Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
Ahojte!
Tak my po 2 tyzdnoch choroby, dnes opat plac velky.... ☹ ☹ ☹ A pritom doma naslubuje ako on nebude plackat,ze je on uz velky chlap, aj sa hra s autickami,ze rodicia idu zaniest Filipka do skolky a za chvilocku,uz su tu rodicia,Filipko ide domov,akoze uplne v pohodke,vsetko mu vysvetlim,ale proste place a place,najprv,ze nechce ist do skolky a ked sme uz tam,tak ze on tam chce byt so mnou. Keby aspon vydrzal 2-3 tyzdne a neochorel,aby mozno zistil,ze to takto proste bude a iadnym placom sa to nevyriesi... 😒
Ale mamina mi vravela,ze uz vycinaju chripky,tak dufam,ze nic nelapime...
@nefertitka
Ufff tak taky sok by som nechcela zazit. Tak snad sa vam to casom zlepsi a imunita sa snad nejako posilni. Zaciatky su proste tazke. Spominam si ze aj ja som zo synom bola prva rok viac doma ako on bol v skolke. A aj teraz ked davam malu vidim tie deti soplikate, pokaslievajuce, bohuzial je to tak rodicia ked pracuju daju aj taketo dietatko a potom sa uz vezu aj ostatne deticky. Drzim prstiky
do skolky sme ju dali preto, ze si potrebujem najst pracu(kedze zo starej sa ma po materskej zbavili), ale ako do tej prace mozem chodit, ked budem musiet byt kazdu chvilu doma?akoze mozme sa prestriedat s muzom, ale aj tak, ak to ma byt takto, tak si to veru neviem predstavit. Pred chvilou som volala s kamoskou, dlhsie sme sa nevideli a vravela mi o svojej malej, ze ked zacala so skolkou, tak v tej robote ani nebola a ze sa to zlepsilo s tymi chorobami az po 2 rokoch 😨
@nefertitka ono je to tazke vzdy pre mamicky..preco asi zamestnavatelia nechcu zamestnavat mamicky s malymi detmi? Lebo vzdy vedia, ze to bude jedna marodka za druhou..a najtazsie je tak ako si teraz hladas ty, ze si najst po materskej novu pracu a ked je dieta chore, nema ti s nim kto ostat..a si stale doma..staci, ze na pohovore zamestnavatel "zisti" ze mas male dieta a smola..este sa zvyknu pytat, ci ti ma kto strazit dieta v pripade choroby..ale napriklad moja sestra mohla dostat dobry job a ona im na takuto otazku povedala rovno, ze nie, ved ona je matka..a tak to aj skoncilo, ze s poslednych dvoch ju nevybrali..a bolo jasne aj preco...a tak inak aj bolo, ze dala malu do skolky a bola tam tyzden, hned chytila zapal usi a kadeco, marodovala s nou sestra 5 tyzdnov!, potom 2 tyzdne v skolke a dalsie 3 doma..a potom rubeola, angina..atd..ak nemas babku alebo opatrovatelku v case chorob, tak to je s pracou tazke..niektori skalni zamestnavatelia to chapu a nejako sa da dohodnut, ale inak hrozne..
