icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

rebecca2006
17. sep 2012

@pepinka25 to ma mrzí, skoré uzdravenie... 😢

rebecca2006
17. sep 2012

ahoj bambule. tak ako škôlkári? My sme celý minulý týždeň rčali doma- teda, mimo škôlky, kvôli soplíkom, a ešte som ho nechala doma. Už je v pophode, neodsávame, ale ešte nie je 100%, ešte má taký zahuhlaný hlas a treba fúkať nos, tak do stredy ostávame určite doma- a potom pravdupovediac neviem. Svokrovci prejavili záujem, že bz ho vzali od zajtra do nedele na pár dní do Zámkov, ešte si musím rozmysliť, neviem,či ho mám nechať ešte poliečiť alebo pôjdeme vo štvrtok do škôlky.....Zas sa druhej strane, už sme doma od predminulého piatku, dosť dlho kvôli obzčajným soplíkom...
Inak, strašne je vydorovitý a neposlušný, normálne si tú škôlku so mnou takto vybavuje 😢

lenkove
17. sep 2012

Inak, ja som ráno odviedla moju do škôlky neskôr ako som plánovala... Detičiek tam bolo celkom dosť... Aj do vnútra som ju zaviedla a nepomohlo... Malá plakala a plakala.. Jediná tam 😔 😔 ☹

pepinka25
17. sep 2012

@rebecca2006 dakujem citim sa fakt pod psa nic sa mi nechce,lezim pod perinou s cajom a paralenom a o dva nastej idem pre prcka do skôlky dufam ze to odomna nechyti a nebude aj on chorucky ☹

pepinka25
17. sep 2012

@rebecca2006 ahoj nechaj ho pekne doliecit este, teraz bude to obdobie este horsie uz sa ochladzuje a nemoce hura hor sa na nas,ved este bude chodit ako dlho do skôlky neboj sa radsej ho nechaj nech je ulne fit aby nebol dva dni v skôlke a nevratila sa mu nemoc zasa

klauduska
17. sep 2012

@rebecca2006 aj my sme doma od minuleho piatku, cez vikend sa mu to celkom polepsilo,nemal nic,tak v pondelok bol v skolke,ale zasa sopliky,tak sme doma od minuleho utorka a este cely tento budeme,lebo ma ATB... 😒 Dufam,ze tam nebude tyzden a znovu nieco lapi.... 😖

klauduska
17. sep 2012

a inak 8 deticiek chybalo minuly tyzden,takze bacily su uz medzi nimi v plnej paradae.... 😠

m.i.r.i
17. sep 2012

ahojte..tak my sme sli opat do skolky po 10 dnoch soplov..teda bol len 2 dni v skolke minule..a teda ideme zas..dufam, ze to tentokrat bude viac ako 2 dni, lebo ma urcite slahne..normalne si hovorim, ze ake by to bolo super, keby aspon tyzden vydrzal 😒 no uvidime...rano celkom ok, najprv ze ide,potom v aute tiez pohoda, ale ked sme dosli tam, ze on nejde..ale nechal sa odniest na rukach a ked tam videl ostatne deti, co on ma nastastie triedu, ze tam nik neplace, tak v pohode..ucitelka ho vzala, bol celkom fajn, tak dufam, ze to bude ok..len nech je zdravy!
a prekvapili nas pozitivne tym, ze nam dali internetovu stranku s prihlasovacimi udajmi a mozeme si tam volit aj stravu, teda vyberat z niekolkych jedal pre maleho predom, co som teda velmi uvitala vzhladom na to, ze ma ta strava obcas desila...🙂

ivanafialkova
17. sep 2012

@m.i.r.i s tou stravou to je super aj ja by som to privítala, ale u nás to asi v tomto storočí nehrozí.

nefertitka
17. sep 2012

@rebecca2006 ja by som ho zas zo skolky tak dlho prec nedrzala, ak mu uz nic dokopy nie je, odvykne si a bude to este horsie potom. Nasa tiez neni uplne fit, sice sople nema, ani nekasle, len ked velmi lieta, ma este troska zachripnuty hlas, pytali sme sa lekarky, ci je este nakazliva a ci moze ist uz do skolky a povedala, ze v pondelok kludne uz moze...na zaklade toho, co videla v piatok, ze len slabsia viroza.
Potom v zime to uz bude podla mna o inom, tam uz budeme musiet aj 2 tyzdne asi ostavat doma, ak nie viac, tam uz budu chripky a podobne zalezitosti:(
@m.i.r.i tiez si vravim, nech vydrzime aspon tyzden, dva....

