Dvojmesačné dieťa ma nenávidí
Ahojte žienky,
Trápi ma jedna vec, možno pre niekoho bizarné, no pre mňa je to neuveriteľne skľučujúce.. som prvorodička, mám teraz dvojmesačnú dcérku ktorú nadovšetko milujem. Žiaľ nekojím, stratila som mlieko. Od začiatku sa jej 100% venujem, túlim si ju, spievam jej a také tie typické mamičkovské veci.. problém je, že mám pocit, že ona ma asi úplne neznáša a cítim sa z toho frustrovaná. Môj pocit pramení z toho, že pri mne takmer stále plače, cez deň spí len tak že s ňou skáčem na fitlopte, v kočíku ktorý ale nesmie stáť alebo v nosiči, pričom taktiež nesmiem stáť ani sedieť ale musím chodiť. V noci taktiež musím skákať inak plače. To by bolo všetko ok, ale keď príde domov po 5 dňoch na víkend jej otec , dieťa je ako vymenené. Plače len minimálne, kočík zrazu nemusí byť 3 hodiny v pohybe aby v ňom spala, v noci žiadna fitlopta, dá ju k sebe na posteľ a sama zaspí do pár minút. Ja keď toto urobím zas len vrieska. Potom počúvam, že z nej robím náročné dieťa pritom ona taká vôbec nie je .. prosím poraďte mi, čo robím zle. 😥 neskutočne ma to ubíja. Ja som čakala, že aspoň ako maličkej jej bude pri mne najlepšie, a jej je pritom pri mne najhoršie. ☹
@annelise17 Podla mna tu nejde o to ze by citila tvoju nervozitu. Ty vobec na mna neposobis ako nervozna mama.
Myslim ze @emalka na 100% trafila klinec po hlavicke. Dcerka pri tebe place, lebo vie ze od teba dostane co potrebuje. Deti su nesmierne mudre. Normalne chapu veci co sa okolo nich deju. Dcerka vie ze pri otcovi sa jej nevyplati plakat, lebo s nou hopsat na lopte nebude. Vobec to nie je tak ze by ta nenavidela. Prave naopak, miluje ta a veri ti ze sa o nu postaras. Ona vie ze nikto sa o nu nepostara tak ako ty. Ale muzovi by som toto nevravela. Nech veri tomu ze on sa vie o nu lepsie postarat. Ja som muzovi neustale vravela ze vie placuceho syna lepsie upokojit ako ja a muz bol na seba taky hrdy. Vela muzov si neveri ked ide o tak malinke deti a radsej to vzdaju ako by sa mali snazit. Tak nechaj svojho muza nech ma zo seba dobry pocit, ale zase mu treba vysvetlovat ze ty nerobis nic zle. Staci ak sa prestanes pred muzom nahlas trapit nad tym ze dcerka pri tebe place.
Ked sa nas syn zobudi uprostred noci a zacne plakat, muz mu povie ze je noc a vsetci spime a nech aj on ide spat a syn si bez slova lahne a spi dalej. Ked mu to poviem ja, tak place este viac pyta sa na ruky a neprestane kym ho nezoberiem. A to nie je tym ze by ho muz nebral na ruky ked place. Muz ho praveze berie na ruky viac ako ja. Ide o to ze ked sa syn zobudi, tak je ospaly a chce spat ale tiez chce aby ho niekto zobral na ruky. Ked sa mu prihovori muz, tak o jeho naruc nestoji tak velmi a spanok vyhrava. Ked si ma vybrat medzi spankom a mojou narucou, vzdy voli moju naruc.
@annelise17 presne toto iste som pred par mesiacmi riesila so synom. Bola som rovnako frustrovana, stale plakal, premyslala som, preco ma nenavidi. S odstupom casu si ale uvedomujem, ze som si to len "nahovarala", pretoze som sa tak hrozne bala, ze je to pravda...a nakoniec som si uverila. Maly ma uz 9 mesiacov a ja uz nie som tak preplnena hormonami, mysel je triezvejsia. Malinka ta zboznuje, nielen lubi, si pre nu vsetko, nie je mozne, aby ta nenavidela.
To, ze pri tebe mrnci alebo place, je len signal, ze ked sa ona ozve, ty jej potrebe vyhovies. Vie, ze sa na teba moze spolahnut. Inak zatial komunikovat nevie, ale aj za tak kratky cas zistila, ze prides na to, co potrebuje. Od tatina nic nepyta, lebo uz nic nepotrebuje (uz si vsetko stihla zariadit) alebo este nevie, ze si moze vypytat.
Navyse, prve mesiace su nesmierne unavne, musis byt vycerpana a malinka to citi. Len nerozumie preco si unacena. A tak pri tebe nezaspi.
U nasho synceka to bolo rovnako. Niektore veci mu stale ostali. So mnou doma mrnci a place o jedlo, ked sme mimo domu, jedlo mu "nechyba". Hladny je a aj nervozny, ale neprejavi sa tak rychlo ako ked sme sami.
2 mesacné ani 2 rocné deti nevedia niekoho neznasat, mozno to je na nu vela co s nou robís.
@annelise17 ako sa drzite po dvoch mesiacoch?

@annelise17 ak jej nosič vyhovuje tak ok.Bude to mesiac čo mesiac lepšie.Len dávaj pozor na tú loptu a iné veci bábo bude ťažšie a potom to je dvojsečná zbraň.