Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
Ahojte, tak aj ja sa k Vam pridavam, nastupujeme do skolky od septembra, uz sme prijati 😉 Lenze nas caka este vela oducania, ako napr. od plienok, momentalne sa oducame od cumla, musime sa naucit pit z pohara, aspon lyzicou sa napapat.....No netusim, ci to vsetko do septembra zvladneme, aj ked ja na maleho tlacim stale, ale on je neskutocny pohodak, alebo skor lenoch 😀 Mozeme chodit medzi deticky do skolky, aby si maly zvykol, ale to az ked bude teplejsie. Bojim sa toho ☹ , asi snad ako kazda mamina.
hlasím, že nás už odmietli vo všetkých škôlkach, no neviem, čo teraz budeme robiť....ako to riešiť??? sukromná škôlka neprichádza do uvahy.
@danielaviki ahoj,ja mam Kubka a bude mat v lete 3 roky..aj ja sa obavam toho varenia,uvidime,idete teraz na stretnutie do Liptovskeho Jana?ano my chodime do bystrice...ale co si pisem s babami,tak radsej by som do blavy isla,Kubko zase nie je moc na sladke..on ma najradsej zemiaky a mrkvu,za tym sa ide zadrhnut..chlebik zje,pecivo sme este neskusali piect..ale presne ako pises,maly priebercivy papkac..aj u nas.. 😖
ahojte, možme sa pridať?
aj moj oliver pojde od septembra do školky, teda nemam v rukach ešte potvrdenie že nas beru, no vraj ano, tak som rada.
od plienok je odučeny, no inak si nevie nič obliest sam, nevie papat polievku lyžicou, ani jogurt, všetko ide mimo🙂
čo všetko by ešte mali vediet detičky podla vas?
už sa vidím jak budem revat aj ja aj on :D
@danielaviki ked spominas tu dovolenku k moru - toto som prave docitala
http://www.cestovatel.eu/1834-deti-do-6-rokov-p...
cestovne pasy budú potrebovať všetky deti bez rozdielu veku !
Práve sa rozbiehajúca dovolenková sezóna môže skomplikovať cesty k moru mnohým slovenským rodinám. Do platnosti prichádza nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES). S účinnosťou od 26.6.2012 zaväzuje členské štáty vydávať cestovné pasy už iba ako individuálne doklady a S ÚČINNOSŤOU OD 26.6.2012 ukončiť doterajšiu prax zápisu maloletých detí do 5 roku veku do cestovného pasu rodiča.
To bude v praxi znamenať, že presne od začiatku hlavných letných prázdnin budú vlastné cestovné pasy potrebovať všetky deti.
@stipec26 jeej diky, to som ani netusila ani som to zatial nikde necitala....
@janulabj nas neni este oduceny od plienok, papa za pochodu a vie si jedine vyzut a obut crocsy a obliect pyzamkove gate to je tak vsetko takze mame co dohanat do septembra ak ho zoberu... 😀
@danielaviki aj ja musim maleho nahanat s jedlom, och ti chlapi 🙂
a mysliš že už bude musiet mat svoj pas?
alebo je to myslene tak že odteraz už nebudu zapisovat, no nadalej to plati.
@janulabj neviem ci budu musiet mat svoje pasy deti, neviem si to dost zivo predstavit ako take dieta alebo male babo odfotia 🙂 no budem to musiet sledovat, aby sme nakoniec nevybavovali na poslednu chvilu pas, my ideme 30.6. do Slovinska
Vikino nikdy neobsedel pri jedle, viem ze to nie je spravne jest pi hrani, pozerani rozpravky a podobne ale ked som chcela nieco do neho dostat lebo je slaby papkac tak som to nevedela inac vyriesit ☹
@danielaviki u na stak isto s tym jedenim.
a ohladom dovolenky aj aj sa chystam, proste to u mna k letu parti. nech je letooooo už :D
@monikapalo ja som myslela, že naša malá pôjde s cumlíkom aj na vysokú, taký bola závislák....ale bola som so staršími dievčatami u jednej lekárky a tá, keď zbadala malej dudlík, tak jej ho vzala, že už je veľká, že ho nepotrebuje, ona jej ho zo strachu dala a tak po príchode domov som skryla všetky cumlíky a povedala, že všetky ostali u pani doktorky....asi dva dni bol dosť veľký plač pri zaspávaní, ale potom akoby uťal, už dudu ani nespomenie.... A čo sa týka plienok, tak naša mala už iba na noc a keď sa dve noci po sebe zobudila suchá, tak som jej ju už nedala a musím poklopať, už cca týždeň je to v pohode....počítam s tým, že sa ešte sem-tam stane nehoda, ale to už bude hádam iba príležitostne....
