icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

mateson
22. sep 2012

@xabri tak to je fakt "dobrá" učitelka keď Ti povie, že plakal ako mu je smutno za mamou.

xabri
22. sep 2012

@babullka1 Nechapem ani ja :( Lebo aj doma ked sa hra tak si vytiahnem vsetko co sa da,lebo este to potrebuje este ine a podobne🙂

xabri
22. sep 2012

@mateson No to si myslim aj ja🙂 Podla mna by ich mali zabavit tak ,aby si na mamy ani nespomenuli teda nemali cas si spomenut 🙂 🙂 Ale asi chcem vela 🙂

marcikova
22. sep 2012

@nefertitka Toto mam aj ja doma, pravidelne pride ku mne nadranom do postele s placom ze ona nejde do skolky. A to je teraz vikend troska sa ukludnila ale aj tak cely den za mnou chodi a pyta sa ma : A prides po mna do skolky? A skoro? a Ty si moj milacku mamka....Tie ranne place cestou do skolky, uff snad to uz prejde. Drzim prsty vsetkym nam maminkam a hlavne nasim drobcekom 🙂

majuskovci
22. sep 2012

Ahojte maminky spolubojovníčky 😉 Ozývam sa Vám po dlhšej dobe.My sme po tom ako sme 1 týždeň plakali,zvládli 2aj 3 týždeň bez plaču.Malý mal minulý týždeň druhú učiteľku,ktorá mala k nemu iný prístup a zvládol to v pohode.Bola som šťastná,že už neplačká 2 týždne akurát vraveli,že sa dáko nezapája,ale i to sa začal o niečo viac.My na ňom vidíme i doma dáke pokroky dopredu.Zistila som,že v triede v ktorej je malý je 24 detí,z toho 11 predškolákov a ostatný sú stredňáci.Od septembra do ich triedy pribudli vrátane môjho syna 3deti.Tento týždeň sme mali rodičko.Pýtala som sa aj jednej aj druhej učiteľky na malého.jedna povedala,že sa nemám báť a bude to v pohode,že to chce čas a druhá-tá pri ktorej plakal mi zase začala hovoriť o tom ,že má v triede 23 detí a musí sa im venovať a že sa nemôže venovať môjmu synovi,že si všimla,že má trochu problém s jemnou a hrubou motorikou a vraj by bolo pre neho lepšie dať ho do súkromnej integrovanej škôlky -sú tam umiestnené deti normálne s postihnutými,je ich menej v triede a vraj sa im učiteľka môže viacej venovať.Ja som jej povedala,že mi si takú škôlku nemôžeme dovoliť.Povedala som jej vrámci tých jej rečí o motorike,že malého pozeral neurológ aj som bola s ním u psychológa a tí povedali,že je v poriadku,akurát psychológovi sa zdalo,že má poruchu pozornosti.Proste tam je očividné,že jej ten malý v triede vadí a pritom neplače,akurát sa zapája do činnosti ako sa mu chce,a aj keď nerobí to čo oni tak sa hrá a nevyrušuje ich.Na ďalší deň mali v triede úplne inú učiteľku a tá povedala,že malý bol v pohode bez problémov.tak ja už potom neviem komu mám veriť.V piatok keď som prišla pre malého ma volala riaditeľka vraj jej hovorila tá učiteľka,že chodíme na vyšetrenia a povedala mi,aby som jej doniesla lekárske správy malého.Ja som zostala ako obarená.Chápete to malý chodí do škôlky 3 týždne každí deň od 8-11:15 a oni sa tvária akoby ich tam strašne obťažoval.Keby mi to povedala po 3 mesiacoch pochopím,ale po 3 týždňoch?Vraj urobil od toho 1 týždňa pokrok,ale nie je na tej úrovni ako ostatné deti.Chce mu predĺžiť adaptačný ešte na 2 mesiace.Ja chápem aj tie učiteľky,nie som niaka úzkostlivá matka zaryto naviazaná na syna,ale to čo sa tam deje ma štve.Nechápem čo od malého chcú ja by som chcela vidieť ich na jeho mieste.Keď je niekto 5 rokov doma a naraz po 5 rokoch príde do kolektívu ,ktorý mu je cudzí,sú tam zabehnuté deti,ktoré sa samozrejme nechcú s ním hrať pretože je nový,už len to všetko je pre neho stres a nie ešte keď má hneď spolupracovať a robiť všetko ako ostatný.Nehnevajte sa,že som sa tu tak rozpísala,ale strašne som sklamaná či už z prístupu danej učiteľky a aj riaditeľky.Myslela som si,že oni sú tam na to,aby sa snažili dieťaťu pomôcť a dáko mu to ulahčiť a nie robiť toto.Veď oni sa chovajú akoby bol postihnutý. Neviem čo bude ďalej,malý sa do škôlky teší,keď pre neho chodím,je celý šťastný spokojný,uvidíme čo bude ďalej.......

