Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
@tanika5 neboj ...možno, že to trošku potrvá ale drobčekovia sa dokážu rýchlo adaptovať 😉 omnoho skôr než my 😉 .......s dcérou som vôbec nemala žiaden problém tá sa strašne tešila do škôlky takže to bolo fajn....síce drobček sa tiež teší, chodíme do kolektívu ale tiež mám obavu, nakoľko je omnoho viacej na mňa naviazaný ako bola malá......a keď bude po mne 😀 tak bude plač 😢
@babu9 no toho sa bojím ja najviac, je veeelmi na mna naviazaný, od narodenia nebol nikde s niekym, nikto si ho nevzal aspon na den, max. ho babka pomerkuje hodinku a dosť ☹ a ak bude v tomto taký ako ja tak už mi teraz začnú šedivieť vlasy 😀 môj nástup do škôlky bol s neuveritelným krikom a podarilo sa mi ujsť a maminu dobehnuť 200m od škôlky, rovnako aj tábor na zakladke kde sme mali ísť na 2 týždne a po týzdni museli prísť pre mna aj pre brata čo sme tam stále revali 😀 teraz ešte obdobie vzdoru, same JA, NIE, CHCEM a jeho naaaaj zbran neuveritelný vreskot na celú bytovku, to ked spustí v škôlke tak mi budú rovno volať nech si pre neho prídem 😀
Ahojte maminky 🙂 Sice malinku nedavam tento rok do škôlky až buduci rok od septembra,ale robila som pred materskou s deťmi v SMŠkôlkach, tak keby ste čokoľvek chceli vedieť, alebo poradiť rada prispejem 😉
ahojte, pridávame sa aj my 🙂
ako ste na tom s plienkami? My cikanie zvládame úplne v pohode, ale kaká mi stále do slipov alebo do plienky na obedný spánok ☹ som z toho nešťastná, nedá si to vôbec vysvetliť, skúšala som už všetko snád a neviem čo bude v septembri, ak by sa to náhodou nezmenilo.
@tanika5 😀 😀 😀 😀 ......my zatiaľ poslúchame tie obdobia nás akosi obchádzajú 😉 uvidíme do kedy ☹ ..ale momentálne máme obdobie na všetko sa pýta "plečo"....a to je kolotoč 😖 ..jedno vysvetlíme tak aby to pochopil a v momente je znovu "plečo"... 😖 ..no ak to bude provozovať aj v škôlke tak učiteľke určite zošedivejú z neho vlasy 🙂
@pimpulienka ahojky určite sa ozvem ...vďaka
@babu9 júúúj to ste dobre na tom ked len plečo 🙂 ja už som na nervi z tých našich otázok 😀 nám začali veeelmi skoro a krásne rozprávat a o všetko sa zaujímať a ked sa na niečo spýta tak nestačí jedna odpoved, dnes nedal pokoj dedkovi ked sa pýtal či pôjde šibať a on ,,ano pôjdem a ty?,, a prečo budeš v robote?" ,,a kde robíš" ,,a čo tam robíš? robíš na mašine ako tatinko? a natahoval ho asi 10 minut 😀 a ja ked som s nám stále väčšinou sama tak už niekedy od radosti neviem čo mám odpovedať 😀
@mimkaa10 ahoj tak ťa tu vítam 🙂 ...my sme s kakánim v poho od minulého leta sme bez plienočky ale už aj pretým na kakanie sa pýtal ...lebo keď sedel na nočníčku tak sa mu lepšie tlačilo...on sa pritom ešte oprie o mňa a tlačíme spolu 😀 ... kakáme ešte do nočníčka, nakoľko od narodenia máme problém s kakánim a keď nato dojde tak sú to ťažké boje ☹ preto sa mu moc nechce sedieť na záchode lebo niekedy sedíme na nočníčku aj pol a niekedy aj hodinu ☹ .............a ako píšeš Riško kaká na obedný spánok a neskúšala si to odsledovať a dať ho na nočník?....my to niekedy provozujeme v noci...keď sa nám nedarí cez deň tak niekedy ho v noci počujem tlačiť tak ho dám na nočník a on sa vykaká...
Tak mam syna sam bez mami. Maly je na mna veľmi naviazany od septembra ide do škôlky neviem ako to zvladne ked ani na WC bez zo mna nechce íst.
Jeej ahojte, rada sa k vam pridam, aj my budeme mat skolkara od septembra, dufam ze ho vezmu tu u nas kde byvame, vyjadrit sa maju do konca maja inak bude musiet cestovat..
My mame tiez obdobie a preco, co to bolo, kam ides, co robis...atd a ked uz nevie co by sa pytal, tak A Preco melie stale dookola vyslovene sa na mne rehoce...ale aj tak je to zlate obdobie, aj tie hlasky su svetove..