My to budeme riesit od januara tiez..ja som mala na rodicovskej manzela, ale ide do prace a neviem ako to bude s tymi marodkami..chceme si zohnat opatrovatelku..lebo len obycajne sople trvaju 2 tyzdne u nas..tak asi prve 2-3 dni budem doma ja vzdy, vtedy su vsetky choroby tazke, zle noci, plac..potom je to o doliecovani a ja si nemozem dovolit byt 2 tyzdne na marodke...mame uz ale aj dedka na dochodku, pred 2 tyzdnami nastupil..tak mi svita jedna nadej, ze obcas by dedko mohol...a to ja rozmyslam este nad druhym dietatom tak o 1-2 roky..a uz teraz sa desim ako to potom budem riesit 😒
@m.i.r.i ja si take hladam pracu a zatial nic a dozvedela som sa ze v jednej firme by ma mohli zobrat tak pôjdem skusit uvidime ale so zvedava co povedia za mam dieta a snim nema kto byt doma ked bude chory,môj partner pracuje do vecera a ja by som potrebovala pracu na jednu smenu lebo neviem ako by sme to riesili keby som musela chodit na poobednu 😒 kto by maleho bral zo skôlky a bol snim doma ked partner musi byt v praci
@m.i.r.i asi aj preto sa ma z byvalej roboty rychlo zbavili, no ale nemali to jednoduche, ja som ich aj zazalovala, potom mi rychlo supli podradnu robotu, kt. som nevzala, ale uz boli kryti, takze uz som sa sudit nemohla, jednoducho so mnou vychcali. Sorry za vyraz. teraz sa mi skoro nikto neozyva, mam CV aj na profesii a pre same blbosti sa mi ozyvaju, obchodnik pre poistovnu, tel. operator pre telemarketing, no take ja robit nebudem...a inak na pohovore nemaju pravo sa pytat na dieta a ci ho ma kto strazit a podobne, vraj je to protizakonne. No ale neodpovedz im a nevezmu ta, takze asi tak. Dokonca si dovolili sa ma opytat, ci a kedy planujem druhe dieta. Ved budem vsetci bez deti, len aby sme mohli robit. Aj to je riesenie, nie? 😠
zlte sople su zle, neviete?
@nefertitka no ved vieme vsetci ze namaju pravo sa pytat ci si tehotna, kedy druhe dieta, co s detmi atd..ale pytaju sa a niekedy ani nie..vidia, ze vydata zena okolo tridsiatky, este nema deti..jasne, ze bude mat coskoro.. 😒 Je to tazke..sestru tiez tak cakala vypoved..sla po 2 rokoch spat do prace, malu do skolky a sef jej jasne povedal, ze mal teraz miesto nej 40 rocnu zenu co ma 2 velke deti ( okolo 12-13r) a ze tie nie su casto chore a ani nebude mat asi dalsie deti, ale ze sestra ma 2 rocnu a urcite bude chciet dalsie, ze jemu sa to neoplati..a mali tiez kadejake prietahy s nim, ale proste o robotu prisla, lebo ved vzdy vyhra zamestnavatel, kedze aj keby nieco spravil protizakonne, tak nasilu pracovat tam kde ta nechcu a kde ti prvej prilezitosti aj tak podkopnu nohy sa asi nechce ani nevyplati nikomu ☹ takze veru lahke to nie je..aj ked sa da chapat aj ten zamestnavatel, ja sa viem postavit aj na jeho stranu, lebo ozaj je to ekonomicky maximalne nevyhodne mat zamestnanu mladu mamicku, co polku mesiaca premaroduje s dietatom, je neflexibilna, lebo treba chodit pre dieta do skolky, maximalne nestala a neista...ale to uz by mali riesit ini kompetentni, aby boli v tomto state lepsie podmienky na zamestnavanie mamiciek ( nejake vyhody pre zamestnavatelov, vela jasli hned pri firme trebars, opatrovatelske sluzby atd atd) a to veru nebude, takze mame maminky smolu..
Ja som aj preto volila inu cestu a s malym bol doma manzel, jemu je ovela lahsie teraz ist spat do prace..po prve - do zivotopisu si nemusis uvadzat matersku ci rodicovsku, si zamestnancom danej firmy z ktorej si odchadzala, takze aj u muza je to tak a jeho sa nik neopyta na deti ani nic..ani ich nezaujuma ci budu dalsie a nebude s nimi doma ci marodovat..a ked to niekde vobec povie, ze on bol na rodicovskej,t ak u zien akychkolvek sefok si strasne splhne, to su vsetky hotove z neho, ze jooj, keby moj muz takto 😀 je to obrovska vyhoda teraz, lebo ja som zamestnanie neprerusila a pre neho je to jednoduchsie..ale s chorobami maleho to bude take iste pre nas ako pre vsetkych..
