icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

dievcinka
2. sep 2012

Ahojte. My sme mali tiež zajtra nastúpiť do škôlky a dnes celý deň teplota 37,5 bez iných príznakov, takže zajtra sa ideme len ukázať a zase naspäť domov čakať, čo sa z toho vykľuje.....

1ingrida1
2. sep 2012

@petronesa to je nejake divne ze len dnes vam to oznamili ked uz je prijata.. to ako fasa,a teraz co mas robit? akoze jeden mesiac hore dole, no nevjem ci naposlednu chvilu niekto nezaplatil miestecko...fakt je to divne, to som este nepocula, ze max mesiac pred dovrsenim 3 rokov...

inffinity
2. sep 2012

holky my zítra nejdeme ☹ malá má od pátku snoplík, tak čekáme na odhlenění a snad ve středu nastoupíme. Tak mi je to líto bo se moc těšila ☹

gabika20
2. sep 2012

ahojte. baby taká otázočka čo zajtra obliekate deťom do škôlky? 🙂

babulka123
3. sep 2012

Nuz baby co vam poviem neviem spat, heheh od pol 6 som hore. Zaludok mam ako na vode. Popravde myslela som ze to budem lepsie znasat. Najviac sa bojim ze sa jej nieco nebude pacit 1 den a bude sklamana a zajtra budu cirkusi. Dalsia vec je napr.pitie. ninke davam ja ona si malo kedy vypyta ze je smadna tak neviem ako to bude, dalej napr ze wc. Doma ma kakus na svojom mieste a ani neviem a chodi sama, ako to bude tam netusim, potom napr jedlo. ,mlieko neda do ust bojim sa aby ju tam nenutili. Teraz napr, rano je zima na obed ma byt 33 stupnov. Ja viem ze na 12 idu teraz domov - aspon my totak mame 1 tyzden- ale aj tak, vyzlecu jej tricko ked bude teplo, daju jej dole leginy ked bude teplo. Kua kua mna trapia taketo veci. Doma som si to ustriehla ako som ja potrebovala ale co tam. No som moooc zvedava. Podam vecer hlasenie.

@gabika20 no sak toto... ja davam leginy, tricko s dlhym rukavom, satky a sveter. Rano je kosa a budem dufat ze ked bude teplo tak mi ju vyzlecu.

lucinka1104
3. sep 2012

@babulka123 neboj sa povedz pani učiteľke aby dohliadli na pitný režim, že nemá rada mlieko.....cirkus môže byť , aj keď sa jej páčiť bude.....som zvedava aj ja na Lukáška on už do škôlky chodil 3 mesiace a potom sme sa s ťahovali no aj vtedy tam nechcem chodiť len 2 týždne sme mali také ok nazačiatku aj plakal ja osm to zvládla bez slz lebo prvý den šiel prave v pohode tak uvidíme dnes ešťe spinká keďže zaspal o polnoci..... 😲

lucinka1104
3. sep 2012

@gabika20 ryfle a tričenko a do skrinky berem aj tepláky a kratasy

lucinka1104
3. sep 2012

@dievcinka že by teplota zo stresu? že nechce nastupiť?!!!!deti sú v tomto užasné mne "Lukynko po týždni vtedy povedal že ma kašel a nemôže isť do škôlky no samozrejme mu nič nebolo

tinci
3. sep 2012

no baby pridavam sa k vam,my sme to zvladli veeelmi zle, strasne plakala az mi srdce trhalo, hadzala sa o dvere az ich museli zavriet a drzat ☹ inak je velmi rada s detickami ale iba ked ma ma v dosahu.Ja sa uz neviem dockat kedy ju odtial pridam zobrat, dufam ze to nezoberie tak ze ju niekam odkladam.Ako to zvladli vasi drobci?

nefertitka
3. sep 2012

@lucinka1104 tak aj my uz tam nasu slecnu mame, dali nam ju rovno do druhej triedy, ze uz je vacsia, ma3 a pol, su tam len 4 nove deti a ostatne sa uz poznaju, ona sa tvarila v pohode, len ja stresujem a celu dobu som slzy zadrziavala...

@babulka123 aj ja sa takych veci bojim...a to pitie, ked jej ja nedam a nedonutim ju aby sa napila, niekedy aj s vyhrazkami, tak sa nenapije proste...
o 10tej idem pre nu, zo zaciatku radsej takto a postupne budeme pridavat...

je tu niekto, komu dieta chodi na Rontgenovu v Petrzalke BA?

lucinka1104
3. sep 2012

Ako plynú dni a roky
deti zvládnu drobné kroky,
spájajú si smiešne hlásky,
striháme im prvé vlásky...

