icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

nefertitka
21. sep 2012

@palomka choroba??

m.i.r.i
21. sep 2012

ahojte..tak my dnes krasne v pohode..ja, ze uz piatok, ze bude zle....a on asi zistil po 2 dnoch co pomrncal, ze to nema vyznam a dnes krasne dal pusinku mne aj tatkovi, vosiel do triedy,rozbehol sa za ucitelkou a zakyval..laska moja!
@nefertitka moje zlate ☹ to mi je luto, ze az takto zle to znasa..tak hadam cez vikend si oddychne a mozno sa bude aj tesit zase v pondelok
@lenkove no aspon ze ta vila u vas zabera...my ale tiez maleho este na kruzky nedavame..ved ani neviem co by ho bavilo..hadam sa neskor nejako zacne viac o nieco zajimat. pri nicom neobsedi, tak jeho tak na kruzok vecneho skakania a vystrajania🙂 u nas tiez zacinaju tie kruzky teraz v oktobri, ale teda este neriesim.
a nasi maju vela aktivit..uz boli na vylete, maju vlastnu telocvicnu, tak chodia cvicit..uz rano ako sme ho viedli tam akurat nieco vystrihovali, nas sa praveze s noznicami tam nauci robit, doma ani zaujem velky nemal..ja som s aktivitami velmi spokojna..a vacsie deti chodia do skoly v prirode..jar, leto, jesen aj zima su pobyty v skole v prirode pre nich uzasne..skolka ma svoj prerobeny dom na dedine a tam chodia....ale nas je v triede so starsimi, kedze trieda je zmiesana..on je tam najmladsi🙂

andulka82
21. sep 2012

@nefertitka ahoj, naše plače tiež, doma stále, že on už zajtra nepôjde do škôlky. To tvoje ako keby si hovorila o mojom. Dnes ho brala svokra, že možno zmena, ale kde plač, celý čas na ceste tiež na plné ústa. Neviem kedy ho to už prejde, lebo toto je hrozné a to je najhoršie, že ostatné detičky už neplačú, to len náš malinký ☹

jja
21. sep 2012

@andulka82 aj my stale placeme:( mala v skolke a ja s nou doma:(

nefertitka
21. sep 2012

a neviem, ci mi zas neochorela, nejaka je bleda, jak som ju dnes vybrala, tak jej stale tecie sopel, tvari sa nemastno neslano...no nezda sa mi to a naozaj som nejak neni pripravena na toto, tyzden v skolke a potom doma a stale kookola:(

dievcinka
21. sep 2012

@nefertitka ahoj. My sme tiez plakali dvakrát večer, dve noci, aj vcera rano, ale nakoniec vcera aj dnes isiel v pohode bez placu 🙂 Tak dufam,ze uz bude len lepsie a aj vy to zvladnete. Viem,ze je to hrozne, ja som sa musela strasne premahat, aby som pred nim neplakala. Drzim palce nech coskoro vodime do skolky vysmiate deticky 😉

nefertitka
21. sep 2012

@dievcinka hej len ona praveze zo zaciatku vobec naplakavala a prvy tyzden chodila bez placu, ani domov nechcela ist, potom bola chora a tento tyzden asi tak od stredy to zacalo;(...dufam, ze aj rychlo skonci

nefertitka
21. sep 2012

@andulka82 u nas cely barak vie, ze nikolka ide do skolky....myslim, ze kto potrebuje vstavat o pol osmej, ani budik si nepotrebuje nastavovat 😝

dievcinka
21. sep 2012

@nefertitka no moj chodil tiez celkom v pohode. prvy tyzden bol chory,takze zacal neskor...poplakal si ked som odisla a bolo dobre, ale tento plac doma zacal az posledne dva dni....oni asi proste zistili, ze tam budu musiet chodit pravidelne a nie je to len na chvilu.....chudiatka tak maju krizu.....

nefertitka
21. sep 2012

@dievcinka no presne tak..aj ja si to myslim, mne tak trha srdce, ked mi povie, ze ona ma lubi staasne moc a peco tam musi ist, ked ona chce byt radsej so mnou....:(
a teraz ak sa potvrdi choroba, zas si odvykne a pojdeme nanovo? 😠

dievcinka
21. sep 2012

@nefertitka no ved aj mne je hrozne...a to ho tam vodim aj s mladsim, lebo muz robi od siestej a je to prenho tiez tazke,ked jeho tam necham a maleho si necham. .ale dneska uz som sa ukludnila, ked neplakal uz druhy den.... a uz sa motal vonku aj pri detoch, lebo predtym bol vzdy sam pri ucitelke. Sice este moc nespolupracuje pri cviceni a poctivo to odsedi, no ale to snad tiez prejde.a tie choroby tiez katastrofa...normalne nechapem, ze je zatial zdravy, lebo on tiez chyti hned vsetko. Papame martankovy sirup, tak dufam,ze este aspon dva tri tyzdne vydrzime, aby si poriadne zvykol

xabri
21. sep 2012

@lenkove píšeš mi z duše.Presne aj mojmu synovi nestaci ked sa len denne asi pol hodku nieco nove ucia.IA rano to je vrchol opytaju sa ho aku chce hracku a s tou sa hra az pokym nie je desiata.Tiez hovorim stredovek.Kopec hraciek a kazdy ma len tu jednu co si rano povie. Je jasne, ze ho skolka nenadchyna:(((((Nastastei sa mi ho podarilo dostat na 2 kruzky tak dufam, ze to pomoze.Zacat by mali od oktobra.Teraz idem pre neho s malou dusickou co bolo.Lebo uz mi nezabudla ucka povedat, ze stredu bol umrncany .Vraj plakal rano aj vonku aj pred spanim,lebo mu bolo smutno za mamou.A to teda nie jeho styl.Nikdy za mnou neplakal ani ked som bola tyzden prec.Ale ked sa im nikto nevenuje je jasne , ze dieta sa citi opustene a stratene v cudzom prostredi:((((