Co sa tyka plienok tak to ani neviem akym zazrakom sa odnaucil za 3 dni uplne aj na noc takze vyse roka sme uz bez plienok lenze na wc ho vykladam, tak neviem ako to bude v skolke lebo on je dost krpec tak neviem ci si vysadne sam.
Ozaj a maju vase deti nejakych maznakov? Lebo nas napriklad nezaspi bez plienky, takej tej bielej stvorcovej a palca v puse a neviem ako ho to mam odnaucit.
@babu9 no v tej firme kde som bola sa zmenilo vedenie a komplet všetko iné, buzerácia nahovado a ja si na hlavu kydať nenechám 😀 už ked som odchadzala som tam robila poriadky, pár báb sme tam zvolali štrajk potom si vydýchli, že som odišla 😀 tak neviem ako tam prežijem tie 3 dni, kolkým poviem svoj názor do očí 😀 podpora mi potom vychádza do novembra tak sa nebudem ponáhlať kedtak len na nejakú brigádu aby boli peniažky navyše, no nejaké miesto sa vybaví určite 😀
@mychaella ahoj 🙂 my vyslovene maznáka nemame žiadneho, aj ked sa na niečo naviaže za 2 dni ho to prejde, teraz má už týžden úchylku, že si pred spaním vyloží celý zverinec plyšákov a jemu ostanu kúsok nakrajíčku, no uvidíme dokedy ho to bude baviť 😀 neviem či to je vo všetkych škôlkach, ale tu u nás čo som bola v jednej tak tam majú také maličke záchody aby tam pekne sadol každý drobec 🙂 náš je tiež také malé tintítko má len 93cm a 14kg, no vylezie aj na velký, to som raz tiež čumela ako puk ked som ho hladala a on si sedel na záchode 😀
@mychaella ahoj 🙂 tak ťa tu vítam medzi nami.....ja tiež drobčeka vykladám na nočník, síce má podnožku ale akosi mu to nejde 🙂 ......my tiež máme maznáčka, je to taký štvorec s hlavičkou a dlhými uškami a keď zaspáva tak sa tými uškami hladí po očičkách, uškách, ručičkách no proste kde sa dá...a bez neho ani nakrok....ten palček to teda neviem ale počula som, že deťúrence sa dosť ťažko odnaučajú od palčeka lebo je to určitý druh ukľudňováka 🙂 ...nieje cumel 😒 tak je palček 🙂
Ahojte, tak aj my budeme mat od septembra skolkarku. V juni bude mat 3roky. Myslim, ze ja z toho budem viac vysasena ako ona. Uvidime, ako to pojde, nastastie zatial este ostavam s mladsou doma na RD. Idem vas precitat, co ste popisali
@tanika5 hehe to robi aj nas oblozi sa hrackami a nema si kam lahnut... Viem, ze su male zachodiky, kamoska robiv skolke a ked ju ideme pozret tak krpec vzdy "potrebuje" kakat, proste sa mu tam tie zachodiky a male umyvadielka pacia, ale aj tam ho musim vylozit lebo sa tam nevie vyskriabat...no som zvedava
Ale zaujimave, ze ked od nich nieco chceme tak nevedia, ale ked netreba tak si vylezie kam chce...teda aspon u nas to tak funguje, skoro zo vsetkym
@babu9 hej aj on s tou plienkou, ja som mu davala cumlik ale asi od 3 mesiacov ho nechcel len ten palec si pcha do ust, a to som sa tomu chcela vyhnut, presne pre toto.
U vas mozu mat deti v skolke maznakov?
@mychaella presne tak to funguje aj u nás, ked sa nudí alebo vie že som na blízku tak Mama pomôž, ale ako náhle je v zápale hry alebo vie, že si musí poradiť sám tak všetko zvládne na jedničku 😀 ... s cikaním nemáme vôbec problém to ciká po stojačky hned odzačiatku, videl tatina tak musel aj on 😀 júúúj a idem do períín bo ma zajtra ozaj len s tým vedrom preberú 😀
@mychaella no neviem či môžu 😒 ale bohužiaľ on bez neho tam nebude spať..my ho máme od narodenia takže to je naša tretia ruka a bez nej to nejde...ale myslím, že deťúrence si môžu zobrať nejakú svoju hračku...veď budú mať čo robiť keď tam budú bez nás a nie to ešte bez svojho mazloša...u nás by to neklapalo...takže či sa im to bude páčiť alebo nie tak ho tam bude mať , ja kvôli tomu nebudem stresovať svoje dieťa....

@babu9 aj my si ideme osobne, ale kázali najskôr po 23.tom ☹ no ked som videla ten poradovník hned v prvý den zápisu tak neviem neviem ☹ no dufam, len, že tam bude vela detí pod 3 roky, náš bude mať 3 teraz v maji tak snad ho zoberu inač ma asi klepneee 🙂 júúúj len sa obávam toho nástupu, ked on je samotár, nedokáže sa zabaviť s detmi rovesníkmi jedine so staršími ☹