Zelenina a ovocie v katastrofálnom stave
Dobrý deň, celkom ma potešil "mesiac s Billou"...v Bille nakupujeme dosť často celá rodina, ale v poslednej dobe sa mi dvíha žalúdok, keď sa pozriem na ovocie a zeleninu, ktorú ponúkajú na predajni Billa u nás v Trenčíne na Juhu. Chytím cibuľu, vyletujú mušky..hľadám baklažán, nájdem niečo, čo nemá ani fialovú farbu, ale hnedú, zápach, bordel, katastrofa! paradajky tak na kečup, aj to s prižmúrenými očami, banány, hnedé, hnilé, plesnivé ...katastrofa...už som sa rozhodla, že budem chodiť len s foťákom a tieto fotky určite budem zverejňovať...nejedná sa len o jeden deň, ale o tri mesiace a nehovorím to len ja, ale aj moje kolegyne, kamaráti aj zákazníci, ktorých reakcie sledujem, keď sa snažia podobne ako ja vybrať niečo z toho hnusu...máte niekto podobnú skúsenosť?
@lancelot1802 si pozri ti ekuracie prsia v kosi, nie su nahodou zn. cocco ricco povod rumunsko??
ja som ich kupila len raz aj to iba z dovodu, ze nevem preco som si nevsimla krajinu povodu... rumunske prsia, nech konzumuju rumuni... pochybujem, ze k nim vyvazaju slovaci ten isty produkt 😝
inak baby, co sledujem, tak vsetky obch reztazce predavaju mäso z dovozu. ci kaufand, tam som tiez viedla plodnu diskusiu s promoterkou kauflandu na FB...
lidl ma tiez z dovozu, tesco veru nesledujem, lebo ho nemam po ruke, ale predpokladam, ze mäso bude tiez z dovozu. 😝
@maca_p lidl ma aj z dovozu aj nase,,, treba kukat to oznacenie v malej bielej elipse,,, tam by malo byt ze SK a cisla 106 a 136 ..vtedy su isto nase, ine cisla su odinakial, aj ked je tam napisane SK ...neviem presne ako sa nazyva toto oznacenie nazyva, neviete niekto, rada by som si vygooglila
spolocnosti Billa gratulujem ku kvalitnej antikampani,,, taka sa nedala ani naplanovat, parada, po tomto ak sa nenakopnu k radikalnym rieseniam, sa mozu rovno porucat
no ja sa musím tiež pridať a fakt platí že v bille s otvorenými očami len v akcii a hlavne skontrolovať cenu a cenovky, mäso tam už dlho nekupujem a nieže by u nás nebolo čerstvé to zvyčajne je ale ak kupujem trebárs pliecko áno očakávam že to nebude "chudé" mäsko ale napchať na spodok vaničky pod mäso sadlo a z 1,10kg váhy mäsa mať zrazu o 300g menej tak to už je drzosť 😠 ovocie zelenina predražené a kvalita nic moc ....
a čo ma najviac hnevá tie ich bločky prečo inde možu mať akciove ceny pekne nahodené len v bile vyplúva bežnú cenu za tým odrátané akcia a ak sa človek ponáhla či má deti nemožné skontrolovať v rýchlosti či človek dostal tovar za cenu akú mal 😝
Tak ja pridám svoju skúsenosť. Žila som predtým v ČR tam sme chodili do Billy stále dali sa tam pekne zbierať body a za ne potom pekné výrobky najlepšie hrnce čo som kedy mala mám z Billy a tiež sklo. Aké bolo potom šokujúce prekvapenie že tu sa body za nákup nezapočítavajú. Sklamanie pokračovalo keď sme niekoľkokrát za sebou kúpili niečo po záruke. Mäso v ČR bolo v Bille najlepšie to isté údeniny. Dnes tam v podstate vôbec nechodím nie je pre čo. V ČR tam boli bio výrobky za dostupné cenu tu sú síce tiež ale drahé a ešte k tomu ma nebaví stále kontrolovať dátum spotreby. Ale najviac ma mrzí Billa karta ktorá je vlastne k ničomu okrem toho že na narodeniny dostanem 10 percent dole.
a mimochodom ked tu ma ist o propagaciu bio produktov v Bille vychadzaju pravidelne v dTeste na poslednych prieckach, vseobecne lidl-ove vyrobky su na poprednych miestach.....
