icon

Začíname so škôlkou od septembra 2012

babu9
3. apr 2012

Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂

mima595
11. okt 2012

@lenkove len skoda, že ovocie nemaju k obedu, ale až poobede v skrinke..akože zase chapem, ked maju obed a idu hned spat, nie je cas na ovocie, ale zase ja by som im ovocie priniesla a mali by 2..ale zase na 2. strane, len co vyjde z triedy, tak este v satni o ovocie zjedia....

klauduska
11. okt 2012

@lenkove ovocie inak ma kazdy den,aj ked tam nie je pisane,ale vidim,ze ho ma v skrinke polozene.A ovocie mava aj doma ako olovrant,takze to mi az tak nevadi,skora ta zeleninka k hlavnemu jedlu alebo pridane do omaciek a podobne.... 😉

arizona
11. okt 2012

u nás sa alergie na jedlo MUSELI nahlásiť pred nástupom (aj ekzémy). ak bol rodič taký, že to zatajil, jeho problém. s tým učiteľky nič nenarobia. lebo napr. syn má spolužiačku alergickú na citrusy, takže nemôže ani čaj s citrónom, ďalší chclapček má alergiu na mlieko... ale všetko majú podložené papierom od dr.
u nás sa nahlasuje celodenná strava - desiata, obed, olovrant alebo len doobedná - desiata, obed. iba desiata sa nedá. a odhlasovať sa musí do 8.00, lebo sa akceptuje aj neskorší príchod - v tom prípade odrátajú desiatu.
@terina25 keď vieš, že mala len jeden obed navyše, o ničom viac nevieš, tak si trvaj na svojom. povedali ti v ten deň, keď sa to stalo, že mala obed navyše??? nech ti dajú presné dátumy, kedy ich podľa nich mala viac. uvidíš, čo sa dozvieš 😒
cirkevná - necirkevná... to by som neriešila. hajzli sú aj na jednej, aj na druhej strane. akurát že od nich by to človek nečakal 😠

terina25
11. okt 2012

@dm1 u nás je obed od 11.30-12.00 a až potom idú spať.a vtedy čo jej dali obed omylom,tak bolo akurát 11.30 a už bola po obede.pritom majú vypísaný program,čo robia na nástenke a aj tak to neplatí.a rovnako aj poobede.povedali mi,že mám chodiť na 14.30 keďže nemá olovrant.tak chodím tak na 14.20.a včera ,keď som prišla,tak ešte spala.a minule zase,keď som prišla pre ňu v rovnaký čas,tak mi dcéra povedala,že jej už chceli dať olovrant,ale že im povedala,že pre ňu príde mamka,tak jej nedali.tak potom načo majú určené tie časy,keď ich aj tak nedodržiavajú?

terina25
11. okt 2012

@arizona ja som prišla pre ňu a učiteľka mi povedala,že mám počkať,lebo dcéra ešte zjedla len polievku.že akurát papá druhé jedlo.a ja som učiteľke povedala,že prečo je obed,keď ona má nahlásené len desiaty.tak ona bola taká zarazená a že čo teraz má robiť.tak som jej povedala,že dobre,nech to už dcéra doje a ja to doplatím.a na druhý deň bola tá istá učiteľka a obed jej už nedala.inak bola tam vtedy so mnou aj moja mama a tiež to počula.

terina25
11. okt 2012

a ešte som zabudla niečo spomenúť. dcéra mi v utorok vravela,že sa vraj v školke povracala z rybacej polievky.povedala to až vonku.bol vtedy pre ňu manžel.vraj učiteľka mu nič nepovedala.a včera,keď som pre ňu bola ja,tak som počula ako dcéra učiteľke hovorí - pani učiteľka ja som sa dnes povracala a učiteľka na to že Áno? a dcérka že áno, povracala som postieľku a bola tam zeleninka.a učiteĺka na to že HM.tak keď mi ju učiteľka doniesla,pýtam sa jej Všetko v poriadku?nebol nijaký problém?a ona že nie,že ona prišla počas spánku detí,takže z jej strany nebol nijaký problém.Prečo mi nič nepovedala o tom vracaní?ja sama som to počula na vlastné uši ako to hovorí dcéra učiteľke.a učiteľka to ani nespomenula.podľa mňa niečo také by mali rodičovi povedať.nemyslím si,žeby moja dcéra klamala.prečo by si vymyslela,že vracala ?

