Archív: Marec 2011 - Marec s vodou Drobček - Aká dojčenská voda je vhodná pre dieťa?
Viete aké je zloženie vody a čo z nej je pre vaše dieťa potrebné a čo mu škodí?
Rada by som sa tu venovala práve zloženiu vody a jeho vhodnosti pre dieťa.
Ako pozvanie do diskusie sa vás opýtam, čo najviac môže škodiť vášmu dieťaťu vo vode a prečo?
Daniela
@bambusko rozbor balenej vody sa robí z prameňa a po naplnení sa vyberú vzorky aj z fľaše a znova sa dávajú na rozbor. Po celú dobu trvanlivosti musí byť zloženie vody také aké je uvedené na etikete. Je to prísne kontrolované. Daniela
@voda_drobcek dakujem za odpoved. mna ani nenapadlo davat vodu z vodovodu, toboz nie od narodenia. preto ma dost prekvapuje, ze vacsina dava vodu z vodovodu. tym nechcem povedat, ze robia chybu. len konstatujem, ze ma to prekvapuje. ani sa nechcem s nikym o tom hadat, co je spravne, na to nemam dostatok informacii.
ja osobne ale konkretne argument PEP obaly neberiem, plasty su totiz vsade, vratane detskych flias, lyzic, misiek a podobne. takze ma zatial nic nepresvedcilo (i ked to nevylucujem, ze to je mozne), zeby som nemala balenu dojcensku vodu davat. to je len moj nazor.
niekto tiez napriklad ohrieva jedlo pre dieta v mikrovlnke, ja som mozno prilis opatrna, ale to ma tiez ani nenapadlo .....podla mna to nie je idealne, ale to je uz o inom
@mircalla čo sa týka PET fľiaš môžem vyhlásiť, že naša spoločnosť vlastní aj certifikát od dodávateľa, že PET obal spĺňa požiadavky Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (ES) a Smernicu a Nariadenie Komisie o plastových materiáloch a výrobkov, ktoré prichádzajú do styku s potravinami. Ja viem, že sa to nehodí do klasickej diskusie, ani Vám nechcem meniť názor. 🙂 Mamičky sa preto nemusia obávať škodlivých látok z PET obalu. Daniela
no moja mama robi normy na plasty, takze cosi o tom vie, a podla nie su tie flase na vysokej urovni. len podla mna niekto pocuje o skodlivych latkach z PET obalu a opakuje to dalej ze pocula som toto a tamto....otazka je, ci to je podlozene...a cim....ja sa nechcem hadat, ze plastove flase ano, ale ak niekto tvrdi, ze nie, tak asi by mal o tom aj cosi vediet, ze sa tomu venuje
Mna od flaskovych vod odradza, ze maju zaruku aj 2 roky. Tak to mi teda cerstve nepripada. Ale ked sme niekde vonku na vylete tak vodu kupime (ked nam dojde nasa).
@mircalla presne ako vravíte, niekto niečo počuje a hneď si spraví svoj osobný názor. Je to celkom normálne a práve preto sa v tomto fóre vyjadrujú názory na takéto témy. Som rada, že prispievate aj vy svojimi názormi a ja osobne v rámci svojich informácii a znalostí rada poskytnem mamičkám a budúcim mamičkám zasa tie svoje. Daniela
@voda_drobcek stymto s Vami plne suhlasím..... 🙂
@marika80 ja osobne nemám informácie o záruke 2 roky. Dojčenská voda má záruku max. 6 mesiacov, iné ako dojčenské vody max. 12 mesiacov. Daniela
dobry den prosim vas do kedy mam použivať pre dieťa dojčensku vodu ja použivam drobčeka a prevaram ju...ak by som ju neprevarila stalo by sa malemu nieco?
@nikolkaaa dojčenská vodu doporučujem používať do 1 roka, je potrebné ju prevariť kvôli CO2 (bublinkám). Neskôr môžete používať Drobček nesýtený, ten nie je potrebné prevárať. Daniela
dakujem vam pekne
@voda_drobcek A co skladování balených vod (obecně) při převozu a v obchodech.. Na balených vodách je většinou nápis "skladovat v chladu a temnu" ... asi aby se tam nemnožily bakterie (?). Vody jsou v obchodech mnohdy na slunci a v některých menších obchůdcích se klidně válejí několik měsíců... (v PET obalu, na světle a v teple). Jaký máte na toto názor?
