Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
@lenkove aj ja mám z toho mindráky ako to malý zvládne.Doteraz sme boli stále spolu, vydrží bezo mna ale s rodinným príslušníkmi a mne ide srdce utrhnuť,že mo mám dať "cudzím ľudom". Ja to straašne prežívam. A obávam sa či ho nebudu druhé deti utláčať a biť, lebo jeho ked dieťa udrie "on drží" a povie "maminka ale ja to nemožem vrátiť, lebo to bude deti bolieť"......jaj musíme to nejako zvládnuť.
Zdravím všetky mamičky škôlkárov,
my tiež od pondelku začíname. Ale u nás to bude asi najhoršie zo všetkých. Náš malý asi druhý mesiac vkuse reve. Za všetko. Asi má také obdobie, lebo dovtedy to nerobil. Je to hrozné. Normálne rozmýšľam, či tam aj v pondelok pôjdeme, lebo, keď si predstavím ten rev, tak neviem. Keď začne, tak to nemá konca kraja. Aj keď odídeme a on bude revať, tak neviem, či si s ním učiteľka bude dať rady. Strašne sa toho bojím.
Pekný večer,
aj ja sa pripájam do klubu.tiež nás to v pondelok čaká.A dosť sa bojím ako to zvládneme.teda hlavne ja.zatiaľ bude chodiť len ráno - bez obedu a pozdejšie ju tam budem nechávať už aj spať.tak dúfam,že to zvládneme všetci.Keď si predstavím,že len nedávno to bolo také malé bábätko a teraz mi má ,,odísť,,do školky. Už mi nebude ráno liezť do postele a túliť sa ku mne, už nebudeme ráno všetci traja jesť spolu raňajky, už sa nebude toľko hrať so svojím bračekom a hlavne,už nebudem vidieť všetky tie pokroky,ktoré urobí 😢 😢 Asi to ma najviac mrzí,že budeme menej spolu.A aj synovi bude chýbať,bude ako bez duše.Sú strašne zohratá dvojka...Aj keď občas sa aj pobijú,ale je to v norme.
ten čas ide tak straaaaaaaašne rýchlo. Ani sa nenazdám a pojde do školy.Až teraz si to človek uvedomí...
držím vám všetkým palce,aby ste to zvládli vy a aj vaše detičky. Ja to už predýchavam asi týždeň.Len dúfam,že sa tam nerozrevem pred ňou.alebo že sa otočím a vrátim sa domov s ňou 😀 To by bolo asi najlepšie 🙂
aj my nastupujeme do škôlky prvýkrát, ale bohužiaľ sme ochoreli, tak sa len ráno ukážeme pani učiteľke a hneď ideme na kontrolu k doktorke. Dostali sme akúsi šiestu chorobu, vysoké teploty z hodiny na hodinu, teraz už ústúpili, ale ževraj by sa mal ešte vyhádzať na tretí deň. Celý rok sme zdravý a teraz ochorieme pred nástupom do škôlky, to je strašná smola ☹
Držím všetkým mamičkám aj detičkám palce v pondelok 🙂
Aj my nastupujeme v pondelok ako 2 ročné, hne´d na celý deň a mamka do robotky, ja osm objím viac ako ona iste ☹
aj my zajtra ideme do skolky a ja revem uz dnes 😝
ahojte, aj ja sa hlasim do klubu, ale u nas je to trosku inak a sice v tom, ze mala mi uz chodila rok do skolky na sk, ale kedze sa stahujeme, tak zacina dalsi rok chodit do skolky v rakusku, bez znalosti jazyka a ja mam z toho velke stresy ☹.
@sedmolinka to iste u nas...nas vcera chytili hnacky...takze sa asi len pojdem rano ukazat ucitelke a potom spat domov do postele...uvidim co mi povie ucitelka, ci sijutam necha, aj tak tam mala byt iba 3 hodiny...
joj, bambule, aj múj synče nastupuje, neviem, či na celý deň alebo len na dopolidnie, uvidím, ako sa ráno dhodnem s čiteľkam. Snažím sa tváriť v pohode, ale som veeeľmi zvedavá....
