Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
@lia09 nas sice place rano,ale sme na tom podobne,tych par dni co bol v skolke,vidim obrovsku zmenu,hlavne v tom,ze ostal mamickovsky,asi si teraz mysli,ze vsade bude cely den a bezo mna alebo co,neviem si to vysvetlit,nikdy taky nebol,nikdy sme nemali problem ho hocikde nechat,odbehnut a teraz je ako lepidlo na mna,aj vonku na preliezkach,stale sa musi uistovat,ci som pri nom,a amaminka pod tam so mnou atd. Podla mna to suvisi s tym,ze zacal chodit do skolky,inak si to vysvetlit neviem.... 😒
ahojte tak a začal sa ďalší týždeň....dnes to už bolo super...pekne vstal s tým, že on už musí ísť do škôlky, poobliekali sme sa, zbalil si spolubojovníkov s ktorými spinká do plecniačika a hajde do škôlky....tak som v celku aj rada, že to už začína brať tak, že my musíme do roboty, Zuzanka do školy a on už je predsa škôlkár tak on do škôlky tak uvidíme či nám to vydrží celý týždeň.
My sme tiež boli trošku sopľaví aj sa nám to natlačilo do očiek, má ich trošku zapálené ale dúfam, že to prejde celý víkend sme sa kurírovali tak buď nás škôlka dorazí alebo to bude ok 😒.
.....maminky a s obliekaním ste na tom ako?....nám sa v škôlke vôbec nechce obliekať, doma sa pekne s malou pomocou hlavne vrchnej časti pekne oblečie a aj zipsík si už vie na mikinkách zapnúť sám ale v škôlke sa posadí, po obednom spánku a čaká kým ho niekto neoblečie 🙂 no proste chlap...aj mu dohováram, že sa musí obliekať sám ale on mi len na to " a prečo" tak uvidíme ako to bude prebiehať tento týždeň....
ahojte.. u nas to uz zacina. tyzden doma tyzden skolka.. min tyzden bola v skolke a od dnse sme doma aj so zapalom priedusiek.. no proste parada.. momentalne ocenujem to ze som este doma lebo neviem kto by mi nieco taketo trpel v praci.. len dufam ze si skoro ako tak zvykne a bude viac v pohode co sa tyka zdravotnej stranky..
inak skolka ako tak uz v pohode, rano su place ale tie neriesim , lebo ucka povedala ze len zavrem dvere a je ok v pohode, a poobede ked pridem pre nu tak sa tesi, spieva si , skace proste pohodicka.. uz si zyvkla ze pre nu pridem ked sa zobudi a budu vonku / zacala som pre nu chodit az neskor nech vie ze aj po zobudeni v skolke este funguje nejaky program , prave z dovodu ze ked budem chodit do prace tak to budem stihat len tak tak .. / neprotestuje tak som v pohode..
@klauduska Ahoj, presne toto robí aj môj syn, predtým bol v pohode a teraz len maminka, predtým spával aj u svokrovcov a mimininých a v pohode a v sobotu ho museli v noci priniesť domov, lebo chcel hrozne maminku a nedal sa upokojiť. Je to určite škôlkou, my tiež ráno plač, ale dnes mi učiteľka hovorila, že bol v pohode. Musíme to vydržať a prejde ich to, je to pre nich veľká zmena, predstav si len nás keď meníme prácu a tak je to stres aj pre nich to je stres, lebo je to obrovská zmena. A ináč keď bude na otca ten prereval celú škôlku 😕
Ahojte zienky! Pisem vam do tejto temy, lebo som zufala... 😒 Moja mala bola prijata do skolky v aprili, v tom obdobi som mala pracu, bohuzial to nevyslo, a prepustili ma.. Pekne od septembra sme nastupili do skolky, uuplne bez problemov, ona je strasne sikovna, basnicky, pesnicky, je spolocenska, ma rada deticky, aj kolektiv.. Jednoducho ide o to, ze u nas v dedine je jedna mama, ktorej dcerka bude mat v januari 3roky, a ona uz teraz pracuje, tak mi dnes bolo oznamene, ze zoberu to dievcatko, a kedze ja nepracujem (pretoze cakame druhe babo) tak mi moju malu vylucia od januara zo skolky ☹ Rozpravali sme sa s jednou maminkou, ta povedala, ze by to nemali takto riesit, pretoze uz raz bola prijata, a a ked sa to tak vezme, ze je to diskriminacia, v tom zmysle, ze KAZDE DIETA MA PRAVO NA SKOLKU, nieco v takom zmysle.. Ja neviem ako mam postupovat, ci sa ist hadat, alebo is za starostom, ale ten ma odbije kedze napracujem.. Vobec nejde o mna, ja s malou budem doma, aj do piatich rokov, ale je to skoda, kvoli nej.. ako by ste postupovali vy? Neviem co mam robit 😒