Často ani nevnímame,
aké šťastie, že ich máme,
že žijeme pekné chvíle,
jedinečné, drahé, milé.

Až mi z toho smutno býva,
že týmto dňom budem kývať.
Že prídem o rána v daždi,
kým do práce beží každý
a s cudzími svoj čas trávi,
pri mne sú tí moji praví...
Ja sa pod perinou schúlim,
svojich drobcov pevne túlim.

lucinka1104
3. sep 2012

Bojím sa, čo príde potom,
keď mi za škôlkarskym plotom
drobná rúčka zakýva...
Ako budem zakrývať,
že tam plačem ako malá
a že by som všetko dala,
keby aspoň tento raz
vedela som vrátiť čas?

Je mi jasné, že to nejde,
že ma ten splín časom prejde.
Vlastne sa už môžem tešiť,
čo nového budem riešiť.
Besiedky a divadielka,
isto budú sláva veľká.
A rozkošné kresbičky,
dojmú srdce mamičky.

Milé moje kamarátky, čas materskej vám bol krátky?
Odporúčam všetkým vrelo nezúfať a priznať smelo, že ten život rýchlo letí a kronika našich detí novú stranu otvára: Máme doma škôlkara!"

luskacik
3. sep 2012

@tinci -podobne. Ráno sme tam išli s úsmevom, tešila sa na nových kamošov a hračky... ale bol tam ráno strašný chaos, učiteľky nestíhali, každá mamička sa chcela niečo popýtať, podpisovali sme nejaké papiere, dávali nám šeky... takže kopec ľudí, nervozita... niektoré detičky to hneď vycítili a rozplakali sa.... a mojej malej viac nebolo treba, zazrela ma ako sa predieram tým davom von a spustila obrovský plač.... 😢 A teraz neviem čo, ja plačem doma, ona tam...
Mám ju tam nechať hneď na celý deň? Keď viem, že spať nebude chcieť, lebo ani doma nespáva...

nefertitka
3. sep 2012

@luskacik ja moju nenechavam na cely den, ja si nemyslim, ze takto je to dobre, podla mna treba dieta na to privykat postupne, jedine, ze by sa mu tam tak pacilo, ze by nechcelo ist domov, tak ho tam treba nechat 😉
@lucinka1104 krasne a pravda🙂

lucinka1104
3. sep 2012

@luskacik ja po Lukyho idem na obed ale to zato že som zabudla obliečky....ja by som ju asi nechala spinkať ani Luky doma nechcel spinkať av škôlke spaval tie dva mesiace čo do nej chodil.....

vivianna
3. sep 2012

ahojte, takže u nás sa ráno plač nekonal, žiadnéééé dieťa neplakalo, asi zajtra....

katy2
3. sep 2012

Ahojte 🙂
Nasa mala skolkarka to zvladla bravurne... Ani necakala, kym dojdeme k triede s nou a uz sa rozbehla sama... Ledva vydrzala, kym ju prezujem a rozlucime sa a uz jej nebolo.... Jasne, ze aj spinkat bude 🙂 Moja zlata velka slecna.... Pojdeme po nu okolo 15,00 🙂

lia09
3. sep 2012

ahojte,aj my to mame zasebou.Vcera som to dobre zvladala,az som sa cudovala 😀 .No dneska rano ma bolelo brucho neskutocne.Mala rano vstala a ked som jej povedala,ze ideme do skolky,tesila sa nenormalne.Tak to ma ukludnilo.Vosli sme do skolky a ona hned utekala do triedy,ani na nas nepozrela.Neskutocne mi odlahlo.Este sme pokukali triedu a potom odisli.Videla ze odchadzame,ale plac sa nekonal 😀 .Som taka stastna,len sa bojim, co bude zajtra.Podla mna to uz bude o inom.Inak o 12tej cupitam pre nu,som zvedava co bude.hlavne ci sa nepopisala 😅 .Ale zato slzicky som musela zadrziavat,to je pravda.Ale aj tak som cakala,ze budem revat celu cestu domov.No uvidime zajtra,ci sa tu budem takto vyskierat 😀

