Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
@nefertitka urcite neuskodia..duphaston sa dava na udrzanie plodu bezne v 1 trimestri..ked hrozia potraty...a fraxaparin sa dava na riedenie krvi a bezne si ho pichaju zeny cele tehu..urcite nemozu uskodit
@m.i.r.i ja som sa pytala, lebo som pocula taky nazor a ostala som zarazena z toho. Tiez si to nemyslim. Tiez mam oboje
@nefertitka ja som si pichala fraxiparin pocas tehu, bolo to teda vrcholne neprijemne a bola som sama modrina 😝 ale uskodit to urcite nemoze....
@m.i.r.i my sme zas doma so soplami, takze ani besiedka sa nekona ☹ boli sme dnes aj na ORL a sme vlastne zdravi, vsetko je to sposobene viac-menej alergiou prip. virusami. dufam ze casom sa to zlepsi, uz nech je aspon jar.....
@nefertitka zial,my druhe neplanujeme,zatial vobec,aj ked to nevylucujem,ale to len v pripade,ze by mm mal lepsie platenu pracu...Zial,je to tak,o peniazoch,pretoze my si nemozeme dovolit,aby som zostala na MD a RP cele 3 roky, pri malom som nastupovala na 1/2 uvazok,ked mal 6 mesiacov a ked mal 1,5 roka nastupila som na plny. Inak sa nedalo, kupili sme vacsi byt a ked sme chceli splacat uver,musela som zacat robit.... 😒 takze klesnut zasa niekde,kde by sme boli teraz vlastne v minuse uz,si ani neviem predstavit..... ☹
A ja si tiez mylsim,ze tie lieky neuskodia,teda poznam len ten duphaston... 😉
@rainee jooj..no to mi je luto..nas ma mat besiedku v stredu..tak tiez ktovie ci by dovtedy vydrzal od pondelka..uf..
a to ORL? Co znamena, ze viacmenej alergiami a virusmi? Nam tiez doktorka vravela, ze moze mat alergie napriklad..aj ked to nepredpokladam, nebol alergicky nikdy na nic od narodenia, potraviny, mlieko, nic..prasky na pranie ..nikdy sa nevyhadzal a nemame nikto alergie doma, ziadna predispozicia( aj ked ja mam na nikel aspon)...vyrastali sme na vidieku s cerstvym vzduchom a stykom so vsetkym moznym..ale viem, ze vylucit sa to neda, alergia sa da dostat kedykovek, v akomkolvek veku, na cokolvek..len to proste nepredpokladam..
a tie virusy? No a to je akoze diagnoza ci co? Ja tiez chapem, ze ked nam crp vyslo negativne, tak nema bakterialne infekcie, ale virusove....no a to je ako vsetko? To mi na ORL povedia to iste a koniec? Ked su virusove infekcie tak sa s tym proste nic nerobi?Lebo ja mam teraz z toho taky pocit, ze uz druhy krat som odisla od lekarky s tym, ze moj syn je uplne zdrave dieta a "len" ma skolkarske sople sposobene virusmi..tak len dokola tie iste kvapky a spreje a sirupy..a proste nahuhnane vecne sopliace dieta doma..to ako na to nie je nejaky liek? 😀 😀 😀
@klauduska u nas je to tiez vselijake s financiami, hlavne kvoli vysokym splatkam hypoteky, sme si povedali ale ze nejaku dobu to snad zvladneme, ked sme zvladli prve a to druhe dieta veru tiez pojde asi uz do jasiel...nemozem si dovolit byt doma 3 roky s nim
@m.i.r.i presne tak, nic sa s tym nerobi, mozes dietatu len posilnovat imunitu. na virusy ATB nezaberu musi to prejst same a alergia to je kapitola sama o sebe...mam pocti ze ked si uz lekar nevie rady zvali to na alergiu 😲 ale my sme bohuzial obaja s manzelom alergici (travy, buriny, dokonca ja na chlad - ano aj take existuje) takze sa to dalo cakat aj u malej. sice nebyvala doteraz casto chora ale ma znizenu imunitu, priebezne soplila od narodenia, v lete ju zas svrbievaju ocka (nemame chodit moc do prirody ked kvitnu travy a vobec nie na na pieskovisko kvoli prachu - no ale nezober dieta na ihrisko) a ma citlivu pokozku 😒 no a vidis, pises ze vy ste z vidieka takze by si mala mat ovela lepsie a zdravsie prostredie a tiez ste chori. ja keby som mohla tak sa prestahujem niekde k moru, tam sme komplet vsetci zdravi, mne tato zima tiez nerobi dobre 😉
@klauduska my tiez asi druhe neplanujeme, jednak som nemala ktovie ake tehu a brutal porod, takze si uz moc ani netrufam a na druhej strane mala je velmi narocne dieta co dava zabrat aj za 2, takze uz som rada ze bude vacsia samostatnejsia a uz to bude lepsie 😉 pocas md sme sa tiez museli financne uskromnit a byt dalsie 3r. doma si uz neviem predstavit....