@nefertitka -mam v tom stale nejaky ''hokej''.. 😅 ake su tie ''nejnebezpecnejsie'',teda ten rozdiel medzi nimi? zlte,zelene,alebo tie biele-priesvitne? 😕 🙂
@vodnarky no ved ja tiez neviem, viem len ze cire su ok, zelene nie su ok (ale nemusia este nic znamenat v niektorych pripadoch) a o zltych neviem nic 😅
mala ma totalne huste zlte sople, kt. sa jej tvoria rychlostou svetla, vysmrkam, odsajem a zas ma plny nos...a terz neviem, cakat?ist k lekarke?asi pockam do zajtra este, chora je od piatku, tak ked aj zajtra bude mat tolko soplov a teploty stale, tak sa tam asi vyberieme...
jezis a zas vyzdravie, zas ju tam dam a zas bude chora, uz to vidim;( pomooooooooooooooooooooooooooooooc
@m.i.r.i vy sa zatial drzite, co sa tyka zdravia?
@nefertitka no my sme mali po 2 dnoch v skolke sople + hrdlo, velka nadcha, ktora trvala 10 dni..takze bol potom od stredy doma+ dalsi cely tyzden..v pondelok minuly nastupil a vydrzal cely tyzden, len uz v stredu sme tam videli v ich triede soplave dievcatko a bolo mi jasne, ze je to otazka casu..tak v piatok dosiel so soplami..ale uz to nebolo nic hrozne, len sople, ziadne hrdlo, ziadna velka nadcha, len plny nostek, netecie mu ani toho nie je vela, len stale to tam vyhrava, tak striekame morsku sol a fukame..ale spi v pohode aj cez den aj v noci a chodime vonku a vsetko.sople su tiez take zlto-cire..ale teda nic hrozne..uz su skoro prec, len stale tak pohuhnieva, tak sme ho dnes este nechali doma..ale zajtra uz pojde do skolky.. a tiez som zvedava, ze dokedy ☹
@m.i.r.i chudence nase deti:(
keby ste inak videli iskru v ociach mojho dietata, ked som jej povedala, ze nemusi ist dnes do skolky...
@nefertitka no ten moj sa cely vikend pytal, ci moze ist do skolky a kde je teta ucitelka renatka🙂 som mu hovorila, ze skolka je zavreta a tak mi od soboty hucal, ze v pondelok bude skolka otvorena a moze ist..ale nezabudne dodat, ze ked sa vyspinka, tatinko pre neho pride🙂 dnes uz sa pytal, ci ide do skolky, tak som mu radsej povedala, ze je este stale zavreta, ze aj zajtra otvoria..nechcem, aby si hned spajal, ze ked je chory, nemusi tam ist..lebo clovek nikdy nevie kedy to zacne zneuzivat..tak uvidime ako zajtra 😉
@nefertitka to je sila co ich je potom kedy planujete druhe dieta?to uz je nieco no my sme sa dohodli ze pockame este rok a ideme na druhe 🙂 a snad nebudem celu dobu doma sediet ked môzem byt v praci a zarabat ved to je kazeho sukromna vec kedy bude mat rodinu a oni nemaju pravo sa vyzvedat a sudit 😠
ahojte, najdu sa tu deticky, ktore zvladli prvy mesiac v skolke bez chorob?
ahojte baby, co s tym ked mi maleho nezobrali do skolky? este je dodatocna sanca ze by mi ho vzali ked tam zavolam ci sa nahodou neuvolnilo nejake miesto ?
@ivanafialkova 🙂 no a mne normalne dneska maly plakal, ze chce do skolky 😀 dufam,ze ho to neprejde, lebo toto bol teda poriadny obrat......som nechapala.....
