icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

rebecca2006
26. sep 2012

@mrskalianka moťžno odpoviem trošku mimo, ale nepomohlo by, kebz ju voil manžel? U nás synčeká vodí tatino a v pohode, ke´d idem ja, tak má až hysáky....

m.i.r.i
26. sep 2012

@pepinka25 s atb urcite nedavaj dietatko do skolky..zvycajne lekari hovoria tak 3 dni po dobrati ATB..ono je to asi lakave, lebo niekedy sa dieta javi uz uplne zdrave..nas bral ATB zatial len raz, mal hnisavu anginu..ale to som si sama hovorila, ze viacmenej lepsie toto ako obycajne sople..lebo pri tej angine ho trochu bolelo hrdlo, sli sme k doktorke, dostal ATB a uz na druhy den bol fit..ziadne horucky, ziadne sople..len povlak a flaky na mandliach vsak ano🙂 takze tiez sme brali ATB myslim 7 dni a nas maly bol ako cert doma a vlastne mu "nic" nebolo..dobre spal, vystrajal..ledze tie mandle neboli stale uplne ok a tak aj ked je to lakave, treba dobrat tie lieky a pockat a potom dat dieta opat do kolektivu..

my sme nasho dali dnes nakoniec..tie sople su pre mna stale velkou neznamou..lebo zas jemu trvaju aj 2 tyzdne..len teraz mal take mierne sopliky, ziadne place, dobry spanok, len mu proste vecne v tom nose vyhrava..striekame morsku sol niekolkokrat denne, nech to vyfuka, ale vlastne ked rano vstane, ma stale plny nostek a potom vyvfuka tak 2x za den ked mu tam susti..a len uz uplne cire a trosku..tak som ho dnes dala uz do skolky, ziadne zelene sople nema, nechali sme ho pondelok aj utorok stale doma, lebo mu vzdy v tom nosiku vyhravalo, ale no uz sa mi zda byt ok..tak uvidime ci vydrzime.
okrem toho som ochorela ja, nadcha, trieska mi v hlave, zimnica, hrdlo..takze uplna parada..ked toto chyti maly, tak sa mam na co tesit, lebo ja sama sa citim hrozneeee... 😖

rebecca2006
26. sep 2012

Inak dúfam, že nezarieknem, ale po chorobe celkom dobre začal, nereve, nikedy vraj trochu poplačká, ke´d dojdem, tak sa hrá, vie kopec nových básičiek, lepil, maľoval.....Tak dúfam, že nepríde nejaká kríza. Hlavne sa obávam, že budúci týždeň má dojsť babka, na ktor je naviazaný, bohužiaľ, manžel ide na týždeň do zahraničia na služobku, nemáme to inak ako poriešiť, sama s dvoma statť doma nemchcem, keby sa čolsi udialo, tak predsa. Aj bz mi šiblo. Tak musím epovolaťbabku- a dúfam, že nebude hzsáčik, že prečo musí do škôlky, keď je babka u nás..... 😢

majushkab
26. sep 2012

@klauduska
@pepinka25 baby aj u nas je to tak že su dve triedy spolu rano kym ich nieje dosť ale je tam učitelka aj z jednej aj druhej triedy si myslím že je to predsa lepšie pre detičky...som prekvapena že vo vašich škôlkach iba jedna 😢

pepinka25
26. sep 2012

@majushkab nie na jednu triedu su dve no jedna ucitelka a pani riaditelka je pri tych mensich a u velkych su dve no ale ked tam nie je pani riaditelka tak je tam jedna na tie male deti a ta chodi na pol ôsmu tak na nu deti cakaju vedla v triede nez pride

majushkab
26. sep 2012

@pepinka25 aha... u nas chodia na učitelky siedmu jedna z velkej triedy jedna z malej triedy a detičky su spolu kym ich nieje dosť potom pôjdu väčšie do svojej triedy so svojou učitelkou a ta čo ma male deti ostava vo svojej triede ..tie dalšie dve učitelky prichadzaju okolo desiatej

mimajo
26. sep 2012

no nas dnes siel s tatom, skusime takto. zatial tam je s nim

janulabj
26. sep 2012

ahojte 🙂
my zatial tyžden skolka tyžden doma, v pondelok ešte bol, ale už poobede sople kašel, dnes sme doma, zajtra ešte neviem.....ale už netečie nič 🙂 ani u lekarky som nebola, nema teploty nič. ako viem že tam chodia aj zasoplene decka, no budem za zaodpovednu a nedavam 🙂