mimasimi
22. sep 2012

@majuskovci Som si to prečítala, a normálne, sa pýtam, ze PROSÍM???? To, kde sme????? Sťažovať sa na ich prístup. Lekárske záznamy by som nenosila, či aj medicínu študovala? Je super, že sa malý adaptoval, a 3 týždne je dosť rýchlo, iným to trvá aj niekoľko mesiacov !!!

pepinka25
23. sep 2012

@majuskovci Ahoj tak to je strasne toto!!!co co su tam za ucitelky??oni by sa mali ist asi vysetrit ked vypustia nieco take z ust!to chcu dat tvojeho maleho prec aby mali menej deti a mali klud?ved na to tam su aby sa venovali vsetkym detom rovnako bez rozdielu!

nefertitka
23. sep 2012

ahojte...
noc sme mali vcelku zaujimavu...tato za mnou dobehol, ze Niki strasne krvaca, ja v soku co sa deje, zbadam krvavu plachtu a taka hroza ma chytila, nevedela som z toho spanku, co si mam mysliet, az mi doslo nevolno, najprv pocit na vracanie potom na odpadnutie a ona nakoniec krvacala len z nosa, no nie len, aj z toho som bola v soku, lebo krvacala vcelku dost. Ale mohol mi to inak predniest, kriste pane. Rano zas, nas tato stresman si vydobil, ze ju treba zobrat na pohotovost, tak tam jej zamrazili cievku, ale ze ma cely nos rozdrazdeny, ze moze zacat krvacat aj znovu, dostali sme nejaky kremik na potieranie. Ale ked som ju zbadala, jej to tieklo uz asi predtym v spanku, ona mala celu tvar krvavu, ruky, asi ako si to utierala, usi, az na krk...a to.no hrozny pohlad. Ja neviem ci budem schopna zvladat tie caste choroby zo skolky, je to na mna moc, za 3 tyzdne druhy krat chora:(

nefertitka
23. sep 2012

@majuskovci tiez normalne neverim, co pises, stazuj sa u riaditelky ak aspon ta je normalna! mam pocit, akoby sa chceli nejakeho toho dietata zbavit! hroza! nemozes zmenit skolku?

mamavera
23. sep 2012

@majuskovci nečítam celú diskusiu, len sem tam mi niečo udrie do oka (som učiteľka v MŠ) a teraz to boli príspevky, kde si opisovala vaše prvé dni v škôlke a tento posledný. Je mi veľmi ľúto, že sa stretávaš s takýmto hrozným prístupom učiteľka aj riaditeľky. Ty si ich predsa upozornila, čím všetkým ste prešli, neviem, na čo od teba teraz pýtajú nejaké papiere. Tvoje dieťa predsa nie je postihnuté a okrem toho, dnes sú bežne v škôlke aj deti s nejakým postihnutím, od nich treba pýtať papier od lekárky, odborného lekára a psychológa, robí sa to preto, že na základe týchto papierov, je možné znížiť počet detí v triede do ktorej je toto dieťatko integrované. Tvojho drobca nepoznám, ale podľa toho, čo píšeš, potrebuje len láskavý prístup a trochu času. Robiť nejaké závery po troch týždňoch v materskej škole sa mi vidí neprofesionálne 🙄 🙄 . A poznámka, že sa učiteľka nemôže venovať jednému dieťaťu, keď ich tam má 23.....chápem, naozaj nemôže, lenže nemá 23 nových detí, ale len tri. Už to, že za tebou chodili deti aby si to svoje stadiaľ zobrala,že plače, je zrkadlom zlého prístupu a zlej atmosféry v triede. Predškolákom a deťom o rok mladším sa dá už bez problémov vysvetliť, že náš nový kamarát to tu ešte nepozná, ale je rád, že je tu s nami a my sme radi, že ho tu máme a budeme sa mu snažiť trošku pomôcť. Deťom sa pripomenú ich začiatky v materskej škole a oni veľmi ochotne preberú na seba rolu ochrancov. A že sa nezapája?!? No a ?!? Mne sa nezapájalo jedno dieťa skoro celý školský rok a prežili sme to všetci, ale videla som na nej, že vníma všetko, čo s deťmi robím a rozumie tomu. Skoro celý školský rok aj ráno plakala, aj keď stále menej a menej. Je už veľká, dospelá, nemala žiadne problémy pri vstupe do ZŠ, aj keď stále zostala taká trošku plachá. Pracuje v reštaurácii a keď tam prídem, vždy si ku mne prisadne a smejeme sa na tom, ako každé ráno plakala a nič nechcela robiť. Neboj sa, bude to lepšie, v motorike ani iné deti nemôžu byť predsa tam, kde tie, s ktorými už učiteľky dva roky pracovali, pritlač na riaditeľku, učiteľku, choď psychologičke a daj im od nej odporučenia, ako s ním majú pracovať. Držím ti palce, keby si niečo potreboval, kľudne IP.

