte, že ak by sa vášmu dieťaťu stavali opakovane veci, tiež by ste to riešili.odreniny, modriny, škrabance, drobné rany ma nezaujímajú,ale v tejto situacii som chcela prečítať aj názory iných mamičiek, čo zažili niečo podobné, ako postupovali. A tie ostatne- len si mlcte a prehliadanie veci, vy zverujete dieťa do nejakej výchovnej inštitúcie, ktora je zaň zodpovedná na tento čas.ak je vám to jedno, ok, ale aj vám sa moze stat, ze skoncite v nemocnici, prípadne bude mať dieťa dlhodobejšie následky alebo sa stane niečo oveľa horšie.potom by som rada videla ako by ste to riešili, alebo to možno hodite cez plece???,veď ignorácia sa dnes nosí.....
Nešlo mi o ziadne peniaze, na to kašlem, vec bude uzavretá papierovo aj s lekárom.dnes bol pohovor s riaditeľkou škôlky a myslím, že bol veľmi prínosný pre obe strany.je tam interný problém, ktory sa vlečie, a myslím dnešným upozornením sa veci trošku pohnú.ja svoje dieťa nemienim odhlasovať, bude v tej istej triede, poprípade pôjde o triedu vyššie, prediskutovali sme všetko.ten problém s nevsimavostou a mobilmi je v skolke už dlhší čas, kt.sa na poradách riešil, takže to čo sa stalo nebol žiadny výmysel ale len dôsledok toho , ze pani učiteľka mala iné záujmy vo svojej prác.dobe....
Ťažko povedať ty musíš vedieť aká je ich učiteľka či ozaj na nich kašle a nesleduje čo sa deje alebo dáva pozor,ale aj tak sa stane pri toľkých deťoch
@kikuta ja tu nekydam, len sa zastavam. Keby nespadlo na tehly, tak by spadlo z hojdacky. Keby nie z hojdacky, tak z preliezky. Keby nie z preliezky, tak sa smykne na mokrej trave. Keby sa nesmyklo, tak zleti z kolotoca. Vzdy sa nieco najde. Aj mne 100 kart spadlo dieta a nevinila som nikoho, lebo viem ake mam dieta-ako sarkana. Mozno su aj ine deti zive, mozno gramblave. VSETKo treba brat do uvahy. Nie hned sa tu vyvrsovat na ucitelku. A mozno bola aj ona na chybe, to sa nikto nedozvie, kym nie su ocity a vierohodni svedkovia. Takze trochu objektivity by ti nezaskodilo.
@larati ahoj.. spísať zápis v škôlke, ako ti už niektoré radili.. doložiť záznam od lekára .. učiteľka musí spísať zápis, či už úraz videla alebo nevidela, musí do zápisu uviesť, či úraz videla alebo nie a aj všetky ostatné okolnosti. a všetko si radšej foť, rob kópie, aj zo zápisu o úraze.
môjho mladšieho syna v škôlke poškriabalo druhé dieťa, my rodičia sme sa navzájom poznali.. jeho mamina vystrašená mi volá, čo sa stalo, bol spísaný aj zápis v škôlke .. našťastie sa to pekne zahojilo, ale aj tak, ten zápis tam bol. keby boli poúrazové následky... myslím všeobecne hocijaký úraz...
a ak to nie je prvý prípad v jej prítomnosti - to musíš mať na 100 % overené..
a pri staršom synovi sme to riešili až pohovorom u riaditeľa školy (syn bol už na zš na prvom stupni)... zoči-voči učiteľka-riaditeľ a my rodičia...
držím palce, aby sa hlavne úraz dobre zahojil bez následkov.
Moj syn tiez spadol v skolke v kupelni. Len mi zavolali, ze ma rozbitu hlavu a ze mam prist prenho a zobrat ho na chiru. Ked som dosla, krvi ako z prasiatka, ucitelky v strese, ale nevedeli ako sa to stalo. Na chire mu zasili hlavu - 5 stehov a hotovo. Nikoho som neobvinovala, nestazovala sa. Podla mna - stava sa... Az za par dni som sa od syna dozvedela, ze v kupelni utekal "trosku vacsou rychlostou (jeho slova)", zakopol a hlavou sa udrel o zachod. Ucitelka v tom case chystala ostatne deti na spanie, moj este isiel na wcko.