@kraskanz1 raz som v tescu pred rokmi v lamaci kupila mlete. hned som tam zbadala nieco neidentifikovatelne a tak mm musel zjest vsetky hamburgery, lebo mne sa to hnusilo... mäso tiez len u mäsiara kupujem, teda okrem vykuovo balenej hydiny hydiny a ryb. a zase ryby nekupujem mrazene, lebo su za1. sama voda a za 2. chutia ako spongia. losos, tuniak, pstruhy.. len cerstve i ked trocha drahsie. ale na chuti je to velky rozdiel.
@maca_p ale ba, ma z Hyzy, tie su fajn, ale hovorim o mase, nie o masovych vyrobkoch, tievlastne ani nekupujem,,, ono ten ovalny kod je tiez odzub, pokial nevies co vsetko mas pozerat,,, lebo casto aj tie kody su popisane tak ze sa clovek nevysomari,,, ked na elipsovom kode je SK a inde na obale najdes ze vyrobene v EU, alebo v PL ...ak je na mase pod SK cislo 106, 136 a tusim aj 116 tak je urcite slovenske ..ale aj tak radsej kupujem u lokalnych predajcov vacsie mnozstvo ak sa da,, no neda sa vzdy
BILLA Trenčín - Juh je naozaj katastrofa... Ja tam idem iba v núdzovej situácii - teda 1x do roka... To isté aj Tesco... to sú obchody, kam prídem naozaj v nutnosti. V lete našťastie nenakupujeme často, všetko máme svoje vypestované...ale keď do obchodu, tak LIDL. Kvalita za dobrú cenu. Billa je drahá, nekvalitná, Tesco je celé prebalované, odjakživa klamú s etiketami...pri pokladni často iná cena ako na regáloch... 😠 😠 😠
@zwalsh to vazne, s tou kartou, ze sa nezratavaju body? lebo prve, co sa pokladnik/ pokladnicka opyta, ci mam Billa kartu. Niekedy uz ani pozdrav netreba. Osobne, mam pocit, ze pokladnici maju z toho nejaky profit, lebo uz sa mi stalo, ze zakaznik za mnou ci predo mnou nemal kartu a pokladnicka sa ma opytala, ci moze pouzit moju (ale ze vyhodu z toho ma zakaznik, majitel karty).
Ale kartu mozes vyuzit na niektore vyrobky, ktore su len pre clenov zlacnene. Vseobecne tieto zlavy maju tak slabo oznacene, ze tu kartu radsej davam, lebo ked som nedavala, tak som sa len tak cudovala nad vysokym uctom (jeden tyzden je zlava napriklad na cokoladu, druhy tyzden na nieco ine a vlastne si to ani neuvedomis).
...som odbocila od temy zelenina/ ovocie...
@maca_p no presne, oni to sú... no uz fakt budem kupovať len slovenské
Pridavam svoju skusenost, vzdy, ked vidim v telke reklamu na Billu, kde zdoraznuju cerstvost, len prevraciam oci. V KE mame predajni niekolko, ale opakovane sa tam stretavam s ovocim a zeleninou v takom stave, ze su suce akurat tak na skrmenie sviniam, a nie na predaj ludom a este za plne ceny!
Naposledy som takto bola sokovana v Bille na Hlavnej, ladovy salat uz evidentne prebalovany, boli z neho otrhane vrchne listy, ale ani to mu nepomahalo, spodky mal uplne hnede, mazlave a zhnite. Zavor s plesnou, cukety s uple rozmocenymi koncami, smradlave, no jeden humus.
