Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
@nefertitka vidis u nas je to naopak, manzel by ju najradsej dal do skolky az ako 5 rocnu lebo vraj nic nezmeska 😉 lenze ona sa velmi tesi do skolky, akurat tie choroby nam to kazia. my sme nastupovali az teraz takze si nestihla vybudovat imunitu za sept-oktober, ale rovno vhupla do baciloveho obdobia 😒
@m.i.r.i tak to je konecna, ked sa lekar povie, ze nevie, kedy sa maju mandle vybrat a ze si nahanaju nejake kvoty ☹ ☹
jedna maminka tu na koniku nedavno pridala tento clanok:
http://www.badatel.sk/kpm/mandle-a-imunita-diet...
mozno by stalo za to vyskusat, ak tie mandle nie su este az tak zvacsene, ze musia hned von
@nefertitka malý má všetky očkovania, nemal žiadne teploty ani iné nežiadúce reakcie, iba po očkovaní s prevenárom mu vystúpila teplota na 39°C a až po troch dňoch klesla. ja som odmietla očkovanie proti ovčím kiahňam ale to nie je povinné ale dr. to veľmi odporúčala a prehovárala ma.
@karinkaeich ako? my sme mali zlomovy 1.novebmer, ale prebehlo to dobre, uz 2 tyzdne tam spinkal, len posledny bol chory
@klauduska no to ti závidím môj je taký vyberavý, on pije iba vodu a granko ostatné je všetko pre neho škaredé 😒 Miško to má striedavo raz je to suchý dráždivý a potom hlienovitý a v jednom kruhu sa točíme, nemám ani tušenie prečo je to tak, už som rozmýšľala aj nad tým aby sme ho dali vyšetriť u iného lekára, len neviem či by bol niekto ochotný ho jednorázovo zobrať alebo mám meniť lekárku..... no neviem, nechcem konať unáhlene ale keď ho vidím ako sa trápi tak mi ho je veľmi ľúto....
@m.zuzanka tak my zasa mame vacsinou iba hlienovity,alebo aj ked je na zaciatku 1-2 dni suchsi,hned sa potom zmeni na hlienovity....v tomto musim zaklopat (klop-klop), ze to vzdy celkom dobre znasa,aj ked sme boli v nemocke naposledy kvoli grcaniu,zvladol to uzasne,vsetko chapal, spolupracoval a tak....takze aj lieciky vie,ze musi aj ked nam nechutia....berie aj sprej na dychanie(ma astmu) a vsetci sa cuduju ako pekne dycha a vsetko si to vie aj sam nachystat,pripravit.... 😀
@klauduska tak to máš šikovného chlapčeka 🙂 tej môj je ako z divých vajec ale sama si za to môžem keď som si ho vlastnoručne rozmaznávala 😎
Veď preto sa čudujem že mu nič nedala čo by zabralo, ja sa v liekoch nevyznám ale sedem týždňov kašľať a byť na sirupoch ktoré nezaberajú zdá sa mi už silná káva. Neviem či zajtra mu tie ATB mám vypýtať alebo sama doktorka na to príde? viem že ATB by sa často nemali užívať ale on ešte nikdy žiadny liek okrem tých sirupov nebral.
@m.zuzanka dakujem,snazime sa.... 😀 a z divych vajec je aj ten moj,je neskutocne zivy a som nanho dost prisna,az sa za to s manzelikom chytame,lebo on je povolnejsi,ale ja zasa prisnejsia a co poviem,to proste plati a snazim sa to vzdy dodrzat aj za cenu toho,ze bude vyvadzat apod. 😉
Ale tiez musim povedat,ze odkedy chodi do skolky sa zmenil velmi,a to skor k lepsiemu, mozno je to tou skolkou,ini ludia,ucitelky,zistil,ze ani tam to neplati...neviem....ale tiez si myslim,ze aj vek zohral ulohu, vzdorovite obdobie pomaly odchadza,takze to bude asi aj vekom,aj skolkou dokopy.....je to jedno,hlavne,ze je to lepsie... 😵
Hlavne,aby ste uz aj vy boli fit a mohli si uzivat dni v zdravi... 😉
ahojte, nejdem to citat od zaciatku, lebo by mi drblo.Dala som mjaleho an doobedia do skolky ma dva a 8 mesiacov. V sept. sa drzal a koncom okt. dostal sople a kasel, ked to neustupovalo 11 dni doktorka dala ATB, doteraz nebyval chory, raz mal atb pri vysokej teplote. Po dobrati atb sa javil zdravy, dala som ho do skolky, no do dvoch tyzdnov zas kasel a uz ja zeleny sopel, zas drbli atb. A doktorka mi hovorila ze ja po dobrati treba dieta nechat doma tyzden. A teraz mi radi, nedavta ho uz do konca roka, aj ked uz bude ok. Ako dlho enchavate doma deti vy, po dobrati ATB. Dik moc, za kazdu radu ak skusenost.