arizona
11. okt 2012

@terina25 keby išlo o jeden obed a navyše so "súhlasom" (veď trhať dieťaťu jedlo od úst je trošku... blbé), tak kašľať na to... ale keď ide o 4 obedy, z ktorých 3 nezjedla, je dosť. nech dajú dátumy - možno sa aj v tom seknú a zaúčtujú ti deň, keď malá v škôlke ani nebola, a v tom prípade nemajú čo riešiť, keďže v tom majú bordel 😖 navyše ťa o žiadnom inom neinformovali a ani o inom nevieš (že by si prišla v čase, keď papala)!!! ach, bože, takéto naťahovačky len berú čas a energiu ☹

arizona
11. okt 2012

@terina25 prečo si sa neozvala učke vtedy? že veď si počula??? neber to, prosím ťa, ako útok, ale toto treba riešiť za čerstva... neskôr už nič nedokážeš, zaprú aj nos medzi očami 😒 keby jej niekto ublížil, tiež to treba riešiť hneď v ten moment, keď sa to dozvieš, nie na 2. - 3. deň. deťom je zbytočné niečo vysvetľovať deň po tom, čo niečo vyvedú, ale s vašimi učiteľkami je to asi rovnako - podľa všetkého majú dosť krátku pamäť 😠

terina25
11. okt 2012

@arizona predtým,čo som bola za hospodárkou,tak mi povedala,že jedla 5 obedy.čiže viem len o 1 a 4 ďalšie si asi vycucali z prsta.a ešte čo bolo zaujímavé,tak mi napísala sumu 31 eur a keď som za ňou bola,tak že pardon.asi sa systém zmýlil.ste prvá ,ktorá ma na to upozornila.a upravila sumu na 24,80.ale aj tak som mala platiť 20 eur-čo som aj zaplatila.

terina25
11. okt 2012

@arizona ja by som to aj bola riešila s učiteľkou.lenže problém je v tom,že tam sa menia 2 učiteľky.a tá,ktorej to dcéra povedala,tam prišla počas spánku,takže možno naozaj o ničom nevedela.preto som sa jej pýtala,či bolo všetko o.k.a ona povedala,že za jej prítomnosti áno,že ona prišla,keď deti spali.takže ona to,čo jej povedala moja dcéra ,že vracala brala asi tak ,že hej hej vracala si,ale ona tam pri tom nebola,takže ona o ničom nevie.takže vlastne by som sa od nej nič nedozvedela.ale keď budem na tom koberčeku u hospodárky,tak určite sa aj toto spýtam,keďže tam má byť prítomná aj učiteľka.

terina25
11. okt 2012

@arizona jedna vec ma mrzí a hlavne kvoli dcére.bola som rada,že sa jej v tej školke tak páči.a mrzí ma to ,že sa budem teraz ,,handrkovať,, kvoli peniazom za stravu.pretože potom si možu na ňu učiteľky zasadnúť,keďže hlavne oni sú v tom ,,namočené,, a hlavne kvoli nim vznikol ten chaos.nechcem,aby na ňu potom boli hnusné.a chcela som tam dať aj syna od bud.roka.