@rainee aj nas bol veeelmi narocne dietatko, prve 3 mesiace som bola uplne najzufalejsia mamicka.....3 mesiace iba preplakal,mal krce a nedokazali sme mu pomoct....plakali sme s mm kazdy vecer s nim,lebo sme si nevedeli dat rady,vobec nespinkal ako male babatka,kludne 2-3 spanky za sebou vynechal,potom od vycerpania zaspinkal...Jedine kde spinkal bolo na prechadzke(ani nie v kociku na balkone,ale kocik sa musel hybat) a v aute...takze povinne doobeda a povinne poobede som chodila na prechadzky,ale nevyspata,chodili sme s mm ako mumie uz,akoze doslova,nebyt svokry,absolutne to nezvladnem....nastastie sme sa nedali odbit,ze to je normalne a ze su to koliky chlapcenske ktore po 3 mesiacoch ustupia...nakoniec mu skoro po 3 mesiacoch zistili alergiu na BKM-ano,3 mesiace trvali vysledky... 😠 😠 😠 A navyse je strasne zivy,neobsedi,strasne vymyselny a zivsi ako ostatne deticky.....ale je aj rozumny,takze teraz ako je uz starsi,tak je to omnooooho lepsie a odkedy sme v skolke(asi aj vek prisiel),tak je to pohodicka.....Cudujem sa,ze na to aky je zivy sme vsetko zvladli aj zaspavanie sam a tak....tesim sa z toho...Takze z tohto pohladu by som sa ja uz nebala a kedze mal maly tu alergiu,uz by som teraz vedela co a ako keby su rovnake problemy....Ani tehu by som sa nebala,aj ked porod bol dlhy a na porodnom stole pri tlaceni odpadla,ale dalo sa....Takze u nas su jediny problem financie.... 😒
@rainee ach jaaj..no teda to s tou alergiou tiez nie je ruzove veru..ved ako dieta izolovat od prirody v lete..a to vsade nieco lieta..aj v meste..tam vlastne este viac kadejakych skodlivin..no tak veru asi len vydrzat☹
@klauduska my sme mali zaciatok s malym podobny ako ty..tiez stale reval, ale u nas to boli len koliky..tiez sme s mm plakali s nim, ja som videla svojho mm prvy krat v zivote vtedy plakat..z bezmocnosti a unavy..ako to male dietko utisit, ako mu pomoct, ked ho viditelne nieco trapi.ja som uz skoro nic poriadne nejedla aby ho brusko nebolelo, same feniklove caje a rasce a kadeco..a po mesiaci sme museli prikrmovat UM, lebo mlieka nebolo dost..a maly furt plakal..v kociku prespal ale ked otvoril oci, zas len rev..ja som chodila s manducou vsade, ze ked sa zobudi a budeme na ulici, tak som ho prekladala z kocika, lebo u nas neexistovalo ze v kociku lezi a pozera a usmieva sa..iba bud spal alebo reval..no zdalo sa mi to ako cela vecnost a nieco hrozne..ale nam to trvalo len 2 mesiace..jedneho dna akoby utal to prestalo a my sme mali uzasne kludne dieta..ani nechapem....zacal krasne spat..v 4 mesiacoch uz nepil v noci vobec, iba sa pomrvil, dali sme cumel a spal dalej..raz sa budil..od pol roka spal cele noci..ako som polozila, dala pusu..tak spinkal..cez den sa sice vela zlostil aj na hrackach a vela pozornosti si vyzadoval, co je doteraz, ale ten zaciatok to uz ani porovnat...moj mm vtedy vyhlasil, ze viac deti mat nebudeme..a ja velmi chcem druhe, nas financie netlacia, ale mm sa nechce dat presvedcit..ja by som aj napriek tym zaciatkom do toho sla..ono sa to zda hrozne ked sa veci deju, dni su dlhe a mesiac je ako cela vecnost..ale casom si poviem, co tam 2-3 mesiace..co tam 2-3 roky🙂
@klauduska
@m.i.r.i