Caute aj my ideme do škôlky, niekedy povie že sa teší inokedy rev neskutočný, tak sa bojím toho čo bude, už to nebude moje malé baby, už bude škôlkarka🙂))) Mám z toho divné pocity, tri roky stale pri mne, aj ked od jej 2 už pracujem ale nebola nikdy z cudzími ľudmi, tak uvidíme, držím Vám palce všetkým a zajtra píšeme reakcie🙂)))
Ahojte 🙂 Pridavame sa... Aj nasa mala bude od zajtra velka skolkarka..... Boli sme v piatok pozriet v skolke, zoznamila sa s ucitelkou, videla uz aj svoju skrinku, triedu, hracky..... Strasne sa tesi.... Chcem ju tam aj nechat spat, uvidime ako to zvladne.... Inak davate aj nejake kvety alebo inu pozornost prvy den ucitelke?
ahojte, my tiež začíname teraz so škôlkou, len my to máme zložité...malý zajtra nastupuje na 1 deň a potom až od októbra lebo ideme v septembri na operáciu (hernia) a neviem či potom nebude mať problém zaradiť sa do kolektívu,,,keď si detičky vytvoria tie svoje "skupinky"...
a dnes už mám stresy zo zajtrajška ako keby som išla ja na nejakú skúšku alebo čo....ale keď pozriem na toho môjho malého dospeláka ako si vykračuje s ruksačikom do školky dojde mi že už je samostatný a doteraz som bola v jeho živote len ja tá najdôležitejšia...neviem kto z nás dvoch bude zajtra viac plakať 🙂
@katy2 to sa dáva hneď prvý deň niečo učiteľkám???
ja myslím že na ich bruchá budeme prispievať počas ďalších 3 rokov, nie?
@janka.janegova 🙂 to myslis ako? - ja myslím že na ich bruchá budeme prispievať počas ďalších 3 rokov, nie?
zda sa mi to pritiahnute za vlasy - vsak je to iba pozornost a nie je povinna 🙂
@maminka11 ja rozumiem, nebolo to myslené zle...len v každej škôlke je iný zvyk a nám robili už pri zápise problémy lebo tam sú asi zložité vzťahy so zástupkyňou a tak...je to čudná žena ktorá má pocit že detičky idú asi na harvard...tak preto môj názor 😉
aj my ideme zajtra prvýkrát...Malá sa teší, ja tiež - aj ked asi slzicka mi vybehne, ked zatvorim na triede dvere. Ale je to moje druhé dieťa a viem, že po niekoľkých plačlivých dní prídu tie usmiate. Pani učiteľkám nesieme kávu a merci 😉. Zaslúžia si...
dnes sme boli kúpiť kvety pre p.učiteľky...no nestratili sme z oboch kytičiek motýlikov? ☹
inak už mám bruchabolenie za zajtrajšok,som zvedavá ako to bude...vraj naša jedna učiteľka je veľmi zábudlivá(by som povedala,že nezodpovedná) stáva sa jej,že nezráta deti a nechá ich v triede alebo prišla na obed bez jedného dieťatka....
bývam blízko škôlky,som zvedavá,či mi nebude mala búchať na dvere,aby som jej otvorila 😅 😠
@ani3012 no to bol...hlavne, ked sa k nej sklanala nejaka pani (ja som myslela, ze ju uniesla), tak si to chuda odo mna zlízla...(ale potom som sa jej ospravedlnila). Mala odisla poza ucitelkin chrbat v case odchodov deti domov, ked sa ucitelka bavila s rodicom... 😒 . No potom zacali tiez triedy zamykat...
ahojte tak moja uz rok chodila do skolky ale zajtra nastupuje do novej skolky tak to ma akokeby na novo. Velmi sa tesi 🙂 🙂 🙂 🙂 sama si zbalila veci a pytala sa , sandalky si dala, vankusik, pyzamko vsetko musi byt.
Ahojte mne mala zajtra nastupit do skolky prijali ju ale dnes nam oznamili ze az za dva mesiace bo v decembri bude mat tri roky ale len mesiac skor mozu zobrat a ja zajtra prvy krat nastupujem do prace budem mat stale 12 hodinovky teraz neviem ako to zvladat :/ a tak sa tesila ze ide do skolky....
Aj mi zajtra po prvy krat,sice zatial len na doobeda ,ale no uvidime,zatial sa so mnou nic zvlastne nedeje,asi som divna... 😉

Ahojte,aj my ideme do skolky,malý sa tesí,uz aj veci si zbalil 🙂 a ja verím,ze casom si zvykne a bude mu tam dobre...ale tak strasne mi bude chýbat. Tie tri roky boli tak super,najkrajsie obdobie v mojom zivote,a teraz mi odíde a bude z neho velký skolkár,ach jaj 😀 vcera vecer mi pred spaním povedal,ze maminka,bude mi bez teba smutno v skolke...
Drzím vsetkým palce,nech to dobre dopadne,budem na vás mysliet,ked budem revat za bránami skolky 😀