nefertitka
17. sep 2012

ja som dnes inak malej hovorila, ze tam bude pocase aj hajavat a ona ze cez noc?ja ze nie, cez den a ona ze chce aj cez noc 😝

m.i.r.i
17. sep 2012

@nefertitka nas tiez isiel do skolky a uz nema sople, ale zakasle ked vela beha napriklad..ja som ho nechcela dat skor nie kvoli nakazlivosti iba, ale ja sa skor bojim, ci je ozaj poriadne dolieceny, ze tam teraz zas bude vela lietat kade tade a ked to hrdlo trebars stale nie je uplne fit, tak bude chory znovu...ja mam z toho strach, ze kedy je uz ozaj 100% zdravy...☹

jja
17. sep 2012

@m.i.r.i my sme takisto trhli rekord🙂, prvy den na nastup do skolky, my sme chytili hnacky, vracacky, dva dni na infuzkach...druhy tyzden 2 dni v skolke a pridruzil sa kasel..este je doma, ale dufam ze v stredu uz pojde do skolky...bude to opat boj, ale zacat uz musime a zvyknut si tiez 😉

lenkove
18. sep 2012

Ahojte...
ako treti tyzden v skolke? Moja dcerka sla po tyzdni chorobky doma a dnes uz bola zachripnuta.. Rano dostala calciovy sirup a sup do skolky... Nema ani horucku, ani sople.. len ten hlasok.. Ach jaj 🙄 Ale aj ja som v kuse chora, takze ... asi sa nakazujeme navzajom, sefka mi vravela nech idem do Tatier, zeby mi chcela dat dovolenku navyse 😀 😀 😀 ????

marcikova
18. sep 2012

My po tyzdnovej marodke sme zacali so skolkou akoby uplne od zaciatku....a strasne vcera plakala takmer cele dopoludnie tak som sla pre nu uz na obed a dnes sme isli tiez s placom. A ja cakam co bude ci zase na obed alebo to uz bude dnes lepsie. Pritom prvy tyzden chodila krasne hned bola na cely den a po chorobe taky obrat. Ufff vcera som aj ja plakala cestou zo skolky, bolo to fakt hrozne :(

marcikova
18. sep 2012

@palomka
Sedatif pc poznam len nie u kazdeho dietata to zaberie, je to homeopatikum takze neuskodi ale napr. u syna to zaberalo dobre ked mal take stavy ale u mojej dcery akoby sa to minulo ucinkom 🙂

marcikova
18. sep 2012

@lupege U nas to bolo presne takto. Prvy tyzden uplne krasne bez problemov, s radostou chodila. Potom po 4 dnoch sme dostali anginu a tyzden ostala doma na antibiotikach. A vcera to bol priam horor plac od rana len co otvorila oci a cele dopoludnie v skolke, tak som pre nu sla skor a dnes znova plac aj ked sa mi zda ze uz menej. Ale vyjednavala, prosikala, mojkala sa ....chudatko moje videla som ako sa jej tam nechce. Som dohodnuta s pani uctelkou ze keby bolo velmi zle tak mi zavola. Tak cakam. Inac starsi syn mal taketo problemy este aj v pripravke, on mi plakal aj ako 5 rocny . Nechcel tam chodit, neznasal skolku. A takto sme sa trapili asi tak prvy mesiac pokial sme si nezvykli ale po kazdej dlhsej chorobe alebo prazdninach to prepuklo nanovo, tak som zvedava ako to bude s dcerkou. Drzim prstiky

iinuska
18. sep 2012

@bea1971 tak ten bazen musi byt super vec. U nas nic take 😖

skoricaxx
18. sep 2012

no aj mne syn dnes vysvetloval ako mu tecie soplik ze tam nemoze ist, bo sme boli minulý týžden štvrtok piatok boli doma že mu tiekol sopel, teraz mu nic nie je
uvidime co si vymysli zajtra

lenkove
18. sep 2012

@skoricaxx moja dcerka vcera vravela, ze ma soplik, kasle a boli ju brusko.. No vsetko jej bolo..
Dnes rano ju uz len bolelo brusko, ale ked som sa jej pytala potom ze kde, tak nevedela co ju ma boliet.. Dufam, ze ju ozaj nic neboli 😅
A mame pokrok! Vcera vecer neplakala, ze nejde do skolky, dokonca priznala, ze bolo dobre.. Len ze ona chce tu ucitelku, co ich budi a nie tu co tam je rano 😝 Takze rano poctivo oplackala 😔

bea1971
18. sep 2012

@iinuska to ano je to super, je to jedina skolka v Ziline co maju vybudovany bazen priamo v budove ,ved tu aj chodi najviac deticiek v meste,na zdruzeni hovorila riaditelka,ze je tu az 217 deti 🙂

