icon

Som mama a chcem, aby moja pleť vyzerala zdravo a pekne

bioderma_lucia
6. máj 2013

Na materskej „dovolenke“ je času naozaj málo. Všetok čas rozdeľujeme medzi drobcov, domácnosť, rodinu ... a na nás nám niekedy nezostane žiadny čas. Stíhate sa starať o svoju pokožku dostatočne? Beriete starostlivosť ako nutnosť alebo si ju vychutnávate a máte z nej relax? Je starostlivosť o svoju pokožku iná ako predtým, ako ste sa stali mamičkami? Zmenila sa vám pleť a vyžaduje si zmenu starostlivosti? Alebo vás trápia problémy s pokožkou? Porozprávajme sa aj o nás ...

bioderma_lucia
autor
9. máj 2013

@nintu ahoj, to bude hormonalnymi zmenami a plet sa zacyklila. Kup dve veci: Sebium H2O micelarnu vodu a Sebium Global krem. Cisti a natieraj poctivo rano a vecer. Neboj, to sa da dokopy a budes mat plet opat peknu. Viem, ze to nie je prijemne ale hlavu hore ;) Bud stasna ze mas malu 😉 Vyskusaj tuto starostlivost, mala by ti pomoct

alenka777
10. máj 2013

@bioderma_lucia je vhodné na pleť s viditeľnými žilkami používať peeling?

bioderma_lucia
autor
10. máj 2013

@alenka777 nie, peelingy by som nepouzivala pokial je rosacea (cervene viditelne zilky)

nintu
10. máj 2013

@bioderma_lucia este som zabudla ze to mam aj na krku,dekolte a chrbate...tiez s tym istym??? a za aky cas by sa mali dostavit vysledky???

anikab83
10. máj 2013

@bioderma_lucia tiež prosím o radu 🙂 na čele a na nose sa mi strašne vysušuje pokožka ,vyskúšala som už mnoho krémov a nič nezaberá ,nemôžem si ani make up dávať lebo čelo a nos mám ako šupináč 😒 ☹ aký krém ,alebo prípravok mám vyskúšať,používať? vopred ďakujem

kelvinka
10. máj 2013

Ahojte, som maminou dvoch detí - 5r. a 3r. Mám 31 rokov a neviem, či to bolo spôsobené tehotenstvami, ale skôr asi vekom - po 30-tke to s mojou pleťou šlo dole vodou. Najmä ma trápili suché miesta, aj krémy ktoré som predtým používala mi zrazu začali vadiť. Aj som rozmýšľala, že skočím do lekárne a kúpim si síce drahší, ale o to - hádam - lepší krém. A zhodou okolností som sa v tom čase zoznámila s kozmetikou z Tibetu - neviem, či tu môžem robiť reklamu aj inej značke ako Bioderme, tak názov nespomeniem, ale keby ste mali záujem, tak cez IP. Postupne som sa zoznamila s ich niektorými výrobkami a čuduj sa svete na moju tvár mi pomohol krém síce určený na ruky s Aloe Vera - ale hlavne, že pomohol. A takisto mliečny peeling - je omnoho jemnejší a odstraňuje nečistoty a odumreté čiastočky kože a ako-keby vygumovával jemnejšie vrásky... 😉
Nakoľko suchú pokožku som mala na celom tele, tak som sa začala natierať ich telovým mliekom a cca. po týždni používania aj keď sa zabudnem jeden deň natrieť, vôbec sa mi už šupinky nezjavujú.... Je to super kozmeceutika pretože ide do hĺbky a dopomáha zregenerovaniu pokožky, - vrelo odporúčam... 🙂

dejna20
11. máj 2013

@bioderma_lucia v tehotenstve sa mi zhorsila plet- akne na chrbte, v dekolte aj na tvari.
Na tvari som mavala sem tam daco aj pred tehotenstvom, ale teraz je to ovela horsie.
Uz som v 33 tyzdni, trosku sa to zlepsilo, ale nic moc.
Rozmyslam, ze po porode si kupim biodermu sebium global. Moze sa pouzivat pri kojeni? Lebo obsahuje kyselinu salycilovu a tej sa v tehotenstve odporucaju vyhnut, hlavne v tretom trimestri. Tak by ma zaujimalo, ci pocas kojenia je to ok?

