Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
@zvonkohra Neboj, aj ja mam svoje "cierne chvilky" 😉
my sa tiez chystame v sept. do materskej skoly. Mala bude mat v dec. 3 rocky, takze trocha skor nastupime. Rozmyslam ci ju dam na adaptacne, pretoze si myslim, ze je dost panovacna a nerada sa deli o hracky. Teraz najnovsie mi zacala bit deti, nerozumiem odkial to ma. Strka sa a hryzie :( Sama som ucitelkou materskej skoly a viem, ze prave takym detickam sa v skolke paci tak tri dni a potom nastane kriza. Pripravujem ju na skolku uz pol roka, vodim ju tam pohrat sa, zvykat na prostredie, ucitelky atd. Tiez jej podla mna bude vadit, ze ja budem doma so syncekom, odkedy som totizto dosla z porodnice s malym, je na mna "nastvana" 🙂 Uvidime co to bude od sept.
@rainbow0508 a ako to zvladaju take deticky ze su naviazane na maminky?napisem ti takto ked som s nou ja mrnci,je premazlana a ked ja niesom s nou napr som v praci je anjel co myslisnebude vhodnejsie aby ju do skolky viedol stale tatino?
@zvonkohra Moja skusenost: ked prisiel tatino, kazdy drobec v pohode vosile do dveri, zamaval tatinovi papa a siel sa hrat...ked prisli s maminou, krik, vresk, plac aj hodinu, mamina v slzach, drobec v slzach...
Takze moja rada: prvych par dni nech ide radsej tatino a ked si zvykne na deti a prostredie, skus ty...aj ked viem, ze mamina chce tie prve dni vidiet tiez, akot o drobec zvlada...ked, tak chod pre drobca ty poobede...a uvidite...ale my sme na to tak isto. S manzelom je maly anjel...a ked je pri mne vytaca a skusa...ale ja sa nedam 🙂
@rainbow0508 jjj u nas to tak aj bude bude ju musiet odprevadzat mm lebo ja chodim do prace aj ked by som stihala ale ja viem ze bez placu to nepojde a na jednej strane mi odlahlo pretoze som si myslela ze to len moja je taka rozmaznana
Ahojte dievcata. Mate nejake skusenosti so statnou skolkou a plienkami na spanie? Chcela by som dat aj mladsiu dcerku teraz od septembra, ak budu mat volne miesto, no na spanie nosi este plienky. S vekom by nemal byt problem, lebo v triede budu pomiesane deti 2008,2009,2010. Len neviem, co s tymi plienkami :(
@k_a_j_k_a ahoj ja som malu mala v školke od 4r aj mali my tak ide no aspon v našej školke štatnej plienky netoleruju vraj vezmu dieta aj skor než me 3r ale musi byt samostatne tj samo cikat sa pitat,bezplienok ,vediet sa napapat....ale myslim že zaleži od skolky ...a čo keby si si chodila po nu naobed ?a doma sa vyspinka poobede?ja mam podobny problem :(synček mal teraz 4r a i ked sa nepocikava už v noci ja mu preistotu tu plienku dam(viem že moja vyna )ale sa obavam že sa my pocika do postele ....a tak mu tu plienku vždy dam....a to ho dali k predškolakom vraj nemaju volne s rovesnikmy tak ho dali k staršim som žvedava ako to zvladneme aj s plienkamy dufam že sa tam nepocka...ale možno ak budeš mat milu pani vychovavatelku sa dohodneš s nimy podla mna zaleži na učiteloch...alebo ak je to možne chodievaj naobed po nu 🙂
@lucka273 no, na obed chodievat pre nu nemozem, lebo skolku mame pri dome (aj starsia tam ide) a ja budem pracovat 20km od domu. To by sa mi neoplatilo chodit vobec do prace a mohla by som s nou zostat doma. Mam este jednu skolku, sukromnu pre deticky od roka a tam by nebol problem, len by som uprednostnila, keby mi ju vzali do statnej. Ale ked nie tento rok, tak buduci. A inak, mne neodporucili davat do skolky deti len na pol dna, pripadne na adaptacny pobyt s rodicom. Ze je to pre to dieta horsie.