nefertitka
18. sep 2012

ja som dnes sla pre Nikolku a po ceste domov v aute mi vravela, ze ona bude zajtra so mnou radsej doma. Hm...doteraz chodila bez problemov, dnesmali asi nejaku inu ucitelku, nieco sa tam ocividne dialo, lebo cela bola nejaka smutna a ze jej nieco ucitelka nechcela dovolit, ked ona mi nic nepovie nikdy, co robila ani nic:( a isla si este umyt rucicky pred odchodom domov, pri satni je nejaka trieda,kde sice, kde ona nechodi, ale vzdy si tam ide umyt rucicky, kukala som z dialky, s nejakym chlapcekom si umyvala ruky a doslo nejake dievca a zacalo do nej total drgat, zo zaciatku slabo a potom pridavalo az si skoro narazila hlavu o zrkadlo. Ucitelky nic! a stali tam pol metra od nich! tak som ju zavolala nech ide prec, nechcela soms a do toho miesat, ale som jej povedala vonku, nech si taketo veci nenecha robit, nech zahuci na take dieta alebo nech ho drgne naspat...ale ked ona nikdy nic take neurobi, teliatenko moje. Vyslovene zakerne do nej drgala, len aby sa buchla, to uz boli trosku vacsie deti. Nechcem, aby sa tam kvoli takymto veciam citila zle, alebo nebodaj zostala do zivota zakriknuta, lebo si necha ublizovat, omg! nic, prisna drezura bude doma, bude sa denno denne ucit, ako vracat utoky, to uz takto nejde

m.i.r.i
18. sep 2012

ahojte..tak my sme uz 2 dni boli v skolke😉 som zvedava ci budeme aspon 3 tento tyzden, zatial sa javi, ze je vsetko ok..(klop klop)...dnes uz rano plakal..ale az pri dverach skolky, inak sa tam tesil..a ked pre neho tato prisiel o 15:00 dnes tak tam este 1.5 hodiny ostal sa hrat, ze on nejde domov..a vecer uz rozpraval ako ide zajtra do skolky..tak neviem co to rano...pritom nemal od koho odkukat..dufam, ze to nemieni zaviest kazdy den 🙂 Inak zatial fajn..

@nefertitka no je to veru tazke..ty musis svoju nesmelu dcerku ucit ako sa presadit, ja musim svojho krotit..stale sa pytame uciteliek ci nebije deticky, tak uz dnes hovorila, ze nie ze vyslovene bije, ale je riaden nervak a skace do kazdeho ked sa mu nieco nepaci, tak aj do deti si rypne..ale ze zatial nic vazne, ze to viedia skorigovat..a nas ma vyhodu, ze su tam starsie deticky, tak tie sa s nim nebiju, ze len pozru na ucitelku, ze co to ten maly do mna drga..a ona vysvetli, ze on je este maly, ze sa nauci, ze to sa nerobi...na jednej strane fajn, na druhej by som aj rada, nech aj jemu obcas niekto "svacne" tak aby vedel ake to je, lebo odo mna to teda nevie🙂

nefertitka
19. sep 2012

@m.i.r.i aj my sa zatial drzime🙂 som zvedava, dokedy. Mne dnes moja povedala, ze chce byt radsej so mnou doma,dufam, ze sa to nebude zhorsovat, zo zaciatku bola skolkou uplne nadsena. Hm. A ty uz chodis do prace?
Mna len stve, ze proste si v tichosti umyvala rucicky, nikoho ani neprovokovala ani nic a zacal sa do nej niekto obuvat....ked jej doma nazorne ukazem, alebo resp. sa opytam, co ma urobit, tak na mna najprv zavresti a potom ma silno buchne, alebo strci do mna, tak sme sa to ucili, ale na detoch to nepraktizuje. Sme sa totizto ucili, ze ked jej niekto zacne robit zle, nech najprv nanho zakrici, nech jej nerobi zle a potom ked jej robi dalej zle, nech ho teda bacne naspat, alebo ked strka, nech strci naspat. Ani raz to este nespravila, ani ked som s nou vonku medzi detmi.
A nosi aj okuliarky, tak aj z toho mam obavy, ze raz bude tercom posmechu.

nefertitka
19. sep 2012

no a naucila sa tam ze "do prdele".... kazdu chvilu to niekde vykrikuje, vcera sme boli poobede na ihrisku a vykrikovala to tam, vsetci kukali, ja upozornovala, zas kukali, ja upozornovala, asi 10x, ze este raz, ideme prec, zakricala to naschval, tak som ju s velkym revom odtial brala. Zas vsetci kukali 😝 Ze nejaki chlapci to hovorili, ze 'sadni si na prdel do prdele"...no a Niki co?samozrejme opakovat. Ach jaj.