@rainee my sme to mali podobne, tehotenstvo katastrofa, po 2 potratoch tehotenstvo s Nikolkou vyslo, ale ake bolo, krvacanie prve tri mesiace, druhy trimester v poriadku a cca od 24tt hroza. Tvrdnutie brucha 800x denne, 2x v spitali, tlacila mi na ladvinu(mam konizaciu krcka), takze otvaranie predcasne, pecenove testy zvysene, co som ani nevedela, ze je to tak strasne nebezpecne(vraj sa to teraz urcite zopakuje), porod 11 hodin kazde 3 minuty kontrakcia bez epi, uz som myslela, ze nastala moja posledna hodina, tlacit som uz nevladala, tak na mna skocili, dotrhali ma, ze som 3 mesiace sedieet nemohla, mala sa narodila v 36tt, mala 2300g, cize sme ju museli kazde 2,5 hod. budit a krmit, mlieka som mala malo, cize aj dokrmovat, lenze mala strasne bolesti bruska, mlieko nechcela, vyslovene sme to do nej tlacili, pila to s ohromnym placom, cize krmenie trvalo straaaasne dlho vzdy, k tomu reflux...4 mesiace sa zvijala od bolesti...donedavna som bola v tom, ze druhe dieta ani keby neviem co bolo, no ale to sa vsetko pomaly zabudne a zacala som rozmyslat nad dalekou buducnostou, ze surodenec v zivote je podla mna super vec, ja som strasne rada, ze mam sestru, nechcela by som byt jedinacik, povedali sme si, ze to este raz skusime a ked to nevyjde, uz to nechame tak. Takze ak toto tehu nevyjde, tak holt mala bude musiet byt jedinacik, uz na to nebudem mat sil. Pamatam si co som si uzila pri druhom potrate, vycistila ma, pustili domov, na treti den som zacala krvacat ako z vodovou, dosla som na pohotovost a ze cistit a hned, tak ma vycistili a znova krvacanie, zostal im tam nejaky kusok, co nesiel vybrat...zas ma chceli cistit, to som uz razne odmietla, jeden lekar navrhol par dni pockat ci sa to nevyplavi samo a vyplavilo nastastie, ale vtedy som tiez bola zufala. Uzili sme si toho az az. A divim sa samej sebe, ze som do toho sla. Strasne sa bojim, ako to vsetko zas dopadne, no ale riskla som. Strasia ma tie prebdene noci ale hrozne, ale budem dufat, ze druhe dieta bude ako moja mladsia sestra, kde ju dali, tam bola a v kuse len spala🙂
a este som zabudla, ze si musim fraxiparin cele tehu pochat... ach jaj,,, no normalne ma chyta panika
@nefertitka jooj moja, no to si si teda prezila☹ Ja som sice tiez mala jeden potrat a nechcem na to ani mysliet, ale vsetko bolo ok, do 2 mesiacov som znova bola tehu a to tehotenstvo bolo ukazkove...pracovala som do posledneho dna, len ked zacali kontrakcie, vypla som pocitac a ze idem do nemky🙂 Nemozem jedno slovo povedat, ziadne velke nevolnosti, ziadne problemy..porod nic moc, bola som 2 dni v nemke s kontrakciami a neotvarala som sa, ale mala som epi, to ma zachranilo a skoncila som aj tan na sekcii...ale nemam zle spomienky..nic hrozne, aj sekcia ok..takze to ma netrapi vobec a kludne si zopakujem..my sme mali len tazky zaciatok s babom, ale ja som na to uz zabudla..to len moj muz nie🙂 Tebe velmi drzim palce, nech mas teraz kludne tehu a kludne babo..aj moja sestra bola taka ako tvoja..kam ju posadili tam sedela..neplakala velmi, sama sa hrala...tiez je mladsia..mama vravela, ze mala ulavu po mne..rozdiel medzi nami je 1r a 10m a ze sestru len nakrmila, dala do kocika a ona spala ci doma, ci vonku, ci kde..mama sa venovala mne..ked bola starsia, tak sedela vsade, potom sa pohrala aj v trave s kvietkami..ja som bola ine kafe🙂
@m.i.r.i no presne tak bola moja sestra, ze ta sa najprv iba zobudila ked bola hladna, napapala sa a spala, ze na balkone davala aj 6 hodin a mama ju stale chodila pozerat, ci zije 😝 ...medzi nami je 5 rokov. Potom neskor kde ju posadili, tam sedela a hrala sa potichucky, ze ta ani neplakavala, zato ja som vrestala furt :P Moj muz ma s bratom rozdiel 1rok aj 5 mesiacov a oni to iste, jeho mladsi brat total kludas 😉 ...tak sa spolieham na to, ze to tak bude aj u nas. Ja vidim na malej, ze uz doma ked je sama, ze sa nudi, nevie co robit, stale ju musim zabavat, akoze v skolke bude mat kamaratov aj v skole, ale doma je to super, ked ma niekoho s kym sa moze hrat, neskor mat niekoho kto mu bude seberovny a moze sa mu vyrozpravat, mozu prezivat spolu vela a tak. Proste partaka 😉 a muz stale streckuje?ci uz je to o nieco lepsie?
