V škôlke pije 15 detí z 3 hrnčekov

jozkoles
20. mar 2013

V našej škôlke pije po obede 15 detí z 3 hrnčekov. Je to podľa vas v poriadku? Poraďte ako to riešiť? Má to vobec zmysel ked to nemozem skontrolovať?

moon1979
20. mar 2013

normálne to nie je určite ...

staronova
20. mar 2013

Bože to kde je?...................Hygienikov na nich..........

qetinka
20. mar 2013

Takto sa najlepšie prenáša infekčná mononukleoza...

blumka
20. mar 2013

to je taky problem kupit 15 hrncekov? 😕 😕 preco vlastne piju z troch? pytala si sa? kde je problem, bo pochybujem ze v cene hrncekov

jozkoles
autor
20. mar 2013

Hrnčekov je dosť...ale len jedna kuchárka. Tak si myslím ze je to o tom. :(

k_a_j_k_a
20. mar 2013

@jozkoles fuuuha, ok to urcite nie je. Ako casto su deti chore? Ja by som to riesila najskor s ucitelkou a kludne by som doniesla do skolky plastovy poharik s menom a nakazala svojmu dietatu (moje si daju povedat), ze ma pit zo svojho poharika. Rodicovske ste uz mali? Za rok maju byt 2 rodicovske. Tam by som to tiez nadhodila. Ak nezaberie, ist s tym za riaditelkou, pripadne na nejaku hygienu.

U nas ma kazde dieta svoj poharik a do toho im davaju pani ucitelky aj pitie pri jedeni a aj pocas dna. Pravdaze ich stale umyvaju. A sama som videla, ze su aj ucitelky haklive na to, aby si ich deti striedali (pri surodencoch im to tak nevadi).

viera77
20. mar 2013

zial, toto je to "normalne" aj v inych skolkach, neviem, ci rodic ma vobec nejaku moznost to zmenit, kedze je vzdy mimo.....ale zase deti su ukecane a velakrat co hovoria ma aj hlavu a patu napriek ich mini veku a chvalabohu vela takychto "normalnych" veci zisti rodic priamo od nich 😉

gaby21
20. mar 2013

A ako čo robia učitelky? Sak aj u nas je iba jedna kucharka a kazde dieta ma vlastny hrnček. To si ani neviem predstavit ako to asi funguje, ze 15 deti z troch hrnčekov. To akoze tie deti čakaju kym ich kamoši dopiju, alebo maju nejaky poradovnik, alebo ako to vlastne funguje?

blumka
20. mar 2013

podla mna sa urcite treba ozvat, aj u nas je len jedna kucharka, ale pomaha aj upratovacka a samozrejme ucitelka a v triede je po 25 deti...hmm..normalne zajtra asi budem vypocuvat terezku co mi na to povie 😅 ..

jozkoles
autor
20. mar 2013

@viera77 žiaľ viedla som to na vlastné oči. Synček by to ani nespomenul. Berie to ako normálnu vec...ale ja som v šoku. Chcem to riešiť ale bojim sa že je to boj s veternými mlynmi

maminka11
20. mar 2013

@jozkoles je to neprípustné☹, odporúčam pohovoriť si o probléme s riaditeľkou a trvať na vyriešení - neobstojí argument, že jedna kuchárka. Držím palce a určite sa nedať odbiť, že nič sa nedeje - keď bude treba tak problém oznámiť na regionálny úrad verejného zdravotníctva.

jozkoles
autor
20. mar 2013

@gaby21 no presne tak. Čakajú kym kamoš dopije. Ak nevypije všetko učiteľka doleje ďalšiemu a tak ďalej.

gaby21
20. mar 2013

@jozkoles No toto snad ani mozne nie je,okrem toho,ze si prenašaju bacile, ja si ani predstavit neviem,ze ked obedujem a chcem si to priebezne zapit vodičkou, tak aby som čakala, ze kym mi niekto posunie svoj pohar, nehovoriac o tom, ze aj doma mame kazdy svoj pohar na pitie, nieto ešte v kolektive 🙄

sisaha
20. mar 2013

@jozkoles nepripustne...Radsej by som priniesla vlastny plastovy poharik a nech ti ho kazdy den daju domov...A k obedom im napoje serviruju ako?