evening_star
11. máj 2013

@bioderma_lucia Ahoj, ja by som tiež poprosila o radu na nejaký dobrý čistiaci prípravok. Pleť mám zmiešanú (líca suché, T-oblasť mastná). Nikdy som nemala veľké problémy s akné, ani v puberte. Líca mám vždy krásne jemné, na nose klasika bývajú blackheads, ale mňa trápi najmä brada. Mám to asi zdedené po mame, ona má to isté. Tvoria sa mi tam vyrážky, ale nie povrchové, sú veľmi hlboko, takže nie je šanca to vytlačiť. Na povrchu je vidieť začervenanie a sú bolestivé. Mám s tým problém už roky, neviem, či to vôbec vie vyriešiť nejaký prípravok, alebo to treba riešiť skôr nejak ambulantne - laserom, ja neviem, niečo také? Ráno a večer používam na čistenie pleťovú vodu, raz až dva razy za týždeň píling, cez deň si to kryjem aknecolorom, aby som vôbec mohla ísť na verejnosť ☹ Vďaka za každú radu.

bioderma_lucia
autor
11. máj 2013

@nintu ano, s tym istym mozes. Moze byt, ze na zaciatku sa ti plet mierne zhorsi, nastane proces cistenia ale hned po par dnoch sa zacne stav zlepsovat. Ak by do mesiaca nenastali ziadne zmeny k lepsiemu, zajdi ku koznej.

bioderma_lucia
autor
11. máj 2013

@anikab83 ahoj, myslim si, ze potrebujes zvysit hydrataciu. Pokial ti ziadne kremy na suchost nezabrali, problemomm bude hydratacia, Odporucam z radu Hydrabio krem Riche. Je na dehydrovanu suchu pokozku. K tomu by som (hlavne teraz v lete) doporucila Hydrabio masku a kuru z nej. Je kremovej konzistencie a 1mesiac by som ti ju doporucila pouzivat na noc ako nocny krem. Pekne sa rozotrie vdaka kremovej konzistencie. Po mesiaci ju mozes pouzivat pravidelne 1-2x tyzdenne klasicku ako masku. Nanesies hrubsiu vrstvu, nechas posobit 10min a potom bud zotries alebo zvysok rozotries.
Toto by ti malo upravit stav pleti. Ak by si mala stale pocit suchosti, dopln vyzivny krem Atoderm Nutritive. Najskor nanasaj Hydrabio Riche a na to Atoderm Nutritive. Po tejto kombinacii bude plet svieza a vlacna ;) a mozes kludne nanasat make up. 🙂

bioderma_lucia
autor
11. máj 2013

@dejna20 ahoj, v tehotenstve hormony robia zmeny. Tiez som sa divila ... po porode sa stav pokozky zlepsil ale je ina ako pred otehotnenim. Sebium Global mozes pouzivat, nemusis sa bat. Mozes aj v tehotenstve a aj pocas kojenia.

bioderma_lucia
autor
11. máj 2013

@evening_star ahoj, na cistenie pre teba by bola najvhodnejsia Sensibio H2O - cistiaca micelarna voda. Je na odlicovanie aj na cistenie. Co sa tyka tvojho problemu s bradou - je to obraz vnutorneho probelmu. Moze to byt problem traviaceho traktu alebo gynekologicky - hormonalny problem. Daj si urobit testy -krv moc stolicu + vysetrenia u gynekologa a stomatologa. Variantou je aj Helicobacter Piroly. Ak sa potvrdi, preliecia ta ATB a bude po probleme ;)

anikab83
11. máj 2013

ďakujem @bioderma_lucia 😉

bioderma_lucia
autor
11. máj 2013

@anikab83 nie je za co ;) hlavne nech pomoze, papa

kornelia
12. máj 2013

Ahoj, pripajam sa do diskusie, kedze uz par dni ju sledujem a na zaklade tu odznenych som si uz zaobstarala aj svoj prvy vyrobok a to micelarnu vodu Sebium H2O. Zatial spokojnost, pouzivam ju treti den, trosinka mi napina plet, takze sa musim natriet, ale zatial skusam ake to bude. Som si vedoma vsetkych priznakov, ktore mozem mat, takze cakam. Ja verim, ze to bude dobre.
Mozno by som svoj prispevok mala rozdelit na dva, kedze mam otazku ohladne mojej pleti a mam aj postreh ohladne lekarni. Tak zacnem tymi postrehmi, lebo to ma najviac trapi, kedze mam pocit, ze sa neviem dosta z bodu A do bodu B.