@zvonkohra neboj, to je vacsina v takom veku 😉
@k_a_j_k_a a kde v TN pojde do skolky? Ja som tiez z TN 😉
@rainbow0508 statna a ja som s po
Ahojte 🙂 aj moja Vivien nastupuje v septembri do škôlky, avšak zatiaľ len na pol dňa. Dúfam, že všetko skvele obe zvládneme 🙂. Do práce sa nechystám, s mladším dieťaťom - synčekom budem ešte na rodičovskej dovolenke. Ak všetko bude hladko prebiehať, na jar by som však rada nastúpila do práce a opateru syna by prebrala moja mamina, ktorá je už na dôchodku. Takže to sú moje plány, dúfam, že nám vyjdú 🙂 a každej z vás prajem čo najpríjemnejšiu adaptáciu v škôlke a žiadny plač... kiežby tak bolo, ale pani učiteľka mi už naznačila, že zatiaľ žiadne dieťa nebolo bez plaču 😢
Ahojte, my sme konečne vyriešili našu škôlkovú vojnu. Drobec nastupuje od septembra do školky v Studienke. Bude ho voziť tatinko tak som zvedavá, ako to budú zvládať. Teraz začínam riešiť, čo všetko mu mám pokúpiť, ako ho obliekať do školky...za každú radu budem vdačná...nech nepokúpim zbytočné veci...
@rainbow0508 starsia ide do skolky na Juhu, ku skole. Neviem, co je to sa ulicu 🙂
@baruskah - nas nastupuje teraz 15.8., kupili sme papucky, kombinezu do dazda, gumaciky, ruksacik, dozu na papanie, flasku na vodu, nosit bude zo sebou este veci na prezlecenie, ak by mal nehodu.. Z hygienickych nosia vlastny uterak, kefku - to raz do mesiaca menime potom, pastu im davaju tam. Povlecenie do postielky sme tiez kupili vlastne. Ine ma nenapada, hadam som tiez nic nezabudla, ale z toho sa nestriela, prvy den povedia, co este chyba 😅
U nas budu prve dva tyzdne v skolke vsetko alebo nic, maly je na mna strasne naviazany, ak si nezvykne, ide k opatrovatelke, tak si fandim, ze to predsalen nejako pojde, opatrovatelka je draha zalezitost :( Ja od septembra nastupujem do prace.
@k_a_j_k_a - u nas dieta pod 3 roky s plienkou neberu, nad tri roky uz musia... neviem, aky je tam rozdiel... ale pre dieta to asi bude dost trapna zalezitost, ked pred spinkanim pred vsetkymi mu ucitelka bude obliekat a potom vyzliekat plienocku, nie? Skutocne netusim, ako sa toto riesi. Nas maly je nastastie uz dlho bez, aj ked teda napr. stahovanie nohavic je stale take vselijake, casto potrebuje pomoct, teraz sme dokupovali vsetky gate na gumicku, ziadne na gombik, nech to vie aj sam 😖 On ide do skolky 2 roky 2 mesacny... bude tam najmladsi. Tak hadam bude mat nejaky bonus u uciteliek a trochu mu pomozu.
@k_a_j_k_a naša chodila prvy rok len doobeda ja som doma bola s druhym dietatom ...vieš ked som vydela ake slzy a ake divadielka tam robila som mala aj ja slzy na krajičku bolo mi jej luto chuda trhalo my srdce ale som raada zvykla si a potom sa pitala sama spinkat vo školke 🙂 no vraaj v našej školke to netoleruju (plienky) ☹
@vivianna to maš pravdu že maloktore dieta je bez plaču ked ide do školky niektory aj predškolaci plakavali rana čo mam skusenost 😒 no radim ti aj ked ti bude srdce trhat ked budeš vydiet že ti dieta ozaj plače vydržat ja som to teda zvladala tažko ☹
@anjelicek26 teda ti poviem si si toho pokupila u nas vo školke vyžaduje len hygienicke vreckovky a kefku s pastou ostatne im zabezpečuje skolka...no a čo sa tyka toho nastupu držim palce mamičky 🙂 je to tažke aj pre vas bude ked uvidite svoje dieta ako bude za vamy plakat no mna to čaka od septembra po druhe synček 4r nastupuje k staršim detičkam ale si faandim že tento krat to bude ok už v juni sme sa boli ppozriet v jeho trieda a dokonca pozna od tial chlapčeka tak pevne verim že to zvladne lepšie
🙂
@lucka273 - no gumaky a kombinezu mali na zozname a na zimu musia mat snezny overal resp. kombinezu, co ostane v skolke, aj u dcerky to tak bolo, ked chodila do skolky 😕 Ved ked prsi ci snezi by deti ani nemohli ist von, ved pocasie je premenlive.. Dcerka skolku zboznovala, aj ked vo veku maleho tiez najprv bola u opatrovatelky, do skolky sla az vyse 3 rocna, tak toto bude premiera takeho maleho cvrcka davat do kolektivu 😖 Ona sa do skolky vzdy tesila, aj ked odchadzala vlastne vzdy uplne posledna, nevadilo jej to... ale on je taka moja pijavicka, uplne ina povaha... tak uz teraz rozmyslam, co bude.
