icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

zuzkastachova
3. sep 2012

jaaaj, moja mala ked videla ako tam deti placu, nechcela sa od nas z muzom ani pohnut, potom ucitelky povedali, aby rodicia uz odisli a to nasa spustila taky rev, hodila sa na zem ucitelky sa vzpierala na rukach a neskutocne vrieskala, islo mi srdce puknut, na chodbe mi vysli take slzy ako hrachy. a ked sme po nu prisli po 2hodinach, ucitelka povedala, ze skoro stale preplakala. tak sa bojim, co bude zajtra. inak sme jej stale rozpravali o skolke, zdalo sa ze sa tesi, vedela ze tam bude bez mamky a ocka. tak len dufam, ze bude dobre.

nefertitka
3. sep 2012

prisla som si po dieta pod 2,5hod., boli na ihrisku, tak som ju sledovala, co robi, sama sa tam hrala, bola na smyklavke, v pieskovisku a tak, behala kade tade ale sama, nikomu sa neprihovarala. Len ta smyklavka ma dost desi, lebo tam sa tlaci aj 10 deti naraz, ucitelky si to nevsimaju a strkaju sa a tak, tak sa bojim, ze raz odtial spadne. Jedno dievca ked som tam bola uz dnu a este nechcela ist este domov robilo Nikolke zle, sacala do nej, bacala ju po rukach a zas nikto nic....to ma vcelku momentale stve. Tak pekne Nikolku ucime uz par dni, ze nemoze byt bojazliva a ked do nej niekto strci, nech strci naspat.Ked jej niekto vezme nieco bez opytania, nech si vezme spat, ked ju niekto bacne, nech to spravi naspat, uz ma to nebavi sa pozerat ako sa vsade nechava odstrkovat.Potom si z nej budu robit boxovaci pytel vsetky deti, kt. k tomu maju sklony ze na slabsieho utocia.
a na desiatu mali nejaky chlebik s pomazankou, ze ho nechcela a vypytala si od ucitelky sunku heh....no zial, nedostala ju 😀 ...ani pit cajik nechcela. Doma sa mi tak vrhla na obed, akoby v zivote nejedla. Hned ako som jej dala pit, ked som prisla, stiahla mi 250ml caju naraz, ale cajik v jedalni jej nechuti, ani vodicka...super, co bude chodit domov dehydrovana?

zuzanocka11
3. sep 2012

Ahojte,my sme to zvládli super,vpálil do triedy ledva sa prezul,ked som odchádzala ,dala som mu pusu a on ze ahoj maminka,nato sa mi uz tlacili slzy tak som rýchlo odisla.ked som prisla po 2 hod,tak sa hral a ucitelka ze vraj zlatý bol,vypil caj a zjedol chlebík.nato vyjdeme von,pýtam sa ho,ze aký bol chlebík,vraj oranzový a nejedol ho 🙂 (jeme iba suché pecivo) a na ruke stopy po mliecnom chrupe,celých 20 zúbkov tam má....na otázku,kto ho kúsol,nevie.... 🤐

babulka123
3. sep 2012

u nsa ako tak v pohode. vraj zacala fnukat pred obedom ze chce ist domov, ale statocne zjedla polievku a druhe mi ucitelka nevedela povedat ci zjedla !!!!! sakra maju tam 14 deti tak si vsimam neee..
ninka ked ma zbadala ze som prisla vtedy pustila strasny plac, ale strasny.. podla mna vsetky emocie co mala v sebe sa vtedy sputsili.. tak som zvedava co zajtra..
viac ma trapi to ze poriadne nepila, a to boli aj vonku , hovorila ze sa hrala len sama, tak sa asi zajtra porozpravam s ucitelkou nech ju skusia nejako zapojit, ona zboznuje deticky ale ako keby sa dnes uzavrela alebo co .. no neviem .. nastastie este nezahlasila ze by zajtra nechcela ist.. ale ked bude tak plakat ako dnes ked som prisla pre nu tak to bude asi vesele..

