Začíname so škôlkou od septembra 2012
Ahojte maminky, ja viem, že je tu toho už dosť popísané, ale bola by som rada, keby sme sa tu stretli maminky detičiek, ktoré idú do škôlky od septembra 2012 aby sme si tu mohli pokecať o radostiach a starostiach našich škôlkárov 🙂 alebo len tak keď nám bude dlho 😉....teším sa na vás 🙂
ahojte mamicky. porod sme zvladli, vytesujeme sa teda doma uz 4, mame maleho branka 🙂 vsetko prebehlo rychlo a v poriadku, no ja sa liecim, lebo som si z nemocnice doniesla prieduskovy kasel. simonko ide zajtra konecne do skolky, neskutocne sa tesi, lebo doma sa uz asi nudi a hlada zabavky. tak dufam, ze chorobnost sa nejako trosku ustali a bude fajn. a vy ako?
@valentyne my sme tie od 2.1.v skolke
ma take horsie rana, aj ked nie az take zle, ale ja dufam, ze do tyzdna si zasa zvykne...
tiez mali v piatok inu ucitelku, to mu asi najviac vadilo
@karinkaeich gratulujem 😵 a nech ste rychlo zdravi vsetci 😉
Maminky chcem sa opýtať. Ako sa rieši reč dieťaťa - myslím logopéda. Mám to riešiť cez pediatra, alebo cez učiteku. Moja papulka krásne rozpráva, kameňom úrazu je "R" a "L" inak všetko super. Má velkú slovnú zásobu, rozpráva pekne len sa mi zdá, že si už zvykla rozprávať takto zle a nemá záujem to riešiť. Bude mať 4 roky v máji, nechcem ju nejak skoro zaťažovať, ale podla mňa by jej to prospelo. Vy ste na tom ako?
@mrskalianka rovnako a čakám na odpovede 😀 práve dnes som rozmýšľaľa, či to už netreba riešiť... 😎 a asi by som skúsila najprv doma básničky a od marca logopedičku 😨
@lenkove moja malá so mnou nespolupracuje, ona aj básničku zo škôlky naučí sa ju po svojom a vôbec nerieši a nepočúva, snaha nie je. Ona mi ešte povie, že veď to dobre rozprávam....
@mrskalianka to mi niekoho pripomína.. 😕 kis kilaca namiesto kus koláča 😝 a podobne... Keď nechce spolupracovať, tak logopéda jednoznačne, vraj tam obvykle spolupracujú - najmä ak natrafíš na nejakého dobrého (osvedčeného)
moja spolupracuje podľa nálady, je dosť netrpezlivá, či skôr veľmi aktívna a na takého prkotinky nemá čas, keď môže lietať s vrtuľou v zadku 😝 ona má problém s l a r... vyslovuje ich ako u.. niekedy sa podaria, ale obvykle nie.. Ona aj rozpráva dosť veľa a pomerne rýchlo, nedbalo 😕
@lenkove moja Lili ona to povedať aj vie, keď ju nejak zabavím a chvíločku ju to baví, tak povie aj ryba rrrrrrr, ale potom sa už blázni a zle zle zle až sa tak mazná a to je už otrasné. Ona z bláznovstva povie aj "kokoluška" pritom vie povedať krásne popoluška. Myslím, že u logopedičky by nebola taká bláznivá a možno by dali aj dobré rady. Skúsim sa opýtať aj učitelky či to už mám riešiť alebo ešte jej dať čas. Teraz v škôlke sa deti po sebe aj opičia takže s rečou to je ešte horšie.
a k téme, po 2 mesiacoch keď bola malá asi 4 dni v škôlke, dýchanie čisté a crp nízke. Doktorka zhodnotila, že to sú dutiny... dostali sme atb a do týždňa bolo zlepšenie, teraz po 10 dňoch liečby je konečne po dvoch mesiacoch ZDRAVÁ. teda trošku kašle. Zatiaľ je doma so starkou, vo štvrtok už bude musieť do škôlky, babička nemôže s ňou ostať. Je fakt v pohode, občas kašeľ, ale ona je alergička, tak hlavne z toho... ale hrozím sa toho že mi po týždni príde domov chorá. A hlavne som si na ňu tak zvykla cez prázdniny (boli sme spolu doma), že by som najradšej okamžite išla na MD 😀 a bola s ňou doma.. Po chvíli by ma šľak išiel trafiť, to už poznám, ale... tá túžba je silnejšia 😀
@mrskalianka to bláznenie a nebalosť poznám 😝 .. kokoluška 😀 😀 ja som sa na ňu pred Vianocami informovala v škôlke - o všetkom - správaní, reči atď.. a je medzi naj v triede vo všetkom... tak asi sa v škôlke snaží a doma jej na to neostáva energie 😎 je v triede kde sú všetci rovnako starí... (plus mínus samozrejme)
@lenkove ak som dobre pochopila, tak mala bola 4 dni v skolke a ochorela a ostala 2 mesiace doma? A nakoniec to bolo bakterialne, ze ste mali atb?