nefertitka
26. sep 2012

@mrskalianka ahoj my mame to iste, prvy tyzden super, ani domov nechcela ist, druhy doma s chorobou a ten dalsi v pondelok super a od utorka jedna hroza, budenie v noci s placom, rano plac, veceer pred spanim vyjednavanie s placom, spat nemoze v noci kvoli tomu. No a teraz je zas chora, takze ked vyzdravie, som zvedava, co nas caka;(

dievcinka
26. sep 2012

No a moje dieťa, čo sa odo mňa tri roky nepohlo, nikdy s nikým cudzím neprehovorilo, konečne pochopilo, že ja do školky pre neho prídem,že ho tam nenechám a že sa mu tam nič zlé nestane 😀 😀 😀 Dva týždne v školke preplakal, doma poriadne nespal, mrnčal, vyjednával.....a to tam chodí len na tri hodiny. V pondelok a utorok bol doma,lebo od piatku soplil a dnes ráno: Mami, poďme už do škôlky 🙂 Išiel bez plaču a konečne aj po dvoch týždňoch cvičiiiiil a spieval s deťmi.......Učiteľku šokol ráno medzi dverami, lebo na ňu kričal : Ja som ťa včera videl vonku! - prvýkrát vôbec prehovoril (okrem plaču samozrejme) Prídeme domov a že: Mami, ja nechápem prečo to dievčatko v škôlke plakalo. 😀 😀 😀

jja
26. sep 2012

@dievcinka to chcem zazit aj ja...a myslim ze vacsina z nas v tejto teme🙂

dievcinka
26. sep 2012

@jja Ja verím tomu,že zažiješ..... u nás to prišlo z absolútnej krízy, vôbec som to nečakala....a keď to zvládlo moje dieťa, tak verte tomu, že to zvládnu všetky 😉 Držím palce, lebo viem aké to je, keď tak strašne plačú 😢 Mne ho tri dni trhali z rúk a ostatné dni to boli neskutočné revy. Teraz sa len modlím, aby sa tam neprihodilo niečo, čo by nás vrátilo naspäť.

monka_m
26. sep 2012

Ahojte, vidím, že pokračujeme skoro rovnako. Ja som v stave zúfalstva utekala kúpiť knižku do kníhkupectva "Hurá do škôlky", najprv ju nechcel ani vidieť, potom si tam pozeral obrázky a komentoval ich a teraz ju čítame každý večer pred spaním. Ranné plače v šatni máme stále, ale už tam od pondeľka aj spal, večer nemá lútostivé plače, keď si spomenie na škôlku. Pokojne prespí celú noc. A dokonca keď si čítame z knižky, že čo robila Katka v škôlke (tak sa volá hlavná hrdinka) tak mi on hneď referuje, s veľkou vážnosťou v hlase, že oni si maľovali ralety, učiteľka hrala na klavíri a spievala im a dokonca si opakuje pesničky, čo sa naučil v škôlke. Tak pevne verím, že sa zbavíme aj tých ranných plačov, keď od neho odchádzam. Pred tým vydržal celé dva týždne v kuse plakať celé štyri hodiny čo bol v škôlke. Už sme rozmýšľali, že škôlku odložíme. A dokonca odkedy tam spáva, mám pocit, že to lepšie znáša, ale nekrič hop, kým nepreskočíš, ako sa hovorí. Držím palce aby sa to len zlepšovalo Vám i nám. 🙂

klauduska
27. sep 2012

Ahojte!

Tak sme skusili pokus,spal u nas synovec co je prvacik a chodi do skoly v tej istej budove ako mame my skolku. Rano to bolo aspon bez placu doma, aj sme ho pekne odprevadili do druziny,ale potom uz zacal,ze on nechce ist do skolky. Uz mi to pride ako ritual,zacne mrncit vzdy. Ved uvidime. Snazila som sa mu vysvetlit,ze Vasik (bratranec) je v tej istej budove a videl jeho triedu a tak.....krasne sa rozclucili vsetko,ale potom ako zbadal,ze ideme do skolky, tam mrncal. 😒

klauduska
27. sep 2012

@majushkab u nas su 3. triedy a rano sa zoskupuju v jednej a z kazdej triedy je tam ucitelka.... 😉 takze dokopy 3.

ivanafialkova
27. sep 2012

@mimajo Ja som to zažila. Môj má zajtra 24 mesiacov. Plakal každé ráno, plakal cez deň, plakal pobede až kým som pre neho neprišla potom sa budil so sna. Psychologička povedala počkať 3 mesiace ak sa nezlepší alebo pohorší vybrať a nechať doma. Musím zaklopať dva dni je to o 90% lepšie, len sa mi vidí že niečo na neho lezie, tak dúfam , že ešte zajtra vydrží aby potom nebolo zas ťažko. Inak dnes od kedy vstal mi rozprával o prvých bozkoch 😀 spolužiačke a povedal už podme. Ale pani doktorka mne povedala že je to maličké na školku.