arizona
11. okt 2012

@terina25 verím, že je to trápne sa takto naťahovať 😒 (aj mne by bolo a asi aj väčšine iných) prečo tam chceš dať aj syna?
ja len dúfam, že sa hocijakým konfliktom s učiteľkami budeme vyhýbať čo najdlhšie - teda že nijaký nebude 😒 lebo by som musela riešiť inú škôlku 😝 😅

terina25
11. okt 2012

@arizona určite v prvom rade preto,lebo to máme blízko k bydlisku.nemožem si ,,dovoliť,,behať s deťmi niekam po sídlisku príp.po meste.už teraz si budem musieť dať zmeniť prac.dobu,aby som stíhala do práce (bud. rok 😠 po dalšie - dcéra je tam spokojná.ak by som deti nemohla vybrať ja alebo manžel,tak možu moji rodičia príp.sestra,keďže všetci bývame blízko pri sebe.no a chodila som kedysi do danej školky aj ja 😉

a nebudem dávať jedno dieťa do jednej školky a druhé do druhej školky.to by bol nezmysel.chcem ich mať oboch v jednej školke a blízko.

arizona
11. okt 2012

@terina25 pýtala som sa len preto, že sa bojíš, aby učiteľky neboli zaujaté 😔 - či by bol problém v prípade potreby riešiť inú škôlku... lebo ak by mali byť zaujaté, asi by som to nechala tak - aj keď by mi išlo o princíp, ale radšej zasponzorovať 4 éčkami ich neschopnosť, ako by si to mala potom malá odskákať...
no, dúfam, že to vyriešite k (vašej 😉 ) spokojnosti 😉

terina25
12. okt 2012

@arizona presne aj ja som toho názoru.že keď sa nebude dať nijako to dokázať,tak sa asi na to vykašlem a tie 4 ečka doplatím.radšej to,ako by si mali na ňu učiteľky zasadnúť.ale tiež mi šlo pravdu.viem,že ju mám,ale zase ju nebudem obhajovať za každú cenu.chcem aby dcéra bola šťastná.takže urobím všetko hlavne ,,k jej spokojnosti,, Aj keď viem,že ja mám pravdu.ale čo už 😖

ma.senka
12. okt 2012

kocky ja som sa pomylila, dala som sem vtip.... 😀 😀 nastastie som ho dokazala vyhodit, tu sa to nehodilo ... 😔

ma.senka
13. okt 2012

kocky pomoooc krpec je zas chory!!! doprcic... 4 dni bol v skolke !!!! vcera vecer soplik, dnes aj kasel... ☹ nastastie
je bez teploty , takze priebeh nie je nejaky hrozny, ale vidim to na tyzdovu absenciu v skolke...
inak mi misko hovoril, ze boli chore deti v skolke, ze vedla neho spinkal chory chlapcek, ktory kaslal, fakt parada 😠
inak ma slak triafa, je hrozne tvrdohlavy, robi cirkusy so smrkanim, vcera som na neho kricala kvoli tomu, samozrejme,
ze mu soplik stekal do hrdla a uz aj kasle... ☹ ako fakt neviem s tou jeho tvrdohlavostou pohnut...
ja aj rozmyslam, ze ho tam nebudem nechavat spavat, ak budu babky ochotne po neho o 12,00 chodit, tak asi do toho pojdem.... inak dr. mi povedala, ze to nepomoze, tak fakt neviem... toto je zly sen snad,..

ani3012
13. okt 2012

@ma.senka ja ti moc neporadím...moja Evi bola v škôlke cca 5 dní od septembra 😒

ani3012
13. okt 2012

@ma.senka a inak som si všimla,že keď malej stúpne teplota (ja teplotu nezrážam liekmi) tak rýchlejšie jej aj sople prejdú..teraz mala 3 týždne soplíky a až minulú nedeľu jej vystúpila teplota a soplíky prešli .-)
ale dostala hnačku,takže musela aj tak byť tento týždeň doma

ma.senka
14. okt 2012

@ani3012 no pekne...5 dni.... ja sa s mm priem, pretoze on tvrdi, ze to nie je normalne, co s tym ideme robit a ze preco nasa dr. nekona a povazuje to za normalne... ja sa pohybujem v kruhu ludi, kde ma kazdy viac menej podobne skusenosti, ale mm naopak - v robote su deti kolegov v pohode, poslusne, nie tvrdohlave, nebyvaju chore atd atd... ja tvrdim, ze po case clovek zabudne na to co bolo... je to ale boj s veternym mlynom... akurat to nikam nevedie len k dalsiemu stresu...