@zwalsh @hradnapani body sa na kartu prirátajú ja som posledne za ne kúpila ten meter čo bol k magnetkám 😉
človek si to tu prejde "by očko" a vidí 99%ˇzlých reakcií na BILLA predajne po celom Slovensku... Opakujú sa hlavne výrazy - zhnité, prebalené, smradľavé, drahé.... Prečo sa im stále darí ? Prečo tam tí ľudia stále chodia ? Reklamy za milióny, tovar príšerný, na zaplakanie ... vedenie zaspalo dobu ???? ...a naše kontrolné orgány sú kde v prdeli ?
Keby vyradili ovocie a zeleniny z predaja, mozno by bolo po probleme, ked nestihaju predat a nemaju za co kupit kvalitu. Ved v tych predajniach musi byt strasny smrad, ked to tam zahniva, fakt super privitanie, ked clovek vojde do obchodu 😝 Mäso je na slovensku kapitola sama o sebe 😝 Zredukovat vyber, zlepsit kvalitu, nikto nepotrebuje vyber zo 40 druhov salamov, ked polka z toho potom schne a starne... vidiet to v lidli, aldi, netto, mensi vyber, ale aj tak su ludia spokojny... a hlavne poucenie o skladovani potravin by sa asi hodilo vo vsetkych predajniach 😝
len tak od veci, teda mimo zeleniny a ovocia. minule sme kupili v Bille POLSKU NUTELLU. vrchny obal mala ako klasicka talianska, aj napisy a pri vyrobcovi bolo napisane Polsko, co sme si zial vsimli az doma 😠 . cize treba pozerat aj pri overenych vyrobkoch, odkial su 😒
Prečítal som si takmer všetky príspevky, väčšina je negatívna... (aspoň Martina vie, čo sa skutočne deje)
Ak by išla niekam na kontrolu, verte tomu, že by boli veci v poriadku... Info o kontrole sa šíri rýchlejšie ako mor... A aj negatívne info sú info...Verím tomu, že takto získala viac ako by cestovala niekam do tramtárie na kontrolu...
Inak tie akciové veci sú pravda... vypísané niečo iné ako na bločku... a povedia, ešte to nemáme nahodené v systéme, keď si toho náhodou všimnete... a ked nie Vasa smola...
Inak, ked sa budú sem písať také siahodlhé príspevky, prečítate ich? ja nie...
v kocke info je lepšie...
príjemný deň
Tak a tuto debatu vytlacit a dat do ruky kazdemu, kto caka v pokladni 😀. Ako magazin zadarmo 😎.
Takze Kosice/jazero - po zaruke zatial nic nenajdene - ale, ak nieco kupujem - beriem zo zadnej casti regalu. Od dnes rana v akcii kilo cukru za 1,59, skener taha cenu 1,99 - to mali uz hodinu otvorene!!! Ked nesedela cena s tou, ktoru mali na cenovke - rozdiel vratili, ale ani slovko ospravedlnenia. a k tym zlavam na blockoch - prednedavnom s tym zacal uz aj retazec Fresh. Takze na nakupe sledovat, kontrolovat, preratavat, skenovat a hlavne sa nenechat obrat o vlastne peniaze a chut do dalsich nakupov.
@horana ďakujem za upozornenie, mali sme ráno menšie technické problémy. Už sme ich vyriešili a na našom webe aj facebooku nájdete už aktuálny leták 🙂
@anjelicek26 keby mali vyradiť zeleninu a ovocie z predaja.. potom samozrejme aj balené mäso, mäsové výrobky aj celý chladiarenský pult, nakoľko ten majú tiež úplne príšerný ...potom by z Billy bola drogéria a predajňa cestovín 😀 😀 😀 a tiež si spomínam, že mi manžel doniesol raz z Billy také ich slané pečivo, na spôsob pizza rožku, kde sa zbavujú zrejme starých krájaných salám, ktoré prelejú kečupom, pečením chytia aj inú ako šedo-zelenú farbu... ja som mala 3dni z tohto hnačku a veru mi do smiechu nebolo. ☹
@finka19 - mozno ani nie. Keby nerobili take straty v oddeleni ovoci a zelenina, bolo by im dovolene pokazene mäso vyhadzovat 😝 Mozno utopia ze 😀
@billa_martina - mne je jasne, ze nemas sancu obhajit cely krachujuci podnik, pretoze tato spirala je uz roky... a zakaznikov stale menej a kvalita stale horsia, lebo sa setri, aby sa povykryvali straty z nepredaneho tovaru. Toto bude chciet ako som pisala investiciu od podlahy, ale fakt ze od podlahy to zmenit, alebo povedat bye bye slovenskemu trhu. Tam je uz kvalitnej konkurencie privela a ludia maju na vyber z viacerych obchodov.