Nas je doma uz 3 tyzdne a zaciatok ok, ale po Vianociach zacal kaslat, potom sople..a to sme nikde neboli, tak to zo skolky tentokrat nebolo..a kasleme doteraz...crp nizke, dychanie ciste, bakterie ziadne..horucky nic....kasle hlienovito uz 2 tyzdne..uz sa to ale konecne posledne 2 dni zlepsilo a kasle menej, uz len pri namahe, behu a tak..a konecne poriadne spi, lebo sme sa 10 noci budili kazdu pol hodinu-hodinu na kasel ci sople..vyzera to, ze este par dni..a hadam bude dobre..ale to trvalo tentokrat skoro mesiac! My si ho nechavame este aj cely buduci tyzden doma a dame ho do skolky asi az 21 Januara..a som zvedava kolko dni to bude tentoraz☹
@m.i.r.i na začiatku novembra som s ňou šla k lekárke, sople a kašle.. 10 dní doma trifed... dva dni v škôlke.. týždeň doma, dva dni v škôlke, lekárka nejaký liek na kašeľ... a to už bolo v decembri, tak som ju do škôlky nedávala.. Cez Vianoce začala horúčkovať (len jeden deň a deň nič a opäť a tak) a strašne kašľala - ja som precitlivelá maminka, som sa o ňu bála, či nemá zápal pľúc 😕 😕 nakoniec sme dostali ATB (ja nie som prívrženec atb, ale jednoducho niekedy iba to pomôže)... a fakt zabrali... naša mala od toho začiatku novembra skoro v kuse zelené, či žlté sople.. iba po trifede trošku ustalo, ale potom sa rozbehli zase. Lekárka zhodnotila, že dutiny. CRP bolo hraničné a na rtg nás neposlala, vianočný čas bol 😝 ale zhodnotila to zjavne dobre, keď jej zabrali a konečne mám zdravú babuľku. Akoby ju vymenili, veselé vyspaté drobča 😔 si vytrpela dosť zjavne ( 😀 😀 a my 😀 😀 😀 )
@m.i.r.i 😖 možno nejaký zabudnutý vírus chytil... 😅 chudáčik malý 😅
Inak mne lekárka vravela, že výtery ani crp niekedy nič neukážu, zápal môže byť menší a už chronický, a baktérii v nose iné ako tie v dutinách. že ak sú to dutiny, dá sa spoľahnúť len na empíriu a jej "pocit". Ako hovorím, zjavne dobrý 😅 😅
Ja som sa naučila jej veriť, fakt mala vždy pravdu, čo sa dg týka 😅
ahojte,
tak sviatky presli a zda sa, ze nase skolkarske problemy su opat tu..my sme zatial do skolky maleho nedavali, dnes bol prvy den po prazdninach, co tu bola skolka otvorena a stale rozmyslam, ze dieta z kolektivu na dva-tri mesiace zoberieme..v decembri sme boli styri dni a nadcha, v novembri len tri dni za cely mesiac, velmi sa bojim, ze to pojde dalej takto, tiez sa pri nadche vobec cele noci nevyspime a maly velmi trpi.. a on si velmi na skolku zatial nezvykol, nechodi tam rad, mal tri roky v auguste, no mozno je este na skolku nevyzrely..v aprili bude aj on vyvojom niekde inde, hadam aj chorobnost mensia...
tak dnes skolka po dlhom case a nas maly to zvladol bez placu. dokonca isiel skor ako bol zvyknuty, lebo teraz ho bude zanasat ocinko. to mi odlahlo. dufam, ze aj pokracovanie bude fajn. vsetkym detickam prajem co najmenej chorob v tomto roku 🙂
Ahojte!!!