no a dnes rano uz aj teplota, 37,8... tiez nezrazam, ked nemusim, ale od tych 38,2-5 uz ano... aj ked sa to mozno nema, ale bojim sa ze to stupne este viac a nebudem schopna teplotu rychlo zrazit... ☹

nefertitka
14. okt 2012

@ma.senka ono je to tak v tej skolke a mna to tiez strasne rozculuje, hlavne ten pocit, ze teraz ti koncne vyzdravie a das ho naspat tak to do 5 dni ma zas naspat. Zarucene, ak tam bude nejake chore dieta. Ono to chore dieta nemusi byt ani v jeho triede, proste ked tam kasle niekde v jedalni 5 deti tak sa to siri vzduchom. My sme boli 11 dni v skolke po pol dna a treti krat uz bola chora, teraz tam nepojde zas, lebo jej idu 2.11. vyberat tu mandlu, potom tyzden zas nemoze a potom ....uz mam dopredu z toho hrozu, lebo viem, ze ju hodim zas nie ze do skolky ale do liecebne pre chorych!
ja tiez zrazam nad 38....lebo potom jej to stupa tak, ze uz to neni take jednoduche...

ma.senka
14. okt 2012

@nefertitka presne ako pises... jedale u nas nemaju spolocnu s ostatnymi triedami, takze je to vylozene o tej triede... ja som to minuly rok aj konzultovala s ucitelkami - ma presviedcali, ze to len misko byva takyto chory, ze maju vraj dobru dochadzku... no neviem, ked to v satni vidim, dochadzka mozno dobra, ale to je tak vsetko. riaditelka mi zas hovorila, ze vraj ani nemaju pravo dieta neprijat do skolky, ze je to cele na zodpovednosti rodicov.... no vyborne.... 😠 akoze fakt, nemat babky, tak uz davno nemozem chodit do prace.... ☹
neviem ake maju dievcta skusenosti so sukromnymi skolkami, ci je to tam o nieco lepsie, ale zas neviem, davat polku mesacneho platu na skolku mi pride dost... ☹

teplota uz je 38,4 ... takze davam nurofen.... ☹

ani3012
14. okt 2012

@nefertitka @ma.senka baby, malá mala raz 39,5 °C, keďže zaspala,nechcela som ju na lieky budiť,bo by zas nezaspala....tak som otvorila okno (vonku bolo chladno) a teplota sama klesla....

@ma.senka nech sa malému už polepší... ☹ hnusné choroby!

@nefertitka s tým si nepomôžeš, ale môžem ti povedať,že tento rok bude ťažký pre všetkých rodičov a detičky...potom sa to upraví 😉

nefertitka
14. okt 2012

@ma.senka no ani ja nie som ochotna tak vela davat na sukr.skolku. A tiez neviem, ci je to tam lepsie. Ale tieto caste infekty nepomahaju na budovanie imunity ale naopak!
dufam, ze mu to coskoro prejde, aj nasa je este chytena, teda ma este sople aj ja som od nej chora, len ja kaslem a ona nie a dufam, ze ani nebude.
@ani3012 no ja neviem, moje informacie odvsadial su take, ze na dieta s horuckou sa nesmie otvarat okno, vetrat ano, ale nie priamo v tej miestnosti kde sa dieta akurat nachadza.
My vacsinou casu mame problem so zrazanim teploty. Ked je to slabsi infekt, tak mava tie 2 - 3 dni okolo 38 - 38.5stupnov, ale ked je to nieco vaznejsie tak okolo 40tky a zvykne to trvat aj 5 dni a nie a nie zrazit, ani zabal ani liek, nic. Vtedy som doslova zufala.