@savanah111 su take skolky, co toto robia, aj u nas pri dome je taka, preto sme tam malu ani nedali, lebo nemam pracu, na rodicku tam vraj dokonca riaditelka zbadala tehotnu mamicku, tak v tej rane jej malu vyradila zo skolky, ze je tehotna, nech je s nou doma. Ja neviem, ci to takto mozu robit. Hm.... Keby na tom trvali, skus sa popytat aj v inych skolkach, je mozne, ze sa nejake deti odhlasili a uvolnilo sa miesto. A tam snad nebudu robit problem s tym, ze si nezamestnana. To je inak strasne toto
@andulka82 Poznáme máme to isté. A dnes ráno to bola úplná katastrofa. Vydržíme len nech sa to niekde neodzrkadlí na zdravotnom stave. Malý reval ako oči otvoril a myslím že tam reve ešte aj teraz.
@savanah111 skús rovno na - neviem presne ako sa to volá - inšpektoriát školstva - možno maminka iná bude vedieť čo myslím - ide o to že vylúčit zo škôlky môžu len písomne a musela by závažne porušit poriadok v škôlke. v škôlke by nemala v podstate byt len na postráženie ale mala by sa aj naučit byt v kolektíve, vediet s ním spolupracovat atd...my na rodičku sme mali tiež tehotnú mamičku a chodí to dievčatko do škôlky
no dnes ráno sme mali stažnosť na Matúša že berie iným detom hračky, doma je sám nemám ako to riešit a na ihrisku v podstate tiež bývame osamote alebo vymeníme hračky. Matúš požičia svoje hračky bez problémov..tvrdia mi že ostatné deti hračky neberú...to sa mi ako nechce verit..ako to riešite..ja v podstate mu to doma vysvetlím, nakreslíme obrázok popíšem mu ho ale ostatné je predsa na učitelkách..neviem ako ešte mám to riešit
@sara07 jezis, staznost, ze berie hracky? a to tie ucitelky su tam naco?!ja normalne zasnem nad niektorymi vecami co sa tu dozvedam o pristupe uciteliek ku detom.
To je preboha tak neobvykla vec, ze jedno dieta berie hracky druhym detom! to je nehoraznost!chuda ucitelka, ta musela ostat taka vykolajena....
@sara07 My sme to mali na ihrisku , riesila som to tak ze som sa s ním hrala doma a ked mi nieco chcel zobrat,vysvelila som ze az ked sa ja dohrám,moze to brat.ale ucitelky,ktoré nezvládnu takú malickost,no neviem.podla mna to deti robia kým sa nenaucia,ze sa to nemá.ja som nasej ucitelke vysvetlila ze tazko mu mozem ja dohovárat za nieco,co si poobede uz ani nepamatá. 😉
Chodia aj vase deti také unavené zo skolky? Moj sa len hádze,mrncí,lezí a fnuká.nechce nic robit a nikde íst,az po takej hodinke sa skludní,naje sa a je zase 😀
@sara07 no fiha, tak na toto sa ucitelky stazuju??? a naco su tam? To ako v nasej dedinskej skolke ked mi hovorili kamaratky, ze im vsetkym volali kazdy den, nech si pridu pre dieta, lebo place..vlastne kazda mama sla pre svoje do skolky skor lebo plakalo..to kde sme? ved deti v skolke placu, deti sa pobiju, deti si beru hracky, robia naschvaly..a ucitelky su tam na to, aby to riesili oni..ved na to aj tie skolky su..naucit deti socializacii, ved je samozrejme, ze 3 rocne dieta sa este natahuje o hracky, ze mu to maminka moze doma hovorit 1000x a aj tak si robi svoje a ked nema este surodenca, tak je to o to tazsie..jooj..mi rozum stoji niekedy nad tym co tu pisete, ze tie ucitelky riesia.