A dakujem, dufam, ze to bude ako pises
kocky, maly nam zacal v poslednej dobe vykrikovat z postele "mamina, tatino", dozaduje sa toho, aby sme prisli k nemu, i ked nic nechce. nemate s tym niektora skusenost? nikdy sa nebal tmy, prechod do svojej izby zvladol bez najmensieho problemu. tak ozaj neviem, co sa mohlo stat. neplace pritom, len rozprava alebo slabsie krici. je to len take obdobie, viete poradit?
@nefertitka gratulujem k fazulke, nech sa jej u teba paci a pekne rastie. my sme tiez "skusali", ze ved hned to nevyjde (planovali sme cca maj) a bum (za 2-3 tyzdne ho tu mame s nami) 🙂 zlata priroda, no aspon vieme, ze sme zdravi
@karinkaeich dakujem, ved ty uz pomaly aj rodit ides;)
nasa takto vykrikuje uz dlhu dobu. Aj cez den aj v noci, cez den ked zakrici, musim ist k nej, inak zleze z postele a uz nezaspi a v noci vzdy dobehne...niekedy o polnoci, niekedy nadranom, ale vzdy,tiez by sme boli uz radi keby to preslo
@karinkaeich aj moj syn to zvykne robit vecer, ked ma spat a je uz v postielke a ked za nim pridem, tak povie, ze sa chce pomojkat a pusu. Priznam sa, ze ja si to uzivam lebo viem, ze pride obdobie, ked sa bude mojim objatiam vzpierat a pusam odvracat a mysliet si pri tom aka som trapna 😀 . Ale ked pozeram, ze cakate babatko nemoze to byt tym? Kamoskyna dcera(ked cakali druhu) si rodicov takto vecer zvykla zavolat a utvrdovat sa ich zaujmom o nu.
@nefertitka jej blahoželám a hlavne nech všetko dobre dopadne 🙂
@karinkaeich máme to isté s našim synčekom, od kedy začal chodiť do škôlky, tak to robí, musíme za ním ísť a chvíľu s ním poležať v posteli. Je to zrejme stres pre dieťa, škôlka, nové podnety.
@rebecca2006 dakujem🙂 ale ked vidim tu dlhu cestu pred sebou, tak mam strach a byva mi zle a vsetko mi strasne smrdi(kozmetika), tak mavam aj take stavy, ze si vravim, ci som dobre urobila, ale to su urcite tie hormony:( blba nalada v poslednej dobre v jednom kuse 😒
@nefertitka chápem ťa, ja sommala celý prvá trmester takú depresiu, že som sa musela odtreúpať k rodičom, lebp MM bz sa asi royviedol so mnou ☹
@rebecca2006 no pekne... ja neviem ci to mam z tehu alebo z duphastonu alebo vsetko naraz
@syla nas prechod na skolku zvladol celkom fajn. tam nema problem so spinkanim, ani sa uz nepyta na maminku a ocinka. ale toto, no neviem. hadam sa to este nezhorsi s prichodom surodenca. no cakam narocne obdobie 😒 musime to vsak zvladnut, hlavu hore, bude fajn 🙂
@nefertitka pod%la mňa z tehu, Duphaston by to nemal rolbiť, to tie estrgén nešťastné....No hlavne vzdržať, vždz keď ti je ťažko, tak si úovedz, žeza to môžu blbé hormónz a od 13.tt to prestalo, potom bolo celkom fajn, hlavne psychicky. Drž sa, máš toho ya sebou teda dosť, tak nech to dobre dopadne. Aj ja som šla do 2. tehu s tým, že buď to vzjde, alebo ďalší pokus proste nebude......