@larati aj mna tu pred rokom oznacili za hysterku a neviem co ked som sem pridala obdobnu temu... alo mi dceru dohryzol chlapec /sukromna ms kde ich ma ucka 5,5 / revala tam revala, ucka naberala polievky a nesla sa pozriet leho vsak Sabinka reve kazdy den v tom case uz unavena 🙄😶😦 tak akoze konecna a hryzance po celej ruke tvari
@qwerty81 presne takto sa spravabna chodbe a v umyvarke jeden trojrocny z mojej triedy.Vlasy mam z neho sedive.Uz maminka na moju ziadost aj nove papucky kupila aby sa tak nesmykal no nepomohlo.Tu je to myslim tiez len otazka casu
Dievcata mamicky mam cerstvy zazitok.Vcera doobeda sa dvaja kohuti u mna v triede do seba pustili.Jeden druheho udrel do pery a ta mu hore trosku opuchla.Riesila som ich hned,dohovarala,ospravedlnili sa navzajom.Dnes mi hovori kolegyna ze ho vyzdvihla sestra a o chvilu tam s nim bola mamina spat,ze chce vysvetlenie co to ma na puse.Kolegyna jej raz dva vysvetlila ako sa veci maju.Za posledny mesiac sa mi traja rodicia stazovali ze kvoli nemu ich deti nechcu chodit do skolky.Kazdy den kvoli nemu kazdu hodinu niekto place...ale to rodicia nikdy nevidia.Ich dieta je svete.Aj sme jej to hovorili ze robi detom zle,len sa pousmiala,ze to on preto,lebo ich ma rad.A akonahle pride jej syn s niecim,tak uteka do skolky pytat vysvetlenie... Ucitelka je stale jednou nohou v base a aj tak nasu pracu vacsina podcenuje.My ked sme s detmi vonku a aj sa s kolegynou rozpravame.Nepozerame sa na seba ale na deti.Neustale ich dookola pocitam.Stat sa moze vzdy a aj tak budem ja ta najhorsia,co nedala dostatocny pozor
musiš si nabude dať napisať na pohotovsti alebo chirurgie, že padol v škôlke a sťažovať sa na obci ako zriadeľovatelovi, príadne vuc, lebo poslať riaditeľke to nestačí, ruka ruku myje
@katarinka289 ako presne tak sa sprava? lebo moj syn sa sprava uplne normalne, nie je ziadny grazel ani raketa. nikdy nebol zamoceny v ziadnom konflikte, nikdy nikoho neudrel, nie je ako z retaze urvaty. az by som povedala, ze je dost velky kludas. proste normalne dieta ktore pobehlo. To, ze povedal, ze utekal trosku vacsou rychlostou je vysvetlenie 4 rocneho dietata, ktore treba brat s rezervou 😉
Podaktore ste tu teda riadne svihnute :D
Niektoré mamičky nechápu rozdiel medzi nehodou a zanedbaním starostlivosti. Ak dieťa spadne v prítomnosti učiteľky a táto sa venuje inému dieťaťu je to nehoda. Lebo milé mamičky,teraz pre niektoré z vás novinka-učiteľka nemá na starosti LEN VAŠE dieťa ale aj ďaľších 15 ktorým sa musí venovať. Ale ak učiteľka nie je v dohľade alebo nevenuje deťom pozornosť -môže ísť o zanedbanie starostlivosti. Ale aj to je otázne, lebo tiež potrebuje ísť na toaletu a podobne.
@qwerty81 Presne tak, ako si napisala, ze utekal tvoj syn (prvy raz), tak ten chlapec beha stale. Boze dievcata vy sa tu tak chytate za slovicka, ze tu uz sa nic neda napisat
Tiez pridam skusenost z nasej skolky, netyka sa to konkretneho urazu, ale toho, ako sa u nas ucitelky venuju detom vonku. Na ihrisko, kam chodia s detmi mam vyhlad priamo z okna bytu, takze si viem odsledovat, co s detmi robia, resp. nerobia. Nehovorim, ze maju lahku pracu, to urcite nemaju, ale nepaci sa mi, ze ich denno denny program vonku je taky, ze ich "vyhodia" na prazdne betonove ihrisko bez hraciek, bez preliezok a nechaju ich tam nekontrolovane hodinu pobehovat, kym oni si veselo drkotaju a nie vzdy na deti pozeraju (osobna skusenost, nie domnienka, priznam sa, kontrolujem ich, ved sa staraju o moje dieta). Aj keby pozerali, nezda sa mi vhodne, ze nerobia detom program a nevenuju sa im a miesto toho sa spolu rozpravaju v pracovnej dobe. Deti sa tam nudia a skor si spravia zle, ako keby mali aspom aky taky program. Verim, ze urazu sa neda vzdy zabranit, ale niekedy je kritika naozaj na mieste.
@larati ja by som to riešila tiež.Aj učitelku aj ihrisko.
Treba požiadať aby to prešetrili, možno to bude varovný prst pre učitelku že si treba davať viaxej pozor.
Možno sa nakoniec už stažovali aj iný.
Možno to bola len nahoda.
Riaditelka je tam nato aby to prešetrila, chyby odstranila.Ak to nedokaze, tak aj nad ňou je človek alebo orgán.
Kam by sme sa dostali keby každý stale držal h..bu a kr..k???
A prečo aj? Keď dávame naše deti do zariadenia tak využivame služby za ktore platime- mame nárok na istú úroveň.
Treba sa dožadovať svojich práv, inač sa nikdy nič k lepšiemu nezmení.
@meja3 presne !to hovoris o mne? presne aj ja.mam skolku pod nosom. kazdy den 10.30 ich vyzenu ako zvierata na betonove ihro.behaju dokola ako telce,a ucky trkotaju. ziadna snaha urobit program,lopta, guma,kriedy, prechadzka ukazat zvierata,stromy atd. da sa tolko veci vymyslet keby sa chcelo.ale zial nechce,za ten plat zrejme.

Sory chcela som napísať keby si bola učiteľka , nie že si učiteľka...