My sme sa prave zvlast pytali nasich uciteliek, ci nas maly nahodou neberie, beublizi atd,lebo niekedy mal take tendencie, ale ucitelka len mavla rukou..ze obcas ano, ze zoberie nieco a tak, ale ze to patricne vysvetlia a tiez tie druhe deti, hlavne starsie ucia, ze on je este maly, ze tomu tak nerozumie, ze mu to oni maju ukazat a tak..pritom viem, ze nas maly urcite zoberie, lebo on ked si nieco zaumieni, tak konec..jeden starsi chlapcek mi aj povedal, ked sme s nasim prisli do skolky, ze teta, vas Erik mi vcera bral auticka.. 🙂 a v piatok ten isty chlapcek povedal manzelovi, ze nas Erik mu pri obede hadzal rezance z polievky do caju 😠 🙂 to neviem ani ci sa smiat ci sa hnevat, ale viem si to zivo predstavit..ale ucitelky nic, ze je skvely, ze je supre zvladnutelny, da si povedat, respektuje vsetko.a drobne incidenty vobec neriesia, ze vsetko zvladnu...
@ivanafialkova no ja nechcem zakríknuť, ale dnes ráno to bolo o stupeň lepšie, už to nebol rev na celé ústa, ale len mrnčanie a to vďaka jednej učiteľke, ktorá sa mu venuje a dáva mu pocit istoty, keď som mu povedala, že dnes ráno tam bude táto učiteľka tak bol dosť v pohode. A predstavte si, že už je taký rafinovaný, že včera mi ráno hovorí, že nech mu prinesiem kvapky do nosa lebo má sopel a nemusí do škôlky, no nezačína trochu skoro s takýmito výmyslami, beťár jeden 😀 No uvidím zajtra lebo dnes to bolo pre mňa šokujúce nebola som pripravená na to, že to bude lepšie a bolo nerevali sme od rána ani cestou do škôlky to mrnčanie bolo super oproti tomu čo robil predtým, že každý vedel že ideme do škôlky 😒
@sara07 no presne kočky majú pravdu, však načo sú tam tie učiteľky, však aj oni ich musia na to učiť, čo sa má a čo nie, mali ste jej povedať, že doma to nerobí a že nech si to ustrážia nech ho upozornia ak to naozaj robí. Čo poviete takému malému keď príde domov, že nesmieš brať deťom hračky, no už ho vidím, že poslúchne jedným uchom dnu, druhým von. Ak ho vychovávate tak doma, že to nesmie a keď aj požičiava hračky, tak neviem naozaj skúste mu nedať všetko na čo si pomyslí, treba mu povedať že to je moje ja sa s tým hrám a nech si zvyká, že nie je všetko tak ako si to predstavuje on a v škôlke si to musia jednoznačne ustrážiť učiteľky, načo sú tam aby presedeli svoj čas a išli domov, nie za to sú platené 😉
@zuzanocka11 no ja ked sa hrám s ním tak mi ani tatovi, dedovi, babke hračky neberie a na ihrisku som to riešila výmenou naš za iné, Matúš nemal problem požičat svoje..lenže v škôlke nemáš svoje hračky
@savanah111 vypýtaj si školský poriadok alebo prevázdkový poriadok v škôlek, na vyžiadanie ti ho musia dať, a tam máš presne napísané za akých podmienok prijimajú a akých podmienok prerušia alebo vylučia zo škôlky, musia ti do dat písomne, inak smola, ústne si môžu hovorit čo chcú, a ty máš právo sa na základe čo tam majú odovolat alebo postúpit stažnost školskému inšpektoriátu...každé dieta má narok na škôlku...toto som sa dozvedela od učitelky čo je na md