@keminek na fľašiach je "bez priameho slnečného žiarenia" a preto sa nesmie či už pri prevoze alebo v obchodoch skladovať v teple a na slnku. Bohužiaľ sú aj takí obchodníci, ktorí to porušujú. Určite by som sa do takého obchodu nevrátila, lebo by som mala obavu ako skladuje iné potraviny, jogurty atď...Daniela
@voda_drobcek a když to leží pár měsíců v supermarketu na světle při v podstatě pokojové teplotě, tak to je v pohodě? A při převozu může dojít k nějakému problému..? Protože já chápu, že PET obal je schválen atd... ale převozní a skladovací podmínky už jsou druhá věc. Ta voda sama o sobě je kontrolovaná a věřím jí, ale tomu skladování už ne a myslím i supermarkety a hypermarkety.. těm tam taky hnije všechno možné.. maso, zelenina. Člověk si jaksi moc nevybere.. Vcelku věřím např. DM drogerii.. No..
@keminek všetko je možné, ale mala by byť uložená niekde ďalej od okna, väčšina supermaketov, hypermarketov majú klimatizácie a sú dosť zatemnené pred slnečným svetlom. Aj keby bolo v obchode viac svetla ešte to neznamená, že je to zle. Voda nesmie byť vystavená priamemu svetlu. Zatiaľ som sa s problémom pri prevoze nestretla. Daniela
@voda_drobcek díky za odpovědi 🙂 😉
@voda_drobcek preco je drobcek v novom obali viac syteny nez ten v starom.dnes som este nastastie nasla dribcek v starom obale a je veliky rozdiel medzy nima a mala mi nechce ten novy.
dojčenskú vodu, či už Drobčeka alebo Lucku sme používali do roka, po roku už dávam z vodovodu ale ju preváram..pre istotu🙂 ...keď však ideme na chalupu kupujem dojčenskú,,,zatiaľ však s vodičkou či už dojčenskou alebo z vodovodu sme nemali žiaden problém.....obdobne to bolo u dcéry a taktiež nebol žiadne problém..takže je to zvážení kažej mamičky ako sa zariadi....
@cica28 Dobrý večer, dojčenskú vodu Drobček pokiaľ máte dieťatko mladšie ako 1 rok je potrebné prevariť, vtedy úplne CO2 zmizne. Ak je staršie ako 1 rok môžete mu dávať Drobček nesýtený, ktorý malej vadiť nebude. Daniela
@voda_drobcek lenze sme pouzivali nesyteny a teras ho nemozeme zohnat a mame problem,mala mi odmieta papat asi jej to vadi a aj ja som okostovala a je tam rozdiel chutovo a mala bude mat 3mesiace ale proste mi odmieta papat mliecko od kedy jej prevaram tu moc sytenu.
@cica28 Drobček dojčenská voda bola vždy s CO2, asi ste kupovali Drobček nesýtený. Ten máme tiež v predaji. Daniela
@voda_drobcek ano lenze ten nesyteny nemozeme zohnat a to sme uz boli vsade kukat
@cica28 Dobrý deň, nesýtený Drobček máme v Kauflande, Fresh potravinách, CBA potravinách 🙂 Daniela
chcela by som sa spytat, ak som to spravne pochopila:
Drobcek dojcenska voda obsahuje CO2 a treba ju prevarat, ale na druhej strane Drobcek nesyteny nie je voda vhodna pre dojcata?
@valika_val Dobrý deň, dojčenská voda Drobček obsahuje CO2, preto sa prevára. Odporúča sa dojčatám do 1 roka. Potom môžete dávať dieťatku aj Drobček nesýtený, ktorý už nemusíte prevárať. Daniela
@voda_drobcek
dakujem za odpoved. este mam dve otazky:
ten CO2 je umelo pridavany?
a nemozem dojcatu do jedneho roka podavat Drobcek nesyteny??
@valika_val áno, je to konzervačná látka, ktorá zvyšuje ochranu vody. Odporúča sa podávať do 1 roka, ale záleží na každej mamičke ako sa rozhodne. Daniela
@voda_drobcek
Dakujem za odpovede 🙂
Mozno to bude zaujimat aj ostatne mamicky. Preco by som mala kupovat Drobcek syteny, ktory potom este musim prevarit? Dojcensku vodu kupujem prave preto, aby som nemusela vodu z vodovodu prevarat.
Ak kupim Drobcek a este ho aj prevarim, ake vyhody z toho budem mat? 🙂
A prepacte, neodpovedali ste mi, mozem Drobcek nesteny podavat dojcatu do jedneho roka?
Drobcek dojcenska voda prevarena = Drobcek nesyteny? Alebo nie? 😅
@valika_val este ak by som doplnila tvoju otazku.... ak nechas "vyfucat" sytenu mineralku nestane sa z nej nesytena a netreba ju prevarat? 🙂

ale rozbor balenej vody sa robi z pramena pred flaskovanim, nie? su aj rozbory z flase po urcitom case napr.? a myslim, ze serial panelak celkom prispel k nepopularite balenej vody 😝