maruska22
3. sep 2012

aj ja mám dnes malého prvýkrát v skolke ☹ ťažko cakám kedy pojdem prenho...ráno zvládol v pohode...ani sa nechcel prezut a uz utekal za detmi...tiez sa so mnou ani poriadne nerozlúcil 🙂 este som ho chvilu pozorovala a on uz bol zaujatý nejakými skladačmi...tak dufam, ze to bude fajn 😉

aninka251
3. sep 2012

Aj ja mam od dnes moju Klarku po 1x v skolke... rano zvladla celkom fajn, len ma mrzi, ze ucitelka mi ani nedovolila sa s nou rozlucit. Vraj je kludna, tak radsej nech idem. Predstavovala som si to inak, viem, ze maju vela deti ale je to prvy den a chcela som sa este opytat ako je to s pitnym rezimom a pod. Povedali mi, ze mam prist po nu az o 15tej, tak netrpezlivo cakam. Pred obedom som sla okolo skolky, hrali sa von a moja straaaaaasne revala, islo mi srdce puknut. Mala som pocit, ze ucitelky sa po prazdninach potrebuju vyrozpravat ci co, vsetky boli na kope a nie pri detoch. Az potom ju niektora zobrala za ruku a cosi jej rozpravala... Ach jaj, musime si zvykat... 😢

makica
3. sep 2012

Aj my sme uz doma zo skolky,maly prave spinka🙂. Rano zvladol super, vletel do triedy,ani sa nerozlucil. Ked som prisla na obed vziat ho, bol uplne holy 😎 .Deticky mali po obede a tie ktore zostavali na cely den, obliekali si pyzamka a aj on sa vyzliekol a to uplne a ucitelka ho este nestihla obliect. Tak sme sa poobliekali, ale prezuvky sme nenasli, pravdepodobne ich niekam schoval,tak zajtra prinesiem dalsie, kym sa nenajdu 😉 Ale inak pani ucitelka vedela povedat ako sa spraval, ako jedol. Som zvedava co nam prinesie zajtrajsi den, lebo maly je zivel.

indiankaindi
3. sep 2012

ahojte maminy, keď vás tu tak čítam, nedá mi neragovať. My už síce ten prvýkrát máme za sebou spred roka a tiež som všetky tieto veci brala rovnako tragicky ako vy, ale nakukla som sem. Chcem len toľko povedať, aby ste sa nebáli a upokojili sa. To, že Vaše deti mali hysáky a plakali je dočasné. Rovnako ako to, že nejedli, nepili a hrali sa samé. Boli v novom prostredí, kde takmer nikoho, alebo vôbec nikoho nepoznajú, nepoznajú režim a nevedia, pokiaľ môžu posúvať hranice. V priebehu tohto týždňa zistia, že ak nebudú jesť, budú hladné a ak nebudú piť, budú smädné a rozmyslia si to. Tak isto izolácia je normálna, musia sa zoznámiť s deťmi a skamarátiť. Takže nebombardujte učiteľky pripomienkami, ktoré nemajú význam, učiteľka tam má 10, 15 alebo 20 detí, ktorým sa musí venovať a nemôže socializovať a sledovať iba to vaše. Takže nádych a výdych a všetky veci riešte po týždni, nie zajtra. V tej triede je to teraz masaker 😅 a učiteľka vás má podľa mňa vysoko na háku 😵

sara07
3. sep 2012

@aninka251 no nám povedali že lučit sa máme v šatni, pekne sa rozlučit a do triedy len odovzdat....myslím že je to tak aj najlepšie

1ingrida1
3. sep 2012

tak to mame za sebou 🙂 v triede je ich 22, maju dve ucitelky, jedna bude rano,druha poobede.tento tyzden len do 10tej, vraj dalej sa uvidi,individualne,podla potreby dietata... ci nieco pili alebo papali neviem,pochbujem. mam tak dojem ze dnes ich naozaj nehali len tak hrat sa, pobehovat. misko mi najskor nechcel ani ruku pusit , asi 5 minut som bola pri nom a vysvetlovala som mu ze si moze pozicat vsetko, ze sa nemusi hambiit. potom sa trosku zlakol,lebo asi 2 deticky tam plakali. nakoniec som vypisovala nejake papiere a misko ma stale tahal za ruku za hrackami. az som si uvedomila ze uz ma netaha, tak som sa otocila ze kde je, a on uz tam v kuchynke veselo varil :D ked som po dvoch hodinach prisla tak tam poskakoval,uz tam boli len dvaja. a nechcel ist domov, chcel mi ukazat vsetky tie uzasne hracky 🙂 vraj vobec neplakal,ale hral sa stale sam.