no, ja som tu dlhšie nebola ale ako vidím riešia sa tu problémy ktoré by mali učiteľky zvládnuť ľavou zadnou. Môj malý sa už v pohode zapojil do kolektívu aj keď tie prvé dva týždne preplakal. On je v triede s deťmi od dvoch do 3,5 roka, len mám pocit že učiteľky tie deti nezvladaju. V piatok dostal od učiteľky po zadku lebo chlapčekovi rok staršiemu od neho dal takú facku že ten spadol, keď som sa ho pýtala prečo to urobil tak mi ukázal predlaktie ľavej ručičky ktoré mal modro fialové, a že on sa bránil lebo ten chlapček mu chcel zlomiť ruku 😖....Včera keď som bola pre neho učiteľka mi hovorila že bol zlý lebo v jedálni rozhadzoval buchty... a dnes mi hovoril že dostál zase po zadku lebo v umývarky púšťal vodu, riaditeľka mi hovorila že až príliš vystrkuje rožky 😠 .... do teraz som to neriešila ale už ma to štve, ja viem že môj syn nie je anjel ale v porovnaní s inými deťmi je skôr introvert. Teraz už kade chodí tam rozpráva že je zlý a neposlušný. 😒
@savanah111 ahoj,nenechaj sa odbiť,tvoje dieťa má právo chodiť do škôlky,to,že si doma,nemá s tým nič spoločné 😉
ja sa dnes musím pochváliť,Miško dnes vôbec neplakal,len čo vstal už chcel ísť...vďaka bohu,že "naše"učiteľky sú v pohode,podľa toho čo tu čítam,tak polovica učiteliek asi nebude veľmi kvalifikované na svoju prácu ☹ ...sťažovať sa,že berie hračky??? 😒
@savanah111 @sara07 ti radi dobre,toto som Ti chcela poradit aj ja, my mame nas poriadok na nete,precitaj si ho. Ak ti chce dietatko vylucit, musia to urobit riadne rozhodnutim, proti ktoremu sa mozes odvolat. Pohroz im,ak by si sa tam docitala nieco,co by bolo v rozpore s ich tvrdenim! 😉 Pohroz,ze to das presetrit skolskym uradom.
@sara07 nas toto (ze berie kazdemu hracky) robi nonstop, ked bol mensi tak cca 1,5 rocny este pekne pozical,aj svoje,aj si ako tak vypytal a neplakal,ked mu niekto nepozical....ale pred 2 rokom sa to zmenilo, fakt kazdemu hracky berie a trha z ruky a mozem mu milion krat vysvetlovat,ze sa to nesmie,ze si to musi vzdy vypytat a ked mu niekto nepozicia,musi sa hrat s takymi hrackami, ktore su volne. A robime to presne ako Vy, vobec mu nedavame vsetko po voli, ked je raz NIE,tak NIE aj doderzim aj za cenu sceny a potom odnesiem do izby a presne tak isto poviem,ze az ked sa ukludni,moze prist za mnou. Do minutky je pri mne a ospravedlnuje sa mi,ze to nespravi a ze ma lubi velice.Ale poznate deti, za pol hodinu spravi to iste. Ked to spravi vonku,najprv upozornim,ked sa to zopakuje,ideme domov. Niewkedy si uz myslim,ci nie som na nho az prilis prisna.... 😒 ale na druhej strane mu chcem dat jasne najavo,ze ked nieco poviem,tak to plati.
@m.zuzanka viem,ze v nasej skolke si ucitelky nemozu dovolit capnut dietatu po zadku, jedine so suhlasom mamicky. Moj tiez nie je anjel,a veeelmi by som chcela vidiet ako sa v tej skolke sprava. Ked som mu doma pri hrani vysvetlovala,ze v skolke si brat hracky nemozu,ze su vsetkych deticiek,povedal,tam si neberieme,ze im to pani ucitelka pekne vysvetlila.Zostava mi len verit,ze tam je iny ako doma, menej jedovity a blaznivy. Vcera ucitelka vravela,ze bol zlatucky,tak sa jej tiez dnes chcem popytat,ze aky je a ci nahodou nerobi zle druhym detickam,najma za tie hracky.... 😒
@m.zuzanka to akoze ucitelka si moze dovolit dieta po zadku??????????????????no skusila by jedna z uciteliek mojmu dietatu jednu capnut! a bolo by mi jedno aka by bola akurat v tej chvili vytocena, to by som si teda vyprosila!
