Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
🙂 takze nie sme same 🙂no my mame problemy s tym obliekanim,malinka je nemotornejsia a cez tie stehna jej to nechce ist ani hore a ani dolu........ale nezalezi,ci chude alebo baculate,hlavne,ze zdrave🙂
Pridavam sa, uz sa tesime na nastup do skôlky....snad to bude lepsie ako pri synovi 🙂
Som doma 9 rokov takmer a tak uz by som aj rada vypadla zmenit vzduch niekam do prace len tej niet..... tak uvidim co bude dalej.
Ahojte, tiež sa pridávam, synček tiež ide do škôlky som dosť nervozna, že čo a ako, je to moje prvé, doteraz sme boli spolu a zrazu pol dňa nebude doma, no aj tak idem do roboty, takže aspoň mi ujde čas. Ale mám obavi, jesť mocť nechce, nikdy nie je hladný 🙂 spať nespí po obede vôbec, už dávno no vyzliekať sa vie, jedna radosť, ale obliecť to je už väčší problém. No snáď to zvládneme 🙂
baby ja mám 2,5 roč. syna, v pondelok nastupuje do škôlky, zatiaľ na 4 hoďky, nemám ešte robotku, tak preto. pýta sa cikať už dávno, no väčšinou to povie len mne, nikomu inému z rodiny, vie sa vyzliecť a vycikať sám, potom zasa obliecť. problém je, že sa nepýta kakať zatiaľ, proste ešte nie je asi ten správny čas. chcem vedieť ako sú na tom vaše detičky, som zvedavá čo na to povedia učky v škôlke, snáď sa to rýchlo naučí a nebudeme mať problém 😝 a ešte mám obavy ako tam potom neskôr bude cez obed spať, doma je zvyknutý spať len so mnou, ale tak hádam bude robiť to čo ostatné detičky a zvykne si rýchlo.........
@andulka82
Na skôlke je super ze aj ked deticky napr. nechcu velmi papat doma a spat tak v skolke to je ine. Moj syn doma nechcel velmi jest bol to boj a v skolke v pohode s detickami, jasne boli jedla ktorych sa ani nedotkol a to az doteraz a ma 8 rokov. Tak nam drzim palce vsetkym deturencom nasim a aj nam maminam.....
@inffinity
Je to tazke prve dni, aj ja som s detmi 24 hod denne este ani na prazdniny ani starsieho syna nikam nedavam, jednak on nechce ist ani k babke velmi bez mami a mala robi asi vecsi cirkus ked by sme ho tam nechali ( a to sa bezne mlatia ako blazni)
Ale to zvladnes,poplaces si a bude to super ze ake uz su potom tie deturence ine, samostatnejsie po par mesiacoch v skolke.
ahojte, ja sa tiež pridávam. V pondelok ideme prvýkrát do škôlky 🙂 , bude chodiť len do obeda. Ale mám strašné obavy z jednej resp. viacerých vecí. Máme už 3 a pol roka a malý nechce chodiť na veľkú na záchod, pýta si len pampersku, a v noci má tiež pampersku 😢 . A to nehovorím, že stále dudluje a nosí si plienku so sebou z ktorou aj spinkáva. Od týchto vecí ho nevieme odnaučiť. Samozrejme, že iba doma, vonku je veľký suverén, nemá problém sa začleniť medzi deti 😎 . Normálne sa už zato hambím, že kaká len do pampersky a dudluje. Tiež je na mňa strašne naviazaný, všade len so mňou chce byť. A nakoniec malý mi vstáva dosť neskoro, niekedy až okolo 9h aj neskôr, tak keď začne vstávať o siedmej, o bude o desiatej hotový. Asi nás od pondelka čaká horor 😖
@sedmolinka ahoj, moj misko ma 3 r 3m a tiez este dudluje,ale iba doma,alebo ked ide hajat. nosieval este zaciatkom leta dudu aj von, ale raz ho koli dudlu nahanal asi rocny chlapec, lebo on mal doma taku istu dudu, a chcel ju miskovi zobrat. odvtedy ked ideme von, tak misko hodi dudel o zem a povje ze dudu nebereme 🙂 tak mu skus nakecat, ze ked si bude chcet brat dudu do skolky, tak mu ju deti budu chcet zobrat, mozno to zabere 🙂
Ahojte, moja malá ide v pondelok do škôlky, ale škôlka nám nedala žiadne info.... Neviem čo treba priniesť, na akú hodinu, či tam bude už celý deň, alebo iba uvítací deň. Aký postup má Vaša škôlka? Mám malej hneď v pondelok zbaliť papučky, pyžamko? Bude tam celý deň? A aký je štandard škôlky, na ôsmu hodinu? Mala by som jej ešte niečo zbaliť? Ďakujem za každé info
@mrskalianka a nema vasa skolka webovu stranku, pripadne na stranke obce/mesta byva vypisane, co vsetko treba... a chodi sa samozrejme hned normalne na cely den, treba prezuvky, pyzamko, postelne pradlo, ak sa u vas nosi, poharik, kefku
@mrskalianka predpokladam, ze telefon maju 😉
@alusha stránku má, ale nie je tam nič, iba pre školákov. Pri zápise nám hovorili, že dajú ešte všetko vedieť, ale nedali, ani našim kamarátom, nikto nič nevie. Ja radšej zoberiem aj tie návliečky ak by náhodou..... Čo takého by som ešte mala zbaliť? Aj mydielko?
