Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
@korenbaba ahoj no my sa nejak špeciálne nepripravujeme ale pri každej príležitosti mu hovorím, že keď bude škôlke tak to tam bude musieť zvládať sám...papať, obliekať sa, umývať sa ....a podobne 🙂..keď chodíme vonku tak ideme vždy okolo škôlky kde bude chodiť tak už drobček zahlási "maminka sem bude chodiť Janinko" 😀 a ja na to " áno, áno maminka chodí do robotky a Janinkko bude chodiť sem do škôlky" tak uvidíme ako to dopadne 😉
@babu9 ako, keby mi to nepovedala, určite by sme uvažovali onejakom príspevku, ale takto i to prišlo nahlavu, ja mam dať peniaze a nakoniec ho ani nevezmu??? a potom môžem dať zase v inej škôlke a nakoniec sa snad na nás štastie usmeje a niekde ho vezmu??? najviac na hnevá ten systém, niekde povedia, že sa môže dať len jedna prihláka, inde povedia, že aj desať.....a kto sa v tom má vyznať??? dúfam, že to dobre dopadne a niekde pre nás najdu miesto...dokonca v dedine, kde máme trvalý pobyt je škôlka už plná....
@korenbaba my snad jen tak že o tom stále mluvíme. Že se ve školce musí uklízet hračky, po obede se spinká, budou tam zpívat, cvičit a tancovat..proste všechno se ji snažím vysvetlit..ale naše nemá problém už by tam nejradši chodila od minulého roku, jsem zvedavá co bude až příjde den "D" 😀
@majushkab tak naša je sama cca od roka, ja som ani nemala šancu ju kŕmiť, keď som jej chcela dať jedlo ja, tak do mňa pomaly hodila lyžičku....ale ono to je iné pri každom dieťati. Prvá dcérka bola zas taká, že síce sama jesť vedela, ale rada sa nechala kŕmiť. Kebyže to ide, tak ju kŕmime asi doteraz 😀 😀 😀 😀 (má 9 rokov 😝 )
@mikman tak tvoj drobec má narodeniny presne v ten deň, ako naša slečna 😀 😀 😀
Pýtal si sa síce inej baby, ale ak nevadí, vyjadrím sa aj ja k tým rozdielom vo výchove.... Chlapi väčšinou "neriešia" toľko ako ženy. Dávajú deťom viac voľnosti, doprajú im ten pocit učenia sa na vlastných chybách, dovolia im liezť na stromy, hladkať cudzích psov, čľapkať sa v blate atď. atď. atď..... Je toho viac....ale neplatí to jednoznačne, samozrejme.... (Teraz aby ma niekto nechytil za slovíčka, prosím vás....tie príklady som uviedla tak prvotne, čo ma napadlo.... 🙂 )
ahojte aj môj Jurášik ide od septembra do škôlky. Už máme aj rozhodnutie o prijatí. Ešte si to nejak nepripúšťam, ale bude to ťažké 😖 hlavne pre mňa
ahojte baby ,som sem nakukla k vam presne toto som riešila pred rokom a teraz sa nad tym len pousmejem ,lebo som mala "zbytočne" starosti ako vy teraz 😉 Vobec nemajte strach s obliekanim ani s papanim.U nas v školke aj detom skoro 4 ročnym pomahaju obliekat a niektore deti krmia. A na začiatku to bolo uplne normalne pokial sa deti adaptuju.My sme sa ale velmi dobre zvykli ,syn bo pripraveny na školku hlavne psychicky a stale som mu opisovala čo tam budu robit atd.Mali sme len jeden den s plačom inak sa dodnes do školky teši. 🙂 A s papanim sme mali doma vždy problem a aj dodnes takmer ,pričom v školke zje všetko .Ono velmi robi kolektiv a deti sa predbiehaju vo všetkom a nieoč ich motivuje. Nebojte deti to lepšie preživaju nastup do školky ako mamičky 😀
@ivancek23 ahoj, tak drzim palce, aby vas zobrali.my zatial stale nemame vyrozumenie zo skolky. a co mas dievcatko alebo chlapceka? a ako je stary/a?a kde chodite do metabolickej ambulancie, asi do BB, vsak?ja sa toho desim ako budem malemu varit do skolky lebo vela veci co robim je najlepsie papat cerstve a na druhy den to je o nicom. teda aspon co varievam ja. Viki ma radsej sladke jedla. NB chlebik a pecivo mi nechce jest. Celkovo je slaby papkac, vyberavy aj z toho malo co moze.
