icon

Môže prechod na pokračovacie mlieko spôsobiť žalúdočné ťažkosti?

30. jan 2023

Dobrý deň, prešli sme pred 10 dňami na Nutrilon 3. Dieťa má 14 mesiacov. Posledný týždeň má značné žalúdočné problémy, vyprázdňuje sa s bolesťou každé 3 dni. Prechod z Nutrilon 1 na Nutrilon 2 prebehol bez problémov. Neviem, či to je zmenou mlieka, alebo len zhoda náhod. Ako postupovať? Vrátiť sa na Nutrilon 2, alebo vyčkať, nech si bruško zvykne, prípadne zaradiť nejaké probiotiká, vlákninu? Budem vďačná za konkrétne tipy.

anjelicek26
30. jan 2023

Preco ste presli na nutrilon 3? Dietatu staci dva roky kludne nutrilon 1ka... trojka je skutocne zlozenim nic moc, skus si to porovnat, ziadne vyckavanie ze brusko si zvykne - mate problem, tak naspat k tomu, co problem nerobilo podla mna... ked si spravi bloky s kakania, tak mate pruser velky...

autor
30. jan 2023

@anjelicek26 prešli sme na trojku, pretože tie mlieka sú vyrábané a odporúčané pre určitý vek dieťaťa. Trojka konkrétne je odporúčaná od 12 mesiacov. Zložením sú tieto mlieka veľmi podobné, trojka však obsahuje okrem iného aj viac železa, ktoré síce dieťa potrebuje, ale ja teda predpokladám, že práve toto spôsobilo zápchu. Ďakujem za názor, som tiež toho názoru vrátiť sa na dvojku.

anjelicek26
30. jan 2023

Ono ked sa nad tym zamyslis, tak je to len na zvysovanie profitu pre vyrobcu... materske mlieko je tri roky to iste, to sa predsa tiez nemeni podla veku dietata... len najprisnejsie pravidla a predpisy na zlozenie su pre tie mlieka 0-6 mesiacov... rozstiepena bielkovina, laktoza, ziadne aromy ci ine dochucovadla... pre vyrobcu je to drahy spas... takze cim skor prejde mamicka na "pokracujuce" mlieko, kde tieto veci vie nahradit - tym lepsie pre neho... vratte sa k povodnemu, nech nemate problemy, drzim palce.

lorin29
2. feb 2023

Áno môže to byť z nutrilon 3jky
Ešte pár dní by som počkala... Pije dostatok tekutín okrem mlieka?