Kupila som si vyssie spominany vyrobok a samozrejme hladam dalsi pripravok, ci pripravky, ktorymi by som doplnila startostlivost o svoju plet. Kedze tak ako vacsina z nas, aj ja som uz vyhodila vela kozmetiky do kosa, lebo nesadli, rozhodla som sa, vyskusat naskor vzorky az potom vyrobky - vynimku tvori voda, lebo ta je tak ospevovana, ze som do nej hned sla.

Na zaklade rád Lucky som sa isla pozriet do lekarni, kde maju tuto kozmetiku a pytala som si vzorky. Navstivila som aj dve partnerske lekarne uvedene na stranke BIODERMY. Stretla som sa aj s takym aj s takym pristupom.
Na troch miestach mi bolo hned povedane, ze vzorky nemaju 😠 ☹ . Co ma najviac rozculilo je lekaren Sv. Marie v Dunajskej Strede, kedze je to partnerska lekaren, mi bolo povedane, ze neberu tolko vyrobkov, aby mali aj vzorky! 😖 😝 Ak sa jedna o partnersku lekaren, nemoze to byt pravda, kedze maju celu vitrinu s vyrobkami BIODERMY, takze lekarnicka nehovorila pravdu. Keby bola povedala len, ze ich nemaju, nic nepoviem, ale ona povedala, ze ich nemaju vobec, kvoli malemu mnozstvu odobranych vyrobkov, cha cha cha. Aha a bolo mi doporucene EUCERIN, lebo ten pomaha! Dakujem pekne, som rozhodnuta pre BIODERMU, tak nechcem EUCERIN!

Druha partnerska lekaren NOE na hlavnej ulici, pristup opacny. Lekarnicka sa mi snazila pomoct, ale vzorky nemali fyzicky skladom, ukazala mi aj novy pripravok GLOBAL, dala mi vzorku jedinu co nasla, to peelingove serum, ale nemozem pouzit, lebo mam vyrazky momentalne. Doporucila mi vsak vratit sa buduci tyzden, lebo ze vraj maju dostat a ze ona osobne sa na to spyta , lebo pri poslednom naskladneni tovaru, im vzorky neboli dodane.
Povedala mi vsak - UPRIMNE, co ocenujem, ze su zeny, ktore sa vracaju aj 4-5x pre vzorky a tym usetria na pripravku, zial. Ale oni daju vzorky aj tym. Je to len na pristupe, takze snaha pomoct a dufam, ze cez tyzden pochodim s vacsim stastim u nich, lebo aj ceny mali priatelskejsie ako inde, takze aj vyrobky budem kupovat v tejto lekarni. Ukazala mi vsetko akciove, proste pristup ako ma byt.

Ide o to, ze som naozaj nespokojna s rozdavanim vzoriek, lebo ja chcem pripravky naozaj vyskusat, doteraz som ich neskusala a nemozem si dovolit investovat do niecoho co mi nesadne. Preto by som potrebovala jednu vzorku z kazdeho pripravku, ktory chcem vyskusat - nie z celej rady BIODERMA! 😠
Zamerne som uviedla nazvy lekarni, aby ste videli o co ide. Nemam rada, ked sa mi klame do oci. 😠

Tolko som chcela len o lekarniach - testovacie sady mi ani neboli ponuknute, hoci by som mozno zobrala aj tie na vyskusanie. Moj problem s pletou dam radsej do druhej otazky 😀 .

kornelia
12. máj 2013

@bioderma_lucia Druhy prispevok sa tyka konkretne mojej pleti. Mam 32 rokov, dve deti 9 a 6 rocne. Mam zmiesanu plet s akne, ktore sa v poslednej dobe dost zhorsilo napriek tomu, ze som zacala viac prihliadat na zdravu zivotospravu. Problemy s akne som nemala ani v puberte, jedine sem tam jeden pupacit, ale bolo to ok. Naozajstne problemy nastali po porode dcerky pred siestimi rokmi. Uz pocas tehotenstva sa mi plet zhorsila - no vravi sa, ze dievcata beru mama krasu, tak som sa zmierila 😀 .
Ale teraz ked mam 32 rokov a akne je este horsie, uz je mi to trapne, lebo von uz bez make upu vobec nechodim, hoci som ho pred tym nepouzivala vobec.
Mam sice zmiesanu plet, ale zaroven je nachylna k vysusovaniu na urcitiych miestach, takze v kazdom pripade potrebujem dobre hydratovat. A teraz je tu otazka co si vybrat. Ak som skusala nejake prostriedky na akne, vzdy mi vysusili plet az to trvalo viac tyzdnov, kym sa dala do normalu. Niekde som citala ze po naneseni Globalu sa tvoria akoby sulance, je to pravda? Alebo cim to je? Lebo som bola rozhodnuta vyskusat prave tento pripravok.