@mikman ok beriem, nepoznám chlapa, čo by bol s dieťaťom sám (aj keď poznám takých, čo boli na materskej namiesto manželky), takže to beriem z iného uhla pohľadu....ale ono asi záleží aj od povahy človeka, ja som nemyslela, že všetci chlapi sú "coolovejší" 😉 Ale tak zas aspoň lepšie zapadneš do tejto dámskej spoločnosti 🙂
@ivuska6 celkom nerozumiem..ja malú práveže potrebujem dať do škôlky na celý deň lebo normálne nastupujem do práce..preto som potrebovala vedieť či ju tam môžem dať hneď od prvého dňa na tých osem hodín alebo je nejaký adaptačný proces povedzme prvý týždeň len na pár hodiniek a v tom prípade si bude musieť manžel šetriť dovolenku aby mohol chodiť pre ňu 😉
@korenbaba tak naša papká pekne sama, aj obliekať sa snaží no je pravda, že radšej ju obliekam sama lebo je to rýchlejšie 😒 ale asi ju budem musieť nechať častejšie aby sa snažila..najviac popracujeme asi na plienkach lebo na noc a von jej ich stále dávam no myslím, že do septembra to zvládneme 🙂
@jaduska no ved naš ked bol menši chcel viac papať sam teraz začne no ja ho musím dokrmíť 🙂 mám pocit že čím je väčší tym sa mu viac pači ked okolo neho niekto obskakuje
ja maleho nejak extra nepripravujem len mu hovorím čo tam bude robiť že sa tam papa hraje sa s detmi s učitelkami hračky že sa učia odložiť a tak plienky už nemame vôbec no my sme mali v decembri už 3 roky 😀
@korenbaba nejak specialne ho nepripravujeme,ale uz veeelmi dlho si hovorime,ze pojde do skolky,ako ine deticky a tak....
S papanim sme tak na polovicu,on papat vie sam,len nevie obsediet a zaujimaju ho same vedlajsie veci....polievocku mi napr. vedel papat sam,ked nemal este ani 1,5 roka a nevylieval....ale musim ho krmit aj ja,lebo by nezjedol ani polovicu....a udrzat ho na stolicke je umenie.....
vyzliect sa vie sam na komplet,s obliekanim je to tazsie,ale snazi sa a sem tam sa mu podari.... 🙂
ja dcerke sem tam spominam, co a ako bude v skolke, ale je to tak cca raz za 1-2 tyzdne... hlavne sa ju snazim pripravit na to, ze namiesto nas -rodicov tam budu ucitelky a ze tam bude chodievat cely tyzden... zatial sa tvari, ze to berie v pohode, no uvidime v septembri... to skor ja by som potrebovala nejaku pripravu, lebo tusim, ze pre mna to bude poriadne tazke... normalne vidim, ako bude dcerka v pohode a ja budem buliiit...
@babu9 v dobrom závidím to kakanie 😀 mne sa riško na WC alebo nočníku vykakal za svoj život asi len dvakrát, z toho obidva razy boli rýchlo rozopnúť plienku, ked už tlačil do plienky.
Samozrejme, že som ho skúšala dať ked som videla, že to na neho ide - ale on sa zasekne a na wc môže sedieť s hračkami aj 20minút, povie, že nejde a som vybavená - no potom ked už je z wc dole, tak za polhodiny sa vykaká zase do slipov. Skúšala som už snád všetko - je to nepríjemná situácia, strašne verím, že sa to zmení - neviem ako inak to riešiť. ☹
@tanika5 aj ten môj pije veľa, čo je super, aspon nemusím mať strach o pitný režim ako kamoška, ktorej syn pije len ked ho s flašou nahána. Na obed plienku stále máme. Raz ho dal spať mm bez plienky, iba v slipoch - to nebol jeho pokus o odplienkovanie, zabudol mu ju dať 😀 - a prala som celú posteľ. On sa ani nezobudil nato, že je dočúraný. No jedine mi z toho vychádza, že čakať.
@tanika5 ahoj - ja som mala super robotu, ale pri synovi si to neviem predstaviť, kopu cestovania mimo domu atd., takže mne to vyriešila prac. zmluva, ktorú som mala na dobu určitú, takže teraz som bez práce a tajne dúfam, že sa mi podarí načasovať aj nástup do práce so synovým nástupom do škôlky. A hlavne, aby som sa vôbec zamestnala, všakže - po troch rokoch doma moje bunky mozgové by potrebovali elektrošoky. 🙂
ahojte v juni mame tri ale musela som nastupit od aprila takze sme sli do jasiel a boli sme tam tri dni ... sme chori som z toho zufala aj kvoli praci aj kvoli jasliam ....och tie zaciatky su tazke odmieta tam jest spat ... az ho to polozilo prelezali sme celu velku noc a stale sople z nosa tecu ... trebalo by adoptovat babku co by bola ochotna sa starat o vnuka ☹
Ja som zvedava ako zas budeme zvladat kolotoc chorob.... teda predpokladam, ze kazdy skolkar si tym musi prejst... co vy na to? budete aj tymto zdravotnym hladiskom nejako pripravovat? nejake probiotika alebo tak?

@babu9 okres malacky, my sa budeme stahovať, tak som ho chcela dat do školky v malackách, aby v priebehu tých troch rokov nemusel meniť škôlku, príhlášku som davala prvý den, riaditelka ma ubezpečovala, že mi ho vezmu( ked som priniesla odvolanie, tak to poprela), tam kde teraz bývame, bolo na prihláške čestné prehlásenie, že sme nedavali inde prihlášku a ja poctivka som ju teda u nás nepodala, no a potom prišla odpoved, že mi malého nevezmu pre nedostatok miesta, nasledovalo odvolanie a potom telefonát pani riaditelky, že máme prísť na zápis, ale že to nezamená, že mi ho vezmu, ale ked prinesiem aspon dva formulare na darovanie 2% z daní, tak má odôvodnenie, prečo ho zobrať...no to by nebol problem, keby nevolala minnulý týžden vo štvrtok, ked danové celej rodiny aj známych už bolo odovzdné, a teda to už nejde....tak uvidíme, kde ešte skončíme....v stredu idem obehať škôlky....ešte ani do škôlky nechodíme a ide ma poraziť....