My sme zacinali so skolkou az 8.1. dovtedy boli u nas prazdniny. Boli sme dovolenke a ja som tam v sobotu zacala soplit a skriabalo hrdlo....Filipko bol vcera prvy den v skolke a uz zacal kaslat,ale nemyslim si,ze to ma odtial,skor odomna alebo tak celkovo,je vraj veeelmi vela chorych ludi teraz. Tak je doma,zatial davam med s cibulovou stavou a dnes asi pridam sinupert alebo trifed. 😒
babulky, mala je od pondelka v skolke a dnes uz sople, zajtra dufam nebude mat horucku.. vyzera to tak, ze sme so skolkou zase na tyzden skoncili.. 😝 😝 😝 mam dost.. AJ mala. chudatenko moje 😔
my už máme v škôlke druhýkrát ovčie kiahne a znova v 1.triede,snáď ich Miško už chytí 😀 😀 😀
@lenkove dakujem,aj Vam podobne....skore uzdravenie...nakoniec som davala sinupret a kamoska mi pomohla jeden krem...baby,fakt zabral super.....vola sa to koalka,vonia tak eukalyptovo,je na dychcie cesty,aby dieta lepsie dychalo,nekaslalo a kludne mohlo spat.....natiera sa na hrud a chrbat pred spanim,2-3 krat denne....skuste.... 😉 nas maly po nom minimum kaslal...
No nas maly je taky divny od pondelku odkedy je opat v skolke,stale sa stazuje,ze je unaveny,ze ho bolia nozicky.....neviem,ci to je z toho,ze bol 4 tyzdne doma a robi nam problem ranne vstavanie....uvidim,ked to bude pretrvavat aj cez vikend,kedy sa moze vyspinkat a bude aj tak unaveny,skocim k doktorke ci mu nieco nie je.... 😒
Ahojte. My sme prekonali všetky naše rekordy v škôlke. Malý chodí do škôlky konečne rád, doma o nej stále rozpráva a dokonca začal aj zdraviť pani učiteľku, čo sme nemohli za tie štyri mesiace zlomiť. A hlavne tam chodí už dva týždne vkuse. 🙂 Teraz som ho chcela nechať doma,lebo má naplánovanú operáciu pruhu, tak aby neochorel a manžel dostal zápal priedušiek a dutín. No na porazenie. Tak čakám, čo sa z toho zase vykľuje 😒
Ahojte, my sme po dlllllhej dobe vydrzali tyzden v skolke. Mala bola doma asi 6 tyzdnov, po Vianociach nastupila do skolky a v stredu vecer teplota :o(, nastastie len jeden vecer, tak stvrtok, piatok ostala doma. A teraz od pondelka chodila cely tyzden, ale nie je uplne fit... Vcera uz prisla uplne prechladnuta , zle sa jej dycha, ale v noci dychala pekne nosom, nekaslala, tak isla aj dnes do skolky. Uz mi je to az take trapne hovorit ucitelkam, ze je zasa chora :o(. Tak dufam, ze cez vikend sa trocha poliecime a bude moct ist v pondelok do skolky... Ale co chcem, ked tam je polovica deti chorych a aj ucitelky :o(
aj u nas je vela deticiek chorych,dokonca aj ucitelka bola chora a bola v praci,takze nic moc.... 😒
My sme boli na navsteve u kamosky v piatok,a jej mala bola soplava,co sme ani nevedeli,ani nepovedala.... 😒 na dalsi den mala uz aj teplotu a nas zacal trosku soplit,tak som hned dala sprej do nosa,aj pokasliaval,tak znovu cibulu s medom.....soplik sme zastavili,ale kasel sa sem tam objavi,najme ked papa,a po zobudeni,inak ani nie....
Ahojte!!!
A kde ste vsetky?Ako sa mate,deticky su Vam zdrave???
@lenkove
@m.i.r.i
@palinkovamaminka a ostatne??
Ahojte..po dlhej dobe sa ozývam aj ja...u nas to zatial mame tak, ze maly bol mesiac chory, potom isiel na tyzden do skolky a uz boli vianocne prazdniny..pocas prazdnin im vytopilo triedu, tak žiadali rodicov, čo maju moznost, nech si nechaju dieta doma a vcera sme dostali termin 8.2. na vybratie nosných mandli a vhladom na momentalnu zdravotnu situaciu, co je vsade naokolo, tak asi dovtedy do skolky nepojde.. ☹ ☹
@klauduska no my sme stale doma..od Vianoc..v Decembri sme mali dochadzku 5 dni..a za januar 0..