mj28
3. sep 2012

ahojte 🙂 tak aj my to mame uz za sebou 😉 a takto to prebiehalo ....rano drobec vstal o 6:45 sam,takze v pohode,uz mal spravene ranajky,spravili sme si hygienu, poobliekali sme sa -este spravili par fotiek a vyrazili .... este saskoval ked ranajkoval,ze vsetko som spapal este som aj ceeeeely hrncek caju vypil,tak mozme ist do skolky .... cesta tam v pohode .... v satni sa kazdemu zdravil,a ze ja som Oliverko a aha tu mam skrinku a bla bla bla zlaty bol 😀 .... a ked uz mal ist do triedy,tak zacal cuvat 😒 ale ucitelka ho zobrala a mm hned ze no my uz podme .... tak sme isli a hovorim mu na chodbe,joooj ani pusu som mu nedala a ani neviem ci o 12:00 mam ponho ist -tak ako sme sa piatok dohodli ...ze sa vratim .... tak som sa vratila ale len do satni a uz som pocula kde je moja maminka ??? ... otocila som sa a isla prec uz s krokodílymi slzami v ociach .... ako zevraj neplakal ... na obed mali spagety s cervenou omackou 😉 papal si? ano maminka.... ucitelka hovori ze popapal .... a prideme domov a 2 taniere ryze s masom zjedol 😀 😀 😀 tak neviem co jedol .... ale sak prvy den ... a zajtra ide na cely den .... jooooj maminka,preco si zabudla mi doniest paplon??? to bolo prve ked ma zbadal ked som ponho prisla 😀 ale vybozkaval ma a vyobimal akokeby sme sa celu večnosť nevideli 😀 .... Lubim ho najviac na svete 🙂

mj28
3. sep 2012

a este som zabudla... v triede ich je 13 - 9 dievcat a 4 chlapci .... su zmiesana trieda 2-3 rocny ...

palinkovamaminka
3. sep 2012

ahojte, my sme dnes boli druhykrat. V piatok ze trosku plackal, dnes uz vobec 🙂 Tak mu drzim palce nech mu to ostane 🙂 A aj ostatnym detickam nech si rychlo zvyknu 😵 😵 My sme mali adaptacny program cele leto, boli sme sa tam asi 5x hrat, tak to asi pomohlo, ze uz to tam ma aspon okukane.

maja11nr
3. sep 2012

Ahojte baby, potrebujem možno radu a možno aj v nesprávnej diskusii ale veď uvidíme...no, máme malého predškoláka, 3-ročného, ktorý bol dnes prvýkrát v škôlke...Všetko bolo v poriadku, ráno vbehol do triedy, ledva som ho prezula ani sme sa nerozlúčili lebo nebolo treba, on sa už hral ani by ma nevnímal....no ale o pol jednej mi volali, že si mám poňho prísť, lebo vraj strašne plače...vraj pustil plač až v postieľke, keď už bol prezlečený v pyžamku...no a teraz ten problém: Myslíte, že by malo zmysel prísť tam zajtra na obed, keď idú detičky spať, presvedčiť ho, nech si ľahne s deťmi a ja potom prídem poobede preňho?
Dík za každý nápad🙂

palinkovamaminka
3. sep 2012

@maja11nr a pani ucitelky ti nieco nenavrhli?
A myslis, ze by sa dal presvecit? Podla mna ked ta raz uvidi, uz bude chciet byt s tebou. ja byt na tvojom mieste, asi ho tam nechavam zo zaciatku len na doobedia ak sa ti da a este nepracujes. Mozno si len potrebuje zvykat postupne 😉

maja11nr
3. sep 2012

@palinkovamaminka aj nad tým som rozmýšľala, predsa len tieto naše deti majú strašne moc rozumu...hneď by sa chopil príležitosti ísť domov...myslíš, že sa bude dať potom zvyšný čas ukecať, aby tam ostal celý deň 😀