rebecca2006
19. sep 2012

no, my sme ešte dne sdoma, nechala som ho na "doladenie". Ale už je zdravý. Zajtra ideme, tak som zvedavá ach jaj. Dnes máme rodičko- malo bzť včera, ale ho prelolžili, hm, bola somnahnevaná, lebo som si yohnala babysitting, aj manžel dobehol o hodinu skôr yz práce... Tak dnes musí dojsť zasa. Som yvedavá či aspoŇ niečo k veci povedia, no, a Martikovej adaptácii asinič, keďže sme celý čas doma.....

jja
19. sep 2012

ahojte, tak uz sme v skolke...z troch tyzdneov mame dnes treti den...rano isla s palcom, bol ju zaviest mm, ze vraj zurila preco tam musi byt, ze ona tam neche byt, ale ze sama vosla dotriedy, nebolo to uz to odtrhavanie ako minule, ale sadla si k stolu a plakala ze preco tammusi byt...tak som zvedava co bude ked pride domov poobede...

opica89
19. sep 2012

ahojte chcem sa opytat že kolko platite za skolku ked vase dieta nemalo este 3 roky?

m.i.r.i
19. sep 2012

@nefertitka nad dnes tiez plakal..uz v aute mi rozpraval, ze chce byt doma s maminkou..a potom som ho musela zas nechat placuceho s ucitelkou ☹ a to pritom vcera ked bol muz pre neho, tak tam este 1.5 hodiny museli ostat, ze on nejde domov zo skolky a cely cas sa tesil ako zajtra pride zas...a pride rano a uz sa chce hrat doma a ostat s maminkou ☹ tak verim,ze pocas dna sa mu zas v skolke zapaci..
My mame dnes v skolke o 16:00 opekacku..taka akcia deti a rodicov, hlavne sa maju piect zemiaky v pahrebe ale moze si kto chce co chce doniest..tak muzik tam bude..ja pracujem ☹
A no ja pracujem uz davno...moj muz bo a je na rodicovskej..pracujem ale z domu..
A sranda, ze ty ju doma ucis ako do teba udriet (chapem, ze ju ucis ako sa branit samozrejme)..lebo my sme prave ten pripad, ze nikdy sme mu nic neukazovali, ani my sme mu v zivote ani necapli ani nic a on ked sa nahneva tak bije vsetko okolo...tak ho prave krotime, ze to sa nerobi, bit sa nesmie...a o sebaobrane nemusi byt ani rec, lebo on svacne aj strarsim detom.. 😖 ja len dufam, ze toto ho prejde..
Okuliariky - no ja napriklad nosim okuliare od 1 roka...este som v kociku sedela a uz som nosila..takze viem co myslis..ale ja co si pamatam tak take ozajstne posmievanie prislo az v skole, v skolke vobec...a ja som bola napriek tomu dominantna...a neskor v skole som si ten "handicap" tiez kompenzovala tym, ze som praveze chcela ukazat, ze som dobra a lepsia atd..asi vies, taka klasika ked niekto ma nejaky problem a je "iny" tak ho to bud ubije a je zakomplexovany, alebo ho ten komplex zenie vpred...tym chcem len to povedat, ze tvoja malinka moze nabrat este sebavedomia, neboj a tie okuliariky mozu byt aj takou malou vyhodou byt iny! Mne napriklad ked hovorili, ze som ako sova, tak som stale povedala, ze ved sova je mudra..a tak som aj ja! 😀

m.i.r.i
19. sep 2012

@opica89 statne skolky beru deti od 2 rokov...a nie je rozdiel v prispevkoch u 2 rocneho ci u 3 rocneho..plati sa zvycajne len strava + kazda skolka si urci nejaky prispevok na prevadzku, pomocky atd...kedze zo zakona sa beru deti od 2 rokov, nie je tam ziaden rozdiel...rozdiel ma skolka len v tom, ze 2 rocne dieta sa berie ako 2 deti nad 3 roky, teda ak zoberu take co nedovrsilo 3 roky, mozu vziat deti menej.;.preto niektore skolky tych malych neberu, kvoli miestu...
Sukromne skolky si niekedy stupnuju skolne podla veku a to kvoli tomu, ze tie mensie deti mavaju plienky, treba ich krmit, obliekat atd.....ale tiez nie vsetky sukromne to robia..my mame maleho v sukromnej a tam platia vsetci rovnako..tiez beru od 2 rokov..