@klauduska vystrihuje, tak kostrbato🙂 pomoze mi vystrihnut kocku a tak a ja potom dokoncujem🙂
@klauduska no, práve je to aj tým vekom, môj malý je hrozne hravý a furt vymýšľa blbosti, učiteľky boli z neho na nervy, ale naposledy mi riaditeľka hovorila že už je kludnejší 🙂 Len teraz je zase doma so mnou, nikam pre ten jeho kašeľ nechodíme a nudí sa. Dnes som ho posadila do kočíka a som s ním išla trochu von, bolo krásne tak aspoň takto som ho "vyvenčila" ale jeho furt ťahalo behať a nemohol obsedieť, nakoniec sa mi podarilo ho presvedčiť aby sedel ale bol s toho nešťastný...
Ďakujem za prianie a verím že mu niečo už zaberie a bude v poriadku. Krásne poobedie prajem... 🙂
@nefertitka tak to je super,sikulka...nas by tiez vystrihoval,skusame zatial,len on by to chcel vsetko sam bez mojej pomoci a to sa ja bojim,chyti nervy,hneva sa a ja mu to vezmem a mame po strihani... 😒 keby viac spolupracoval,bolo by to lepsie a naucil sa to ovela skor ako takto....co uz....budeme skusat dalej....
@m.zuzanka aj vam pekny den....
@klauduska no my tiez taks trihame, ze musim byt pritom a davat pozor na prsty a upozornovat, ide to kostrbato, ale bavi ju to;)
ahojte. tak my sme vydržali v škôlke dva týždne a máme poriadny kašeľ a soplíme. Chcela som ho nechať od začiatku decembra doma,aby neochorel do operácie no a už sme to nestihli. operácia sa odkladá do neznáma, tak dúfam,že nebudú problémy. 😒 A ešte aj ten štrajk - nevieme do kedy - tak prázdninujeme 😝
@dievcinka aka operacia?mandla?radsej uz tak 3 tyzdne pred zakrokom ho nedavajte so skolky....ak sa da
@nefertitka nie mandla, ale pruh......no mala som to v plane, ale plan nevysiel....
@dievcinka no to tak byva, tak nech vam to uz vyjde ako treba;)
ahojte maminky skolkarov. dnes mi pani ucitelka spomenula, ze nas maly menej pije. da si iba par glgov a staci. aj doma je to tak, no snazime sa ho nutit alebo motivovat poharikom, pripadne obrazkovym dzusom. v lete si dokonca pytal aj sam. no ako sa von ochladilo, tak toho vypije ozaj niektore dni malo. mate niektora s tym tiez problem? ako na to? zobrat mu do triedy flasu, nech ju ma stale na ociach a poprosit pani ucitelku, nech mu pripomina? predsa len je tam uz pred 8 (a to bude chodit na pol 7) a az do 15. dakujem za vase skusenosti a rady
@karinkaeich my mame to iste..v lete vela pil ale teraz si len tak srkne..doma to iste..a nepomaha nic, ani slamky, pohariky, farebne flasky..caj..rano vypije 300ml mlieka, potom si srkne trosku vodicky a v skolke co viem, tak tiez este mlieko mozno deci..snazime sa mu davat vela ovocia, papa vela jablk a hrozna hlavne..ked je doma tak spapa doobeda a poobede velke jablcko a rano aj vecer plnu misku hrozna..pomedzi to aj mandarinky a tak..z toho ma celkom dost tekutin..plus spapa polievku v skolke aspon..nie je to ziadna slava, ale ked sledujem kolko vycika, tak sa to da...lebo aj ucitelkam sme hovoriii, ale tazko je to odsledovat a hlavne ked on ani nechce..srkne a staci..