@m.i.r.i skoda ze ja nemam na vyber medzi statnou a sukromnou skolkou....ale hadam som vybrala dobre(zo 6 som si mohla vybrat :D ) a preto som sa aj pytala ci tvoj maly ovlada to ci ono,lebo ked sa pozriem spatne,tak ani nasmu drobcovi sa do toho velmi nechcelo(vo veku tvojho drobca),potom uz musel kedze prisiel na svet este jeden drobcek 🙂 to mal dva roky .... ale za ten rok sa uz nie sice dokonale,ale naucil sa sam seba obsluhovat 🙂 potom dam vediet aky zoznam mi dali ze"co do skolky" 😎
ahojte. my do skolky potrebujeme len pyzamko, 1 nahradne oblecko, papucky, uteracik, plavky. ono asi kazda skolka je ina v tomto a najlepsie je asi overit si priamo v skolke co treba. 🙂
@anjelicek26 aj my mame pijavicku, aj ked veselu, ktora ma rada deti, ale pijavicku, tak u nas urcite bude kopec kriku 😝 ja len dufam, ze len zo zaciatku 🙂
@k_a_j_k_a tusim saratovska...aj synovec tam chodil, uz ide do skoly
@anjelicek26 aj moja je tak stara ako Tvoj maly. Zial na spanie sme sa plienky este nezbavili. V tej statnej by bola asi najmladsia, takze by tam bol asi citelny rozdiel medzi nou a ostatnymi. Dnes sme boli v sukromnej a tam sa jej pacilo, maju deti do roka a pol do max. troch. Vazne uvazujem, ze ju dam prave tam. Tam by zapadla viac a nastastie by mi takmer celu skolku preplacal stat 🙂
@lucka273 mne neodporucil zatial nikto na pol dna. Vsetci mi povedali, ze hned na cely den. Ale moznost je. Inak, mozno to bude tym, ze deti chodia uz rok obcas na vikend/ prazdniny k starym rodicom a zvladaju to v pohode. Akurat sa bojim trochu toho, aby mladsej nechybala starsia, lebo dnes sme sa boli ukazat v sukromnej bez starsej a mladsia sa na nu stale pytala :(
@rainbow0508 to moja starsia vystrieda Tvojho synovca 🙂
ahojte 🙂 tak konečne po dlhej dobe som sa dostala na PC ...ako vidím tak ste tu toho popísali hoooodne 🙂 tak hodí kukuč čo je tu nové 🙂
.....my už sme mali aj také malé rodičko, kde sme boli oboznámené ako to vlastne bude prebiehať v škôlke, čo tam budu robiť a všetko okolo toho...no ale nášmu drobčekovi sa tam akosi veľmi nechce ...síce stále rozpráva, že on tam síce pôjde ale len s maminkou a keď nie s maminkou tak s ocinkom tak som zvedavá ako to dopadne 😒 ....momentálne odchádzame na dofču tak budeme spolu denno denne, 24h tak asi ten nástup bude trošku zložitý ....no necháme sa prekvapiť 🙂
Ahojte!Aj moja malá nastupuje do škôlky,no v poslednom čase sa mi z nevysvetlitelného dôvodu začala počurkávať ☹ ja už neviem ako na ňu,ako by to robila schválne.Povie mi,že "to nič mami,treba vymeniť gaťky" vysvetlujem,poučujem,ale akosi to nezaberá.....Ja neviem čo s ňou bude v škôlke ☹
ahojte..nejako som sa dostala k tomuto krasnemu clanku od pani ucitelky v skolke..tak vam to tu pridavam..mne uz je naozaj teraz zle..uz menej ako 3 tyzdne a skolka..
ahojte dievčatá aj mna už začína bolieť brucho zo skôlky. tiež nastupujeme v septembri
@m.i.r.i pekny clanok, pani ucitelky musia mat naozaj nervy zo zeleza 🙂

@rainbow0508 ty si vzdy taka pozitivna