ivanafialkova
23. sep 2012

Milé maminy. Chcem sa Vás opýtať, či Vaše dieťatko, ktoré od septembra nastúpilo do MŠ nemá problém so spánkom. Môj syn bude mať dva roky v piatok a od kedy chodí do školky mrnčí celú noc. Vykrikuje maminka moja kde je, alebo sotili ma spadol som a najčastejšie nejdem do školky. Toto máme noc čo noc. Stretli ste sa s niečim takým?

nefertitka
23. sep 2012

@ivanafialkova my mame presne to iste, dve posledne noci plackala zo sna a vravela, ze nechce ist do skolky. Potom sa zobudila a s placom prisla ku mne, ze ona tam nechce rano ist. Zaspala a po chvili to iste. No a mne je z toho vselijako veru. Doteraz spavala s vynimkou chorob celu noc a nic ju len tak nezobudilo

ivanafialkova
23. sep 2012

@nefertitka A čo si myslíš? Je ešte na školku malá alebo niečo v škôlke? Ja neviem ani sama čo robiť. Som z toho na nervy.

mvranka
23. sep 2012

@ivanafialkova
@nefertitka aj mne mala spavala perfektne, od 7. mesiacov prespala celu noc a od 11. mesiacov spava sama v izbicke. vzdy mi vsetci zavideli ako mi perfektne spava, dokazala prespat aj 13-14 hodin vkuse. odkedy zacala chodit do skolky (nastupila o tyzden neskor, takze ma za sebou 2 tyzdne), tak sa budi okolo 2 alebo 3 rano a s placom vybehne z izby. ked ju zoberiem na ruky, nerozprava sice o skolke, ale vzdy mi povie, ze sa boji a ze chce mat zasvietene svetlo. napriek tomu, ze nic nehovori o tom, ze nechce ist do skolky, vidim, ze to ma suvis s nastupom. zatial to nejak extra neriesim, verim, ze to coskoro prejde. a pritom ona nerobi nejaky extra cisrkus, ze by tam nechcela chodit. dokonca vo stvrtok a piatok uz vobec neplakala.

nefertitka
23. sep 2012

@ivanafialkova neviem, ci je mala, ale vidis, moja ma 3 a tristvrte a robi to iste:( tiez som z toho na nervy, ver mi....

nefertitka
23. sep 2012

@mvranka my mame za sebou par dni, lebo za tieto 3 tyzdne od zaciatku septembra uz je druhy krat chora;( a to predtym byvala chora tak 2 - 3 x do roka;(

ivanafialkova
23. sep 2012

@mvranka Aj môj už išiel slobodne a cez deň o tom ani nehovorí. Ked sa ho niekto cudzí opýta ako bolo povie dobre. Mne povie že plakal som za maminkou. No počkáme ešte pár nocí ale ak to bude stále takto tak neviem. Veď mne to príde, že má z toho nočnú moru ...

ivanafialkova
23. sep 2012

@nefertitka my chodíme poctivo vynechal dva krát. Vyšetrenie a štrajk inak každý deň. A zhoršuje sa to....

nefertitka
23. sep 2012

@ivanafialkova predtym som ta asi zle pochopila, no mala uz asi neni na skolku, zo zaciatku nechcela ist domov a teraz toto. A to vam veru zavidim, ze ste zdravi. Ja ze aspon ten september vydrzime a hen, druhy krat chora, chuda moje. Mozno ze ma chuda v piatok ani neklamala, ze tam nechce ist lebo ju boli hrdielko, asi ju uz bolelo aj v ten piatok, len nic na nej rano este nebolo vidno, chuda moje a ja som jej neverila 😀 😝

