Aké alternatívy nájdem v Bille pre alergikov na mlieko?

pillinka
10. sep 2013

Rastlinné mlieka, smotany, dezerty, keksíky, rastlinné tuky najlepšie nestužené a pod.?

bamb27
10. sep 2013

no,, z vlastnej skusenosti sa tam toho moc nenajde, ano maju sice par bezlaktozovych vyrobkov, ale tie pri bezmliecnej diete neuspeju, par sojovych vyrobkov a tie takisto nie, kedze byva s alergiou casto skrizena alergiacka reakcia aj na soju, takze neodporuca sa, dalej maju napriklad Sinlac kasu, ta je bezmliecna avsak obsahuje karob a ten tiez robi problem niektorych alergikom na mlieko,, ale no tak budiz ,, da sa, rastlinne mlieka okrem sojoveho asi moc nie, maximalne ovseny napoj zajac s obsahom kazeinu, cize tiez nic pripadne pohankovy zajac s obsahom soje, cize tiez nic... tuky? ..akoze margarin? ...na chlebik? ..delicko, alebo veto ,,,ale odporucam radsej prepustane maslo ghee, v bille som nevidela , ale maju napriklad alfabio natierky a tie su vhodne povacsinou,,,, a keksiky? ...lotus karamelove susienky, piskoty, pernicky ,,, no tam by sa par vyrobkov naslo
..no poslabsie 😉

billa_martina
11. sep 2013

@pillinka máme v ponuke sójové mlieka ochutené aj neochutené, ryžové mlieko, ochutené cereálne nápoje, pohánkový nápoj. Neviem či môžeš výrobky z kozieho alebo ovčieho mlieka, ak áno, tých máme v ponuke celkom dosť, jogurty, rôzne syry, kefír. Odporúčam sa pozrieť v regáli označenom RACIO, alebo potom pri trvanlivých mliekach.

mimikas
11. sep 2013

@billa_martina z vlastnej skusenosti viem ze ak ma clovek alergiu tak nemoze ani kozie ci Ovcie mlieko a zvacsa ani sojove (ktore sa tak ci tak neodporuca pre deti, kedze obsahuje vela estrogenov), bolo by super keby ste vasu ponuku zvacsili aj o ryzove dezerty, bezne sa daju kupit v racio obchodoch ale v Bille som ich zatial nevidela.