@mrskalianka u nas sa mydlo nenosi, maju tam tekute... este nahradne oblecenie do skrinky, pre dievcatko aj hreben...
@mrskalianka ved si tam zavolaj alebo napis..nasa skolka ma na stranke vypisane, ze o ktorej v pondelok a co si priniest..ale aj tak som sa pre istotu spojila s riaditelkou a ta mi vysvetlila, ze bude slavnostne otvorenie a potom uz idu deticky do svojich tried a my rodicia tam ostaneme a dostaneme dalsie pokyny..ostavaju deti cely den..to je ale nasa skolka..treba sa v tej svojej informovat..
No mne tiez nic nedali vediet vobec netusim co a ako , ani stranku nic nemaju. Som si myslela ze poslu postou aspon cosi ze co doniest kedy prist.
Pre mna je to spanielska dedina tieto statne zariadenia. Vobec som nevedela ze ich mam chodit otravovat uz par mesiacov pred zapisom Ja som dosla na zapis 5 minut po tom co zacal, predo mnou 3 ludia a co sa nedozviem ...ze 5ta pod ciarou...kde a ako sa zapisali ti 15 ti predo mnou netusim. Nenapadlo ma ponukat dake uplatky a percenta dani..... takze za vlastnu hlupost sa plati nabuduci rok budem mudrejsia a pridem rovno s obalkou. Aspon budem moct byt vysmiata ako jedna moja znama co ma pre dcerku skolku tu v meste lebo "mala potrebuje kolektiv" a ona bude zena v domacnosti a aspon si na chvilu oddychne..vsak pan mangel zbohatlik zadotuje skolku coby nie...no naco by oni brali dieta dakej slobodnej matke co musi pracovat ze..s takej nic moc nekaapne
Este ze mam rodinu co ma podpori a nejako sa poskladame na sukromnu skolku co je kusok od domu...lebo sme sa sice dostali do skolky ale na druhej strane mesta, do takej co ju zatvaraju pol hodinu pred tym nez ja koncim v praci...takze aj keby tam ideme musim platit opatrovatelku a benzin..aaa sorry za taketo litanie ale mna to tak hrozne stve tato sprosta skolkova situacia ze az...si pametam kamosku ake mala problemy zo skolkou a to jej syn ma teraz uz 9 rokov....a nic sa nezmenilo len zhorsilo
Dnes posledný deň prázdnin, už len víkend, a detičky nastupujú do škôlky 😀
PRAJEM všetkým pekný začiatok škôlky a nech sa detičkám páči 😵
no aj ja som zvedava na nase pondelnajsie zazitky 🙂)
@mrskalianka Ahoj do skolky sa deti vodia do 8hod prvy den treba papucky veci na von teda nahradne teplaky pyzamko podla toho ci ho nechas spinkat co je iba na tvojom rozhodnuti a vsetko ostatne ti daju vediet.
Ahojte, pripojim sa k Vam🙂 Moja 2 rocna ide v pondelok do skolky, ale pravdu poviem, mam strach ako to zvladnem JA nie ona 🙂 Hrozne sa bojim, ze bude plakat a ako to ona tam zvladne...chodila do hodinovej skolky a tam bola v pohode, tak snad to dobre dopadne 😉
Ahojte..aj my zaciname v pondelok v školke..tiez sa dost obavam, ale to tam bude..ale snad dopadne vsetko v pohode..aj sa s malym stale rozpravame, ako to tam bude, co tam bude robit a tak..no uvidime.. 🙂
Inak a budete teda niekto kupovat nejaku tu kvetinku pre učitelky??
Ahojte, aj my nastupujeme v pondelok do skolky 🙂. Maly uz bude mat v novembri 4 roky, tak sa trochu spolieham, ze uz je vyzretejsi a nebude plakat a bude tam mat aj kamaratku...sa tak ukludnujem 😀 , uvidime, aka bude realita 😅
@misss - my kupime nejaky kvietok pani ucitelkam (nech ma maly zazitok 🙂 ), ale co som sa rozpravala s inymi mamickami u nas na ihrisku, tak vela z nich ucitelkam nedavalo nic...len ku dnu ucitelov a na konci skolskeho roka davali kvietok alebo nejaku cokoladu...
tak asi mame super skolku 🙂
mali sme take dni adaptacik este v maji a juni - isli sme s dietatom do kazdej triedy na hodinku popoludni , spoznali sme ucitelky a triedu, na konci juna sme mali v ms stretnutie, kde nam povedali vsetko k nastupu - adaptacia - kto ako poteboval nastup ci na hodinu, dve, dopoludnia, alebo cely den, co si mame pripravit na oblecenie, ake budu poplatky a tie zakladne veci
Ahoj. Aj moja dcérka začína škôlku 03.09. My sme si boli pre pokyny ešte koncom júna. Čo priniesť, aké sú poplatky, aký program, resp. krúžky. Tak uvidíme ako to zvládneme. Dcérka sa tešila, ale už nie je taká vytešená, keď sa to blíži.

aj ja sa pridavam do klubu🙂 tiez si neviem predstavit ako pojde do školky,kedze je naviazana len na mna...a co sa tyka oblecenia...moja kocka ma 21kil a meria 105cm,takze je riadna baba....a preto je aj trosku nemotorne..ma velku ritku a bociky...a ide jej to tazko☹ no ale neviem po kom je taka....