mvranka
23. sep 2012

@ivanafialkova no tiez si myslim, ze sa o tom detom v noci sniva a maju z toho zle sny, inak si to neviem vysvetlit. a moja tak isto, ked sa jej niekto pyta ako bolo v skolke, povie "pekne" a vychvaluje sa, ze uz chodi do skolky. tak neviem, fakt neviem, co sa deje v tych malych hlavickach nasich deticiek, ale isto je to pre nich obrovska zmena a velky emocny zasah do zivota. ach, ja verim, ze coskoro sa s tym dokazu vyrovnat a budu radi, ze tam chodia 🙂

anjelicek26
23. sep 2012

@ivanafialkova - nas maly spi ako zabity, ziadnu zmenu nevidim... prve tri tyzdne sa dost v skolke pocikaval, tento tyzden uz len raz, tak to ide k lepsiemu. Inak sa tam velmi tesi, uz ma kamosov, papa, spinka tam, je tam kazdy den od siedmej do pol piatej.

ivanafialkova
23. sep 2012

@anjelicek26 môj je od pol ôsmej do pol tretej. On má ešte plienky a už nám prestal chodiť aj na šerblík, lebo že v škôlke padol do záchoda 🙂 Pýtala som sa na to učitelky a ona, že ich dávajú tak do začie sadať a on kričal že tam spadne. Tak že krok vzad. No musíme vydržaťť a hádam sa to dá no normálu.

ivanafialkova
23. sep 2012

@mvranka Aj ja pevne verím, že sa to zmení.

anjelicek26
23. sep 2012

@ivanafialkova - Max uz davno nemava nehody, tak som z toho tie prve tyzdne bola nestastna, ale ked si spominam, Saska mala rovnaky start - aj mesiac nehody - a to bola o rok starsia, ked sla do skolky. Max v skolke nekaka, nechava si to na doma, ale kazdy den, tak to je v poriadku, cika tam pekne, len niekedy neskoro zahlasi, ze musi, ked su vonku, proste uz nedobehnu. Tiez si myslim, ze sa to casom unormalni, neboj.

ivanafialkova
23. sep 2012

@anjelicek26 Môj tiež kaká až po ceste zo školky. Bývame len cez cestu tak uteká k lavičke pri našom vchode a stane sa. Ale tá plienka ma netrápi tak ako tie nočné mory a celkové zmeny nálad. Bud mrnčí alebo je ako čert. A bez mami ani na krok. Už ani u našich neostane, čo predtým nebol problém.

anjelicek26
23. sep 2012

@ivanafialkova - znie to ako ukazkova separacna uzkost, my sme si tym posledneho pol roka presli dva razy a bolo to zle 😖 Aj som sa bala, ci sa to nezopakuje, ale nastastie nie, jemu sa tam vdaka bohu paci a velmi sa tam kazde rano tesi. Je trochu prchkejsi, provokuje, viacej si dovoluje, ale to nejako prezijeme 😀 V skolke je uplne najmladsi, tak ma asi este akusi imunitu, tak to iste skusa doma na sestre, ale ta si to neda, ma smolu 😀

ivanafialkova
23. sep 2012

@anjelicek26 Tak teraz som sa trochu vyľakala tej separačnej úzkosti. Aj som si rýchlo o tom prečítala. No teraz som na pochybách, či ho nechať ďalej v školke.

anjelicek26
23. sep 2012

@ivanafialkova - ono je to tazke, ked sa dietatko trapi :( Ja som si uz ked som ho tam davala vravela, ze mesiac by som vydrzala, keby bol nespokojny a potom volila opatrovatelku. Nasa separacna uzkost bola hrozna, visel mi na nohe den-noc, ostat s nikym ani za svet, s cudzim ani omylom, s rodinou - dokazal cely ten cas prevrestat a s drahym aj tak stale smoklil 😖 Oba razy to bolo po dovolenke, teda zmena prostredia :( Trvalo to hodne dlho to dat do poriadku :(

ivanafialkova
23. sep 2012

Ja navštívim deckú psycologičku nech mu nejak neublížim s tým pobytom v školke. Ale vidím deti ktré doslava trhajú od matky. to moj ide sám. A plačú aj ked ja prídem pre neho. Skoro všetci. No ale oni v noci spia, čo mi vykrikujeme a mrnčíme od pol noci.

dievcinka
23. sep 2012

@ivanafialkova aj moj zacal zle spavat v noci....ma za sebou tiez dva iba dva tyzdne a tie nocne place zacali az ten druhy tyzden 😒 uz sa mi zdalo posledne dve noci, ze to je lepsie a uz zacal aj o skolke rozpravat, ze ved mama pre mna pride a tak som sa tesila,ze uz bude tento tyzden dobre.....no a od vcera sople, tak ostava doma - no a dufam,ze potom to nepojde znova k horsiemu 😅