@karinkaeich nas tiez vola..hlavne mna ale ja som sa zatial nad tym nepozastavovala..u nas to zacalo v lete,ked sme zrusili vak na spanie v ktorom spaval 2.5 roka a siel aj do velkacskej postele..zvladol to bez problemov, ale ma problem s prikryvanim perinou, stale sa z toho zlosti..a ide spat uz pekne, 2-3krat povie, ze este pusu a vyfukat nos alebo nieco, ale pohoda..niekedy ale ma vola, ze cikat, potom pit, potom maminka idem si lahnut na brusko, tak prikryt..dokonca ked si chce ruku strcit pod perinu tak musim prist a ho prikryt znova..ak sa zobudi v noci, tak zasa ze prikryt. potom cikat,..ak sa nezobudi tak spi normalne, ale som zvyknuta uz na to, ze z izby stale maminkaaaaaaa...a pritom sa vie ist uz pekne sam vycikat a vlezie spat a vsetko..ale nie, stale maminkaaaaa...pytala som sa napriklad aj svojej mamy a ona hovorila, ze to je normalne, ze ku mne a sestre chodila prikrtyvat, cikat a podobne veci asi tak do 5 rokov..tak ja to maminkaaaaaa uz neriesim🙂
@rebecca2006 ved si vravim, ze hadam to v druhom trimestri prejde...ale teraz je to hrozne...
Ahojte baby!
Tak my posledny tyzden budeme doma. V noci z piatka na sobotu z nicoho nic v noci zacal aky divny kasel,taky stekavy a potomked som sla pri nho,ze ho vezmem k nam do postele sa nevedel nadychnut....tusila som,ze to bude laryngitida(esteze dost citam na nete 😅 ) a tak sme hned otvorili okno a ukludnil sa....chcel spinkat,ale tak radsej se sa zbalili a sli na pohotovost. Dostal cipok rectodel a ATB... 😒 vraj laryngitida....V piatok mu absolutne nnic nebolo,este sme boli na besiedke, podareny bol,ziadne priznaky,kasel,soplik,nnic.... 😒
Tak sme doma,dufam,ze to uz bude OK,len nie som nadsena z tych ATB...v septembri mal tiez... ☹
@klauduska chuda male....skore uzdravenie prajem...
baby, tak mala je zas riadne chora, dnes dostala atb a k tomu doporucila dr. prerusenie dochadzky do skolky na 2 mesiace 😝 v decembri sme boli az 5 dni v skolke, otras. nema to takto vyznam, verim ze od jari bude lepsie. je velmi smutna ze tam nemoze teraz chodit a bojim sa ako bude zvladat znovuzaclenenie do kolektivu, hadam nebude problem.
@nefertitka teda si si to riadne odtrpela, tak hadam teraz budes mat lepsie tehu, nech je vsetko v poriadku. ja si uz na to akosi netrufam, aj ked mi bude luto ked bude jedinacik.
@rainee ach jaaaj..tak zase choroba☹ a vy ste mavali nieco vaznejsie ako len sople,ze mate prerusenie dochadzky? teraz teda uz aj atb☹
My sme nechali maleho doma aj dnes..a dame ho teda len na 3 dni tento tyzden a budeme aj skor pre neho chodit..ono je to strasne tazke sa rozhodnut..ked je zdravy doma a vravim si,ze si ho nechajme, ved aspon bude zdravy cely mesiac vkuse..na druhej strane nemozem stale tak na to pozerat, ze ked ide do skolky, tak uz ciha choroba a proste ho nedavat..nechcem si pokazit uplne sviatky teraz, tak sme ho nedali normalne cely tyzden, ale skusime, ze utorok,streda a strvrtok..v piatok si ho uz nechame doma..tak som veru zvedava..nasa dochadzka za december je 2 dni..ak vyjdu tieto 3 este tak bude 5..uplne uzasne☹

@klauduska asi ano🙂 a dufam,ze ked tak lahko slo dnu, tak lahko pojde aj von 😝 ...prve slo tazko aj dnu aj von... a vy druhe planujete niekedy? inak mimo temy, ale podla vas moze nejako duphaston a fraxiparin uskodit plodu?