@klauduska je to pravda že tie deti su iné doma a inak sa správaju v škôlke. Môj malý sa nikdy nedoťahoval s deťmi za hračky, jemu keď niekto zobral hračku on si zobral druhú a neriešil to, tak tiež nikdy sa z nikým nebil a teraz mi chodí s modrinami domov. Ako berem to že tie deti v tomto veku sú ako neriadené strely a nevieš čo kedy vyparatia ale nesúhlasím s tým aby mu niekto cudzí dával po zadku a rozprával aký je zlý, myslím si že by toto učiteľky mali zvládať. Veď tie deti sa všetky rovnako správaju, čo urobí jedno,potom to za ním opakuju takmer všetky. 🙂
Ahoj, som tu nova. moj syn (21 mesiacov) chodi tiez uz treti tyzden do skolky, no nejde to. Ked tam som s nim, aj ked sa s nim nehram, tak je v pohode, hra sa, uteka za detmi... proste uplne v pohode. Akonahle sa rozlucim a odchadzam, rozreve sa a krici, aj 40 minut. Viac sme to neskusali, nechcem ho nechat viac kricat. Jeho ucitelka sa mu venuje, kolko len moze a robi to vyborne, no on sa necha utisit, len ked ja pridem. Zazil to niekto? zlepsi sa, alebo ho mame vybrat?
@m.zuzanka myslim,ze je to hlavne tym vekom, su v tom najhorsom, vzdorovitom veku a verim,ze sa to bude postupne zlepsovat. 😉
Myslim,ze tie ucitelky by mali v prvom rade vysvetlovat a vysvetlovat. Ved v triede maju 20 deti, kazde bolo doteraz naucene na nieco ine a nebolo v takom velkom kolektive, tie prve tyzdne su o tom,ze si na seba vsetci zvykaju a prisposobuju sa. Nechapem ako tu aj niektore mamicky pisali,ze ich ucitelky sudili po par dnoch atd. alebo ze na tvojho povedia,ze je zly. Preboha,ved to dieta skusa,aj mne povedala ucitelka,ze sa prve dni jedoval a ze skusal,ked nieco endostal,ale ze zbadal,ze tadialto cesta nevedie. Sa inak cudujem,lebo ved im muselo prejst skolkou uz strasne vela deticiek...
@nefertitka vidíš asi môže, lebo môj malý nie je jediný ktorý už dostál po zadku. Fakt neviem, ako to mám riešiť ale nepáči sa mi to, lebo mi ho nebijeme, aj keď niečo urobí zle snažím sa mu to vysvetliť, alebo ak niečo poviem tak to platí a neustúpim.

@lia09 nas ani nie tak, zeby niekoho nechcel, ale co som zbadala napriklad je to, ze velmi vzdy chcel ist k babke a dedkovi, to ked som povedala, ze tam pojdeme, tak konec..a teraz ked je v skolke a sli sme po skolke este k nasim na chvilku, ze aspon raz za tyzden, tak maly ze chce ist a vsetko, ale uz ked tam bol, tak po pol hodinke, ze on chce ist domov do svojej izbicky, s maminkou...proste asi ked je cely den v skolke, nema svoje hracky, svoju maminku a vsetko a to kazdy den, tak uz mu je dost..a vlastne potrebuje aj ten svoj klud doma vo svojom, co predtym nehrozilo, lebo to doma sme uz nevedeli co s nim a rohy nam rastli z neho..tak sa mi zda, ze to je nejako tym, ze tie deti teraz su cely den v skolke, s detmi, ucitelkami, v hluku, maju podnety..a proste potrebuju nakoniec vypnut doma vo svojom, v klude a s maminkou, ktoru cely den nevideli a nie to este babky, dedkovia a kadekto 🙂