icon

Je lepšie dávať novorodeniatku v lete čaj alebo vodu?

nikolia99
15. feb 2024

Ahojte maminky prosim potrebujem sa poradit narodi sa mi v lete babatko a nvm ci sa mi podari kojit, mam zdrav. problemy ale uvidíme. Moja otazka je pre novorodeniatko v horucavach davat caj alebo vodu? ak je krmene UM ? alebo ak je kojene snad sa podari uvidme? moja babka stale ze musia pit
caje kvoli kolikam atd ako to je vlastne? dakujem pekne za odpovede

natall113
•
15. feb 2024

Dcéra sa narodila na začiatku mája, bola kojena a žiadnu vodu v lete nepila, ani čaje, prvé tekutiny začala piť až keď začala jesť prikrmy a aj to len čistú vodu
Mlieko obsahuje vodu takže nie nemusí piť. Tiež sa má staršia generácia snažila presvedčiť že musí piť lebo niekedy to tak bolo
Ako je to v prípade UM netuším

viestta
•
15. feb 2024

Caje na koliky nezaberaju, ak je dieta kojene nepotrebuje ziadne dalsie tekutiny a ak je na umelom mlieku, tak staci cista voda, nemusi byt ani kojenecka. Ak mate dobru vodu v kohutiku staci ju prevarit

lucia13022023
•
15. feb 2024

Malý bol na UM a vodu som dávala až s prvými prikrmami, dojčensku.

lubkovaandrejka
•
15. feb 2024

@nikolia99 Ahoj 🙂 malemu dietatu sa do cca pol roka okrem mlieka nemaju podavat ine tekutiny, to mlieko ho dostatocne hydratuje. Ide o to,ze tym,ze mu das vodu zaplnis mu ten malicky zaludok a on potom nemusi pirijat dostatocne mnozstvo zivin z mlieka. Nehovoriac o tom,ze voda riedi normalnu hodnotu sodika, ktora sa znizi, to zatazi oblicky a moze dost az k intoxikacii organizmu. Taky maly organizmus fakt nepotrevuje okrem mlieka vodu, kedze mlieko tvori takmer z 90% voda.

simona92101
•
15. feb 2024

@nikolia99 ak je dieta na UM,niektore zvyknu zapekat,preto sa odporuca kojenecka voda na zriedenie stolice.
Ak pije len MM,vodu netreba