s pitim sme zacali mat problem aj my trosku,vsimla som si to hned ako nastupil do skolky,ze menej pije ako doma.Je to asi normlane,doma sme mu stale ponukali a vedela som si odsledovat kolko aj vypije.Ale takto,ked je v skolke,no co ja viem kolko tam vypije,ale vela urcite nie,pretoze aj na cikani som to zbadala,ze menej cika...tak sa teraz viac snazim mu ponukat,ked si len srkne,nevadi,o 10 minut mu ponuknem zas a tak...ale nie vzdy sa to da samozrejme,ked sme vonku v tychto zimach nepije,ked sme v obchode atak....Ale ucitelky v skolke na to ani cas nemaju,aby im ponukali.... 😒
@m.i.r.i @klauduska dakujem vam, tak vidim, ze v tom nie sme sami, aspon nieco :-/ rano, este kym ideme tak mu urobim cajik, hoci povie, ze si neprosi, ale aspon nieco vypije. potom co-to v skolke. a poobede sa snazime dohanat, tiez vela ovocia, nastastie to ma rad, aj si sam pyta jablcka a mandarinky. nemam z toho az taky des, ale zas nechcem, aby ucitelkam robil starosti. dost, ze na neho musia viac dohliadat, kedze je najmladsi 🙂 polievky papa velmi rad, tu vzdy zje vraj celu, tak mu to asi staci. ved nemoze byt kazde dieta uplne tabulkove a vypit 2 litre za den. skusim sa este opytat na tu flasku, ci by povolili, uvidime. dufam, ze v tomto nebude po muzovi, lebo ten tiez tej vode nejako extra neublizi :-/
@karinkaeich ja tiez nechcem aby bol maly po mne..ja som v pitnom rezime strasna..takto sa spamatam hocikedy vecer, ze som nevypila vobec nic, len 2 kavy..a obcas zjem banan..kava pritom odvodnuje, takze by sa malo pit este viac..ja ked si chcem strazit pitny rezim, tak si musim davat reminder do pocitaca alebo nejaky iny budik na to, aby mi pripomenulo pit..zvyknem si robit liter caju a pred seba postavim aby som stale videla, ze musim nieco vypit, ale to je uplne nasilu..je to strasne, lebo je to takto zle..a nechcela by som aby aj maly takto dopadol..hadam co v detstve naucis....ale ked proste nechce, tak ako to do neho dostanem?☹
ahojte, my fungujeme a uz velmi dlhu dobu tak, ze rano Niki vypije 250ml mliecka pocas dna sa snazime aby vypila aspon 400ml cajiku alebo inych tekutin a vecer zas 250ml mliecka. Ja tiez nedodrziavam pitny rezim, a tie nechcem, aby to nase dieta slo v mojich kolajach a tato to iste. Lenze v skolke si nevypytala a ani jej nedali, napriek nasim prosbam, nech ju nutia;( ale ten caj pomedzi mliecka srka cely den po troskach...musim jej to kazdu chvilu strcit a nutit ju, inak by si nevypytala.
@karinkaeich nam flasku do skolky vlastnu z hyg. dovodov nepovolili 😠
@m.zuzanka a brala malemu doktorka krv na podrobny rozbor? lebo malej ako nastupila do skolky, tak sa stale vracali sopliky a kasel a ked uz bola 4x chora, tak zobrala Mudr. krv a zistili mykoplazmy ☹ . Takze musime brat dlhsie antibiotika minimalne 3 tyzdne 😒 , jeden tyzden mame uz za sebou, tak este dva... a tiez do konca roka nepojdeme do skolky, lebo po antibiotikach ju necham tyzden doma a potom uz su Vianoce, takze Mikulas v skolke nebude... no len aby ta mykoplazma bola pricinou toho kasla a soplikov, nech uz je potom malicka dlho v skolke zdravucka...