jezurka47
20. mar 2013

@gaby21 učiteľka nieje v škôlke od toho, aby nalievala deťom pitie pri obede. My máme zakázané aj roznášať deťom jedlo, alebo zbierať po nich tanieriky. Aj keď je jedna kuchárka, čo potom trvá neskutočne dlho

selema
20. mar 2013

čooo? No ja by som tam už iné poriadky narobila 😠 😀 Dať riaditeľke ultimátum, že to musí okamžite napraviť ... ak odmietne, hneď by som to hlásila na hygienu alebo na Školskú inšpekciu!!!

jezurka47
20. mar 2013

Každé dieťa má piť zo svojho pohárika. Neznamená to, že ho má mať podpísaný. Je jedno, či tam je jedna kuchárka, alebo ich tam je desať. Sťažovanie sa u riaditeľky nepomôže, ona s tým nič neurobí. Šla by som rovno za vedúcou kuchyne. Kuchárka si asi šetrí robotu a jej nadriadená o tom nemusí ani vedieť.

dari226
20. mar 2013

no moja si v nasej skolke nosi jedlo aj pitie obed uz chodi domou.ale keby som taketo mala trpiet tak jej urcite dam flasu s pitim a nech si ju z rucksaku zoberie ked idu jest a ked sa im nepaci nech skusia nieco povedat,kym nic proti tomu nerobia by som robila toto
a ked chces aby sa nieco proti tomu robilo treba ist za riaditelkou,za starostom a informovat vsetkych rodicou o tom a nieco proti tomu podniknut

gaby21
20. mar 2013

@jezurka47 Prosim ta pekne a od čoho tam ta učitelka potom je? To akoze ked ju dieta poziada o pitie, tak mu povie, no moj zlaty Janičko, vies ja tu nie som od toho, aby som ti naliala pitie, musiš počkat, kym bude mat pani kucharka čas. No tak toto sa mi zda ako riadna blbost, ved deti potrebuju pit aj mimo obeda, to im akoze nedaju napit alebo čo?

hradnapani
20. mar 2013

@jozkoles oznamit to hygienikom, spravia nahodnu kontrolu. To uz snad ani nie je mozne toto 😠 Urcite by som to tak nenechala.

liliana363
20. mar 2013

Ja svojej dcere stale hovorim, ze musi jest maso. a ona mi vzdy povie, ze ucitelka povedala ze nemusi ho jest. a ked sa pytam co jedla, tak mi povie ze zemiaky, alebo ryzu. a o mase nic. svokre sa jej na jedenie tiez pytala, a povedala jej, ze im ucitelka pozbiera maso z tanierov. teraz uz naozaj neviem co si mam o tom mysliet.

zuzkat1
20. mar 2013

@jozkoles neni to ok. Aj nasa ma jednu kucharku a na obede plna jedalen pri stole 4-5deti a kazde ma svoj pohar. By ma slak trafil keby mala pit po kdekom. Ved to tie deti musia byt furt chore. A mozno o to im ide.

usiko
20. mar 2013

fuj.....zmenila by som skolku a poslala na nu hygienu...fuuuuj, sa mi zaludok obracia......

hradnapani
20. mar 2013

no a inak si ani nechcem predstavit ako je to s hygienou v kuchyni samotnej 🙄

dafy
20. mar 2013

no a v nasej skolke to vymysleli inak pekne sa rodicia skladali na umývačku riadu nehovoriac o tabletkach do nej kazdy mesiac ..pretoze kuchárka chudatko asi nezvladala umyť 17 tanierikov a hrnce mám dosť 🙄

angua27
21. mar 2013

toto čo je? bože. 🙄 neprípustné. zažila som dve rôzne škôlky, ale toto ani v jednej. určite zburcovať všetkých, čo sa dá - začať od učiteliek, riaditeľky, zriadovateľ, vedúca kuchyne aj hygienu.
ako už písali dievčatá, v škôlke sú obyčajne okrem učiteliek a kucháriek aj upratovačky, ktoré pomáhajú s činnosťami okolo detí ako naliať piť, odniesť taniere, ísť s drobcami na WC a tak.

sashabb
21. mar 2013

@liliana363 toto by som určite riešila taktiež. To čo je za prístup? Veď učitelka ich má motivovať aby aspoň ochutnali, veď z čoho maju tie deti mať výživu? zo suchej ryže? 🙄 🙄 🙄 no zíííram a hlavne za obedy platíš, tak nechápem tento prístup že im ho vyzbiera z tanierov 😕 😕 😕

fatima1972
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fatima1972
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alenka777
21. mar 2013

kontaktovať hygienu...