palinkovamaminka
3. sep 2012

@maja11nr ahoj, ja by som sa poradila s ucitelkami, co ti ony navrhnu, na co si ony trufnu 😅 ja mam maleho na pol dna zatial, ale to preto, ze predsa len je este mladsi o nieco a ja som zatial doma.
alebo este par dni skuste tam aj spinkat a ak to naozaj nepojde, tak asi budes musiet po nho chodit skor a snad ked si uz celkom zvykne na doobedia, tak si zvykne aj na doobedia.
u nas to tak bude, bude si musiet zvyknut na 2x.
maminy ucitelky ti urcite nieco poradia 😉

susan007
3. sep 2012

ahojte tak aj my mame za sebou prvy den 🙂 rano v pohode, neplakala vobec, vraj potom neskor ale to som tam uz nebola ...s pitim ma to tiez trosku hneva..lebo dosla domom a stiahla naraz dva pohare pomaly...my sme iba na vodu viacmenej cajik jej moc nechuti a mliecko tiez nie ....spat cez obed nespala, ale inak ze bolo dobre a zajtra chce ist zase...tak dufam ze nam to vydrzi 🙂 inak sme dostali do ruky dva seky, instrukciu ze este treba toaletak, vreckovky, mydlo tekute...takze tak 🙂

petronesa
3. sep 2012

@1ingrida1 sak totok ako ani ja som nechapala a hlavne ze som nastupila do roboty koli tomu 3 septembra bo som bola v tom ze mala bude v skolke...a nic musime cakat dva mesiace vraj koli magistratu nemoze skorej bo by riaditelka porusila nejake pravidla ci co 😒

stanka02
3. sep 2012

@petronesa a to je nejaky novy zakon, ze nemozu zobrat dietatko skor ako ma 3 roky? Zaujima ma to, lebo moj drobec ma nastupit v 10 mesiaci ako 2 rocny a ja nastupujem do prace. Lebo viem, ze doteraz to bolo tak, ze mohli zobrat deticky ked maju viac ako 2 roky.

rebecca2006
3. sep 2012

@stanka02 nie je žiaden zákon. Len je to tak, že sú stanovené maximálne počty detí v triedach- a ak sú deti 2- ročné, tak tam môže byť menej detí na triedu- takže pri súčasnom systéme, keď škôlky chýbajú sa väčšinou bránia prijímaniu mladších detí- ale nie je to protizákonné a závisí to od situácie v mietse bydliska.

rebecca2006
3. sep 2012

@maja11nr podľa mňa nie. Mzslím, že keby si sa tam ukázala, tak by to bolo len horšie. Dohodni sa s učiteľkami, buď sa nachystajte na celý deň s tým, že ti zavolajú, ak bude znova plakať, alebo ho rovmo nechaj len na pol dňa.

rebecca2006
3. sep 2012

u nás dnes OK? ale podľa mňa zajtra to bude prúser, už zjednával, že tam nepôjde a bude radšej doma. Podľa mňa dnes v pohodelen preto, že vôbec netušil do čoho ide a mal pocit, že ide do nejakej novej bomba herne ☹

stanka02
3. sep 2012

@rebecca2006 mozu mi oznamit, ze ma drobec nastupit neskor, ked mame rozhodnutie, ze ho prijali od 10 mesiaca?

anjelicek26
3. sep 2012

Prvy darcek zo skolky :(

petronesa
3. sep 2012

@stanka02 takto ono to bolo po znamosti vybavene kedze ucitelka je nasa susedka a kamaratka riaditelky a klopala nam den pred tym a uz sme mali vsetko nachystane ze nemoze nastupit lebo je narodena v decembri ale moze nastupit v novembri mesiac pred tromi rokmi...ze skor to nejde bo na magistrate robia problemy tak neviem teraz a idete do statnej ci sukromnej my do statnej

tatiana1985
3. sep 2012

@anjelicek26 ejhaaa,,, co to je? 😖

anjelicek26
3. sep 2012

@tatiana1985 - ani doky si nie je ista, plesen, impetigo by bola ta horsia varianta. Zajtra rano nabeh zas k nej :(

tatiana1985
3. sep 2012

@anjelicek26 fuuuha ☹ ☹

stanka02
3. sep 2012

@petronesa mame ist do statnej, musim zavolat nasej pani riaditelke, aby som pripadne este poriesila skolku