nefertitka
14. okt 2012

@ma.senka a davas mu aj vitaminy nejake? ja odporucam pocas kazdej choroby z nasej skusenosti vzdy probiotikum - bio gaia a celkovo ma choroba rychlejsi a trosku miernejsi priebeh. Neviem, mozno to boli nahody, ale vzdy som mala ten pocit. A berieme aj Imunoglukan

ma.senka
14. okt 2012

@nefertitka
@ani3012
ahoj dievcata, dakujem . malemu nakoniec ta teplota akosi klesla sama. ked siel spinkat, mal uz iba 37,4, tak som nic nedavala. u neho tie choroby nemaju nejaky tazky priebeh, vystaci na hedelixe a aeriuse, za 2-3 dni je z toho vonku, ale strasne casto sa to na neho "chyta". no a misko chodi do skolky uz druhy rok, myslela som teda,
ze to uz bude lepsie, ale akosi nie je, sme tam kde aj pred rokom.... fu, ale 40 tky teploty, to by som mala nervy riadne ☹
ano, brali sme imunoglukan minuly rok,a este 1 liek na imunitu, boze nespomeniem si uz aky, teraz ficime na ribomunyle.... skusim to probiotikum, to som nedavala.
mne sa tiez inak zda, ze tie infekty akosi nevedu k budovaniu imunity. aspon to teda nie je vidiet.. 😒 kamoska ma 3 deti a tie su chore od 3 rokov stale a su to uz skolaci.... ☹
@ani3012 pozor na to otvaranie okna pri vysokej teplote, nech nedostane zapal pluc. vetranie ano, ja tiez vetram vzdy ked sa da, alebo maleho dam do druhej izby, alebo vyuzijem cikanie, jedenie atd... pripadne necham sparove vetranie...
ahojte, skore uzdravenie detickam

klauduska
15. okt 2012

Ahojte!

@ma.senka skore uzdravenie prajem.... 😉

Nam sa islo trosku tazsie do skolky po vikende,ale neplakal...mali sme aj hody,tak sme boli na kolotococh, som zvedava kolko deti bude mat tento tyzden soplik...nas trosku pokasliaval,ale nic hrozne,ani sirup som nedavala,aj mu tieklo z nosteka,ale nasadila som livostin co nam alergologicka kazala,ked zacne mat soplik priesvitny a vyzera,ze zabera....

m.i.r.i
15. okt 2012

tak my sme sli dnes po 2 tyzdnoch..rano ze on nejde..ale statocne sa vychystal..a v skolke len pokrutil pusinku ale neplakal nejak zvlast..zasli sme za roh a uz bolo dobre...tak hadam hlavne zdravotne vydrzi..este sme viac ako tyzden v kuse nezvladli doteraz...

stanka02
15. okt 2012

Unas je kryk uz ked ideme z domu. Zacina to, ked ho obliekam, zacne spekulovat, ze chce este spat, ze nenastupi do auta, potom v aute torchu klud, pokial nezaparkujem pri skolke. Potom zase krik, kopanie po ceste z auta, prik pri prezliekani, odovzdavam ho ucitelke s krikom a ani nevyndem zo skolky a uz je ticho. Skusam mu dohovorit, no nic nepomaha, mam pocit, ze to je pomalicky lepsie. Do skolky chodi od oktobra, takze toto mame 3 tyzden. Prvy tyzden bol iba 3 dni , lebo na zaciatku bol chory, 2 tyzden cely do 10 hod a tento ma byt do 12 hod.

Ak aj Vam drobec robil takyto cirkus, ako dlho to trvalo. Uz by sa mohol ukludnit.

klauduska
15. okt 2012

@stanka02 jasne,ze robil,tiez sme mali asi 3 fazy placu...najprv,ked mu zazvonil budik,potom sme zakecali....druhy plac,ked si daval svoj oblubeny vankusik do ruksaku a treti,ked som parkovala pri skolke. Ucitelka mi ho vzdy musela brat z ruk s placom a krikom....My chodime od septembra, prvy tyzden bol 4 dni, druhy 1 den, potom 2 tyzdne doma aodvtedy chodime, po chorobe este tyzden s placom,ale odvtedy je dobre....Ja si myslim,ze to pomaly odzneje same,oni potrebuju aj spoznat ucitelky,aj spoluziakov,zo zaciatku to boli neznymi ludia pre nich....Neboj,bude lepsie... 😉