@janulabj
@danielaviki
podla mna je najjednoduchsie zavolat na policiu, ak mate realne plany....
@danielaviki aha,oki..ano chodim,ale nie casto..ja malemu robim kvapku doma,lebo on nema rad doktorov.. 😝 a je to tak aj lepsie,ked si predstavim,kazdy tyzden tam chodit medzi tie chore deti.tak ma to sestricky naucili a kvapku zvladame perfektne,len keby aj tie vysledky boli take...ak si aj na facebooku,najdes ma tam pod menom Ivana Majzlanova..aj sem chodim velmi malo..
A maminky - kedy zacnu posielat info o prijati? je na to nejaky termin, ze dokedy to uz musia poslat? asi som to zabudla.... dakujem za info
Baby neviete aké sú asi poplatky v štátnej škôlke? čo všetko sa platí, myslím napr. strava, nejaký fond, príspevok,či?
@janulabj
@danielaviki ja som malej robila pas, ked mala 11 mesiacov, lebo mi to bolo jednoduchsie dat jej urobit vlastny, ako ju zapisat do mojho,ktory som si mimochodom ani za 3 roky po vydaji nezmenila na priezvisko za vydata, zneuzivam europsku uniu a pohyb len na obciansky.
no a malu fotili velmi jednoducho, posadia vam ju na kolena, aby bola opreta o vas, na vas prehodia taku plachtu, aby bola najednofarebnom podklade a cvaknu,skoda,ze neretusuju,lebo mne tam plakala a ma pod nosom preto sopel: 🙂) ale inak je ta fotka velmi podarena a platnost pasu je tusim na 2 roky.
@majushkab cordyceps je prostriedok cinskej mediciny urceny na nastartovanie imunitneho systemu... ujo google ti isto povie viac ;) ja nad jeho uzivanim mojou dcerkou zatial iba rozmyslam
@baruskah moja, to je vazne poriadne neprijemne... nastupujes od septembra do prace? mas moznost skratit si uvazok alebo robit aspon cast prace z domu? a co nejaka blizka rodina ci kamoska? nemohli by sa, hoci aj za nejaku malu odmenu, o tvojho synceka postarat?
@stipec26 ja zatial este rozhodnutie nemam, budem do skolky volat, ci uz ho maju a potom si ho vyzdvihnem osobne. u nas sa postou neposiela...
@janulabj
@stipec26
@danielaviki ja som bola prave včera podať žiadosť o pas pre maleho lebo mne skončila platnosť a aj ta pani mi povedala že už sa nebude dať zapísať dieťa do pasu... teraz ked mate detičky zapísane a mate platne pasy tak môžte cestovať ...ale ešte presne nevedia odkedy sa zruší to zapisovanie, čiže aj deti do 5 rokov budu mat vlastne pasy a platí sa zato 8e čo sa mi zda v pohode ak ho nechcete urgentne 🙂
@monikapalo
@janulabj ahojte tak vás tu vítam 🙂
@babu9 ahoj, dakujem 🙂
my si po rozhodnutie tiež musíme zajst sami do školky, len som zabudla kedy presne 🙂
a o probiotikach premyšlam, isto budem davat, len ešt eneviem aké, ale moj oliver byva často chorý, velmi sa bojim ako to bude, kamoškina mala do 3 rokov nič a teraz musela prerušit dochadzku, nonstop ATB.
no uvidíme 🙂
ešte si užijeme leto a potom školka vola :D

maznacikov v pohode v skolke mozu mat, aspon tam, kde sa hlasime my... praveze mi to ucitelky odporucali, aby si dcerka so sebou priniesla hracku, ktora je jej blizka.... a samozrejme, ze tam s nou moze aj spinkat... myslim, ze rovnako to funguje v kazdej skolke 🙂
tiez sa obavam tych nekonecnych chorob, hoci sandra ma za sebou akurat nejake nadchy, nic horsie (mozno aj vdaka tomu, ze este stale kojim 🙂) ... pediatricky som sa na podporu imunity niecim prirodnym pred nastupom do skolky pytala a ona bola velmi prave za imunoglukan... ale priamo ten a nie jeho ine napodobeniny... hovorila, ze staci zacat podavat od zaciatku prazdnin... tak ja zvazujem to a este mozno cordyceps k tomu...