opica89
27. sep 2012

ahojte prosim povedze mi svoj nazor moj maly ma 2,5roka a už chodi do skolky hned v prvý den usiel ucitelkam zo skolky 2x raz ho odniesla naspat suseda a druhy krat my ked sme isli pozriet do skolky, že aky je tak bol pred skolkou a hladal nas, už sme boli obaja s manzelom nahnevaní a ucitelka ani nevedela, že usiel odvtedy mam hrozne obavy vzdy ked ho idem odnies do skolky aj ked len na 4 hodiny a zajtra maju ist na vylet na 2hodinky a ja neviem ci ho vobec dat lebo sa hrozne bojim , že sa mu nieco stane. Je zivy, na zadku sediet nebude, zvedavy vsetko chce vediet a ked som sa pytala ucitelky (tej co usiel) ci ho mam dat tak mi povedala, že svoje dieta poznam- no poznam, je živý ale mne este ani raz z bytu neusiel a viem že ho treba drzat za ruku lebo je este hlupucky.... neviem ci ho dat alebo nie?! neviem ci sa bojim zbytocne a prehanam to ale je to moje dieta o ktore sa bojim, jediny clovek o ktorom viem , že da pozor na neho, taky ako ja, je moja mama, manzelovi neverim dako lebo ked obcas sme na prechadzke a vidim niektore chyby co robi tak sa chytam za hlavu.

babulka123
27. sep 2012

@opica89 snazim sa vzit do tvojej koze co by som robila.. keby som zistila ze ninka nieje v triede kde som ju rano dala / v pripade ze by ho tam suseda ako pises neodniesla /.. no najprv by som skolabovala a ked by som sa prebrala tak by skolka uz na mieste nestala lebo ten vybuch co by tam nastal by bol neskutocny ... je to JEDNOZNACNE zlyhanie ucitelky.. nech je maly akykolvek ona je za neho zodpovedna.. juuu j ake nervy mam ze ani pisat neviem .
v kazdom pripade by som to riesila asi tak ze by som isla za riadietelkou ziadala vymenu ucitelky okamzite prepustenie, napisala na miestny urad co sa stalo / oni su zriadelovateli skolky /, a ucitelke pohrozila tresnym oznamenim za to co sa stalo . preboha 2,5 rocne dieta nemoze nechat bez dozoru ani na 5 min. aj ked tam ma vela deti. ked vie ze je taky tak si ho ma strazit ma ho mat stale pri sebe.. zamknut triedu spravit cokolvek len aby bol v bezpeci . nechcem si ani len predstavit co vsetko sa mohlo stat.
v kazdom pripade ak by sa to stalo este raz spravila by som tolko ze by som aj s malym prisla za uckou ci jej nahodou nechyba a riesila to v danom case. co sa tyka vyletu ja by om ho na tvojom mieste nepustila..

ani3012
27. sep 2012

@opica89 učiteľka by mala práve že na živšie deti dávať väčší pozor aby neutekali,oni si to ešte neuvedomujú...
najlepšie by bolo napísať sťažnosť- sestra je učiteľka a keď som jej vravela,že mali by mať nejakú učiteľku,čo zabúda na deti,tak vravela,že to riešiť písomne a s riaditeľkou, že nie len s konkrétnou učiteľkou....že toto sa stať nesmie,aby jej chýbalo dieťa a ona to nezistila...že deti -hlavne tieto malé si prepočítavajú každú chvíľku

klauduska
27. sep 2012

@opica89 preboha,az mi z toho nabehli zimomriavky!Toto by sa v ziadnom pripade nemalo stat!Ucitelka je zanho zodpovedna a z toho co pises mi pride,ze ako keby je ta ucitelka k tomu lahostajna,ze ty si ho poznas a pod. No ja by som tam spravila tiez riadny rozruch,ze ako sa toto moze stat a sla s tym za riaditelkou a este k tomu,ked sa to stalo 2 krat!!!Ak vie,ze je teda zivy,ma davat o to vacsi pozor nanho.... 😉

opica89
27. sep 2012

@babulka123
@ani3012
@klauduska boli sme urcite nahnevaní obaja aj s manželom a on je dost velký flegmatik a nakrical na ucitelku ale tak v norme... aby sa zase neburila na malom, neviem co tie ucitelky chcu aby detvaky sedeli na zadku alebo co?! nestastna som z toho lebo sa bojim kazdy den ked ma ist do skolky ci bude v poriadku, ona mi na ten jeho utek povedala že som ju mala upozornit na to aky je ale tak už mala vediet po prvom uteku, že treba davat pozor

nefertitka
27. sep 2012

@opica89 preboha prec od tej ucitelky, staznost na nu, zmena triedy, najlepsie skolky, vies co sa vsetko moze pri takom uteku stat????a ten flagmaticky pristup ucitelky, to co ma akoze byt?nasa by zdrhla raz, uz by som ju tej ucitelke do starostlivosti nedala, ani keby sa mi na kolenach ospravedlnila!