Potrebujem poradit, co si mam dokupit k tej micelarnej vode ako druhy vyrobok, ktory akne aj prelieci. Tento mesiac si mozem dovolit este max 2 vyrokby, viac uz nie. Preto sa potrebujem spravne rozhodnut. A pravdepodobne jeden z nich by mal byt ochranny proti slnku, kedze som si vsimla, ze sa mi tvar viac opalila a viac sa masti a zaroven mam viac vyrazok. Urobila som chybu pred tyzdnom aj ja, lebo som si chcela plet ozivit a zbavit sa starej vrstvy no a kupila som si peelingovy gel v drogerii, no a pravdepobodne som si akne rozniesla, lebo ho mam teraz aj na licach, co som doteraz nemala vobec.

Takze v skratke potrebujem nieco na preliecenie a po druhe hydrataciu.

Treti vyrobok bude opalovaci krem alebo nieco podobne - zaujal ma aj ten tonovaci krem, lebo keby som mala nieco na prekrytie a zaroven by ma to chranilo pred slnkom, tomu by som sa potesila najviac. Doteraz som sa moc o ochranu nestarala, len v lete vylucne na dovolenke som si natierala aj tvar, ale chcem to napravit a natierat sa uz aj teraz ked idem von. No este by som vedela pisat, ale nechcem to tu pohltit, pockam si na odpoved a pripadne potom doplnim. Dakujem Lucia vopred za rady. Uz som si co to prisvojila aj z tvojich vyssie uvedenych rad, tak snad sa dokopem do ciela, xi. 😀

rivatha
12. máj 2013

@bioderma_lucia Ja by som sa chcela spytat, ci bude v blizkej dobe aj micelarka Sensibio H2O 500 ml v akcii 1+1 🙂

A este mam otazku, ci maju lekarne nejake vzorky kremov Matriciane, pripadne ci su vhodne na vsetky typy pleti ako predchadzanie priznakov stranutia pleti atd. 🙂

kornelia
12. máj 2013

@rivatha Ja som teraz videla v jednej lekarni este take akciove balenie, takze podla mna treba len obehat.
Ja som zial kupila den pred tym v Madarsku tiez akciu ale 500ml za cenu 250ml. Na druhy den som videla v lekarni 1+1 cely liter.

muffinkatam
12. máj 2013

@bioderma_lucia dakujem za rady, hned ako mi nabehnu peniazky idem na to🙂

rivatha
12. máj 2013

@kornelia V aprili bola tusim ale akcia 250 ml 1+1, no ta 500 ml 1+1 sa oplati este lepsie v akcii.

kornelia
12. máj 2013

@rivatha Hej ja som kupila tu pred par dnami, ale vo stvrtok som videla tu 500+500ml tusim za 17€ ci tak nejak.

rivatha
12. máj 2013

@kornelia Hej? Tak musim popozerat alebo pogooglit lepsie 🙂

bioderma_lucia
autor
12. máj 2013

@rivatha ahoj, zial, netusim, ake akcie kedy budu ... tiez sa ich dozviem tesne pred spustenim. Toto su veci, ktore sa nekomunikuju, na akcie si musime pockat - ja tiez ...

bioderma_lucia
autor
12. máj 2013

@kornelia ahoj, zacnem prvym prispevkom. Na jednej strane dakujem za opis tvojej skusenosti z lekarni, na druhej ma to uprimne mrzi ... vzdy je to o ludoch a ich pristupe. Zazila si to nazivo. So vzorkami bol a myslim si ze aj bude problem. Su zadarmo, nikdy ich nie je dost ...
Kazdopadne dakujem za tvoju skusenost. Myslim, ze kazdy si z tvojho prispevku urobi svoj nazor.

rivatha
12. máj 2013

@bioderma_lucia Ok, jasne, rozumiem 🙂 Ja som len sondovala, ci s kupou pockat na nejaku akciu, kym este mam inu 😀
A tie kremy Matriciane? Su vhodne pre vsetky typi pleti? Pocula som uz medzi casom, ze vzorky su, tak snad pred kupou natrafim na lekaren, ktora ich ma 🙂

kornelia
12. máj 2013

@rivatha možno su to sety,čo este zostali z tých akcii,asi to už nebude všade,preto by som zašla do viacerých lekární.