@dievcinka no super. Moj revom ťahal do triedy ani sa na mňa neotočil. Ide sám ale strašným spevom. Chudáčik si uvedomuje že musí.
@kdezee mojej kamarátke takto zobrali. Ale toto neni bratislava. Takže ťažko povedať. Treba vyskúšať možno niektoré dieťa nenastúpilo.
@zajaciq Ahoj,my sme zatial v pohode,uz 4. týzden sme zacali a zatial nic.Sama som zvedavá,dokedy to vydrzí 🙂
ahojte tak a začal sa ďalší týždeň....dnes to už bolo super...pekne vstal s tým, že on už musí ísť do škôlky, poobliekali sme sa, zbalil si spolubojovníkov s ktorými spinká do plecniačika a hajde do škôlky....tak som v celku aj rada, že to už začína brať tak, že my musíme do roboty, Zuzanka do školy a on už je predsa škôlkár tak on do škôlky tak uvidíme či nám to vydrží celý týždeň.
My sme tiež boli trošku sopľaví aj sa nám to natlačilo do očiek, má ich trošku zapálené ale dúfam, že to prejde celý víkend sme sa kurírovali tak buď nás škôlka dorazí alebo to bude ok 😒.
.....maminky a s obliekaním ste na tom ako?....nám sa v škôlke vôbec nechce obliekať, doma sa pekne s malou pomocou hlavne vrchnej časti pekne oblečie a aj zipsík si už vie na mikinkách zapnúť sám ale v škôlke sa posadí, po obednom spánku a čaká kým ho niekto neoblečie 🙂 no proste chlap...aj mu dohováram, že sa musí obliekať sám ale on mi len na to " a prečo" tak uvidíme ako to bude prebiehať tento týždeň....
mate niektore aj take skusenosti,ze sa vam deti po skolke akosi zmenili?Mne napr. mala milovala moju mamu.Ale tak,ze tam bola u nich aj cely den a ked sme po nu vecer prisli,len na nas zavrieskla ze "chodte prec".Ked bola ona u nas,ja som sa na malu ani len pozriet nemohla.Vsetko chcela od mami.A teraz,odkedy chodi do skolky,som v soku.Minule sme ju tam isli zobrat a chceli sme odist s priatelom.Zrazu dosla zamnou a zacala revat ako sialena,aby som neodisla.Ja som nechapala.Tak som neskor skusili tak,ze mama pre nu prisla k nam,ci to nebude lepsie.Ale akonahle som jej oznamila,ze pride mama,hned zacala vyjdednavat,ze pojde len somnou.A pritom do skolky chodime celkom v pohode.Je sice pravda,ze sa trasie rano v satni.Ale uz neplace a vzdy hovori,ze ona pojde do skolky.Uz nevyjednava,rano s usmevom hovori,ze ide do skolky.Dneska je chora a cely den sa pyta,preco neide do skolky.
@lia09 moj maly tiez zboznoval moju mamu, ked bola u nas vecer sa chcel kupat s nou, umyvat zuby s nou a proste vsetko - este aj cikat musela chodit s nim, aj ked inak chodi uplne sam 🙂 teraz tiez zacal stale len mna vyvolavat, nemoze ho dat ani do postele ani nic. Moze sa s nim len hrat 😀 Aj my soplime a rano sme plakali,ze chceme do skolky....No oni asi maju este sami v sebe chaos a aj ked idu do tej skolky radi, asi sa stale niekde vnutri boja, ci ich tam nahodou nenechame, tak sa na nas tak naviazali.....ja si myslim,ze to casom prejde a bude dobre 😉

@dievcinka No tak nie som sama. To ma mrzí, že ste ochoreli a potom zas od znova. Aj môj rozpráva aj iným deťom neplačme mamičky pre nás prídu 🙂))A on sám reve ako besný.