Viacmenej hned po Vianociach zacal kaslat tak vlhko..potom asi o 3 dni dosli sople..tie presli asi po 10 dnoch a kasel ostal doteraz...u doktorky zase nicovate nic..vsetko je ok, uplne vsetko..nema nic v nose, nema nic na plucach, nema bakteriu..ale pritom pocut ako je zahlieneny...vlastne pocas dna funguje normalne..iba pri vacsej zatazi ked velmi lieta, tak si pokasle..ale kasle ked ide spat..akonahle lahne, tak kasle, potom zaspi ale v noci sa zobudi, zas trosku pokasle..a budi sa tak 3-4 krat za noc..ale pritom to nie je ziaden dusivy hrozny kasel, nic ze by ho napinalo alebo co..proste pokasle, normalne pocujem ako poprehlta hlieny..pachne mu z pusy..to tie hlieny..ale nos nic, dycha normalne, ani nechrape..proste tam stale nieco ma vzadu a vlastne kasle uz mesiac..tak ho mame stale doma a na buduci tyzden sa chystame na ORL..lebo tam sme este neboli..pripadne alergologiu aj ked si nemyslim, ze je to alergicke..ale nikdy neviem..takze tak..urcite bude doma aj cely buduci tyzden..a a uvidime potom
Ale viacmenej kedze v skolkach zuria crevne chripky, chripky, rozne virozy, vsade kopec chorych, tak aj dobre, ze je teraz januar doma..uvidime co februar..takze preto ani moc nepisem, lebo v skolke nie sme...
@klauduska moj potomok je zdravy, akurat ma dnes rano na nastenke sokovalo upozornenie pre rodicov, aby detom prezreli vlasy, lebo sa v skolke vyskytli vsi 😒 Este stastie, ze moje dieta ma v kazdom rocnom obdobi kratky zostrih 😎
@klauduska Aj moja malá je doma, ostala s mojou maminou.. V piatok sme boli u lekára, nebolo jej nič vážne, ale nemala som to srdce ju sopľavú a nevyspatú poslať do škôlky, ja som si zobrala na ňu priepustku /dovolenku šetrím/ 😉 Teplotky nemá a kašle len z hlienov. Už je v pohode, trolinku soplí, ale... Kým nemusí do škôlky nejde... Aj tak, hneď ako ju dám bude chorá 😠 😠 a bojím sa, aby to nebolo niečo na ATB... A okrem toho 30. januára majú karneval 😀 tak na ten nech je v pohode. Bude princezná, ako inak 😀 😀 😀
Dúfam, že na jar už bude lepšie a nebude tak často chorúšikovať. Aj tí vaši.
Inak, stále užíva probiotiká a už druhé balenie imunoglukánu...

ahojte...
aj my sme nastupili do skolky v sept.2012, kupodivu celkom dobre. prvy tyzden asi 2x chvilu poplakala a inac fajn. Choroby sme tiez celkom zvladli... No akosi nezvladame nastup do skolky po Vianociach. Uz od 2.1.chodi mala do skolky, to bolo ok,ale stvrtok, piatok a dnesok hrozne. v piatok sla s tatinom,a vrestala hodku a pol pred triedou,uz ju chcel vziat domov a brat si dovolenku. Nastastie dosla riaditelka a zariadila vsetko. Nemali min.tyzden svoju ucitelku a neviem,co sa dialo. Dnes mi mala zacala revatuz doma pri obliekani, dupala, jacala... klaicky jej amok,ked ho chyti, obliect nehrozilo, obut detto, som ju vzala za ruku ze ide von bosa a vyzlecena, amok este vacsi, dostala po zadku a dala sa obliect,ale furt plakala. aj po ceste do skolky,aj pri prezliekani... Hrozne sa cez vianoce umamickovala,a asi to chce cas si odvyknut. Ci? mate skusenost alebo radu,ze co a ako? Viem ze nemala dostat po zadku,ale obcas to na tie amoky pomoze,aspon sa kusok spamata... A drzte palce,nech to trva len kratko,lebo je to hrozne. A najvacsia sranda na tom je,z poobede nechce ist domov. 🙂
Dakujem za kazdu radu...