ja mam Billu 10 minut od domu a to byvam v centre mesta...tam je na parkovisku dokopy aj s autami predavaciek 5 aut....vnutri vzdy ked som tam sla (naposledy v lete,ked bola akcia na olivovy olej)....mozno 5 ludi......
a v obchodoch ako je Tesco,Lidl,Kaufland je problem najst volne parkovacie miesto skoro....
a na schranku si dam asi nehadzat Billa letaky,lebo aj po akcii to je aj tak drahsie,ako v inych spominanych retazcoch.
@k_a_j_k_a Nutellu vyraba Ferrero, talianska firma. Ferrero ma vo svete 18 faktorii, medzi nimi aj velku faktoriu v Polsku kde sa vyraba aj Nutella. Preto bol vyrobca uvedeny PL. Je to rovnako kvalitny produkt ako z Ferrero Alba (Taliansko), ta ista receptura. Ved Kinder sa tiez vyraba v Nemecku, Francuzsku, Polsku, Taliansku ci inde a stale je to talianska firma Ferrero, rovnaka kvalita.
@billa_martina nam je jasne, ze vy ako hovorkyna nie ste zodpovedna za to, ako to v obchodoch vyzera, ale vas sem nasadili na komunikaciu a podla mna, je aj vo vasom zaujme tlmocit u vas vo firme informacie, ktore ste sa tu dozvedeli a tu nejde o ziadne drobnosti, ako citam... Dstalo sa tu vasemu retazcu dost ostrej kritiky a vasa reakcia s odkazom na nejaku info mailovu adresu je dost vlazna, radsej napiste, ze informacie z tejto debaty postupite kompetentnym a dufate, ze sa budu snazit o napravu, lebo zacinam mat pocit, ze sa snazite tieto dost zavazne problemy ignorovat a v podstate reagujete na banality.... Lebo mne by bolo sumafuk, aky mate kde letak, keby som bola z vasim sluzbami spokojna... Letak kdesi na nete je len pozlatko, co vase sluzby prikrasluje....

Ja som zamestnankyna Billy, po skonceni MD sa tam urcite neplanujm vratit...robit od 5:30, pritom zaplatene mame az od 6tej, do 20tej/momentalne dokonca az do 21./ bez prestavky-ale hlavne, ze ju odrataju z pracovneho casu, lebo ma nema za lahodarskym pultom kto vymenit, ale musim podpisat vykaz, ze som prestavky mala...ked sa niekomu nepaci, moze ist...v Bille je neskutocna buzeracia z vrchnosti a to nehovorim o potravinach, ja tam nakupujem mozno raz za 2 mesiace a mam Billu dost blizko, radsej idem do Lidla, kde podla mna je ovocie, zelenina na urovni a hlavne nepredrazene...co sa tyka prebalovania potravin, deje sa to kvoli tomu, ze ak sa to nepreda, kto si to odskace? no predsa radovy zamestnanec, ved niekto si to odskakat musi...ako zamestnanec som rada, ze tam nepracujem...dalo by sa o Bille pisat cele litanie.... ☹ moj ujo to vystihol spravne Billa je diskont pre bohatych, jemu sa napr. nepaci, ako je tam poukladany tovar, vyzera to tam, ako v sklade....