palomka
21. sep 2012

@nefertitka hej 😀 som zabudla napisat pozeram 😀 😀 😀

andulka82
21. sep 2012

@jja ahoj, no presne takto som bola aj ja zo začiatku, viem že je to ťažké ale napriek tomu, že ona plače ty nesmieš, ona to pocíti a je to oveľa horšie ak sa s tým nevysporiadaš ty tak ona tiež nie. Viem to, lebo malého prababka bola učiteľkou v škôlke a vždy mi hovorí, že ak to ja nezvládnem tak to nebude zvládať ani malý, tak som sa toho držala, malý stále plače ale ja už to zvládam lepšie a už mi aj malý rozpráva o škôlke čo predtým ani počuť nechcel o nej, takže dúfam že bude pokrok a ináč hovorila som aj s mamičkou ktorej pomaly ide dcéra do školy tá stále plače a matke povedala, že to preto aby ju ľutovala a zobrala domov. Takže v prvom rade musíme byť silné my a až potom pomaly dúfať že sa cez to dostanú aj naše deti 🙂 Neviem kedy to bude, lebo ten cirkus ráno, no to je katastrofa ☹

andulka82
21. sep 2012

@nefertitka presne tak, ako švajčiarske hodinky 🙂 Je príjemné sa podeliť s niekym, kto má presne také skúsenosti ako ja, aspoň viem, že nie som sama a trochu ma to povzbudzuje a dáva mi to silu to zvládať deň čo deň 😖

nefertitka
21. sep 2012

@palomka aj my sme zas chori 😠 ...total je usoplena, kycha a pokasliava...mna trafi slak....5 dni bola v poriadku

@andulka82 no inak aj ja som rada, ze nie som sama🙂

palomka
21. sep 2012

@nefertitka no mala teplotu, tak som jej dala paralen, asi 2x ho vzala a dnes som jej rano dala len ten IG a isla spat a ked vstala mala na brusku take ako ked ta stipne komar pupence, aj na noho okolo clenka a medzi prstami.a take mala aj minule na nohe ked teplotovala a brala paralen, tak neviem ci ma alergiu na nejaku zlozku v paralene alebo na kominaciu IG a paralen 😒 potom som jej dala fenistil a zmizlo to...teraz nema ani teplotu, sem tam soplik

misss
22. sep 2012

Ahojte..my sme chodili prvy tyzden v pohode..rano plac, inak celkom fajn..v piatok vecer zacal strasne soplit. Teraz v stredu isiel znova a uz aj rovno spinkat..Cestou do školky vkuse plakal, ale ako sa za nami zavreli dvere, tak bolo super, vysmiaty, zakyval mi, poslal pusinku..Parada..Az na to ze sa 2 dni po sebe pocikal v postielke (co sa nam doma este nestalo), ale vcera uz nie, tak sa vytesujeme.. 😀 😀

silta
22. sep 2012

jedalny lisok v nasej ms v piatok maju parky na obed :(((

sara07
22. sep 2012

@silta počkaj nemajú len párky ale aj fazulový prívarok a vajíčko

sara07
22. sep 2012

@xabri fakt stredovek..ved všade píšu mudr že deti sa do 5 rokov musia riadne vyhrať...hrat a hrat..,,ja mám dosť...jasné že potom si aj deti beru hračky alebo ich vythrávajú,alebo sa pre ne bijp...,ani sa nečudujem

majushkab
22. sep 2012

@xabri ako len jednu hračku 😕 u nas si deti beru čo sa im pači hoc su to aj 3 hračky za jednu polhodinu a spoločne sa to učia upratovať a tak maju aj spoločny program a každy deň musia isť von aj poobede zvyknu iba ak je ozaj zle počasie lejak vychrica a tak podobne tak ostavaju dnu...

nefertitka
22. sep 2012

@silta aj nas jedalny listok je taky uzasny 😠 😝
a uz mame aj horucku:( kriste...

koniarova
22. sep 2012

@silta Mne sa nezdá až taký hrozný. A čo sa ti nepáči? Jeden párok, ešte k tomu v prívarku ich hádam nezabije. 😉 😉 😉

lanczi
22. sep 2012

@silta tak mne sa zda vas jedalny naprosto uzasny! vela zeleniny ovocia razny chlieb atd..nechcela by si vidiet ten nas..:(

simsalabim
22. sep 2012

@silta v piatok na obed maju vajicko, parky maju zamestnanci - vsimni si to pismenko Z pri nich. znamena to zamestnanci, teda ucitelky, upratovacky a tak 😉

nefertitka
22. sep 2012

inak ked tam kukam, fakt neni az tak strasny, ten nas je ovela horsi

mateson
22. sep 2012

deti majú vajíčko. A ten jedálny je v poriadku.

mateson
22. sep 2012

a 90% detí potom kričí "prečo aj my nemáme párok? Učitelka povie " pretože párky nie sú zdravé pre deti". A deti " ale ja doma papám párok".

babullka1
22. sep 2012

@xabri a to akoze len jednu hracku??? ja ked chodim po syna ,tak ma hračiek navyťahovaných aj 10okolo seba a učitelka s tym problem nema 😲 ked ma ist domov...povie mu ze ich idu upratat spolu..on si to sprace a neni ziadny problem..nechapem ze jednu hracku... to kde sme 😖 😖 😖