clarissa
3. sep 2012

No tak my uz sme zo skolky doma...u nas to funguje tak,zeprvy tyzden maju deticky taky adaptacny a su vskolke len do pol10...musim povedat ze zatial je mala spokojna a tesi sa na zajtra 😵

babulka123
3. sep 2012

@lucinka1104 dakujem.. inak ta basnicka a hlavne posledna veta.. no revem tu ako mala.. heheheheh

rano sme spravili aj fotky , mala skorlkarka.. sakra.. presne ani neviem ako a 3 roky preleteli... fakt preleteli... uz sa nemviem dockat 11:45 aby som mohla ist pre nu .. viem ze teraz je to tazsie asi pre mna ako pre nu ..

ale vobec nechapem co somnou je.. teslla som sa ze pojde do skolky, ninka bola uplne ok, rano , zahucala na mna cau a uz jej nebolo ... zlaticko malinke moje.. normalne mi chyba.. heheheh

elizabeth3
3. sep 2012

ach, no ja mam velky strach o nasu malu, rano sice neplakala aj sa tešila, ale ked videla iné detičky ako tam plačú ostošesť,tak slzy mala na krajíčku a chcela sa otočiť smer domov.....potom za nami už zavreli dvere,takže som už viac nevidela a ani som nestihla nič so žiadnou učiteľkou porozprávať...v našej škôlke je ešte k tomu taký systém, že hned od prvého dňa sú tam detičky od rána až do tej 15:30-16:00, žiadne postupné zoznamovanie sa, ani nič... 😢

bulva6
3. sep 2012

ahojte mamicky🙂 ako ste to zvladli a ako to zvladli vase deticky?no my sme boli len na 2 hodiny a tak budeme chodit cely tyzden.na druhy tyzden budeme chodit na 4 hodiny a az na treti tyzden sa bude chodit spat...viem,ze deticky si musia zvyknut ale tento system mi pripada taky zdlhavy...

bea1971
3. sep 2012

@lucinka1104 jaj,nadherne,az ma to dojalo,samozrejme v dobrom,nase male zlaticka 😢 🙂

janka.janegova
3. sep 2012

joj u nás supééér, 2 x zastrelil akože učiteľku a hotovo, spokojný!!!

julinka2787
3. sep 2012

u nás sa veru aj plakalo. ale to len zato, že ma učiteľka ešte volala dnu nejaké papiere riešiť. malá bola inak v pohode ani prezliecť sa nechcela, čo sa ponáhľala do triedy. ale potom ma zaregistrovala ako odchádzam a už bolo... ale učiteľka ju zobrala na ruky, ona začala kričať že maminka hopa a poslali ma preč. myslím že som ručala oveľa viac ako ona..... 😅

dievcinka
3. sep 2012

@lucinka1104 on sa zatial tesi - nevie do coho ide 😀 boli sme u lekarky, ma zapalene hrdlo, takze si predlzujeme o tyzden prazdniny 🙂

tinci
3. sep 2012

@luskacik hrozny pocit, vsak? Hlavne ked deticky tak srdcervuco placu, aj bez toho by som to tazko prezivala ale ked mam stale v mysli ten obraz ako na mna zufalo krici....my zial nemame v skolke ziadne adaptacne obdobie, mozme po ne prist az po tretej najskor, vela deticiek ani neprijali pretoze bol obrovsky zaujem tak prijali len tie detickyco budu chodit na cely den.Zial neprijali ani dcerkinu najlepsiu kamosku s ktorou sa tesila ze budu spolu chodit do skolky, tak teraz je to o to horsie..

majusa4444
3. sep 2012

dnes plakal moj 5 rocy :( a to som myslela ze take velke uz neplacu :((

slavka1307
3. sep 2012

Staršia dcérka neplakala, ale mladšia ... chcela ostať tiež v škôlke a celou cestou domov sme plakali a hľadali sestričku.

tara2
3. sep 2012

Cavte, aj my to uz mame za sebou 🙂 . Dominik bol v pohode, jedine dieta, ktore v skolke rano plakalo bola nasa rocna dcera ktora tam chcela tiez zostat 😀 . Dnes sme boli v skolke len 2 hodiny, zajtra ma ist na 3 a vo stvrtok tam bude asi aj spat...som zvedava na tie dalsie dni, zatial je skolkou celkom nadseny som zvedava, ake budu dalsie dni
@slavka1307 - u nas to bolo rano rovnake 😅