@m.i.r.i tak v skolke sa drzite, zdravi ste?
inak mamicky, zabudla som toho nasho krpceka pochvalit, spinkal od stredy pekne v skole cez obed. jasne, ze bolo trosku placu a hladanie maminky po zobudeni, ale ze to zvladol fajn 🙂 co som strasne rada, lebo mi to dost pomoze, ze je v kolektive deti a chodi tam rad. vo stvrtok maju mikulasa, hadam sa nebude bat. a potom o tyzden vraj vianocnu besiedku pre rodicov 🙂 len vydrzat byt zdravy, lebo tento mesiac mam dost nabity, poradne, pasy a cakat, kedy pride den D 😨
@jaja26 robila mu iba CRp vyšetrenie s tým že povedala že je negatívne a predpisovala sirupy ktore nezaberali iba sa prejavili nežiadúce účinky. Ide o infekciu horných a dolných dýchacích ciest, mal to najprv manžel a potom ja len že naša lekárka nám po týždni napísala ATB ktoré zabrali a zrejme Miško to od nás chytil. Teraz v stredu som bola zase s ním u mudr. tak skonštatovala že musí dať ATB, lebo má nábeh na zápal plúc, samozrejme že vo forme sirupu. Nakoľko malý už odmietal ďalší "sirup" tak som vo štvrtok išla znovu za doktorkou či by mu nemohla dať aspoň tabletky že mu ich rozdrvím a dám s cukrom alebo inou sladkosťou. No, tak ma zvozila čo si ja predstavujem že ona nemôže predpisovať lieky ako sa sa mi zachce, nemám toľko malého rozmaznávať, že malý si má zvykať že to je liek a nie cukrík..... nakoniec mi hodila nový recept a ke´d som odchádzala tak mi zo sestričkou nepovedali ani dovidenia. Normálne až mi z toho bolo zle a rozmýšľam nad zmenou Mudr. lebo toto už nebudem tolerovať, najprv kvôli tomu nekonečnému predpisovaniu sirupov, čo som mala pocit že ona si zbiera body u dealerov farm. firiem, čo neverím že soplíky a kašeľ sa liečia takmer dva mesiace a potom aj kvôli tomu ako sa zachovala. Mám pocit že mu už ATB zaberajú lebo v noci nekašľal a aj cez deň menej pokašliava. Len som nahnevaná že to až tak dlho trvalo, vypadol z MŠ takmer na dva a pol mesiaca a mám strach ako to zvládne v januári keď aj ja budem musieť ísť do roboty 😒
@m.zuzanka no mala by si naozaj porozmyslat nad zmenou lekarky....to co je za pristup??Ani nepozdravia, lebo si si pytala tabletky namiesto sirupu?A predpokladam, ze si o to prosila slusne. Jezis ten pristup niektorych lekarov, to je hroza a des.
@nefertitka však samozrejme poprosila som ju slušne, lebo som zúfalá a na silu sirup mu neviem podať a ona na mňa vybehla čo si ja myslím.....normálne som mala slzy na krajíčku......Ak ju obťažovalo to že som došla tak mala hneď na začiatku malému nasadiť tú správnu liečbu a nie z neho robiť pokusného králika..... naozaj nechápem o čo jej išlo.... 😠
uvidím čo mi povie vo štvrtok keď s malým pôjdem na kontrolu...

@nefertitka - ja by som ju nechala do Vianoc doma...dala by som ju až v januari....max. by som ju odviedla na ten jeden den, ked je Mikulas....
v januari, po sviatkoch, byvaju deti zdrave..predsa su len doma aj cez 2 tyzdne, takže sa vacsina prelieci, aj je mraz, takže take virusy pomrznu..
potom ten februar, marec je taky kriticky...
u nas aj nar. april, maj nie je bohvieco, lebo imunita je po zime total dobita a do toho tie alergicke kasle...