tyssa
27. sep 2012

opica-ucitelke by som vysvetlila ze ak nie je stotoznena so svojim povolanim, nech ho nerobi a nezamestnanych je dost,.. ale nerozumiem bezpecnostnym opatreniam skolky- u nas su vchodove dvere budovi na cip, ten maju len rodicia,dostanu ho s cislom na protipodpis a ucitelky, vchodova branka sa o 8 zamkne a potom pridu otvorit len ked zazvonis na zvoncek, otvaraju ju az po 3, dieta, ktore je vystavene novej situacii moze vselico vymysliet aj utek za rodicmi, ucitelka to ma vediet, ucitelka dieta rano prevezme a poobede ho da do ruk rodicovi, chapem ze nie vsetky skolky mozu mat cip, ale branka sa snad moze zamykat ...

lula26
27. sep 2012

@opica89 , a prečo ho dávaš takého malého do škôlky, si zamestnaná?

opica89
27. sep 2012

@tyssa oni zamkynaju ale bol to prvý den a rodiacia tam nosili detvaky takze neboli zamknute a o 10tej tiež chodili rodicia takže tam bol frmol lenze to ich aj tak neospravedlnuje, teraz maju vzdy zamknute ked tam pridem
@lula26 mam male babo tak preto som ho dala

nefertitka
27. sep 2012

podla mna neni az taky maly na skolku...

mima595
27. sep 2012

@opica89 - ja by som to už teda neriesila..v klude, za inych okolnosti, by som to spomenula ucitelke, hlavne ak vies, že sa to stalo 1.den, že aj podmienky boli nestandardne..že aj rodicia inych deti chodili hore-dole

ak im neveris, tak ho do skolky nedavaj, ale myslim, že ak si sa odhodlala dat ho do skolky, tak si zvazila vsetky rizika...ak neveris vlastnemu manzelovi, že ho ustriehne, tak potom ako chces verit CUDZEJ ucitelke??

to, že by mne uslo dieta zo skolky, by sa nepacilo ani mne, ale nie vsade su vytvorene podmienky na to, aby dieta neutieklo..hlavne ak byvate v blizkosti a dieta si skolku spaja s domovom..napr. aj u nas je jedna skolka vo vedlajsom vchode, deti boli na ihrisku a jeden maly sikovnicek si to masiroval rovno domov..o 2 vchody dalej....

nefertitka
27. sep 2012

to je jedno, ake su vytvorene podmienky, ale to ci utecie nejake dieta si teda ucitelky nemozu dovolit, maju ich mat stale na ociach. Ved to dieta moze vybehnut hocikam, na cestu, moze sa hocico stat a co sa potom vyhovoria na nevytvorene podmienky? a to je prave to, co by som tam teraz v tej skolke riesila, kedze ich ucitelka nevie ustriehnut, tak nech zabezpecia brany tak, ze dieta proste odtial nema ako utiect.
U nas v skolke su hore na brane zavory, jednoduche riesenie, dieta tam nedociahne,nema si ako otvorit, neutecie. Jedine, ze nejaky nezodpovedny rodic zavoru necha hore, ale myslim, ze je v zaujme kazdeho rodica, aby mu dieta odtial nahodou neutieklo

mima595
27. sep 2012

@nefertitka - ale ved opica89 sama napisala, že u nich sa zamyka, len vtedy bol prvy den a tzv. "den otvorenych dveri"...

myslim, že neporiesi nic, lebo jej odpovedia, že trieda sa zamyka / u nas sa u malych zamyka trieda a este aj vonkajsi vchod..ten sa zamyka rano o 8.15 a otvara o 15 hod.

inffinity
28. sep 2012

Ahojte holky..☹ sem nestastna asedim doma jako hromadka nestesti ☹ dneska sme sli uz z domu s placem ☹ Miska chce byt s maminkou. mami ja nechci opustit svuj domov a svoje hracky..☹ vysvetlovala jsem co se dalo slibovala anic porad plakala ze ona tam nechce byt ze chce byt s maminkou no nakonec sem ji dala ucitelce a ona ze mam odejit slysela jsem ji az dolu jak strasne place ☹ tak tu sedim a brecim taky. no stoji mi to za to? Takove mam vycitky ze sem si ji radeji mela vzit domu.