Pigmentové škvrny na tvári
Pekný deň, chcela by som vedieť ako sa starať o pokožku tváre na ktorej sú pigmentové škvrny. Objavila som ich pred tromi dňami ráno, pri dennom svetle, sú len jemne sfarbené - o odtieň tmavšie ako moja pleť - na lícach a nose iba trošku, väčšie sú na čele - kde mi nepríde ofina a nad hornou perou.Myslím, že na vine je toto agresívnejšie slniečko, ktoré nás v posledných dňoch trápi. Čo teraz? Nechcem ich iba prekrývať, chcela by som pleť nejako aj liečiť, aby to nebolo horšie. Naviac mám zmiešaný typ pleti so sklonom k rozšíreným pórom. Poradíte mi? Vopred ďakujem
@tehula a na noc sa ten krem nemože davat?
@reni1512 Bože ani nehovor, ako fuzata, ked som vonku ešte sa da, ale ked prideš niekde do chladku strašne to vidiet
@silviatt aj mne sa spravili teraz po druhom porode, počas tehu spom mala taku malu som to neak neriešila ale ked som porodila hruza jaky flak nad hornou perou
@reni1512 daj vediet čo ti poradila aky krem?
@imanuel ten eucerin ma aj pripravky na slnko a aj na pigmenty?
@alena6 Kozmetika Eucerin: depigmentačný denný krém EVEN BRIGHTER CLINICAL, ten obsahuje aj UV faktor 30.
:depigmentačný nočný krém EVEN BRIGHTER CLINICAL
:sérum z tejto rady proti pigmentovým škvŕnam, dáva sa pred nanesením nočného krému.
Cena jedného prípravku je okolo 24-25eur. Krémiky sú 50ml. Denný krém je vhodný aj pod make-up. Ono je to drahšie ale oplatí sa. Práve Eucerin kozmetika získala nie v reklamne zaťažených testoch prvé miesto v hodnotení. Dá sa v pohode kúpiť v lekárni alebo cez internet.
aj ryor ma daku depigmentacnu emulziu, ale este som zatial neskusala.
ahojte, pridám svoju skúsenosť, riešim škvrny od tehotenstva, hlavne ta nad hornou perou ma trápi, rozmýšľaľa som, či som si nepomohla aj raz za čas - depiláciou hornej pery, pokožka je potom citlivá..... kozmetičky mi to nevyvrátili ani nepotvrdili, od jesene do apríla som používala eucerin na škvrny, ako vyšlo slnko, používam biodermu 50, pod make up. a čo myslíte? pomohlo, možno ten eucerin stiahol škrvny - troška, ale vyšlo slnko a ani 50 ochranný krém mi nepomohol a to som celý deň v práci, takže na slnku nie som celý deň. proste hrúza........ a čo teraz?
@keira ano, mala som skvrny v tehu a po porode, v lete sa to zhorsovalo, slimaci krem mi poradila kamoska. sprvu som mala psychicky blok 😀 pomohol, mala som 1 balenie. pomohol aj kamoske, je to cisty vytazok zo slizu, moze sa popri pouzivat aj kozmetika, co bezne pouzivas. ja som si dala vecer najprv slimacinu, nepremastuje ani nic a potom som si dala svoj nocny krem
@alena6 ja by som to pocas leta ani na noc nedavala.
Ked som si ten krem mazala pod nos, tak len na noc a rano ked som to umyla, tak niekedy take zacervenane to v mieste posobenia bolo, tak som to make upom prekryla. Ono to zrejme posobilo aj cez den
Ozaj treba vyckat mimo leta a nevystavovat sa pri pouzivani vobec slnku.
A kde sa dá kúpiť a cena? Ďakujem
@alena6 Ahoj, aj ja som mala presne take iste problemy, hlavne nad hornou perou ☹ a predstav si vybledlo mi to same,tiez som typ, byt stale na slnku... uz tam nemam nic ,neviem ako sa to stalo, ale asi niekto ma vyssiu pigmentaciu v genoch a niekto nizsiu..
baby ked sa natriem 50tkou pomoze mi to aj aby mi nevytiahlo slnko pehy? pouzivam makeup, ale obcas mi na nose a licach aj tak nabehnu
@tehula
@dianka12 baby tu Biodermu chcem vyskušat na slnko, bioderma photoderm, 50plus, je to iba jeden druha či neako viacejhttp://www.bioderma-sk.sk/fotky13463/fotos/_vyr..., našla som toto, je to ono?
a ešte sa chcem spytat to od Biodermy na vybielenie Objektiv White, to tiez aky druh pouzit krem , alebo serum, ? alebo aky to ma presny nazov
@alena6 ahoj, z Photodermu kremov na tvar mas viacero s SPF 50+:
Photoderm MAX krem = skor pre suchsiu plet
Photoderm MAX krem tonovany (1odtien) = skor pre suchsiu plet, plet pretonuje
Photoderm MAX Ultra Fluid = normalna, zmiesana az mastna plet
Photoderm MAX Ultra flluid tonovany (dva odtiene) = normalna, zmiesana az mastna plet, plet pretonuju
Photoderm Spot = urceny na plet s pig.sk - ochrani a zabranuje vzniku novych PS
Photoderm Make up (2 odtiene) - kompaktny make up s najvyssou ochranou
Rad White Objective obsahuje 4 produkty:
WO H2O - micelarna voda na cistenie a odlicovanie pleti s PS
WO Denny krem - krem, ktory zabranuje tvorba novych PS, ma SPF 16. Pouziva sa na den.
WO NOcne Serum - toto serum je urcene na bielenie. Pouziva sa na noc, nanasa na vycistenu pokozku. Necha sa posobit do rana. Rano sa umyje a nanesie sa krem. Idealne WO denny krem. Bielit sa ma v zimnom obdobi, kedy je slnecne ziarenie slabe. Samozrejme, kto sa rozhodne bielit cez leto, moze ale potom x nasobne viac plati to, ze od rana do vecera musi byt pokozka maximalne chranena.
WO pero . doplnok k bieleniu. Skor na mensie skvrny, kedy nanasam pero lokalne. Moze sa nanasat aj cez den (v zime).
Stale plati, ze slnecne UV ziarenie PS zhorsuje a sposobuje (mozna kombinacia s niecim,napr horm.zmeny, nespravna kozmetika, ...) Preto ak sa chceme vyhnut PS mame sa chranis s kremom s najvyssim SPF 50+. Natierat sa je nutne uz od prveho slniecka, cize hned na jar. Vtedy je velmi nebezpecne a hlavne vtedy sposobuje najviac PS.
Ahojte,
mne sa urobili pigmentove skrvny na cele pred tehu a nevedela som sa toho zbavit. Zacala som pouzivat vysoke faktory 50tky, bioderma ma teraz jeden krem, co hned posobi po natreti proti slniecku. A vyhybanim sa slniecku a pravidelnym natieranim a tiez som vyskusala aj kozmeticke pripravky a peeling. Pravidelnym natieranim, pouzivanim jemneho peelingu a vyhybaniu sa slniecku sa mi to po 2 rokoch stratilo a dufam, ze sa to uz neobnovi 😉
🙂 aj ja by som poprosila o názov pilingu a krému 🙂 Ďakujem

@silviatt bud expigment hladaj alebo ja mam Melalite Forte cream