kornelia
12. máj 2013

@bioderma_lucia ano,žiaľ ľudia su všelijakí.Ty za to nemôžeš,len mi to v takýchto prípadoch príde ľúto.Žiaľ ja patrím k ľuďom,čo nikdy nežili s možnosťou získať niečo zadarmo.Možno je to spojené s výchovou v znení bez práce nie su koláče,alebo,že nemáme čakať peceneho holuba,kým nám spadne do lona.Proste ja som sa nikdy nevedela biť za LEN TAK rozdavane veci. Aj teraz ked som si išla pýtať vzorky,som mala čudný pocit,akoby som zobrala...
Ale tentokrát sa nedám odbiť,lebo viem čo chcem.A chcem len zistiť čo mi sadne,bez toho,aby som vyhodila zbytočne peniaze.

bioderma_lucia
autor
12. máj 2013

@kornelia odpoved k tvojmu druhemu prispevku: v podstate si si krasne odpovedala, ja len doplnim ;)
Sebium Global jeliecivy krem na akne, ktory ma keratoliticky ucinok, obsahuje AHA kyseliny. Tie na pokozke posobia tak, ze zlupuju odumrete zrohovatele bunky. Preto sa moze/nemusi Global zmolkovat. Moze sa to diat vtedy, ked nan nanesieme iny produkt, napr make up. Preto je vhodnejsie krem pouzivat na noc. Toto sa tyka dvoch produktov a to Sebium AKN a Sebium Global. Preto by som volila Sebium Global na noc. Pouzivanim si ho otestujes a mozno zistis, ze tebe nebude zmolkovat a budes ho moct pouzivat aj na den. Je to individualne. S hydrataciou mas pravdu - nutne ju potrebujes. Plet si ju ziada. Hydratacny krem na zmiesanu plet je Hydrabio Legere. Je lahky, moznost pouzitia je na den aj noc. Aj v kombinacii Sebium Global, t.j. cast pleti natri Globalom, a cast Legerom. Kludne ich kombinuj. Plet nie je rovnaka na vsetkych miestach. ...
Ochrana pred slnecnym ziarenim: ten tonovaci Photoderm Ultra Fluid SPF 50+ moze byt. Vyber je z 2 odtienov. Alebo ak by si chcela, tak je v ponuke Photoderm AKN SPF 30 - lieci akne a chrani pred UV ziarenim.
pekny vecer a rada odpoviem na dalsie otazky ;)
papa, L

kuzelna
12. máj 2013

tiez mam problem s pletou,od malicka vysusenu,poslednych par rokov som pouzivala excipial lipolotio a pomohlo,ale chcela som skusit nieco ine...tak som si objednala krem Hydrabio sérum,mam ho uz stvrty mesiac a som velmi spokojna,dokonca sa mi zda,ze mam krajsiu a hladsiu plet.....ale tiez by som mala otazku na vas.....rozmyslala som nad kremom Matriciane Fermete,alebo Matriciane multi-defense.,ktory by bol vhodnejsi pre mna? .....mam 40 rokov a dost suchu pokozku,......dakujem 🙂

bioderma_lucia
autor
12. máj 2013

@rivatha ahoj, tu ta mozno potesim informaciou ;) v piatok som sa dozvedela o akcii, ktora sa bude teraz davat do lekarni: Kazdy Matriciane + k nemu Sebsibio H2O 250ml.
Matricine su 4 druhy podla veku:
Matriciane Multi defense: 25+ (lahka konzistencia, nezanechava mastny povrch)
Matriciane Rides: 35+ (lahka ale mastnejsia konzistencia)
Matriciane Fermete. 45+ (lahka konzistencia uz skor pre suchsiu plet)
Matriciane Serum: pre vsetky vekove kategorie. Velmi lahka konzistencia. Pouziva sa ako podklad pod vyssie kremy alebo ine kremy.
Vsetky tieto kremy je mozne kombinovat s inymi kremami. Napr. ak mam plet prilis suchu a konistencne mi krem Matriciane nevyhovuje, stale som sucha, tak po jeho naneseni mozem nanest dalsi krem, ktory ma zbavi suchosti, napr Atoderm Nutritive.